Priateľ uprednostňuje kamarátov
Ahojte, čo by ste si pomysleli o tomto? Žijeme s priateľom v jednej domácnosti už dva roky. Obaja sme z jedného mesta a obaja vo štvrtok po práci odchádzame na Veľkú noc domov k rodičom. Keďže ideme na viac dní, budeme mať aj viac vecí, priateľ má auto. Včera večer mi oznámil, že vo štvrtok po práci berie kamarátov (sú z rovnakého mesta ako my dvaja) a že ja mám ísť teda vlakom. Nemám problém ísť domov vlakom, hoci nadšená z toho zrovna nie som, pretože vlaky budú preplnené, ja sama budem mať dosť vecí a stíham najskôr vlak o ôsmej, ktorým som doma o pol jedenástej a to si ešte musím volať taxík/otravovať rodičov, aby po mňa prišli na stanicu. Viem, že v prvom rade on rozhoduje o tom, koho vezme svojím autom, ale príde mi kúsok zvláštne, že uprednostní kamarátov a priateľku nechá cestovať po tme vlakom, ovešanú ako vianočný stromček. Povedala som mu, že ma to zarazilo a on sa urazil, že bude pred kamarátmi za de*ila a ak chcem ísť, môžem si zobrať iba jeden batoh, lebo kamaráti budú mať veľa vecí. Tak nech mu prídu nabudúce kamaráti oprať špinavé trenky a navariť mu. Čo by ste si pomysleli? Som iba ja ,,príliš rozmaznaná”?
A ty fakt sa pýtaš ci si príliš rozmaznané? Dievča zlaté...len s nim zostaň.. aby potom mohol bravat kamošov a ty pôjdeš s novorodencom vlakom za rodičmi...
Fakt,prečo si s takým debilom?
No baby, uzatváram túto tému, priateľ precitol, vraj je odveci, aby som šla ja večer vlakom a mrzí ho to, že to nedomyslel a niekedy mu to trvá, kým mu dôjdu veci. Ďakujem za všetky rady, vyžiadané aj nevyžiadané a prajem vám všetkým pekný pondelok.
A ty sa tu este rozculujes? Vies, za aku kravu ta maju jeho kamarati, ked im toto povie so smiechom, ze ako s tebou vy.ebal???? Ozaj sa musis takto podlizovat, aby s tebou niekto chodil a byval? Celu cestu maju on a jeho kamarati uz o zabavu postarane. Budu sa rehotat na hlupaniach, pizdach a na tebe. Na tvojom mieste by som to k Velkej Noci uz komplet so vsetkym ukoncila a nebudes mu predsa zavadzat. Moze nosit svojich kamaratov kam len chce a podobne. Ukonci to diplomaticky slovami, ze ty ho tak lubis, ze mu darujes slobodu. A konec. Ende.
@kassandra25 prepáč, ale toto je čisté domýšľanie, jeho kamaráti sú moji spolužiaci zo strednej, všetkých poznám, stretávame sa aj s ich priateľkami, máme medzi sebou veľmi dobré vzťahy. Pravdepodobne im priateľ ani neoznámil, že idem aj ja vo štvrtok domov a oni sa nepýtali, nikto sa mi za chrbtom určite ani nesmial, ani nesmeje. A ako som napísala vyššie, priateľovi trklo a už je to vyriešené.
Pytas si radu a ked sa ti nepaci, oznacujes ju za nevyziadanu.. 😁 Velmi dospele.. ..
Urcite to bol jeho prvy preslap? Mozno len prvy, ktory si si pripustila..
Lebo z toho, co pises vychadza, ze priatel ta ma dost na haku - ani si na teba nespomenul, ked sa bavili o ceste domov (mozes si to zdovodnovat ako chces, je to proste fakt..).. A ako toto moze niekomu "dlhsie dochadzat"? Raz ste par, tak sa v kazdej situacii ako sucast paru spravam. A tu ide viac o jeho reakciu na tvoje vycitky, nez tento hlupy napad..
Alebo ak je to vazne tak, ze mu fakt nedochadzaju zakladne veci, asi mentalnym atletom prave nebude..
