icon

Priateľka môjho exmanžela príšerne žiarli

dazdovka
8. jan 2013

Je otrasne žiarlivá a manipuluje s exmanželom tak, že ho vydiera slzami. On ju bohužiaľ vníma ako svojho záchrancu, po našom stroskotanom vzťahu sa rok-dva túlal naprieč ženskými náručiami, až táto ho zdrapla a nepustila. Presvedčil sám seba, že je jeho záchranou, dala mu pocítiť, ako veľmi na ňom závisí, jej láska je taká ohlušujúca, že nepočúva nikoho z rodiny o tom, že jeho nová žena ho manipuluje. Ona nemá pekné slová o nikom z rodiny, exmanželovi to neprekáža, on je prispôsobivý, stačí mu jeho milá. Kamaráti exmanžela ju poznali už predtým ako sa dali dokopy, chodila s bývalým frajerom do krčmy, sedela pri ňom a vyrevúvala mu tam. Na môjho exmanžela to platí dokonale, on bol ten, kto mi chcel dať vo vzťahu okovy, pod rúškom lásky, takže jej slzy a ponosy na to, aby bol len s ňou ho len utvrdzujú, že ho miluje a milovať bude tak, ako nikto na svete.
Môj problém je v tom, že exmanžel mi kvôli nej nemôže dvíhať ani telefón, lebo by to nezniesla, strasne by kvílila a musel jej sľúbiť, že už so mnou nebude komunikovať. Takže sa nemôžem s ním vôbec porozprávať o výchove našej dcéry, všetko rieši cez ňu (dcéru). A teraz tá harpia umrnčaná začala štvať aj na naše dieťa, síce vždy si to všimla dcéra, keď je tam, tak robí hentá nána scénky, vyrevúva, lepí sa na exmanžela, keď sa rozpráva s našou dcérou, hovorí mu ňuňuňu JA SOM TVOJE DIEŤATKO, ja som tvoj zajačik (28 ročná). A začala nás osočovať, že výživné, ktoré posiela exmanžel, míňam na seba a mladšiu dcéru, že by mal to výživné znížiť, aj tak dáva priveľa (až 80€) a kradnem. Exmanžel jej v ničom neodporuje, v ničom, ona je jeho záchrana, jej jedinej ide o jeho dobro, ona vie ako to vo svete chodí... Pritom je to nána z lazov (doslova), chodí s exmanželom na dovolenky v zime, lete a naše dieťa si vezmú raz za tri mesiace na predĺžený weekend (po troch - štyroch dňoch ju už posielajú domov). Pri rozvode bola dcéra daná do výchovy mne, manželovi bolo udelené stretávanie sa s dcérou každý druhý weekend.
Čo s tým, viete mi poradiť, čo robiť, aby som nejako otvorila exmanželovi oči, že tým osočovaním ubližuje našej dcére, že ona vidí ako ňou manipuluje, že to dieťa mi doma plače, že svojho otca ľúbi, vidí že aj on ľúbi našu dcéru ale vidí, ako sa tá harpia snaží vyradiť dcéru z jeho života. Prosím, poraďte čo s tým.

irriss
12. jan 2013

@dazdovka
Ahojky "Dazdovko"...uz jsi mi chybela..ale necekala bych takove smutne Tema prave od Tebe.. ☹

Necetla jsem vsechno"jen" Hlavni prispevek..

Mam jen odpoved na posledni Tvoji otazku:
Čo s tým, viete mi poradiť, čo robiť, aby som nejako otvorila exmanželovi oči, že tým osočovaním ubližuje našej dcére...

odpoved:
...cim vic se mu budes snazit otvirat oci, tim bude hur....
tusim, ze mame stejne stare dcerky.-pokud se nemylim...ver tomu, ze dcerky vek je dostatecny na to, aby situaci resil i vyresil..
Protozze v tomto pripade ma vetsi vahu momentalne ONA..nez kdokoliv jiny.. 😉

janinah
12. jan 2013

@dazdovka čím skôr si uvedomíš,že nemáš "páku" situáciu zmeniť,tým lepšie pre teba a tvoje nervy...hľadaj si iných ľudí vo svojom okolí,ktorí môžu pomôcť/svokrovci,kamarátky,susedia,opatrovateľka,iná mamička na RD čo ti menšie dieťa postráži,,/ nemíňaj zbytočne energiu na "otca",ak by záujem o dcéru mal,tak nejaká ochechuľa by mu nerozkázala ani nezakázala dcére pomáhať....je to smutné hlavne kvôli dcére...nedá sa nejaká sanitka vybaviť? možno v ten deň,kedy má dcéra terapiu ,chodí sanitka s nejakými pacientami z vášho okolia tam do nemocnice,aj dcéru by zobrali,robí sa to tak,pýtaj sa..

