icon

Priateľ si ma nechce vziať a som z toho veľmi smutná

23. feb 2023

Ahojte dievčatá, potrebujem povzbudenie, možno sa len posťažovať.
Priateľ vie , a vie to od začiatku nášho vzťahu že svadba respektivne byť v manželstve bolo od detstva pre mňa veľmi dôležité. Je to môj sen, niečo čo potrebujem k životu.
Celý čas čo som bola tehotná som tému svadba nadhodila dva krát. Prvý krát mi povedal že si ma vezme . Že aj on to chce . No a druhý krát to bola veta “ necítim sa na to” . Veľmi ma to sklamalo . Neraz som si kvôli tomu poplakala . Dokonca som chcela dať synčekovi priezvisko po mne ale on povedal že si ma vezme , že mu mám dať priezvisko moje . Keď som sa mu s tým zverila že ma to trápi , povedal že ano neboj sa raz si ta vezmem . No a ja hlúpa som tomu uverila a zavrel mi na istý čas ústa . Lenže malinké sa narodilo a mňa to začalo trapit čo raz viac . Pri hádke som mu vyhodila na oči , že mu nestojím za to aby som bola jeho ženou , že mam pocit že si nezaslúžia nosiť jeho priezvisko . Pre mňa ale nie sme úplná rodina. ( dokonca ani podľa zákona nemám žiadne práva ) Nemôže si na mňa zobrať ani “doprovod k lekárovi “ lebo nie som jeho manželka . Veľmi ma to trapi a on o tom dobre vie. Možno som veľká citlivka ale často kvôli tomu plačem . Nežiadam obrovskú svadbu , ani takú nechcem stačilo by, aby to bolo len o nás . Po jednom “zložení “ my sľúbil , že v máji . Som z toho zúfalá, smutná a frustrovaná. Skoro pri každej hádke mu to vyhodím na oči. Že ma ťahal za nos , že ma neľúbi atď. Chcem tak veľa ? Prečo nemá túžbu si ma vziať. Prečo nechce aby som bola jeho manželkou . Už si prípadom ako hlúpa, že ho o ro prosím a on stále nie nie nie raz určite . Som z toho naozaj veľmi smutná. Ja viem že chlapa do svadby nútiť nemôžem . Že je ro hlúposť a najhoršie je že ho ani nútiť nechcem . Čo mám robiť ? Ako to vstrebať ? Túžim po tom tak veľmi že ma to zabíja .

simca06022011
23. feb 2023

@anjelicek26 bez písomného súhlasu druheho rodica. Podotýkam, ze aj notársky overeneho, nezmení nič.

anjelicek26
23. feb 2023

@simca06022011 Ale ona ide menit meno sama sebe. Nie dietatu.sebe. kazda dospelak svojpravna osoba Si moze zmenit meno,ked to chce. Jedina Cesta,Ako bez jeho suhlasiu Bude mat s dietatom rovnake meno je proste zmenit Si to svoje...

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
777januska777
23. feb 2023

Tak zúfalé by to nebolo, keby si to nerobila pre to aby si ho vydraždila. Ty sa podla mňa moc upinas na to, aby si ta vzal. Ono podľa mňa vo vašom prípade nie je o co stať. Jemu za svadbu nestojis, ale za sex áno za domácnosť áno. Doteraz si bola hlúpa, už nebuď. Zi pre seba, nerozdávaj samu seba a svoju prácu jemu. A uvedom si, ze bud v sebe pocity zakopes a budeš s nim fungovať ako tak normálne a vtedy budeš mat vzťah ako tak normálny alebo nezakopes vytiahnes ich na povrch a ukážeš mu ze ho nepotrebuješ, tak vzťah nemusí byť už na tom dobre. A ešte jednu vec co by som urobila, ak sa jiekto bude pýtať na svadbu, tak by som povedala pravdu, že on nechce a necíti sa na to, nestojím mu za to aby si ma vzal. Nemusíš to rozmaznávať, ludia si o ňom uroria svoj názor a bude za slabocha.

lienka.7
23. feb 2023

@simca06022011 ide to. Zaplati a ide to. Svoje meno si moze zmeniť ako chce.
Bezne to tak baby robia, maju rovnaké priezvisko ako chlapi, ale nie sú manželmi.
Btw, aj Babisova si takto dala najskôr zmeniť priezvisko a keď bola svadba všetci sa divili, ze načo, vsak uz je Babisova. No ona ho mala presne takto zmenene👌

janinah
23. feb 2023

Co máš robit? Všetko čo urobíš urob len kvôli sebe a svojmu dieťaťu.Chces cvicit?ale len ak kvôli nemu,tak s tým ani nezacinaj...a určite neplač doma do vankúša,že si ťa milostpan nechce vziať, keď sa to tak vezme nie je jediný chlap na svete...ak nebudeš mať vecer naladu na sex..zlatko,však ja nemusím plniť manželské povinnosti,ja nijakého manžela nemám. Semtam trefna poznámka,s úsmevom,asertivne.A pekne krásne domáce povinnosti na polovicu,služky vymreli.Muz radšej chce za manželku samostatnú sebavedomu bytosť s trochou zenskej fafinovanosti a diplomacie ako submisivnu puťku, ktorá azdy večer plače do vankúša,lebo nedostala prsteň.

