icon

Priateľka nechce pracovať. Rozísť sa s ňou?

17. jan 2024

Ahojte, mám čerstvý, niekoľko mesačný vzťah. Obom nám je pred 40. Obaja máme deti. Trávime spolu čas sami, ale aj s deťmi. Všetko klapalo super, až som si nedávno uvedomil, že priateľka odmieta pracovať. Aktuálne je "umelec" na voľnej nohe, zarobí sotva 200 eur / mesačne. Žije s mamou (všetky náklady na byt a stravu ťahá mama), ktorá stále pracuje. Jej príjem sú vlastne len alimenty (nie veľké) + rodičovský príspevok a sem tam si stovku - dve zarobí. Ja ťahám 2 práce - som manažer v korporate a ešte rozbieham podnikanie. Jej deň vyzerá tak, že ráno vstane, zanesie dieťa do škôlky, ide domov a napríklad pozerá filmy / seriály, trochu uprace, je na sociálnych sieťach... a to je všetko. Ja cez deň neviem čo skôr, lietam z meetingu na meeting a večer ma čaká šastokrát ešte moja firma. Cez víkendy mám syna.

Pár krát som túto temu "či sa nechce zamestnať" otvoril, vždy ma odbila, že to chce skúsiť rozbehnút súkromne. Nič tomu však nenaznačuje... Ide ma rozthnúť keď mi o 11tej doobeda napíše, že akurát dopozerala film a ja neviem čo skôr. Najnovšie mi začala vyčítať, že veľa pracujem a nemám na ňu toľko času. To bola posledná bodka.

Chcel by som nestranný názor žien, prípadne aj mužov, či tomu dať šancu, alebo to ukončiť kým je čas.

subartic
17. jan 2024

@monikkatt keby som nemala deti a chcela by som si založiť rodinu, tak by som nechcela, bola by to pre mňa jasná stopka.
Ale ak mám deti , vek 40+ a neplánujem s tým mužom a ani so žiadnym ďaľším bývať, chcem mať oddelenú domácnosť , bolo by mi úplne jedno ako ten muž funguje. Išlo by mi o to , aby som mala pri sebe priateľa, milenca a človeka s ktorým občas niekam vybehnem .

subartic
17. jan 2024

@monikkatt tu sa automaticky ráta že bude s ním v budúcnosti žiť v jednej domácnosti a čo keď to ona nemá ani v pláne ? Veď autor to ani nevie .

subartic
17. jan 2024

autor , ty si tiež uvedom že si 39 ročný muž so záväzkom a s ex na krku , čo je pre veľkú väčšinu žien red flag , nemáš postavenie exkluzivity, si viac v práci ako doma , a k tomuto handikepu na trhu mužov si ešte prirátaj že okrem toho že tvojej budúcej partnerke dieťa nevadí a oblúbi si ho, musíš sa s tou ženou spojiť aj emočne ak nechceš len nejaký nezáväzný vzťah . A to nie je vôbec jednoduché . Tak ja by som ten rozchod veľmi zvážila .

pbra40
17. jan 2024

Nechapem, kam sa to zvrhava. On ma byt este akoze vdacny, ze ona s nim (mozno) nechce spolocnu domacnost? To, vam by vsetkym naozaj stacilo, mat partnera, ktory cely den lezi na gauci a vyziera rodicov? Ak jej to vyhovuje, dobre, nech sa paci, nech to robi. Ale pre mna tu nejde len o to, ze by mi vadil jej sposob zivota. Vadilo by jej nastavenie. Je mlada, zdrava, v produktivnom veku a toto je jej zmysel zivota? A to nie je sama. Ma na starosti dieta. Ked uz ani to ju nemotivuje podat lepsi vykon, aby sa mali lepsie, tak ten zivotny mindset je asi uplne mimo chapania. O tom, ze ma mamu pravdepodobne k 60tke a neprevezme bremeno, aby mama uz mohla oddychovat a uzivat si uz pokojnesie obdobie, o tom pomlcim. Za mna absolutna nezhoda v zakladnych zivotnych potrebach a hodnotach.

janinah
17. jan 2024

@subartic a nevadilo by ti.ze v lete by sa patrilo ísť na dovolenku a ty na ňu nemáš nasporeny ani cent? Takže buď nech ide on sám alebo nech ti ju zaplatí.... či?

