Priateľ si ma nechce vziať a som z toho veľmi smutná
Ahojte dievčatá, potrebujem povzbudenie, možno sa len posťažovať.
Priateľ vie , a vie to od začiatku nášho vzťahu že svadba respektivne byť v manželstve bolo od detstva pre mňa veľmi dôležité. Je to môj sen, niečo čo potrebujem k životu.
Celý čas čo som bola tehotná som tému svadba nadhodila dva krát. Prvý krát mi povedal že si ma vezme . Že aj on to chce . No a druhý krát to bola veta “ necítim sa na to” . Veľmi ma to sklamalo . Neraz som si kvôli tomu poplakala . Dokonca som chcela dať synčekovi priezvisko po mne ale on povedal že si ma vezme , že mu mám dať priezvisko moje . Keď som sa mu s tým zverila že ma to trápi , povedal že ano neboj sa raz si ta vezmem . No a ja hlúpa som tomu uverila a zavrel mi na istý čas ústa . Lenže malinké sa narodilo a mňa to začalo trapit čo raz viac . Pri hádke som mu vyhodila na oči , že mu nestojím za to aby som bola jeho ženou , že mam pocit že si nezaslúžia nosiť jeho priezvisko . Pre mňa ale nie sme úplná rodina. ( dokonca ani podľa zákona nemám žiadne práva ) Nemôže si na mňa zobrať ani “doprovod k lekárovi “ lebo nie som jeho manželka . Veľmi ma to trapi a on o tom dobre vie. Možno som veľká citlivka ale často kvôli tomu plačem . Nežiadam obrovskú svadbu , ani takú nechcem stačilo by, aby to bolo len o nás . Po jednom “zložení “ my sľúbil , že v máji . Som z toho zúfalá, smutná a frustrovaná. Skoro pri každej hádke mu to vyhodím na oči. Že ma ťahal za nos , že ma neľúbi atď. Chcem tak veľa ? Prečo nemá túžbu si ma vziať. Prečo nechce aby som bola jeho manželkou . Už si prípadom ako hlúpa, že ho o ro prosím a on stále nie nie nie raz určite . Som z toho naozaj veľmi smutná. Ja viem že chlapa do svadby nútiť nemôžem . Že je ro hlúposť a najhoršie je že ho ani nútiť nechcem . Čo mám robiť ? Ako to vstrebať ? Túžim po tom tak veľmi že ma to zabíja .
Mozno raz pride chvila, ked to ze nie ste svoji bude benefit pre teba 😊 a zadne vratka sa zidu tebe. kolko zien chce odist, ale rozvod je tazsi nez rozchod.
Už s tým asi veľa nenarobis.Toto si mala riešiť predtým ako si priateľovi dieťa porodila.On sa už do svadby hrnúť nebude.
Ak Ti na tom tak záležalo nemala si porodiť pred manželstvom
Prestan sa ponizovat a zobrat ho, aby si ta vzal. Cim viac to budes robit, tym menej to bude chciest on. Uz ti tuto otazku zodpovedala odbornicka na tomto fore a dala si ju znova.
Si zufala? Nuz su aj horsie problemy ako toto. To je teraz moderne, ze baby zobru chlapov, aby si ich vzali? Asi som staromodna, ale tu to dost fici. Ja by som tiez nechcela niekoho bez sebaucty, prepac. Mozno mu o tom kvilis od rana do vecera, keby si to nerobila, by sa aj zobral.
@ropucha6 Pocas materskej nie. Vyska Elterngeld v de bolo 1900 eur a 200 eur pridavky. Stacilo to aj na odlozenie, viacej ako 1000 eur mesacne sme neminuli, ked mas vlastne byvanie bez hypo. Na taketo prilezitosti si clovek vopred odkladal. Byt doma s dietatom bola planovana a vitana pracovna pauza a oddych od stresu.
Dala si mu všetko.. seba, dokonca aj dieta.. on nemá prečo si ta teraz brat keď už ma všetko od teba čo len môže chlap u ženy dosiahnuť
Podľa mna malo mat dieťa priezvisko po tebe a po svadbe komplet rodina jedno spoločne a bodka …viac k tomu nemám čo napísať
@liljana ty mas veľmi zvlastne videnie sveta. Ty si na materskej pozerala telenovely? Lebo ja napr som telku celkovo na materskej pozerala veľmi vynimocne..vždy bolo kopec inej bud prace, alebo možnosti ako tráviť s detmi čas. A cca polku môjho karierneho života som pracovala ako predavacka, ale teda telenovelu nepoznám žiadnu..a určite je kopec iných ludi co to majú rovnako.
Ale vlastne beriem spat otazku. V tejto teme sa neoplati odpovedat. Okamzite sa do teba zadrapia do kazdeho slova. Povedat si svoje a neriesit cudzie reakcie, inak to skonci hadkou, ked sa tvoj komentar niekomu nepaci.
@liljana Pretože tvoje otázky znejú ako od mimozemšťana. Nižšia trieda nemože mať hodnotné koníčky a trávenie volného času, nemože chodiť na koncerty a učiť sa cudzí jazyk, nemože pracovať na záhrade aby si vylepšila ekonomickú situáciu, nemože x ďalších činností lebo pozerá nablblé seriály.
