icon

Priateľ si vypisuje s inými ženami

ystena
26. jún 2017

Ahojte dievcata, vopred vam chcem povedat ze pisem anonymne z pochopitelnych dovodov. Prisla som sem aby som zistila ci ste niektora zazila to co ja alebo prezivate to, ako ste sa k tomu postavili a pod.
Mam 27 rokov a s priatelom sme spolu 8 rokov. Mali sme to vselijake, kedysi som mu prisla na neveru a nie len jednu (realnu fyzicku ale aj tu virtualnu). Asi uz teraz krutite hlavou a hovorite si ze by ste ho poslali kade lahsie. Neslo to, vyjasnili sme si to a ostali sme spolu. Naozaj nam bolo krasne, vsetko v poriadku, sprava sa ku mne uplne perfektne, je pozorny, mily, uplne iny ako kedysi. Ja som mu zacala opat 100% doverovat aj ked to bolo tazke.
No stala sa taka vec...nie som uz ani z daleka chorobne ziarliva, nekontrolujem ho a nespovedam ho. Ale cez vikend som u neho spala a rano ked som sa zobudila som na chodbe zazrela jeho mobil a tak sa mi rozbusilo srdce, mala som nutkanie tam nazret ale vykaslala som sa na to. No nedalo mi to a vratila som sa a na zamknutej obrazovke mal spravu od nejakej baby ze ten piatok musela dospat. Ja som do jeho mobilu nesla. Moj priatel bol vonku v piatok s kamosom a pravdepodobne nie sami ako mi tvrdil. Cely den som bola myslienkami inde az vecer mi to uz nedalo a spytala som sa ho ci si pise s nejakym dievcatom. Povedal ze nie. Asi 10 minut dookola som sa ho pytala ci si s niekym ani len par viet neprehodil a prisahal ze nie. Nakoniec som pritvrdila ze chcem vidiet jeho mobil ze stale mi hovori ze sa do neho mozem kedykolvek pozriet tak chcem teraz. A tu nastal problem. Nechcel mi ho dat, potom ked sa v nom zacal hrabat som k nemu priskocila a ho sklopil ze mi nic neukaze. No videl ze uz mi dochadza trpezlivost a ukazal mi ho len tak narychlo a tam tolkoooo sprav od dievcat ktore obaja pozname. Nie sme kamosky ale sme z rovnakeho maleho mesta. Pisal aj o mne ked sme mali problem ze je to na nic a oni strasne pozorne a ochotne mu chceli pomoct. Je to pre mna neprijemne, ponizujuce. Nestalo sa to prvykrat. A citala som naozaj hrozne konverzacie ako ma popieral a pod. Ale myslela som ze uz je to za nami, sme dospeli a dokoncujeme zariadovanie nasho bytu do ktoreho sa mame do mesiaca stahovat. Dookola mi opakuje ze ja som jeho zena, chce byt so mnou do konca zivota, tesi sa na spolocne byvanie, ze ma chce za manzelku a chce so mnou deti. Ach zeny on mi tvrdil ze si s nikym nepise. A mne by to nevadilo ale tie konverzacie nie su typu ahoj ako sa mas? A prehodenim par viet a konec.
Absolutne neviem co robit. Velmi ho milujem ale je to pre mna ponizujuce, trapne ked za 8 rokov robi tie iste chyby. Ja viem ze ma miluje ale ako keby som mu nestacila a potrebuje si mastit ego u inych. Najhorsie ze mne aj vela ludi hovori ze ked ho kdesi stretne ze je to taky frajerik a len namotava baby. Viem ze urcite po precitani si kazda povedala nech sa s nim rozidem ale je to tazke. Ak ste si niektora tym presla viete o com hovorim.
Dakujem za vas cas a reakcie.

tiper24
27. jún 2017

nahodou kontrolovat treba

obsadenemeno
27. jún 2017

@adell77 sorry, ale trepes piate cez deviate...... uz len to, ze si partnera "nutila" do sexu s inou, dokonca mu to "vybavila" je divne....lebo vlastne to, co toho chlapa vabi, taha a preco tolki muzi maju tajne internetove "bokovky" (lebo casto je to iba pisanie) je caro toho tajomstva, co maju pred oficialnou partnerkou. To, ze mu nutis inu, ho samozrejme bude odpudzovat. Lebo tam chyba to vzruso zo zakazaneho, pocit tajomstva, niecoho, co ma len pre seba. A aby si nebola jedneho dna prekvapena, ze ma aj tajny ucet ci uz na pokeci alebo inde, co o nom nevies.
Just saying.

