Priateľka mi zatajila, že bola vydatá
Ahojte neviem ci mi niekto poradi ale rad by som sa spytal, sme dva roky spolu z priatelkou a dnes pri upratovani roznych papierov uctou som nasiel obalku kde bol sobasny list mojej priatelky a nejakeho egyptana aj z datumom sobasu aj miestom sobasu. Datum tam bol 2011 a na dalsich papieroch bolo pisane po grecky s datumom 2015 list bol doruceny na nasu spolocnu adresu s priatelkou som od roku 2013 mam sa jej priznat ze som to nasiel lebo ona mi nic nepovedala dakujem za kazdu odpoved
No ak ti to nepovedala tak to bol určite sobáš za peniaze . Inak nevidím dôvod povedať chlapovi s ktorým chcem žiť, že som rozvedená príp ešte stále vydatá lebo chlap mi zdrhol či opačne....
@kifel, si to hoď do prekladača https://translate.google.cz/
ukulela, prečo si aj ty myslíš, že sa kvôli prekladu treba učiť celú abecedu? Text prefotím alebo oskenujem a vložím do prekladača. Prečo by som sa kvôli tomu mala učiť grécku, arabskú či inú abecedu? 😲
keby si posielal cudzemu človeku môj doklad s mojimi údajmi,tak ťa nakopem do....a nerozumiem dnešnej dobe- spať to spolu vedia bez problémov a rozprávať sa nie....jedna vec je klamať /nieeee,vydatá som nikdy nebola/ a druhá vec je nepovedať hneď všetko o sebe z rozličných dôvodov....a mení sa týmto zistením tvoja láska k nej?ak áno,tak to asi láska nebude.....
Chod na úrad, že sa chcete brat a tam ti presne povedia ako je vedená 🙂
Ale ja by som to nechala na stole nech to zbadá a co ti nato povie.
A uz je to len na tebe, ci ti to bude vadit, ze bude mat napisane v sobasnom liste rovedana-vstup pred manželstvom s tebou 🙂
@diablikovci tie dokumenty vôbec nemusia byť na SK platné a teda naše úrady o tom vôbec nemusia vedieť...
@kifel normálne sa jej na to spýtaj a hotovo, čo špekuluješ? Videl si jej už všetko, ona tebe tiež, tak raz tie ústa použite aj na rozhovor. Ale vysvetlenie je jednoduché - on sa potreboval dostať do EU... Či ju oblbol a ona zamilovaná naletela alebo to bol biznis, to je asi aj jedno...
však spolu žijete, tak sa snáď aj rozprávate. A o čom sa rozprávate ? Však hádam aj o tom, čo koho trápi alebo na čo myslí. Tak jej normálne povedz, že si to našiel a opýtaj sa jej, že čo to je. Veď sa nedá spolu žiť a nerozprávať sa o tak zásadných veciach.
mne to pride, ze sa vydala za papiere, on sa dostal do eu a jej zaplatil. Ked som zila v uk, dost dievcat si tak "privyrabalo". Mozno to ani nepovazuje za sucast svojho zivota, nezije v manzelstve tak sa neciti vydata.
Je jedno, ako sa cíti.. ak JE vydatá, potom JE podľa zákona vydatá.. je jedno, či papierovo, či za peniaze. Toto by som chcela mať jasné, byť na tvojom mieste. Ak je vydatá, potom má napr. majetok v bezpodielovom spoluvlastníctve manželov, manželia majú právo podľa zákona bývať spolu atď. Nie som právnik, ale pre slovenského občana platia naše zákony, ktoré by mali byť zosúladené s EU, čiže podobné, rovnaké všade...
Teraz totálne absurdné, ale zákonne zrejme možné teórie: Čo ak si ju vezmeš a potom sa zistí, že je svadba neplatná, lebo JE už vydatá (ešte stále vydatá).. a jedného krásneho dňa sa nejaký cyperský chlapík zjaví na prahu domu a bude požadovať podiel z domu, lebo si ho ona kúpila počas trvania ich manželstva? Alebo bude požadovať výživné na manžela, lebo má právo mať podiel na jej životnej úrovni a on je akurát nezamestnaný?
No ano pokial neuviedla do matriky v BA tak pred nasimi uradmi je "slobodna"..tam sa uvadzaju take specialne sobase v zahranici. Pokial je vydata este stale, tak to aj tak nic nemeni na fakte, ze aj ked neoficialne, ale pri dalsom sobasi pacha trestny cin: bigamia. Ja neviem, ale rozhodne aj ked by uz zmizol ako kanfor, rozhodne by som to riesila. Vidime tu kasicky priklad toho ako ju dobehla minulost - aktualny priatel nasiel papiere. Aj ked nepovedala nic a chcela to zatajit. Ide o to, ze nebodaj "manzelik" spravi nejaku chujovinu a potom lieta aj ona v srackach. Potom sa to bude tazko vysvetlovat manzelikovi c.2 - "no vies ja som nebola az tak slobodna ked sme sa brali"
@lubkavargova1 Myslíš napr. manželíček č.1 sa ukáže ako prevádzač, podvodník, terorista, priekupník z drogami, dievčatami, bude pašovať čínske tepláky :D ... a keď bude Interpol dohľadávať, ako sa sem (EU) dostal, tak nájdu drahú žienku a pôjdu sa jej spýtať? Scenár ako k "holyvúdskemu" filmu a už sa len (necitlivo) smejem, ale .... mmmm...
