Priateľ skoro stále spí
Ahojte. Velmi by ma zaujimalo ci ma doma niekto tiez takeho priatela, ci muza, co skoro stale spi... Je to napr. tak ze rano skoro vstane, zvyknuty tak koli praci, co je okolo 5 rano. Poobede zase spi, podvecer tiez..a zobudi sa a ide spat.co byva niekedy aj pred 8 vecer. Niekedy prespi skoro cely den ked ma volno.. Aj ked nic nerobil pred tym namahave.( okrem jedenia 🙂 ha ha) a ked sa stane ze cez den nespi, tak vecer uz o 7 zaspi. Obcas mi to uz leze na nervy.aj ked zas naopak niekedy som rada ze sa vyspi a odychne.alebo len zavist? 🙂 neviem
@dedenini no neviem, ja by som asi narobila bordel doma 😀 môj vstane tak ráno o 8mej, o deviatej odchádza do mesta, príde o 17tej, naje sa, zaspí pri tv tak na hodinu a potom by bol aj do druhej rána hore, ale to ho ťahám spať aspoň o jedenástej-dvanástej.. keď je víkend tak je hore aj do tretej ráno, potom sa zobudí o 10tej-11tej pred obedom a to ma strašne rozčuľuje..večer idem do postele sama, ráno vstávam s malým skoro, som v obývačke potichu, čakám kým sa zobudí aby sme sa spolu aspoň naraňajkovali.. no dnes som mu povedala, že kašlem na neho, nech si spí dokedy chce, ale ja sa ráno naraňajkujem kedy chcem, naobedujem sa keď budem hladná a nech si potom robí jesť sám.. lebo on keď raňajkuje o desiatej, tak o dvanástej je ešte sýty.. a to potom nerobím nič iné len chystám jesť jemu alebo malému, lebo on si sám nezoberie.. no asi som divná, môj až toľko nespí, ale tento jeho režim ma hnevá. 😠
@dedenini nech ide radsej na odber krvi, ci nema malo zeleza a hemoglobinu, boreliozu, znizenu funkciu stitnej zlazy, mononukleozu prekonanu... vacsinou co poznam ludi, ktori vela spia a su zdravi, tak je to sposobene tym, ze sedia dlho do noci pri pocitaci a z toho su potom unaveny a vecer ozivaju a nevedia sa dokopat do postele. a jeden odber krvi zvladne, to ma za hodinu, dve vybavene. aspon na ten odber keby si ho donutila ist
@kika1111 no chapem.. mna by trocha tesilo naopak, ze keby aspon spi, a potom je dlhsie hore..ja to aspon tak mam..ze staci mi trocha zdriemnut na obed a vecer uz tak lahko nezaspim..a tolko som marne dufala, ze ked spi doobeda, aj poobede.. tak ze vecer aspon budeme spolu dlhsie, no to tazko... zaspi pri telke vecer- o osmej alebo tak..zobudi sa.. to ciga, chladnicka a idem spat laska.. no kukam jak puk.aaaze doteraz co si robil??? a oon som unevany... kukam aa z coho?? napr.ked nebol v praci.. a cely den lehni alebo nic tazke nerobi... on povie, napr.ked teraz je auto v servise..a riesi opravu cez telefon..tak povie,ze z nervov a z toho ze auto je dlho v oprave... no to uzlen mavnem rukou... no tak co uz...
ja som zvedava na tu jeho dietu... no silnepochybujem ze mu to vydrzi... a uz uplne to ze nebude tak vela spat
ježiši, jsem ráda, že takového doma nemám, to by mě dávno kleplo a ne jen ze závisti a nebo bych mu spakovala ranec a šel by...pokud to tedy nemá nějaký zdravotní důvod...?
Myslím, že jediným důvodem je obezita a rutina. Dokud se sebou nezačne něco dělat, hýbat se a jíst víc zeleniny, nezlepší se to. Hlavně ho neomlouvat, pokud se ukáže třebas zvýšený cukr a snížená fce štítnice, není to příčina, ale důsledek. Pokud by byla příčinou nějaká nemoc, symptomů bude mnohem víc, než jen únava.
@dedenini
normalne to urcite nie je....co je to za zivot cely den prespat...ako nejake zvieratko...co si budu deti pamatat? ze tatko cely den drychmal????
najpr. ako ti radia treba vylucit zdravotny problem....ak nic nie je a ani sa na nic nestazuje, tak to bude tou nadvahou....kosti nevladzu nosit taku horu tuku a vsetky organy su stlacene tym padom nemaju kyslik....takze pohyb, schudnut....nuz, ale moze to byt lenivost, vacsina chlapov sa rada vala na gauci....vymysli pre vas program, prechadzky a pod.....
