Priateľ trávi čas viac s kamarátmi ako so mnou
Ahojte ženičky. Mám problém a potrebovala by som poradiť. Čakám mimi ktoré bolo plánované. Priateľ sa naň teší ale problémom je to, že radšej trávi čas s kamarátmi ako so mnou a poslednú dobu sa na tom stále hádame totiž som názoru že ho kamaráti využívajú dosť aj som mu to povedala ale on to akoby nechcel vidieť. Ten istý názor so mnou zdieľa aj jeho mama. Kúpil si auto pretože ho budeme potrebovať keď sa bábo narodí a odvtedy ho zrazu poznajú kamaráti ktorí predtým oňho ani nezakopli len aby im robil šoféra a keď ja chcem byť s ním tak sa vyhovára pritom som s ním bola stále v dobrom aj v zlom. Neviem čo robiť ako to zmeniť. Trápi ma to že mňa a naše dieťa odsúva na druhú koľaj kvôli ľudom ktorí ho predtým nepoznali. Jeho mama mi povedala že všetko sa zmení keď sa bábo narodí a že teraz mu mám dať ešte voľnosť ale akože prosím??? A čo ja? Tak isto chcel dieťa ako aj ja. Vedel do čoho ide. Teraz čo mám tiež sa flákať len preto že už potom nato nebude čas? Dnes som mu povedala že pokiaľ nebudeme na 1. mieste tak s ním už nič nechcem mať tak hneď nato mi zavolal ale nedvihla som mu. Napísal mi sms že chcel prísť ale že nedvíham tak či má chodiť ale znechutilo ma to tak som mu napísala že nech nechodí že čo si myslí že či ja budem ako taká chudera čakať nato kým sa dostanem do jeho poradovníka kedy si nájde čas? Odpísal že chcel prísť ale ja nechcem aby so mnou trávil čas z donútenia lebo som mu napísala že s ním nechcem nič mať. Poraďte čo by ste robili na mojom mieste. Ďakujem. 😒
@miuska88 no neviem co by som robila na tvojom mieste. Lahke to nemas. Teraz este kym si tehotna sa zda byt vsetko lahke no ver ze ked sa ti maly narodi bude to riadna zmena. Skus ho neriesit tak ako som ti pisala. Vies ze budes mat volno tak si zariad program aby si nesedela doma. Ked sa ta spyta ci sa ides niekde kurvit tak mu povedz ze ty to nepotrebujes ze potrebujes byt len medzi ludmi ktori ta maju radi a kedze on nema cas tak ides s kamosmi/rodinou hocikym. Ak mu chces dat este sancu tak skus toto spravit viac krat uvidis ci ho osvieti a ak nie tak potom odpoved poznas ale necakaj ze byt sama s dietatom je prechadzka ruzovou zahradou a mozno ani nepomyslis ze pojdes po materskej do roboty lebo maly bude narocny. Nas mal 4 mesiace koliky a to bolo sranda okrem toho nic ine a dokonca mi aj celkom pekne spaval v noci no aj tak si neviem predstavit ist po 6 mesiacov do roboty som bola jak vygrcany rezanec.
No,tak si to zhrňme! Nespekulujme,opierajúce o fakty,čo nám o sebe prezradila @miuska88.dobre situovaná,dobre zarábajúca baba s vlastným bytom sa zaľúbi do chlapca,kt.nerobi,nemá nič,ani kamarátov,ani tri eurá,aby ju pozval na kávu.dokopy sa nedajú, lebo nevedia sa dohodnúť,kde by mali bývať.dievca,pochopiteľne,dieťa opustiť svoj byt a nasťahovať sa k svokrovcom.czalan sa odmieta pristávať i babe do jej bytu,kde by ho ona mohla vydržia až,ako doteraz.dovod neznámy.napriek tomu naplánujú rodinu?! A spravia bábo.chalan ide s kamarátmi v lete na Siravu,tehotna frajerka,s ktorou plánovali a rodinu,ide bokom.pritom zakladatelka tvrdí,že kamošov má len cca dva mesiaceco je zač.septembra,podľa kalendara.ked baba ide do Tatier ak isto so svojimi,ide sa kurvit.vztah naďalej idealny.co sa zmenilo od začiatku septembra, baby?!