Preháňam absurdne najmä preto, aby sa fakt zamyslel, či stojí za to, fungovať s človekom, s ktorým si neveria a nedokážu si takéto veci vyriešiť, keď už na to prišiel. Ak je to teda pravda.. trošku mi to pripomína, či to nie je téma nudiaceho sa puberťáka - prepáč kifel, ak ti krivdím, ale je to celé dosť ... podivné... Ktorý dospelý chlap sa nedokáže na veci spýtať a rieši ich na koníku s bandou úplne cudzích žien? Radšej anonymne ako s tou, s ktorou žiješ a asi chceš žiť?
@duun nemslim az take tragedie a katastroficke sceenare...staci ze napriklad vezme pozicky, nevie splacat...nejake urady zacnu patrat a dopatraju sa k sobasnemu listu, a poslu nejaku pekny pozdrav, ze "vazeny pan manzel XY dlhuje XXXXXX eur"....nejaky exekutor zablokuje ucet...klasicke bezne pripady v zivote....alebo to co si napisal aj ty.
Viem velmi nepravdepodobne, lebo taky sa po sobasi zduchnu..ved papiere uz ma a to je najhlavnejsie. Ale aj tak by som v kutiku duse nemala pokoja...
A taky malicky detail, od muzov ocakavame charakter, aby vraveli pravdu..a co my zeny??? Ci to sa nerata, aby aj zena mala charater, povedala pravdu?
@kifel ....aj keby to bolo papierové manželstvo, mal by si to vedieť....nakolko si jej priatel uz 2roky...ale zas na druhej strane bola slobodná a mohla si robiť čo chcela...bývate spolu, tak sa jej normálne opytaj, čo je na tom?...načo chodiť po uradoch...atd..a vyšetrovať?..ona Ti to najlepšie vysvetlí...písu:,,asi mala dôvod zatajiť,,....a aký mala dôvod nepovedať??...TY niesi NIEKTO....ale jej priateľ...tak smelo ...čo bolo bolo...ide sa dalej..
@0silvia0 ...súhlas..
by ma celkom zaujimalo, co vedie 40r. chlapa po najdeni utajeneho sobasneho listu svojej frajerky, zaregistrovat sa na MK a pytat sa co ma robit, namiesto toho, ze sa opyta priamo jej, pripadne sa poradi s kamosom... moj muz by sa to teda v prvom rade pytal mna, na kona by si ani nespomenul, ze existuje...
👍
@jasminet .. práve preto ma napadlo, či je to všetko ok. Toto je ženská reakcia a nie mužská. A buď nie celkom dospelá reakcia, resp. zvláštna osobnosť, alebo nudiaci sa pubertiak, ak je to skutočne chlap... nesedí mi to.. skôr mi to pripomína sondovanie námetu na blog, článok, či proste zábavu.
@jasminet ..ja nekukala profil..ja si prečítam...a ked sa mi chce napíšem...ale všetko beriem s rezervou, fakt málo diskusií ma presvedčí, že sú naozaj..a tie práve nemusia byť...všakže...
...no a môj ani s chlapmi na pive nie...ked mu niekedy vravím...čo sa tu rieši....povie ,,a potom Ti z toho šibe...😉😂❤
nepozerala som profil, ale mozno je to zenska co si vytvorila "fake" profil. Jednoduche: vydala sa, manzelik zduchol, a teraz hlada odpoved ako z toho vykluckovat. Ale nakolko nechce priznat pravdu tak si vymyslela tento "akoze" pribeh...to je viac vierohodne..aj vekovo by to pasovalo...tie dievcata co sa vtedy vydalali za tych cudzincov uz tahaju na 35-40tku...teraz ziju doma, nasli si chlapa, chcu sa vydavat..aaaaaale je tu ten malicky "problem"...tak zistujeme ako sa z toho dostat. Pokial nema dieta tak je to o to lahsie, lebo poznam X pripadov kde je aj dieta a to ma zenska fakt zamotane ako dalej...
To je ako naletiet na tie maily z Afriky, ze som vyhrala milion a milion, ale treba poslat dopredu dan a bla-bla-bla...boooze keby som spocitala kolko som uz vyhrala alebo podedila tak som bohatsia ako najbohatsi lovek
@janinah sorry, mozem niekoho akokoľvek milovat, ale taketo zistenie by ma po tych spoločných rokoch dorazilo... A velmi zmenilo moj vztah. Ako riesit nejake odfotenie a preloženie v takomto pripade mi pride ako uplne nepodstatne. Co sa este dozvie, po dalsich piatich rokoch, ze ma kdesi este deti...? To co je za dlhorocny vztah a ze nechce o niecom rozpravat? Ved neboli spolu rok.
Kamaratkin muz zatajil predchádzajúcu svatbu a ona sa to dozvedela az den pred vlastnou s nim, uz to nezrušila a doteraz to ľutuje. Samozrejme sa vsetko ukazalo az po rokoch, co bol zac. Taketo klamanie a zatajovanie nie je v poriadku, o niecom to svedci, ake je jej vnutro, aj aky ma ona vztah s nim, aj ked laska ma byt slepa...
S takymto clovekom po niecom takomto si planovat zivot, deti, rodinu a vediet sa na neho spolahnut? No dakujem pekne....
@lubkavargova1
Dobry vecer prajem pokial si myslite ze som fake profil tak uz 40 rokov stary a ospravedlnujem sa ze som sem teda napisal chcel som poradit nic viac a poznat nazor druhych alebo muz nepotrebuje v niektorych veciach radu? Alebo je to tu urcene len pre Dámy
Ale aj tak dakujem za vas nazor

@mariposita7
Zajtra poslem dakujem zatial