alexnina777
17. jan 2024

nečítala som celú diskusiu, ale prosím ťa uz
si sa s ňou na túto tému rozprával? povedal si je to čo si sem napísal ženám na MK? mali ste diskusiu na túto tému? ako to vidíš ty, ako to vidí ona? tvoje názory, pocity, pohľad a obavy ona pozná? ak jej na tebe záleži a zmení to bude to ok, ak to nebude riešiť, nebude to ok

koniarova
17. jan 2024

@subartic a z coho bude žiť, v tej svojej domácnosti? Mysliš, ze nejakú niekedy bude mať? A z coho?

subartic
17. jan 2024

@janinah patrilo by sa ...to je podľa akých štandardov že patrilo ? Mnoho ľudí nemá na dovolenku a pracujú , jednoducho im to nevychádza. Dovolenka nie je povinnosťou .

subartic
17. jan 2024

@koniarova ale tak to je predsa jej problém nie ? Nie je namieste aby ju tu riešil autor z čoho bude žiť ak bude žiť sama vo svojej domácnosti .

janinah
17. jan 2024

@subartic nikde nepíšem.ze dovolenka je povinnosťou...ale stále väčšina slovákov na dovolenky chodí

subartic
17. jan 2024

Je treba si uvedomiť že je skupina ľudí ktorí žijú z mála , stačí im to a viac nepotrebujú , od nikoho peniaze nepýtajú , nikomu život nestrpčujú , proste si žijú . Potom je tu požadovaný štandard - normopopulácia žijúca podľa určitých štandardov , ako práca , ideálne 8 hodín , domov , deti , večera a znova ten istý kolotoč, raz dva krát do roka dovolenka , no a úplne na druhom konci sú ľudia čo robia od nevidim do nevidim lebo si myslia že ich práca šlachtí a spasí , až si to uženú trebárs k rakovine.
Však nech si žije každýako vie a ako chce .

subartic
17. jan 2024

@janinah ale stále väčšina Slovákov ach.... tie neštastné šablóny . Niektorí Slováci robia pol roka a rok sa túlajú po svete ako turisti , po lacných ubytovniach , alebo niektorí predajú majetok, zboerú deti, nepracujú a proste chodia po svete , veď život nie je len o tom že 8 hodín a domov .

Ja mám 49 rokov a robím 3 dni v týždni a nikto ma nedonúti už robiť viac ani keby čo bolo . V 55 rokoch prejdem na dva dni . Tiež je to mimo štandardov bežných na SR . Áno , ja mám odrobené aj za štyroch , ale mnohí majú odrobené tiež za 4 a aj ďalej pracujú za štyroch .

konikmodry111
17. jan 2024

@monikkatt ona ma väčšinou prapodivne názory čo som si všimla 🙈

konikmodry111
17. jan 2024

@subartic ty máš strašne divne názory čomsi všímam 😳 ona ale strpčuje život svojej mamy 🤦🏼‍♀️ vieš si predstaviť ako sa ona musí cítiť ? Že ona chodi do roboty a dospela dcerenka si doma váľa šunky celé dni a nič nerobí? Ved jej mama robí na ňu a na jej dieťa, hanbila by som sa ako pes 🙈 určite je z toho jej mama priam nadšená 🥺 je to obyčajná hnila ženská o ktorú sa chlapi určite budú trhať 🤦🏼‍♀️

subartic
17. jan 2024

@konikmodry111 no ale to nech si rieši jej mama nie ? Veď ani nevieš koľko tej mame prispieva, tak akože robí na ňu a na jej dieťa ? Nestrkajme nos kam nám nepatrí a s prepáčením neserme do niečoho čo nie je našou vecou .

subartic
17. jan 2024

@konikmodry111 ako a myslíš že ona chce aby sa oňu chlapi trhali . Ja neviem ale skutočne si myslíte že každá rozvedená žena s dieťaťom len čaká aby sa o ňu chlapi trhali a to je jej životný cieľ ?