Ak ti mozem poradit, odhod emocie, aj hrdost a normalne si sadnite a porozpravajte sa. Spytaj sa, ci si svojim spravanim uvedomuje, co riskuje a ci mu to za to stoji.. Urob to nie kvoli nemu, ale v prvom rade kvoli sebe a dietatku. Daj mu sancu vyjadrit sa, ci chce s vami tvorit rodinu. Ak ano, tak na tom zacnite pracovat hned, v prvom rade spolocnym byvanim a on hladanim zamestnania.. Nemas co stratit, ak to nebude fungovat, zostanes s malym sama, co mas v plane uz aj teraz. Ale za pokus to stoji! Mam pocit,ze prichod babatka si predstavujes ako ze dostanes novu babiku,s ktorou sa zahras a ked budes unavena,odlozis spinkat do kocika. Nerada ta sklamem, ale narodenie dietatka a aj dalsi cas potom, je velmi narocna zalezitost, psychicky aj fyzicky, o tom by sa dal napisat samostatny clanok.. A prenasat zodpovednost na tvojich rodicov mi pride tiez hodne sebecke, oni uz si svoje "odchovali" a tiez maju pravo na kludny zivot. Ja by som to svojmu dietatu ani svojim rodicom neurobila. Takze moja rada, snazit sa najst s mladym muzom riesenie, spolocne byvanie, pracu.. a dalsia vec, musi si uvedomit,ze po narodeni pojdu kamosi bokom a na prvom mieste bude dieta a ty.. a ked to nepojde, tak s panom Bohom..
Opravy,ak si to želáte:dievča,pochopiteľne,odmieta opustiť svoj byt....chalan sa odmieta prisťahovat k babe,hoci by sa mohol dať vydržiavat,čo takí miluju.dovod neznámy. Na dovolenku,aj keď je už baba tehotná,idú oddelene, chalan preto,lebo babu sa nemieni zobrať,dievča z trucu,ale podľa chalana ide iba ku...vit.vzťah bezproblémový.nadalej čakám odpoved
@alessia443 Myslím si že to nepôjde.
Boze moj. Budem uprimna. Z toho co som si precitala.... Tvoj partner je nezrely a obavam sa, ze prichod dietata to nezmeni. A pokial sa Tvoja potencialna svokra vyjadrila, ze mu mas dat estte volnost.... No, netusim v akej finasncnej situacii sa nachadzas, ako Ta dokaze podporit Tvoja rodina. Ja by som od takeho chlapa odisla. Moja kamaratka zazila presne to co Ty! Matka ospravedlnovala syna donekonecna lebo chodil vychlastavst s kamaratmi a moja kamoska bola na 6ej kolaji. Odisla od neho este tehotna, nemala to chudinka lahke. Ale... Dnes je stastne vydata za uzasneho a zodpovedneho chlapa! Pokial ta ma chlap na haku uz teraz, tak neviem co by ho malo akoze prebudit? Tresnut lopatou po hlave ci ako? Vsimaj si ako sa chova k Tebe moja. Bodaj by to narodenie babatka zmenilo, zelam Ti to....ale neverim tomu. Kazdopadne Ti drzim palceky ❤
Normalne sa nestačim čudovat ake dokažu ženy byt. Ja som si muža brala ked mal prvy syn rok. Po pol roku chodenia som ostala tehotna nie nahoda dietatko sme jednoducho chceli. Muž bol naučeny uživat si život koncerty,mali kapelu, na rybach aj dva tyždne v kuse s kamošmi v šenku a tak. On mal 29 ja 23 ked som ostala tehotna. Musel si postupne zvyknut na iny život a ja som pochopila že ked ho nechcem stratit musim mu dat trocha volnosti. Najskôr sme sa hadali ale to bolo len mojimi rozhadzanymi hormonami. Treba mu vysvetlit že mat dieta neznamena že už sa nikam nedostane a bude len ritku utierat. Že bude mat potom čas pre seba pre niektorych je to dôležite. A pre tie premudrele tuto. Sme spolu už 12 rokov ako manželia, jasne prišli situacie kedy bol kopromis jedina cesta ale milujeme sa a viem že je to človek v ktorom mam nekonečnu podporu. A mame spolu tri deti a sme šťastny
