icon

Priateľov syn u nás doma

amstelko
31. jan 2019

Ahojte maminky. Idem si ku vam pre vas nazor. Priatel ma z prveho manzelstva 14 rocneho syna a my mame teraz spolu 18 mesacneho. Od priatela som byvala 350km akonahle som zistila, ze som tehotna, prestahovala som sa ku nemu. On byval zatial u rodicov, ale ked som sa pristahovala kupili sme byt a byvame spolu. Priatelov syn chodi ku nam v neparny tyzden v stredu a vo stvrok pride zo skoly sam a priatel ho potom na 18:00 odvaza ku matke. V parny tyzden je u nas od piatka 17:00 do nedele 17:00. Mame sa radi, niekedy priatel povie, ze mi povie viac ako jemu. Ja s nim aj zasrandujem, vobec sa pri mne neutahuje. Vani mi vsak to, ze ho jeho matka ku nicomu nevedie. On si doma nepoprava lebo ma v perinaku natlacene oblecenie a nemal by kde dat paplon. Ak by bol u nas aj tyzden/ cez prazdniny a tak/ tak sa nebude vobec sprchovat. Zuby si neumyva, vstane urobim mu ranajky, samozrejme podla jeho zelania, naje sa ide do svojej izby a tam je bud na pc, telefone, plaiku. Varim kazdy den a stale len to co lubi on. Kuracie maso, fasirku atd, lebo on nelubi ine maso, knedlu kspustu neda do ust. Za celu dobu nic nepomoze, nic, nic, nic. Jeho matka je druhy krat vydata, maju spolu dieta, ale so svojim manzelom byvaju kazdy u svojich rodicov. Ona u svojich on u svojej matky a chodi ku nej kazdu druhu noc, cez den je v on v praci. Taku maju dohodu, ale to ja neriesim. Doma sa s nim nikto ani nerozprava, je zavrety v izbe, matka sa nezaujima o jeho hobby, o jeho hudbu, o maniere 14 rocneho chalana, neriesi kde pojde ma skolu, co ho zaujima. Lezie mi to na nervy, ze ja som ako otrok, mam rada poriadok, sadam si len vtedy, ked je vsetko porobene. On to doma nevidi, lebo jeho matka nema ziaden rezim, varenie, pranie, male dieta atd. Ich je doma viac cize ona nema mindraky ci budd mat teply obed , ked pride zo skoly. Niekedy vidim, ze moj maly je na druhej kolaji, len aby som stihla pre neho obed a neraz sa stalo, ze mala aj spadol, zacvikal si rucku, plakal, lebo musel byt v postielke aby som ja rychlejsie vsetko postihala. Ked pride ku nam ma pripravene jeho oblubene cukriky, chrumky, vsetko co ma rad. Na to vsetko dom ja, kedze priatel je malokedy aj doma a nakupovanie mu nic nehovori. Poradte mi v tejto veci, uz som par krat vybuchla, ale zabija ma ta jeho flegmatickost, ze nic nerobi. Dakujem za kazdu radu a poprosim si komentare, ze ho memam rada, ze mi vadi atd, lebo to nie je pravda, my mame spolu viac srandy ako doma so svojou mamou, ked ju vidi na ulici a je s nami, tak jeho tvar zmeravie a krvi by sa v nom nedorezal, tak zostane vazny, uplne iny chalan.

Strana
z3
0silvia0
4. feb 2019

@simca06022011 je to prirodzený vývoj, nie menšie očakávania. Keď sa kedysi doma v jednej izbe tlačili 4 deti s rodičmi a mali jednu skriňu na oblečenie, tak prirodzene bez dokonalého poriadku to nemohlo fungovať. Čím viac sa máme komfortnejšie a dieťa má celú detskú izbu pre seba a nemusí sa s nikým deliť o ňu, paradoxne má v nej bordel.
A ty máš aké očakávania od tvojich teenagerov? Lebo ak máš doma dieťa do 10 rokov a zatiaľ pekne upratuje a poslúcha, tak to sme aj my tak mali, pokiaľ neprišla puberta. Ešte si nerob radšej zásluhy za super výchovu. Moje deti upratovali, zametali, v záhrade pomáhali, prišla puberta, stredná škola a iný štýl života a bordel v izbe....

kvetinka75
4. feb 2019

nečítala som príspevky ale 14-ročný, pokiaľ k tomu nebol vedený, sám od seba nespraví nič. Treba sa s ním porozprávať a na rovinu povedať čo od neho očakávate. Ke´d je normálny, podľa toho čo píšeš, tak asi áno a máte dobrý vzťah, tak by sa s ním malo dať dohodnúť. Nech pomáha v domácnosti. Nie je to nič hrozné. Zvykne si. Ak nebude ochotný, tak nevychádzaj v ústrety ani ty jemu. Navar čo uznáš za vhodné a nech zje, Keď nie, jeho problém. Nedá sa aby sa takto choval a ty ho obskakuješ. A to že si neumýva zuby? Jemu ešte nikto nepovedal že mu smrdí z úst? Či to len vtedy keď je doma? No jeho priateľka/žena, bude mať veru radosť.
A prečo vlastne varíš iba to čo ľúbi on?