sirinka
12. jan 2013

@dazdovka ale kdeze, ved som bola decko, nemala som odvahu nejako to riesit, navyse oni sa velmi rychlo zosobasili (samozrejme sme neboli pozavne, lebo vraj ako by to vyzeralo, ze sa zeni a uz mu tam budu kukuckovat dve deti.... Ked som sa ale ja rozhodla, ze mna k "oltaru" bude viest nevlastny otec, ona bola urazena, ze sa to nepatri) a hned potom maly syna.
Moj vztah s otcom je poznaceny tym, preco sa moji rodicia rozisli, pre jeho neveru, jeho deuha zena az tak neovplivnila nas vztah. Ja som len nemala zaujem travit cas u nich, ale v kontakte sme boli. Nie je to ziaden vrucny vztah, ale mozem povedat, ze ho mam rada a aj on nas, o moje deti sa zaujimaju, aj s mojim nevlastnym bratom mame celkom v pohode vztah.... Ale byvame kazdy na druhej strane republiky, takze caste navstevy neprichadzaju do uvahy a mne ani nechybaju.

sirinka
12. jan 2013

@dazdovka co sa tyka tej pomoci, bud mu daj jasne pravidla, ako si predstavujes jeho pomoc vasej dcere a priamo jej by som cez ten odposluch oznamila, aby to aj on pocul, ze velmi dobre vedela, s kym ide zit ze ten clovek ma zavazky, tak nech to konecne zacne akceptovat, ale zaroven sa ty hlavne musis zariadit tak, aby si nebola odkazana na jeho pomoc. Preco by nevlastny stari rodicia nemohli pomoct? Prijali ta do rodiny aj s tvojou dcerou, neselektuj, ona to urcite vnima a moze to na nu zle posobit.

lucyfuk77
12. jan 2013

@dazdovka ...no moja, vzhladom k tomu vsetkemu co pises, si nie som ista, ze je vhodne aby tvoja dcera vyrastala v takom prostredi ( tvoj ex, jeho ludra, jeho rodina - ohovarania, klamstva a nezdravi pristup) ...nie som psychologicka, ale moze to velmi uskodit tvojej dcere a pokym sa u ex prostredie nezmeni ( neuvedomi sa a pod.) obmedzila by som styk s dcerou...nie preto, ze ty nechces odtrhnut dieta kd otca, ale pre jej dobro....

dazdovka
autor
12. jan 2013

@sirinka to o jeho svadbe, to je hruza, ked si predstavim seba ako dieta, isto by mi strasne stislo srdce... nenavidim taketo povrchne rozhodnutia ludi, taki su aj moji ex-svokrovci, vsetko musi naoko byt dokonale, aby si ludia nehovorili... som si takmer ista, ze u nas bude rovnako dcera neziaduca na eventuelnej svadbe...
Fakt som nevedela ako sa k tej nasej situacii postavit, neviem byt citovo neangazovana ked ide o moje dieta, tak si velmi cenim tvoje skusenosti, nemam sa s kym o tom porozpravat...
@lucyfuk77 @irriss dcera je teraz niekedy psychicky odolnejsia ako ja, niekedy je ale uplne rozbita.. puberta svoje robi, co je fakt, volala dnes s jeho rodicmi, vyrozpravala im ako sa citila na navsteve u otca a narobila trochu vietor v tom zhnitom vzduchu, vyhlasila ze odmieta stretnutia s otcom v jej pritomnosti...
Dik devy za rady a postrehy 🙂