bonboniera
17. jan 2024

@subartic je úplne jedno podľa akých noriem alebo mimo nich človek žije dokym sa vie postarať minimálne o seba čo v tomto prípade tak očividne nie je. Som zdesená koľko zranených husi zagagalo a považujú za normálne hniť na gauči a využívať ostatných a ešte to zhadzovať na to že nie každý sa potrebuje zodrať v robote… áno pretože len to existuje, zodrať sa v robote alebo byt nesamostatna hnida, pardon “skromný človek” 🤦‍♀️

lili1313
17. jan 2024

Ja osobne by som s takto nastaveným človekom nevedela byť. Ale je to jej vec, sú ľudia ktorím taký partner, partnerka nevadí. Tebe vadí a máš na to právo. Čo sa mi ale nepáči je že cítiť z tvojich slov pohŕdanie, morálne povýšenectvo. Ako to mozes voči niekomu s kým zdielas intimitu a asi sa ona voči tebe správa pekne, normálne (píšeš že len toto ti vadí).

konikmodry111
17. jan 2024

@subartic tak keď nepracuje a na materskej už nieje, čím by prispievala ? Ona nemá evidentne žiadny zivotny ciel čo je smutne keďže ma dieťa o ktoré sa sama nevie postarať lebo je hnila 🤷‍♀️

subartic
17. jan 2024

@bonboniera pozri môžeš byt zdesená , nahnevaná , frustrovaná ale stále ťa do jej života nič nie je pokiaľ nepýta peniaze od teba. Ako funguje so svojou mamou , je tiež ich vec .

subartic
17. jan 2024

@konikmodry111 má výživné , prídavky + nejakých 100-200 eur mesačne . Matke zrejme prispieva nejakou sumou a to a koĺko je vec medzi nou a mamou . Nepýta peniaze od frajera, nepýta peniaze odo mňa , ani do teba , tak čo ? Že to jej krátkodobému partnerovi vadí , však nemusí byť s ňou, zajtra jej môže povedať Pa Zuzka , nebudem s tebou lebo si lenivá hnida.

bonboniera
17. jan 2024

@subartic s tým samozrejme súhlasím.

mnau123
17. jan 2024

Ja nechapem preco sa tu niektore diskutujuce divia, ze sa autor zamysla nad potencialnou buducnostou s danou partnerkou. Su spolu niekolko mesiacov, je normalne ze prehodnocuje ci si ju pusti blizsie alebo to radsej stopnut (vzhladom na to co mu prekaza). Evidentne chce autor normalny vztah a nie len vyplnit volne chvile kadekym.

A na margo toho, ze partnerka chce mozno len nezavazny milenecky vztah, v tom pripade by som do toho ja deti netahala.

A pokial ma autor akceptovat, ze nepracuje lebo je "skromna" tak nech aj ona akceptuje jeho pracovne tempo a nevycita mu to. Lenze zjavne nechape co znamena zarobit si sam na seba.

subartic
17. jan 2024

@mnau123 vieš prečo ? Lebo partnerka sa blíži k 40+. A ženy 40+ s dieťaťom sa práve netrhajú obývať znova spoločnú domácnosť s ďalším chlapom , ani zďaleka to nie je ich prioritou . Rozvedený chlap s dieťaťom a ex sú často len komplikácie, žiadna žena 40+ nechce už vo svojom živote komplikácie . Chce vzťah , sex , stráviť príjemné chvíle niekde ale každý potom do svojej domácnosti . Štyridsiatka je zlomové obdobie . Autor ani len netuší či by vôbec bola ochotná s ním bývať , môže on uvažovať do budúcna koľko chce, je mu to zbytočné ak z druhá strana nebude chcieť. Takže najprv nech si objasní či vôbec a potom nech sa zamýšľa ako ona žije.

walentina7
Odpoveď bola odstránená
vilma7
18. jan 2024

Píšeš že priateľka nikdy a nikde *nevydržala * pracovať. A čakáš ze v 38 r. sa to zmení?
Umelci sú v tomto iní. Mňa by zaujímalo z čoho a ako chce iona žiť, ak jej umrie matka?
Asi hľadá niekoho kto ju bude živiť no. Aj keď je skromná, ale toto za mňa určite nie... Vysedávať doma. V 38 r a pozerať filmy, ako keby už bola.na dôchodku.
Tiež by som radšej odišla z kratšej cesty.

liv1
18. jan 2024

@subartic Pozri sa na to opacne. Chcela by si chlapa, ktory ma 40 + a vacsinu dna pozera filmy alebo hra hry, zivi ho mamicka? Nema svoj byt, auto, pracu.. Ak chcela, tak dobre, ak si takeho “minimalistu” darmozraca vies predstavit za svojho zivotneho partnera, potom tvojim nazorom rozumiem. Ak si ho ako zivotneho partnera predstavit nevies, nechcela by si takeho chlapa, potom su tvoje nazory pokrytecke.