777januska777
23. feb 2023

@jabadabadu praktické hľadisko podla mňa a sama pred sebou a svetom prizná, ze bola hlúpa a verila klamarovi, ktorému za to nestala. A tak svoju pýchu prehltla a zariadila sa inak.

simca06022011
23. feb 2023

@lienka.7 ahááá svoje, ja som myslela ze dieťaťa, tak asi som nieco zle prečítala. Ano to sa da.
Svadby sa ale nedozije. Popravde ak by som toto mala urobiť a ešte takéhoto chlapa meno si dat... no nikdy. Už len z princípu.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
autor
23. feb 2023

@simca06022011 dobre a ako to prekonať ? Ako sa zmieriť s tým že nikdy nebudem mať status manželka ?

simca06022011
23. feb 2023

Navštívte psychológa. Pretože to ze on si ta teraz nevezme, neznamená ze nebudeš manželka. Možno nájdeš lepšie riešenie a budeš spokojná. Napr miesto prerábanie sa na krásnu, aby si ta chcel vziať ( na čo? Nemusí, rodinu už má, dieťa už ma), budeš robiť veci pre seba a prídeš na to, ze bud ti teraz svadbu netreba ( a on môže prekvapiť, keď to nebudeš toľko omielat), alebo prídeš na to, zevho ani nechceš a pôjdeš inam. Myslím, ze nik ti presne nepovie ci ty máš urobiť. Cestu si musíš nájsť sama, jeho nútiť nemá zmysel.

777januska777
23. feb 2023

@jabadabadu toto by nebolo kvôli chlapovi, toto by bolo kvôli dieťaťu, čisto prakticky dôvod. Podľa mňa toto je často velka chyba ludi, taka ta hrdosť za niečo co kazdy vidi. Však všetci vidia, ze nie je jeho žena, všetci vidia, ze urobila hlúpost, ale ona ma svoju hrdosť a ukáže ze to zvláda bez priezviska, ktoré by jej výrazne uľahčilo život s dieťaťom. On si ju vziať nechce, tak kde je problém sa zariadiť podľa seba? Manželka by stále nebola, ale ukázala by mu, že ona ho nepotrebuje a problém si vyrieši sa.

lienka.7
23. feb 2023

@simca06022011 tiez si myslim, ze uz nic nebude.
Tiez mam kamosky, ze akonáhle sa male narodi, bude svadba.. nic. Ano miláčik vsak bude bude... bum druhe, bum tretie dieťa a svadba stále nebola... a prečo? No lebo teraz uz naco aj , alebo je to este stále pre teba tak dôležité? Vsak mame uz vsetko a pod. (odpovede chlapov)

lienka.7
23. feb 2023

@autorka povedz si to takto... radšej milovaná partnerka, ako podvadzana manzelka

777januska777
23. feb 2023

@lienka.7 no ak sa muž necíti na to aby si zenu vzal co jej aj povedal, tak to vo mne evokuje skor to, ze ešte hľadá niečo lepšie.

autor
23. feb 2023

@777januska777 čo lepšie ? Ach vyzorovo ? V správaní ? Robím čo môžem 😢 niekedy mám pocit že žijem len pre neho . Len aby som jemu urobila dobre len aby som vyzerala pre neho dobre . Aby mal chutne jedlo každý víkend koláčik atď atď. Veď aj jeho rodina aj moja sa nás na to stále pýtajú . Mne vždy vyhrknu slzy a partner je len ticho a povie že sa nechceme brat. Aj minule bola u nás návšteva a pýtali sa na svadbu. On povedal že neplánujeme . Urevsky to bolelo

777januska777
23. feb 2023

No tak toto je ta chyba. Dávaš mu všetko a jemu nestojis o nič. Prestaň s tým a prestaň žiť pre neho. Ved on svojim postojom ti ukázal, že jemu za to nestojis. A ďalšia chyba je nechávať druhých v tom, ze sa neplánujete brat, ze o tom nerozmyslate. Ale prosím ta, prečo máš chlapa v spoločnosti opeknit? Pekne narovinu povedať ako to je. Ak on povie, že neplánujete svadbu povedz: "Ja by som aj plánovala, ale Stevko sa na to neciti." A nemôže ti to potom ani vyčítať, však si povedala, len pravdu. A hlavne žiadne ďalšie dieťa, lebo toto medzi vami nemá buducnost.

lienka.7
23. feb 2023

@autorka niekedy mám pocit že žijem len pre neho - pises ty.
V prvom rade by si mala zit pre seba. Začať pracovať trosku na svojom sebavedomi, hm?
Vypekat koláčiky? Prepac, ale pripadas mi fakt ako jeho slúžka... a prečo si ticho, ked sa pýtajú na svadbu? Vsak normalne povedz, rodinky nase/kamaráti a kamaratky, to Peťko je ten z nas, co svadbu nechce/neplanuje/odmieta.
Je mi ta naozaj ľúto, ale myslím, ze si ta nevezme. Nikdy. Bud to spracujes v sebe alebo nie. A rozidete sa.