pepa10
12. jan 2013

To mi trosku pripomina ex mojho uz teraz manzela 🙂 Uz boli rozideni,ked sme sa my dali do kopy. Zacala strasne ziarlit,vypisovat mu sms,vyvolavat. Nalakala ho, ze ak sa k nej vrati vybavy mu pre neho jeho vysnivanu pracu. On sa vratil,ale zistil, ze vsetko bolo len klamstvo (opat raz) Zacali vyhrazky samovrazdou,ak ju opusti.Z jeho bytu mu ukradla vsetko oblecenie aby nemohol nikam odist 😀 Trapka.A tiez ho lubila na zivot a na smrt,ako nikto iny ho uz lubit nebude. Dokonca raz vecer prisla do mojho rodicovskeho domu lebo si myslela, ze rodicia mi zakazu vztah s nim,aby na mna nakydala klamstva. Samozrejme, nasi vedeli dobre,aka je histerka. Dostala jednu vychovnu a od vtedy bol pokoj.Dali sme sa opat do kopy a vztah nam klape uplne uzasne,teda uz manzelstvo pomaly 4 roky.Presli sme si psychickym peklom vdaka nej,ale sme stastni. No a ta jeho ex ho az tak velmi milovala,ze ho uz dlhsie podvadzala s jeho najlepsim kamaratom 🙂 . Tak len pekne si to s nou po lopate vysvetlit. Neznasam taketo herecky.

podvedenazivotom
18. sep 2013

@dazdovka
Ahoj, poviem ti to z mojej strany ja mám doma niečo podobné len akurát že ja som rozvedená a mám dve deti,8/10rokov.žijem s partnerom o štyri roky mladším, a mám v podstate taký ístý problém.môj partner a je to chlap tiež plače za všetko čo si myslím že je normálne pri rozvode a výchove detí.ja som bola taká sprostá že zo samej zaľúbenosti som dala deti na striedavú starostlivosť môjmu ex ktorý s nimi v podstate ani neni lebo chodí robiť von,vychováva ich starká alebo jeho frajerka.ja som sa nerozišla dobre zo svojím bývalým ale tiež som za aby sa problémy detí aj napriek vzťahu rodičov riešili.a môj terajší mi to tiež zakázal,že pre neho som rodina ja a ja nemám kontaktovať ani ex ani starých rodičov a tiež plače stále že si ho nevážim atď,vydiera ma za všetko pretože on mi pomohol keď som riešila na súde kadečo ohľadne ex atď a on mi len ubližil.vieš ja za všetku svoju hrdosť nemám problém sa s mojím ex rozprávať o výchove detí lenže tento mi to doslova plačom zakázal, takže ak dačo chcem tak musím potajomky zavolať bývalej svokre a riešiť to s nou,mňa tiež nikde nepustí lebo on bezomňa nevie žiť, on má len mna a ja mám deti vydiera ma že keď sú deti u nás tak ak idem na prechádzku s nimi musím zobrať aj jeho ale bez detí samozrejme tiež na dovolenky musím ísť s ním ale bez detí lebo on ich tam nechce atď.a chorobná žiarlivosť to je ďalší problém či už sa jedná o deti že im nemôžem dať pusu pred ním lebo sa ma nedotkne alebo chlapi iný o ktorých ja v podstate nemám žiaden záujem pretože tri roky života s týmto človekom ma obral o sedem.tiež nemá problém deťom povedať aký je ich otec koko... a núti ma k tomu aby som sa tak vyjadrovala aj ja.a to je len základná časť môjho problému takže moja tiež neviem čo si mám počať.ahoj a príjemný deň

laila22
18. sep 2013

@podvedenazivotom naco ti je takí chlap, co ziarli na tvoje deti? ist s nim na dovolenku a deti nechat doma... chudence deti... Jeho by som nechala doma... Je to psychicky labilný jedinec.. a doplacaju na to tvoje deti...

kveta
18. sep 2013

@dazdovka Podla mna tan vztah s hereckou uz nebude mat dlhe trvanie. On uz zacina vidiet, ze nie je normalna, klame kvoli nej.. Takze je otazka casu, kedy to prestane tolerovat uplne.

kveta
18. sep 2013

@podvedenazivotom Ty nevies co si pocat? Zlate casy, ked sa ludia mohli s psychickymi tyranmi rozist.. ;)

dazdovka
autor
18. sep 2013

@kveta no neviem, na jar som sa dozvedela, ze si spolu postavili dom, na jej pozemku, ale financuje ho on, avsak oficialne to je a aj bude iba jej dom, aby v ppripade ze sa mu nieco stane, nerobila nan dcera narok. Teraz si spolu hrkutaju ako s nami vybabrali, mne je to jedno, viem ze je hlupacik, ved preto som sa s nim rozisla, je pekny ale chudak hlupy. Ma co si zasluzi.