Ale tak, za 2r ste asi este neboli v krizovej situacii, aby si videla, ako sa dokaze za teba postavit. Odporucam so zavazkami pockat, kym si to neoveris, kedze tvoj chlap nejako zrelo neposobi..
Ináč autorka aj ja varím chlapovi nie manželovi aj periem ale vari aj on a upratuje on, ale toto by nikdy neurobil co urobil tebe a ani sa o niečo také ani nepokusil... Ale prepáč je chuj keď toto správu a ešte je aj urazený lebo ty si príliš citlivá...
@beronsche za nevyžiadanú radu považujem napríklad hodnotenie mojej inteligencie, na ktoré som sa skutočne nepýtala a v rámci nejakej základnej slušnosti by som si osobne ani nikdy nedovolila komentovať niekoho inteligenciu na diskusnom fóre, ale to som ja s zrejme som tu od toho očakávala priveľa. Opäť raz si ale ďalšia, ktorá si domýšľa, pretože krízových situácií sme mali hneď niekoľko, kedy sa ma priateľ bez rozmýšľanie zastal. Už sa mi to tu ale nechce rozpisovať, lebo si niektoré aj tak idete iba svoje, filtrujete si asi svoju pondelkovú frustráciu a vyjadrujete sa k niečomu, čo som ani vo svojej otázke nenapísala, súdite na základe vášho domýšľania. Ja skutočne nerozumiem, prečo tu niektoré musíte byť vyslovene protivné a vyslovene niekoho urážať pod každým príspevkom.
Do buducna...
Ak neurobis nic zle ale pritom sa obvinujes "asi som prilis rozmaznanana", "precitlivela", co nie si, a potrebujes okolie aby ta o tom uistili a v neposlednom rade ho este aj obhajujes, tak to nie ste na dobrej ceste, ale to asi vies, naopak na mna posobis inteligentne aj ked submisivne.
Pricina toho, co vam stalo by mohlo byt napr. vo financnej nerovnosti napr. ak byvate v byte, ktory je vylucne jeho, resp. on sa podiela na jeho financovani vo vacsej miere a pod.
Ale to len na popremyslanie...
To predsa nie je rada, ked niekto hodnoti teba..
Domyslam si?
A co si cakala, ze sa pozriem do krystalovej gule a uvidim, ako to je? Opisala si situaciu, na zaklade toho opisu si tu kazda utvorila nazor, ved koniec koncov, viac info nemame ako mat..
S tym predsa musis ratat, ked pises do verejnej diskusie, nie?
Ci co si cakala? Zrejme ubezpecenie, ze neboj sa, on je isto ok, vydaj sa a porod mu dieta, potom sa to uz urcite nikdy nestane..
Take cosi?
Ci sa hnevas, ci nie, z toho opisu to fakt vyzera blbo.. Pre mna a podla reakcii aj pre dalsie zeny, je to nepredstavitelne, taka reakcia partnera..
A znovu pripominam, hoci to, ze na teba zadubol/ "vykaslal sa je zle, jeho reakcia na vycitku, bola este horsia a po nej by mi vsetky kontrolky blikali viac ako cely Las Vegas...
Podla mna su len tieto moznosti:
Je to sebec a ma ta na haku
Je hlupy a fakt mu nedochadzaju zakl. veci...
Ma problem do sebavedomim a preto mu viac zalezi, ci si pomyslia kamarati, nez na vlastnej frajerke
Rad ta manipuluje a tak sa mu paci, ze on urobi blbost a ty mas vycitky
Atd....
To obvinovanie, ake hrozne frustrovane a protivne zeny sa tu stretli, je smiesne.. To je tu na koni vzdy, ked sa autorka prispevku stretne s nazorom, kt. je nereze..
Jednoducho je to divne a vo vztahu nepripustne, tak ti to zeny rovno napisali. Ci co, mame ta ofukovat?
@beronsche pozri, nebudem sa s tebou hádať, nemám na tom absolútne žiadny záujem ver mi, len mi príde naozaj trochu scestné, keď napíšem v príspevku A a niekto sa mi vyjadruje k Z, ktoré si nemal ani ako vyvodiť z môjho príspevku. Keď niečo raz neviem, nesúdim.