simca06022011
4. feb 2019

@0silvia0 ja nemam teenagera, ale moja dcera si uprace (aj ked s frklanim) aj teraz a bude si aj ako teenager. Inak jej "stena da druhu".. mne je s prepacenim na grcanie, ked pridem niekam na navsetvu a dospele zeny maju doma doslova chliev, ale hlavne sa nezabudnu pochvalit milion fotkami na FB a novymi nechtikmi a ucesmi a co ja viem cim :D a veru, ked viem, ze vzdy to tak u nich bolo, lebo mame neprekazalo, ked dotycna chodila v kakvom obliatom pyzame cely den po byte a v izbe to vyzeralo ako po atomovom vybuchu, tak som si ista ze je to vychovou :D Potom ked maju upratat nebodaj, tak je to pre ne nadludsky vykon a placu okolo povysavania este tyzden.. :D Detto chlapci, nevie si to ani na prikaz upratat, ma mu prist frajerka a on to necha tak a tvari sa ze je to tak v poriadku? ... potom partnerky budu vyplakavat, ze polovicka nevie ani povysavat? 🙂) Nuz ohybaj ma mamko, pokym som ja janko. Hygiena a upratanie si veci je zaklad. Nebazirujem na to ze knihy budu podla velkosti, ale aby bol v izbe bordel typu pradlo vsade, smeti vsade, pohare, jedlo vsade tak je mi fuk kolko ma rokov... uprace si to 🙂 A napisem o 10 rokov aka som mudra 😂 Nekaz mi prosim ta moje predstavy :D

0silvia0
4. feb 2019

@simca06022011 nie, nechcem ti kaziť tvoje predstavy 😂😂😍 Ale ono to funguje u teenagerov tak, že oni to síce urobia, ale treba im to 5x povedať a aj tak to urobia vtedy, keď oni chcú, nie vtedy keď mama zavelí. U mladších stačí zaveliť, tam je tá aktivita akási ochotnejšia. Teenager musí automaticky rebelovať, aby si mama nemyslela, že to s ním bude mať také ľahké😕 Inak ja som ako teenager bola tiež lemra lemravá a normálne dnes aj vysávam, aj upratujem, aj pečiem a varím a aj v záhrade porobím čo treba 😍 Ale želám ti, aby si mala doma poriadkumilovnú výnimku aj v puberte.

simca06022011
4. feb 2019

@0silvia0 no nic ine jej neostane, ja som bola rovnaka aj v puberte aj teraz :D pofrflem a urobim... ale vies.. v tych teenagerskych izbach to vacsinou vyzera tak ze sa tam nerieadilo aj pol roka... cize to nie je o tom, ze mama musela 5x povedat :DD a bohuzial sa stretavam s aroganciou deti uz aj od 10r, ako vidim okolo seba..Mama urob vsetko, daj, zabezpec, dones, prines.. a ja si neracim zdvihnut rit od PC, lebo musela som sa tazko ucit cely den v skole a potom som musela ist na tanecnu (vyber hocijaky iny kurzok), aby som ti aspon to svoje spinave pradlo hodila do kosa na to urceneho. Nedaj boze si po sebe v kuchyni upratala. Ked som to poslende videla u kamosky, tak mna ruka svrbela.. :DDDD co to je za vychovu... nechapacka :D A teda netvrdim, ze kazdej to ostane, ale bohuzial co mam kamosky este so zakladnej/strednej zopar, kadzej to ostalo :DDD Aj fresh zazitok mam kolegyna mi pri brigade na firme (stahovalo sa), ked sme si mali jedno okno umyt a 2 skrinky vylozit/nalozit + 2 stoly a umyt dlazku v 2 kancelariach plakala (DOSLOVA), ze nevladze na nohach stat (trvalo to cca 4 hodiny, a mala cca 26rokov). Musel ju moj chlap domov odviezt... a to nosili veci chlapi, ona tu len bola a utrela... povedala kam to maju dat.
A chalani to je ina kava, to mi je jasne ze to funguje inak a ine paky sa musia pouzit... moj frajer teenagarsky si neriadil, spinave pradlo za postelou atd, vyriesila som to s jeho mamou ja.. hanbil sa ked som mu z izby vsetko ja vyhadzala a next time vsetko vyriadil on, skor ako som prisla, postupne uz presta robit bordel uplne :D Ale babe by som ja nic netolerovala doma.

Strana
z3