taami
27. jún 2017

@adell77
ved ok, hlavne ze to vam vyhovuje, a nasli ste pre vas vyhovujuci model spoluzitia ... ale to vyhodnotis az po 20 rokoch 🙂
ja si zas myslim, ze v partnerstve je casto umenie a hra kompromisov dosiahnut, aby 2 osoby vedeli mat dlhotrvajuci vztah...pri viac osobach su vzdy problemy
mne osobne je to naozaj jedno, ako kto zije, pokial sa to nedotyka mna a mojej rodiny...to bol len taky moj postreh z tvojich pismen...ide mi z toho nevyrovnanost, malo sebavedomia a labilnost...cisto len moj pohlad..
ale prajem ti vela stastia, budes ho potrebovat 🙂

nini1010
27. jún 2017

Jooj dievca takychto ja poznaaaam 🙂 presne takych ktory sa spravaju k svojej partnerke krasne,ukazkovo ale podvedu kedykolvek.tento typ chlapa nepodvadza lebo by mali neuspokojivy vztah.proste je to pre nich normalny prirodzeny stav.naivitu ich zien ale nikdy nepochopim 🙂
Aj tak ho ale neopustis takze si na to proste zvykni a trp.nech sa to dari.

bodka70
27. jún 2017

ja osobne si myslím, že v normálnom zdravom partnerskom vzťahu muž sa síce o ženu stará, zaujíma sa o ňu, majú spolu pohodový intímny život, urobí jej kávičku, pomôže vyniesť nákup, donesie lieky, keď je chorá atď. atď. Ale chlapi sú od prírody trochu leniví, nemajú za potrebu hlavne v dlhodobom vzťahu každý deň kľakať na kolená a vyznávať svojej partnerke nehynúcu lásku, hovoriť jej, že je ich jediná žena života a podobné "herecké etudy". Chlapi čo to robia, veľmi dobre vedia, že majú určité dosť závažné nedostatky, ktoré potrebujú týmto maskovať a hlavne si ženu k sebe pripútať. Tá potom v ošiali, aká je pre neho princezná a ako bez nej nedokáže žiť odpustí aj neodpustiteľné veci typu, že je chronický sukničkár, lenivec, ktorého musí žena živiť, závislák (to je jedno či na hrách, alkohole či drogách), lakomec či žiarlivec.
Takže pri každom takomto akože inak ideálnom chlapovi, s ktorým žena nemá žiaden problém by mi riadne blikala kontrolka.

tiper24
27. jún 2017

@bodka70 ked je chlap k zene dobry tak zena chce zleho 🙂

bodka70
27. jún 2017

@tiper24 , nie nie, žena chce dobrého muža, tak isto ako muž chce dobrú ženu, len tá dobrota musí byť úprimná 🙂. Nie za účelom toho druhého o..j...bať 😀.

tiper24
27. jún 2017

@bodka70 niekedy ani uprimna dobrota nestaci 😀

bodka70
27. jún 2017

@tiper24 , to máš pravdu, vzťahy sú komplikované ale boli by menej, keby sa medzi dvoch partnerov nezamiešali ešte ich egá.

tiper24
27. jún 2017

@bodka70 ani nie ega ale niekto tretí 🙂

bodka70
27. jún 2017

@tiper24 , niekoho tretieho ťahá do vzťahu človek, ktorý si chce hladkať svoje ego, takže prvotná príčina je tam, ten tretí je len dôsledok. Ktorý sa ale môže stať tým druhým vo vzťahu a vyšachovať toho pôvodného.. a všetko sa môže začať odznova... 🙂

obsadenemeno
27. jún 2017

@bodka70 nema vyznam debatovat s niekym, kto seriozny vztah videl tak akurat z rychlika.
Hodi do placu nejaku "mudrost" a dufa, ze sa chytime ako v tej debate kde "hladal" pracu. Tazko sa totiz rozprava o praci niekomu, kto v zivote poriadne nepracoval, rovnako ako ked chlap, co riesi ze co znamena, ked suseda, s ktorou sa rozprava prelozi nohy (najskor len potrebovala zmenit polohu a nic ine za tym nebolo 😉 ) dava rady v teme o vztahoch. On by bol este rad, keby si konecne nejaku nasiel, hlavne taku s peniazmi, co by zarabala a on sedel doma a pisal na konika cele dni. To by bol zivot prenho.