dazdovka
autor
18. sep 2013

@podvedenazivotom mala by si si vybrat, ci ti on stoji za to, ze ked deti o 10 rokov mozno zacnu zit inde,ci vies s nim vydrzat ajsama a nemat z neho blbe pocity, alebo ci ten chlap ako taky je len dalsia zataz, ktora ti vo vela veciach brani k spokojnosti, mne by bolo dost neprijemne zit s citovym vydieracom, to by som ho zamkla do pivnice a isla von s kamoskami, alebo s detmi, nech sa vyreve chudacik.

podvedenazivotom
19. sep 2013

vieš stále je to o tom že aj teraz som mu povedala že chcem od neho ísť preč a zase začal doliezať, ja s ním niesom šťastná, poviem mu to a aj to že to nemá žiadny význam,lenže on je tak zakomplexovaný že si je vedomý že by si nenašiel takú pracku ktorá mu toto bude žrať ako ja,on zo mna žije nemyslím s peňazí ale ako parazit, dobíja sa mojou energiou, a mojú ničí , hovorí sa tomu manipulátor vieš o čom hovorím a vždy ma stiahne naspäť.ja som slabá a tak mám pri ňom zničené sebavedomie že sa stále nechám a teraz je to tiež tak .

podvedenazivotom
19. sep 2013

@kveta
hej a ľutujem deň keď soms a do neho zaľúbila pretože sa živí mojou energiou a cicia acicia a ja som na nervy

podvedenazivotom
19. sep 2013

@laila22
je to máš pravdu lenže to by si musela zažiť, vieš čo je najhoršie že ja s tým mojím rozumom a stou odhodlanosťou čo som mala pred ním prešla som rozvod manželovu neveru keď som ho našla inflagranty doma teror od ex aj sme sa bili a vlastne som sa dokázala a ešte bez práce dostať na vlastné nohy rok mi neplatil výživné a vlastne som to zvládla a prišiel tento a celý môj život je jedna veľká katastrofa nemám priateľov známych nemôžem ísť ani len von nikde sama zavretá najprv v práci potom doma ani deťom sa poriadne vonovať a ešte mať na krku chlapa ktorý je psychicky chorý.

simca06022011
19. sep 2013

Ja si myslim, ze s tym neurobis nic, je to exmanzel, je nacase to tak brat a nestarat sa o jeho sukromny zivot (myslim v tom zmysle, ze nebudes riesit jeho stavy... nie tak, ze by si nieco ine k nemu citila samozrejme). Nech si robi co chce, nech si vyplakava pri nom kto chce, jemu sa raz oci otvoria a bude plakat on, pretoze pride aj o doveru a zaujem dietata. Netreba podla mna riesit s nim vobec nic, ked sa nebude starat o dceru vyzivne si este daj zvysit a nie to este znizit. CO sa tyka pomoci dcere, normalne mu zavolaj cez pracovny cas, povedz ze mate choru dceru a je potrebne aby pomahal a staral sa aj on, nech je taky dobry a vezme malu aspon 2x do mesiaca na tu terapiu on. Ved je jej otec... a ked ho to nebude zaujimat a aj tak nepojde tak je nacase si uvedomit, ze ste rozvedeni a tak to ostane a musis si pomoct... a nie to sa stresovat lebo panovi lezi v rozkroku zajacik a nevie pouzivat rozum. Kludne by som prijala pomoc od svokrovcov, ved uz ste rodina... ked nechces poslat malu na terapiu s nimi, lebo su "cudzi", tak nechaj drobca u babky... alebo si daj zvysit vyzivne a najdi si pomocnicku na par hodin v mesiaci...

tomikejt
19. sep 2013

@podvedenazivotom ja som zila s manipulatorom 3 a pol roka. bolo to peklo, ale odist som nevedela, asi vies ako to myslim. rozchod bol tazky, snazil sa ma manipulovat este par mesiacov po rozchode, ale poviem ti, ten oslobodzujuci pocit, ktory mam, je na nezaplatenie..uz s nim niesom skoro rok a jedine co lutujem, ze som sa k tomu kroku neodhodlala skor. odid od neho, prve tyzdne ti bude robit peklo, ale stoji to za to. nedaj sa citovo vydierat. naber odvahu drzim palce

podvedenazivotom
19. sep 2013

@tomikejt
tak vidím že niesom sama, ja s ním žijem teraz v sobotu budú tri roky,a poviem ti že keby som mohla už dnes tam niesom,od minulého štvrtku sme sa nerozprávali a mala som aspoˇň na chvíľu pocit slobody aj keď strach v sebe strašný.vieš aké je to keď bývaš v malom meste on je mestský policajt a všade kde sa pohneš si na kamerách.včera som sa s ním rozišla ešte aj dnes som mu ráno povedala že s ním nechcem žiť a teraz je pol štvrtej a som tam kde som bola už je zrazu všetko ok a už je prívetivý milý, lebo videl že by som ho ozaj dokázala opustiť,lenže zase ma dostal a už tu keď sa toto stalo asi 50 krát mi stále padne sebavedomie že som slabá.neviem čo bude ďalej nechcem takto žiť.ďakujem že si mi napísala.