loginexistuje
23. feb 2023

a ako to mate s majetkom ? koho je byvanie atd ? a ako s financiami to dost napovie

liljana
23. feb 2023

Tolko namahy pre svadbu? Niekedy zena 6-7 rokov caka, tlaci, manevruje muza do svadby. Az ho tam dotlaci. Po svadbe zisti, ze vlastne zabila vsetok cas a energiu sustredenim sa na svadbu, ze si nevsimala kopec inych veci, negativ. Len aby sa vydala. Po svadbe sa nic extremne nezmenilo, konecne si zacala vsimat aj to co nevidela zo zapalu, aby sa stala manzelkou a zo sklamania je do 2-3 rokov rovno rozvod.

loginexistuje
23. feb 2023

a halvne ho prestan kryt pred jeho rodinou a aj svojou normalne to pomenuj X si ma nechce vziat (jednoduchou vetoi tak ako to je

vler
23. feb 2023

Ako dlho ste sa poznali predtym ako si otehotnela? Dieta bolo planovane?

tanyag
24. feb 2023

Ak by chcel, vzal by si ťa už dávno...možno v momente, keď sa dozvedel, že si tehotná...ale on nechce a neverím, že prinútením niečo dosiahneš...podľa mňa skôr všetko, čo už je aj tak dobabrané, dobabreš ešte viac...

pralinka25
24. feb 2023

tak za prve ja by som napriklad o takeho chlapa uz ani nestala. je to zbabelec. neexistuje vacsi zavazok ako mat s niekym dieta. to vas spaja bohuzial navzdy kdezto svadba je oproti tomu riesitelna rozvodom. nerozumiem tymto myslienkovym pochodom ze dieta ano ale svadby sa bojim ako 5 rocne dievcatko draka.
pre mna by taky chlap za nic nestal.
on si ta ani nevazi.
A ako sa zmierit s tym ze nikdy nebudes mat status manzelka? nijako, pretoze ho mat mozes, ale to by si musela otvorit oci, kopnut ho do riti a najst si niekoho normalneho. tento exemplar nechaj ladom stoji za hovno.
a este jedna vec do buducna precitaj si knihu "proc muzi miluji potvory" je aj zdarma na uloz to. tam najdes odpovede na to preco ti uteka podla tvojho opisu. pomoze ti to v buducnosti vyhnut sa tymto chybam.

krkavcia_mater
24. feb 2023

Chápem ťa... ono svadba je doležitá. Nedajbože sa mu niečk stane a nebudeš mať anj vdovské... ani ti nepovedia zdravotny stav.. nič.
Mňa by to hnevalo tiež a riadne.Asi by som dala ultimatum...buď sa vezmeme alebo ahoj

ckocka
24. feb 2023

Možno keby ti viac záležalo na sebe samej ako na chlapovi tak by si tú svadbu ani tak nepotrebovala alebo by si vedela problém vyriešiť.

simca06022011
24. feb 2023

Ešte sa mu klaňať... vieš že to chlap by mal uhanat zenu a nie naopak?

svetlonos
24. feb 2023

Mila autorka,
co mas robit? No do riti ho poslat ako to robi on tebe od sameho zaciatku!
Su pary, ktore sa ozaj zhodnu, ze svadbu nepotreboju. To je ok pokial to vnimaju obaja rovnako a su s tym v pohode.
Potom su taki, kde jeden ten papier bepotrebuje a druhy sa teda orisposobi ( hovorim o partneroch, kt sa samozrejme o rodinu riadne staraju!)
A posledny pripad je ten tvoj.
Je to kreten! On sa na svadbu neciti ale deti robit a este aj aby jeho prieuvysko mali, na to sa uz citi??
Zariadila by som si v tvojom pripade zivot bez takeho akoze chlapa, pretoze gule aj tak nema a nie je schopny plnohodnotne prebrat zodpovednost za svoje konanie!
Netlacila by som sa tam, kde ma nechcu. Preber zodpovednost za svoj zivot, casom sa osamoststni jed budes pracovat. A mantak nech sa vrati do mama hotela a najde si kamaratku s vyhodami, tam sa o svadbe nehovori. Ty pekne nadalej cvic, staraj sa o seba ale vyslovene iba koli sebe!
A orestan mu uz konecne fukat oraskovy cukor do vies kam!

nelca0510
24. feb 2023

Bývat spolu bývate,o domácnosť sa staras,dieťa si mu porodila,sex neodopieras. Správaš sa ako manželka,tak na čo by si ťa bral,keď ako slobodný má full servis. Bohužiaľ,ono je na niečo dobré,keď má byť najprv svadba,a potom si založiť rodinu. Tak to tu raz v jednej diskusii niekto napísal. Som len zvedavá,kedy mu dôjdu nervy na teba a už tá kamsi pošle. Keby to chcel urobiť,urobí to. A keďže tá aj ukecal na to,aby si dieťaťu dala meno po ňou,aspoň vie,ako sa necháš ľahko uchlacholit.

kukulda1234
Odpoveď bola odstránená