Žijete a nazivate spolu ako "manželia" ,ale.on manželku vykopne z auta, lebo vezie domov kamarátov.
Byť jeho kamarát, tak ho mám za idiota presne kvôli tomu, ako sa správa ku svojej partnerke.
Ak reagujes na to, ze niekto hodnotil tvoju inteligenciu, tak ano, to je cez ciaru.. Ale v anonymite internetu je to casty jav, s tym jednoducho pocitat musis..
A ze tu hodnotime tvojho chlapa, tak holt pytas sa, ci je to spravanie ok.. Nuz, nie, nie je, tvoj chlap je zrejme buran. Akceptovatelna odpoved?
mozno slubil kamaratom odvoz v slabej chvili a bolo mu trapne to rusit. a tak isiel cestou mensieho odporu, asi ta pozna a vie, ze by si to nejako "zvladla" a ze mu to u teba prejde. treba mu to otvorene povedat a nech ti povie, preco to urobil a mozno sam bude donuteny to s tymi kamaratmi prehodnotit. neviem, kolko je to km, ale mozno odvezie aj ich a osobitne aj teba alebo len teba, mozno si to s nim staci len "vytmavit".
A ty sa nebudes citit trapne pred rodicmi, ze tvoj priatel isiel autom a ty si musela cestovat vlakom??? Pred tymi jeho kamaratmi sa nebudes citit ponizena??? Naozaj nemas hrdost??? Kamarati su pre neho dolezity, ty pre neho bohuzial vela neznamenas. Nepisem ti to v zlom, ale naozaj ma uprimne sokovalo, ked som si precitala tvoj prispevok. Vazne si neviem predstavit, ktory normalny, zrely muz, by toto urobil svojej partnerke!
No vidis, ako si sa sama potkla a v nom hlboko mylila! Uz budes vediet, ze aj nabuduce sem nieco zavesis a onedlho bude vsetko allright.
autorka, teraz citam ostatne komentare a aj tvoje a teda nabuduce tu uz radsej nepis 😀 lebo sama vidis reakcie, kvoli jednej blbosti sa mas rozist, po sviatkoch sa nevratit, mas prestat prat a varit a vraj je to debil... 😂
no moje nervy, clovek uz ani aby jednu blbu chybu neurobil, moj muz tiez niekedy rozprava skor ako mysli a teraz co... vsak mu to prepacim a ideme dalej, ja mam tiez svoje chvilky aj chyby a kedze som rada, ze ludia mi uz tolkokrat vedeli prepacit a povzniest sa nad mojou nerozvaznostou a zbrklostou, tak preco by som to nedokazala urobit pre cloveka, ktoreho milujem. ved neurobil nic hrozne, nechapem, ze to vacsina zien vidi na rozchod a uz si tu aj vyfabulovali cely pribeh, ako sa na tebe rehotali kks 😂 nebuduce si odpustite a milujte sa dalej, v zivote su ovela horsie veci, ved nakoniec uznal pravdu a sam si to uvedomil, nabuduce bude mudrejsi, pracujeme na sebe cely zivot (len niekto sa uz rodi dokonaly asi 😂)
@majoranka24 neviem, prečo by som sa ja mala cítiť ponížená, to on by sa mal cítiť trápne, keď už, ja mám hrdosť a sebavedomie našťastie v poriadku a ako som napísala, chybu si priznal, ideme spolu.
Bude pred kamaratmi za debila? To veru bude ked sa dozvedia ze ta nechal ist samu preto aby odviezol ich.
Aha, pardon, az teraz citam ze mu to doslo.
Som zlá keď si myslím, že - ho (tvojho priateľa) to vôbec napadlo? Možno sa to muselo stať, aby si ťa viac vážil. Veľa šťastia!
toto ak neni vymysleny pribeh len aby to tu akoze zilo tak tvoj priatel je cisty kkt :D ak si mu nieco neurobila dost zle

@janinah veď nerieš. Chcela radu, dostala ich.
Teraz už sama sa bude učiť......