Ano kazdy mame nejaku predstavu o zivote, a podla toho aj cinime. Niet sa ale potom co cudovat, ze sme podla toho aj hodnoteni okolim. Keby mala snahu aspon o brigady, pracu na polovicny uvazok.. Tak ak jej to vyhovuje je to jej vec, ale autor si prisiel po radu a my mu radime. Takyto je nas pohlad na tu zenu.
A to chuda dieta..
Ale
Autor a tebe chcem povedat, ze zisti si to, ci ona teoreticky nema nasetrene, zdedene, alebo od muza vysudene nejake peniaze. Mozno planuje z toho zit a pomaly si rozbehnut svoju pracu. Ak ti ona napise ze dopozerala film teba zase zo stolicky dvihat nemusi. To ze ty sa ides pracou roztrhat zas nemusi znamenat, ze to tak musi mat kazdy. A tiez ze chce travit viac casu spolu? No to vacsinou zeny pri vztahoch chcu, to je normalne.
Takze hoci to vyzera skor na tu variantu pohodlnej zeny, ale predsalen treba zistit ci naozaj vidis do toho dostatocne

macatt
18. jan 2024

Jejda, toto už veľká sila😱 neviem si predstaviť, keby mu tak osr*la záchod, to by ste ju nielen vyfackali, ale normálne ukrižovali🙏🏼 ja mať frajera 2 mesiace tak mu je prd potom koľko zarobím a nevie to s určitosťou ani autor, on to odhadol na 100-200€, ale môže to byť kľudne 300-400, 500-600, 600-700€, určite mu jeho nová známosť toto na nos vešať nebude, nemyslím že ona vie koľko zarobí on.. je to blvajz za smiešne farebné papieriky niekoho takto dourážať..ako keby spáchala nejaký zločin, toľko nadávok pre nič, od neho nič nechce predsa.. je mi z toho úzko🥹 nepoznáme ju a napriek tomu nemám potrebu niekoho zhovädiť len tak.. keď je autor materiálne založený musí si nájsť inú, ktorá zaplatí dovolenku jemu, to je pre neho TOP žena💪🏻

subartic
18. jan 2024

@liv1 ale ja sa na to dívam opačne.
Veľmi by mi to vadilo ak by som s ním chcela spoločnú domácnosť a rodinu , teda deti . Nezvolila by som si ho ako otca svojich detí . Bola by to pre mňa stopka.
Ale ak by som už svoje deti mala a mala plus mínus 40 , hľadala by som predovšetkým k sebe človeka ktorý by mi vyhovoval hlavne po tej ľudskej stránke , milenca, priateľa , kamaráta. Určite by som s ním neplánovala vytvoriť spoločnú domácnosť , dôvody som napísala - komplikácie , komplikácie a ešte raz komplikácie - cudzie dieťa každý víkend doma , výstupy expartnerky , zdvihnutá doska, ponožky okolo postele , omrvinky na kuchynskej linke - prosím to berte s rezervou .
Napr. ja mám 49 rokov a jediného chlapa ktorého znesiem vo svoje domácnosti a pri svojich deťoch je otec mojich detí . Žiadny ďalší životný partner by sa nekonal, priateľ a milenec na pekné chvíle , prečo nie . A viem že to takto má veľmi veľa žien už v 40+.
Niekedy fakt žasnem koľko mužov si myslí že žena 40 + ide do kolien a je celá hotová ak sa na ňu usmeje nejaký 45+, alebo prejaví záujem . Že veď má byť vlastne rada že o ňu zakopol , lebo už má až 40+ a nespať z toho štastia že sa k nej chce nasťahovať a žiť s ňou . No mne teraz ak by nejaký chlap navrhol že chce so mnou žiť, tak tiež nespím ale od toho ako sa z toho vykrútiť.

blonde_bella
18. jan 2024

Vrana k vrane sada, rovný rovného si hľadá.
Vy nie ste rovnocenní.... V zásadných životných otázkach sa odlišujete.

Nemáš čo riešiť , hľadaj inú