tomikejt
19. sep 2013

@podvedenazivotom ja som odisla zit do ineho mesta, ak by si mala taku moznost to by bolo najlepsie riesenie. pri nom som bola len klbko nervov, vychudnuta, bez priatelov, sebavedomie ziadne. byt v ktorom zijete patri komu?

kveta
19. sep 2013

@podvedenazivotom Tak s nim po rozchode nekomunikuj. Nastav si mobil tak, aby Ti neprepajal jeho hovory, smsky detto.

A prestan si opakovat, ze sa nedokazes rozist. Vies, ze dokazes. Uz si rozvod zvladla..

podvedenazivotom
20. sep 2013

@tomikejt
vieš u mňa je to ťažšie ísť inde bývať lebo aj ex je tu v meste a deti chodia na striedačku dva týždne už to tak trvá dva roky a majú spoločnú školu doktorov atd.v byte sme mestskom len to že sme dávali zábezpeku kde sme išli na polovicu 1000 eur on a 1000 ja.zato je to komplikovanejšie polovica nábytku je moja a polovica jeho.zajtra chcem ísť na svadbu kamoške myslíš že ma pustí hovbes zase psychické vydieranie a prečo tam musím ísť sama a ja mám zajtra narodeniny a máme aj výročie celý deň je do siedmej v práci ja budem doma ako prst nemám tu ani deti takže narodeniny presedím doma a čakať poslušne kým nepríde z práce.je mi do plaču

kveta
20. sep 2013

@podvedenazivotom Ci Ta pusti??? Ty si pes alebo nesvojpravna, ze cakas na povolenie ist kamoske na svadbu..?

podvedenazivotom
20. sep 2013

robí všetko preto aby som tam nešla pustí sa do plaču a tak ďalej, chudáčika robí zo seba že on si službu vymenil aby sme mohli osláviť moje narodeniny a aj výročie,krista skôr kar

kveta
20. sep 2013

@podvedenazivotom No a? Ak budem plakat cely vecer, tak ma posluchnes a pojdes na svadbu? Ci podla coho sa rozhodujes? ;) Pouzi sedliacky rozum..

tomikejt
21. sep 2013

@podvedenazivotom mala by si mu ukazat, ze na teba uz to citove vydieranie neplati. ked zacnes robit veci, ktore chces ty, a nenechas sa uz manipulovat, mozno odide sam, hladat inu obet. ja viem ze je to v skutocnosti tazsie, ale inu moznost nevidim. kasli na jeho plac, ved vies ze to nieje z jeho strany uprimne, ale pozor, takito ludia velakrat zacnu pouzivat aj fyzicke nasilie, ked zrazu nieje po ich voli.

podvedenazivotom
8. okt 2013

@tomikejt ahoj píšem neskoro viem len to je potajme, vieš poviem ti to takto toto je človek ktorí si je vedomý že nezoženie nikoho ako som ja pretože to aké on má správanie a problémy sám zo sebou tak ho nikto nepochopí a on vie že za tie tri roky ja viem o jeho spôsoboch komplexoch a stavoch takže robí všetko preto ked je najhoršie aby o mna neprišiel, a keď ho jeden dn pošlem k vode na druhý deň sa správa ako keby nič,

podvedenazivotom
8. okt 2013

@kveta nebola som nikde pretože zase hral oči týždeň mi komplikoval čo sa dalo a ničil ma že prečo tam chcem ísť lebo on nemá čo na seba a máme výročie a ja mám narodky a tak takže nakoniec edosiahol svoje a nešla som nikde pretože ma citovo vydieral

kveta
8. okt 2013

@podvedenazivotom Tvoj zivot, Tvoje rozhodnutie. Nezvaluj to na neho. TY si sa rozhodla nikam neist.

maminuska
8. okt 2013

@podvedenazivotom vydieral ťa citovo , lebo sa dáš citovo vydierať. V tomto súhlasím absolútne s
@kveta .
A aby dospelý chlap plakal kvôli takejto hluposti , tak mne je to až smiešne.