...ja mam doma muza, ktory je opak...strasny nocny vtak...skor ako o polnoci ani nejdeme spat...a cez den nespi a ma hlavne pschicky narocnu pracu....takze ja si ani neviem predstavit, ze by muz lezal..mala by som ho za choreho....a povedz mu ZE NORMALNE TO NIE JE....
ono neni to kazdy den..tej jeho spanok... ale dost casto..no nevravim ze je az tak lenivy...chodime na prechadzky, nakupi, furt daco riesi, ci auto,pracu, aj sa stara o malu...ale casto sa stava ze casto spi... a to ze chodi max do 9 kazdy den spat,miobcas leze na nervy..a nechapem ked spi doobeda poobede, tak preco je stale unaveny..
@blahova_andrea je dobrym otcom, avychadzame si dobre..tak nemam ho preco vyhadzovat... a to ze mi to leze nanervy obcas ze casto spi, no co uz.. este mi vravieva ze to ma po otcovi..on aj teraz casto spi..a pritom je zdravy jak rybicka,stihli.. ma namahavejsiu pracu a je ovela starsi jak moj priatel.. ze by dedicne?? no to uz fakt neviem
No tak v poriadku to nie je celkom isto. Fajn, skoro rano vstava do prace, dotiahne deficit poludnajsim spankom, ale davat si slofikov niekolko cez den? Nie je to normalne. Nech sa da vysetrit, celkom seriozne. Takto sa predsa neda fungovat. Bud ma mizerny zivotny styl, pises, ze sa vyhovara na jedlo. Tak bud sa totalne prejeda a navyse je nezdravo, t.j. mastne, tazke jedla vo velkom mnozstve, to je potom reakcia organizmu presne takato - unava, pokles tlaku, spavost. Ale teda nie je nieco v poriadku celkovo. Nieco mu sposobuje chronicku unavu. Prekonana mononukleoza ci ina infekcia, anemia a pod. Treba riesit.
@jabadaba prd je lekar..len si tak hovori..bo on je z podtatier..a silny chlap s vysportovanou postavou..srandicky ..asik tak.. no uvidime co ta jeho dieta..vraj nebude jest mastne tolko a sladke ... tak som zvedava, ci bude aj sviezejsi..a nie jak tulen..tak mu obcas hovorim,ked uz ma sere s tym spankom...
@dedenini jaaaj,takto to teda je. No nie, vazne, porob s nim poriadky. Sak fajn, clovek by mu doprial, nech si zivot prespi ako zimny medved, ale ma rodinu, zodpovednost uz za viacerych nielen za seba. Spat by si mohol ak by bol single, bez zavazkov. Teraz uz nemoze prezivat ako sa mu raci. Takze sups k lekarovi a daj mu to ako ultimatum. A ak sa nepotvrdi nic, co dufam, ze nie, tak je najvyssi cas, aby pan domu zacal zit inym zivotnym stylom. To chce, aby ho slahlo o par rokov? Si zaklada pekne na pruser. Najma tym mastnym. Ty zacni varit inak. Ziadne tazke, mastne jedla, ziadcne nezdrave sladke. Kolace mozu byt aj zdrave. A porcie s mierou. Ja mam svagra na tento sposob- sice tolko neprespi, ale teda preziera sa doslova, po jedle nasledne nulova cinnost a uz ho berie do spanku. Vsak je aj riadne pri tele...
@vadimka hej, presne. Ked sa clovek prespi, tak je o to viac unavenejsi. Zopar krat v zivote som spala do jedenastej, ale teda stav priserny. Bola som ako mechom buchnuta cely den, doslova mi bolo blbo. Treba si vybrat zdravych sedem az osem hodin spanku, v optimalnom case. Spat sa ma ist pred polnocou, vtedy je spanok kvalitnejsi. Po polnoci clovek kvalitne uz nezaspi. A mam to aj odskusane veru.
@jabadaba Tak to robim aj ja že spim 7-8 hod a som fit.Teraz počas sviatkov sa zabudneme pri telke ráno manžel nevstáva do prace spime neraz aj do 11hod a už mám toho dost som unavená že chodime spat po pol noci.ešte zajtra silvester a ideme sa naprávat.
@dedenini No veru dievča toto máš tažké.To by ma teda nebavilo.Moj bol včera na koncoročnom pinpongovom turnaji celý den priniesol si druhe miesto v švorhre a celýn večer mi rozpraval zážitky pri pečenom prasiatku ktore mi priniesol zobnut.Juj ako som ja rada že si našiel dáky šport ktoremu sa može venovat.
@dedenini Nechci vynášet soudy ani nad tvým přítelem ani nad tebou. Na to vás málo znám 😉 ale prostě pro mě by věčně spící muž nebyl. Jak může být dobrým otcem, když stále jen spí? Moc dobrým příkladem pro dítě pak přece taky není. I když...z druhé strany...u svého dítěte bych víc spánku klidně brala 😀 Tak, že by si přítel přišel schrupnout a dát příklad k nám...? 😀

@katka1981 on ked mu poviem na vazno ze sa moze daco stat, nech koli malej robi daco..comy budeme bez neho... ze ho lubime..a tak..on to otoci na srandu a povie ze aspon by si dostala poistku ked umrem... taaak ja neviem...