bodka70
27. jún 2017

@obsadenemeno , ja viem 😉

grandzero9
27. jún 2017

@tiper24 nie, my zeny nechceme zleho. My zeny chceme pozorneho a milujuceho chlapa. Nic viac. A aj to mam niekedy pocit, ze mame na muzov strasne velke naroky. Mi teraz napada kamarat, ktory ma kedysi chcel. Aj teraz po rokoch ked sa stretneme mi povie, ze asi som bol na teba az prilis dobry kedze si ma nechcela. Nejde o to, ze bol dobry velmi. Ja som si to vsetko cenila, oplacala som mu to. Ale chybalo mi tam TO - ta iskra, ta laska to nieco 🙂

tiper24
27. jún 2017

@grandzero9 pekne napisane 🙂

marusia12
27. jún 2017

@obsadenemeno Na pokeci je každý druhý manžel žien z MK....😀 A ani sa muži netaja, že majú doma ženy... koľkokrát sa o nich kdejako vyjadrujú, smutná doba.

nini1010
27. jún 2017

@marusia12 presne tak.je to presne tak.kto su manzelky muzov na pokecy?zeny z MK.

obsadenemeno
27. jún 2017

@marusia12 presne to pisala zakladatelka temy, ze co o nej pise inym...... a mozno aj adell77 by bola prekvapena..... len tiper24 si pomylil pokec s konom, na pokeci by mozno nasiel, co hlada, alebo aspon iluziu toho, co hlada 😝

marusia12
27. jún 2017

@obsadenemeno tam manželia hľadajú len to jedno 😀 Trúbu majú doma 😀

lienka737
27. jún 2017

@adell77 Ty si zjavne uuuplne iny typ zeny ako autorka. Ta na tento Tvoj styl (akoze iny pohlad) nema absolutne ziadne predpoklady. Ona to trpi dobrovolne, lebo ho miluje a nespravi s tym nic. Trochu si ulavila na dusi a vsetko pojde dalej ako doteraz.

andra77
27. jún 2017

@jana_eyre už aj tak si sa verejne prezentovala, možno by to mužova kolegyňa hravo obhájila🙂hranice sú neúnosnééé nerobia dobrotu...

adell77
27. jún 2017

@obsadenemeno nechapem preco mate vsetci nutkanie hovorit ake je to na nic aky je to zly vztah a nwm co setko len zato ze vy by ste taky zivot nedokazali viest a hladate v tom len vsetko zle a ako sa to neda ... ja by som nedokazala viest nudny monogamny vztah bez vzrusa mozno o par rokov nas to prejde a budeme spolu do smrti mozno nas to rozdeli mozno nieco ine ... je to nepodstatne a uplne jedno co bude zijem teraz a uzivam si pritomnost ... a budem robit a skusat vsetko co chcem kym zijem lebo neviem do kedy budem zit ... a takto to asi ukoncujem a nebudem to tu vysvetlovat a rozoberat je to len a len nas zivot

obsadenemeno
27. jún 2017

@adell77 nikde som nehovorila, ze vas vztah je zly....len je smiesne, ako strasne sa snazis dokazovat, aka si volnomyslienkarska, ale pritom mu kazdy den kontrolujes fb, pokec, mobil a kdesicosi..... a este mu aj natiskas sex s inou..... co ak ho prave ta, co si mu vybrala nerajcovala? To ked chudak chlap musi nahlasovat, ked si ide vrznut tak to sa mu ani necudujem, ze sa mu nechce....sa stavim, ze ho potom vypocuvas, ze co a ako bolo, ci sa mu to pacilo a podobne. Sorry, ale to so slobodou vo vztahu nema nic spolocne. Cize v podstate si velmi insecure.

Pozri, mne je sumafuk, ako to doma mate. Ale nenut chlapa do nicoho. Ak chce, vyspi sa s inou ci mu to "dovolis" alebo nie.
A o tom "uzivani" najviac kricia tie, co nemaju inu moznost, lebo chlap proste zasuva inde a tak im neostava nic ine, ako sa tvarit, ze to vlastne takto chcu ony same.

lianka123
27. jún 2017

@andra77 nesud. Radsej checkni toho svojho.

andra77
27. jún 2017

@lianka123 17 ročná prax manželstva...
😀

taami
27. jún 2017

@obsadenemeno
S tebou by som sa nechcela hádať, čo argument, to trefa 😂😂

lianka123
27. jún 2017

@andra77 🙂 ludia nie su monogamni. Stat sa moze hocikomu. Uz je potom na danom clovekovi ako sa k tomu postavi. Pre mna je PREVALENA nevera /fyzicka, emocionalna, platonicka etc/ one way ticket. Moje ego by to nerozdychalo. Na to si seba moc vazim. Ale inak rozumiem akemukolvek inemu postoju k tejto teme.

jana_eyre
27. jún 2017

@andra77 vobec nevies o co islo, tak by bolo fajn keby si to neriesila.. Moj vztah tiez netrva len par rokov, takze nie som nejaky novacik a radu som nepytala 😉

obsadenemeno
27. jún 2017

😀 @taami

andra77
27. jún 2017

@jana_eyre škoda...rada by som prispela dobrou radou od Marušky...)