Už len tým že si hysterka si ťa nevezme. Chlapovi sa prosiť,aby si ťa vzal... No zrejme máte ešte málo rokov. Jednoducho si ťa nasilu vziať nechce a to tvoje vydieranie že či ťa neľúbi akurát dosiahneš,že odíde či už s papierom alebo bez. Kľudne aj do týždňa po svadbe..
Nechcem byt zla, ale ak je pre teba svadba od malicka velmi dolezita, tak si si dietatko mala nechat spravit az po tej vytuzenej svadbe teda 🤷 a s clovekom ktory to citi rovnako
Kolko ste spolu? Ja som s terajsim manzelom chodila 13 rokov,kym sme sa vzali.Je sice pravda,ze sme spolu boli od mojich 15-tich,ale aj tak som si pockala.A vobec som mu to nevyhadzovala na oci a nenutila ho do toho.Je pravda,ze som po tom tuzila,ale nic som mu nehovorila.Nakoniec ma sam od seba poziadal o ruku…
No, len ak.si to vedela už pred tehotenstvom, sama si si na seba ušila búdu, lebo si s niekým, kto má úplne iné predstavy o živote, ako ty.
Držím palce, každopádne 🙂
@doriiis nie,manzelstvo nie je recept na stastny zivot, rovnako to plati aj opacne. Ale stastny zivot, ci uz v manzelstve, alebo mimo neho je o vzajomnej dohode, ze s tym obaja suhlasia
Aha, neciti sa na to? A na dieťa sa cítil? Magor.
Tak ja by som ti asi neodporucala sa s takymto clovekom asi vziat. Ja som bola az prekvapena ze moj muz to navrhol prvy ze nakedy si rezervujeme urad? Mam si vybrat datum. No u nas to bolo trocja komplikovane nebola som este rozvedena takze sme museli cakat na sud medzitym sa nam narodila dcerka a hrozne sa sudy predlzovali takze sme sa brali az ked mala malá 1 rok. Ani som si nemyslela ze sa chcem vydavat ale zasa som bola rada ,ze ma na to nahovoril lebo sme kompletna rodina ako sa hovori. Ale chlap,ktory ti povie,ze sa na to neciti nestoji za nic. Ja by som mu na to povedala,ze tiez som sa necitila na deti a zostat slobodnou matkou a hotovo. Ale ver mi ,ze nemas za cim banovat. Nezasluzi si ta si dobra a zranitelna dusicka a on je riadne vypocitavy muz,berie od teba len benefity a nechce ziadne zaväzky a povinnosti. Neľutuj to caka ta urcite lepsi muz.
Vy ste buď mladá alebo hlúpa. Prepáčte. Nemyslím to zle, som úprimná. Začnite sa správať ako dáma, vážte si samu seba a bude si vás vážiť aj váš priateľ. Ak má dosť intelektu a rokov, vezme si vás.
Zdravim..To vážne jen radite, aby si išla zmeniť priezvisko na priateľove? to už si ta nikdy nevezme.. vieš čo nič v zlom, ale zamysli sa radšej nad vecami ako.. je dobry otec ? Stará sa o nás? Co ak jemu je prednejsie aby ste mali odložené peniaze a boli zabezpečení ako nejaká svadba, kde oplieskas od 5 do 10tisic.. za mňa.. sme spolu s "muzom" spolu 7 rokov ..mame 2 deti (3r,8m) ale poviem ti ja sama po svadbe netúžim.. jedine keby sa mi niečo stalo, aby mal muž po mne aspoň čosi.. a opačne.. svadba nie je žiadna záruka, ze vám to vydrží..pochop aj ty jeho ze to hneď nemusí znamenať, ze mu zato nestojis.. a podľa mňa čím viac na neho tlačis, tým viac ho to bude odradzat. Napr ja som dostala zasnubny prsteň keď sa mal maly narodiť a ja som si urobila srandu, ze sa bude po mne volať.. 😁 svadba nesvadba sú dôležitejšie veci..popremyslaj
Daj mu cas a nebasni o tom vkuse .Ja ta uplne chapem, u nas tiez to tak vyzeralo, ze zasnuby nebudu nikdy ani svadba a min.rok na dovolenke vytiahol prsten , a teraz v juni bude svadba. Sme spolu 6r. Urcite ta raz vezme za zenu len klud. Drzim ti palce , uvidis bude to dobre ❤
@frimmka prepac, ale ty zijes takto, pretoze to obaja chcete . Ale partner autorky vie, ze ona svadbu a manzelstvo chce, ale on nie. Ty porovnavas neporovnatelne
Kamarátka toto iste prezivala co ty. Vkuse vkuse mlela o svadbe. Nakoniec ju podviedol, a tak ju dostal spat ze si ju vzal. Samozrejme ju odvtedy podvadza, ale ona ma aspon pokoj na dusi ze je jeho manzelka😌
Tak si rozmysli do coho nutis partnera😉

@margaretka ....sirotské nemá s manželstvom nič spolocne