@miuska88 niekomu zaplat,nech mu to auto v noci rozbije.. autom to zacalo,nech to autom skonci.. mozno zacne pracovat,aby si tu opravu mohol zaplatit..🙏
ja som zostala sama,estw ked som mala brucho. kecy ostatnych,s kym to mas atd nech si zenicky nechaju pre seba. Zena ma dieta s nezodpovednym-je odsudzovana.. zena si dieta da zobrat-je odsudzovana. robim od jej roku,mama mi s nou pomohla a este pomaha a nie je to vobec lahke. Skus sa na to fakt povzniest,dietatko je Bozi dar a ak je ten tvoj chlap v blizkosti,nech ma poriadnu zodpovednost aku ma mat,nesplodila si ho sama.. nwch sa vam vsetkym trom dari
@gulisko snáď si nemyslíš, že autorka má dať chlapovi, ktorý už teraz hrá pozíciu mŕtveho chrobáka volnosť?
@malasandrika Máš pravdu ja jedno dieťa budem mať a druhé dospelé no nevyspelé nepotrebujem. Chce sa flákať nech sa fláka.
@malasandrika ako momentalne mu väčšiu volnost už asi neda. Ale možno to robi preto lebo sa boji čo bude potom. Nechcem si ho zastavat môj už teraz muž pracoval a staral sa o nas všetko čo zarobil dal najskôr mne až potom si postupne z toho niečo zobral. Ja som myslela tak že pre niekoho hlavne mladych je to šok a myslia si že im dietatom život konči. Ale opak je pravdou. Zavisi všetko od povahy. A ked autorka citi a vie že sa nikdy k tomu zodpovedne nepostavi radšej to ukončit skorej ako čakat.
@gulisko Ja som mu povedala že tým že budeme mať dieťa neznamená že bude musieť sedieť pri mne vkuse doma a že ho nikam nepustím. Aj ja mám kamarátky a určite tiež rada si s nimi zájdem niekam alebo kým bude dieťaťko maličké tak ich aspoň pozvem k sebe na kávičku. No on proste akokeby už niekedy ani nepočúval čo mu rozprávam. Ja mu niečo poviem a za 10 minút si to nepamätá ale to kedy a kde je dohodnutý ísť zaviesť kamarátov si pamätá na jedničku. To som uviedla len príklad.
miuska88 ahoj. Mne skor pride , ze Tvoj partner si uziva pozornost kamaratov , ktoru pred tym zrejme nepoznal. S autom je mozno teraz
konecne zaujimavejsi a hlavne partii prospesnejsi. Navyse ak " ta partia " ho podporuje v takomto spravani sa k Tebe, konecne je geroj a hrdina v ich ponimani. Zabudol na Tvoju nezistnu lasku, a beriu ju ako samozrejmost. Myslim, ze taketo rychlokvasne kamaratstva aj rychlo koncia. Len aby si Ty mala este chut a volu ho prijat spat ked sa spamata ak vobec. O dietatko sa postaras s laskou a vervou,
tak ako vela inych zien, ktore ostali same. Ak mas dobrych rodicov co Ti pomozu je to len plus pre Teba aby si sa teraz nestresovala, to nepotrebujes.

@nika898 Nie nie je mi oporou teraz.