icon

Priateľova mama nás nechce pustiť preč z domu. Čo máme robiť?

jaka02
18. mar 2018

Priateľ má 26rokov a jeho otec odišiel preč a im nepomáha a jeho mama chce aby sme tu ostali len kvôli financiám bude sprosté keď odídeme a necháme všetko tak? S priateľom čakáme babo a tiež chceme mať vlastnú rodinu len mama jeho nechce o tom počuť. Žijeme teraz u neho doma a ved keď sa to malé narodí nemôže žiť všetci štyria v jednej izbe. Ja už mám jedno dieťa 5 ročného a s priateľom čakáme ďalšie. Co mame robit

tinaa64
19. mar 2018

@sasa1310 hej..nam stacia nao bedaj. Spagety s vajcom alebo halusky s niecim.....a varim aj na 2 dni dopredu....ja vieeem navarit aj zav4 ecka...

beky1813
19. mar 2018

@tinaa64 tak ano, pri takejto strave staci aj 100 eur, ked clovek vari mucne lacne jedla bez masa a zeleniny0

lienka737
19. mar 2018

@jaka02 dala si mu ultimátum, ze sa mate odsťahovať?

jaka02
autor
19. mar 2018

Ten kto vie hospodárit tomuto vinde na mesiac

jaka02
autor
19. mar 2018

Áno dála som mu ultimátum

maminuska
19. mar 2018

@jaka02 to nie je o hospodárení ale o mocnej strave a živoreni.

maminuska
19. mar 2018

Mučnej

zltalienka
19. mar 2018

@jaka02 dievča zlaté, naložili Ti tu teda riadne. Z toho čo píšeš, je jasné kto koho živí. Vy dvaja s priateľom 700€ + 300€ = 1000€, jeho mama 600€, sestry nič. Vy by ste bez nich v pohode prežili, len či by to tak bolo aj naopak...
Tak nech ho jeho sestry a rovnako aj jeho mama uznajú za "hlavu rodiny" keď ich živí (nech reálne vidí do financií a má možnosť to "optimalizovať", nech mu nenadavaju ...) alebo sa poberte po svojom.
Súhlasím s poriešenim výživného na deti, Tvoje a aj na "svagrinky", rozdelenie BSM a spol.
Inak keď už to uhlie platíte vy, zmeňte dodávateľa, ten súčasný vás riadne okráda (ak svokra neklame), alebo kúpte drevo.
Koľko izbový dom máte? A v ktorom okrese?

jaka02
autor
19. mar 2018

No my s priateľom mame spolu izbu. Jeho sestra ma izbu jeho matka. Kuchyňa obývačka VC a kúpeľňa

zltalienka
19. mar 2018

@jaka02 a druhá sestra? Tiež ma izbu? Aký starý je dom? A kde bývate? Aspoň približne

jaka02
autor
19. mar 2018

Ta druha sestra ešte nemá dokoncenu izbu a dom není dorobeny a so vsadial fúka preto sa tak veľa minie

zltalienka
19. mar 2018

@jaka02 ako zovšadiaľ fúka? Je to novostavba? Z čoho je postavená?
Budeš na rizikovom až do pôrodu? Materskú predpokladám dostaneš?

jaka02
autor
19. mar 2018

Som už na rizikovom

jaka02
autor
19. mar 2018

Zo vsadial s okien s dvier

tinaa64
19. mar 2018

@beky1813 a ty odkial voes ako java rim...mame ajz eleninu aj ovocie a neuveris aj maso...ja ako dieta co si pamätam maso sme mali len na nedelu a cez tyzden väcsinou privarky a strukoviny..clovek nemusi jest kazdy den maso..a toto je ten monzumny zivot...na zradlo vyrihat kopu penazi kt.sa potom vyhodi..u nas sa ani supka neodhodi lebo to dam na kompost..a led sa zvysia rozky urobim z toho struhanku a uz mam usetrene....a za to ze niekdy navarim spagety s vajcom neznamena ze varim lacno..a na jar a leto dame este menej lebo budeme mat vlastnu zeleninu a ovocie...len by ma zaujimalo odkial si nabrala ze nemame zeleninu a maso..z toho prikladu kt.som napisala?nebud smiesna...da sa navarit lacno dobre chutne a este aj zdravo..nekupujeme zbytocnosti kt.nam absolutne netreba...a dokonca kupujem kukuricnu muku a kokosovy olej ...a aj tak nam to staci...mi nicim neplytvame

zltalienka
19. mar 2018

@jaka02 len či budeš až do pôrodu, alebo sa ešte vrátiš do práce.
Nedokončený dom potrebuje človeka, čo sa o to postará. Možno by stačilo okná a dvere poriadne utesnit, vymeniť staré tesnenia za nové. Jedno okno cca 50€. Určite by sa to vo vasom prípade oplatilo..len kto to bude platiť, že?
Podľa mňa, keby ste sa správali ako rodina a ťahali za ten istý koniec povrazu, mohli by ste sa mať celkom fajn.. aj s tými príjmami, čo máte.

natalka13
19. mar 2018

@tinaa64 vies navarit aj za 4€? Ty musis navarit kazducky den ranajky +obed+ veceru+ desiatu +olovrant za jeden gastrac 3,30€ spolu za vsetko.

tinaa64
19. mar 2018

@maminuska aj keby len tolko ..aj to je nieco....a nechapem preco vsetci vsetko prepocitavaju na peniaze..to ozaj nic ne na tomto svete nieje len peniaze?a preco lacny zivot....kazdy ma prijority....je to smutne....vsetko sa toci okolo titulov penazi a majetkov.....ked druhy nema to co ten prvy tak uz jea utomaticky oznaceny za nezodpovedneho....bohuzial nie kazdy ma moznosti....

natalka13
19. mar 2018

@tinaa64 nejde o majetky, ty si za ala openiazoch,prelac ale ak nemam dostatok financii taks dietatom pockam. Predpokladam ze planovane toto druhe a nieje.

jaka02
autor
19. mar 2018

Nie každý si môže dovoliť veci ako niektory

jaka02
autor
19. mar 2018

Ci už to dieťa je plánované alebo nie je to moja vec

jaka02
autor
19. mar 2018

A na rizikovom budem až do pôrodu

tinaa64
19. mar 2018

@natalka13 akoze nie ...kazda druha tu toci o peniazoch......a mala ist na potrat?a odkial vies ze nemaju peniaze?ved maju 1000 eur mesacne..to sa ti zda malo.....ved matke davaju 600..aj to sa ti zda malo?lebo mne nie....oni by sa bez nich zaobisli ale matka bez syna nie...

tinaa64
19. mar 2018

@natalka13 predstav si viem obed navarit aj za 4 eckaa dokonca na viac dni..staci nakupit zasoby dat do mraznicky a masa ranajky obed aj veceru....este raz..nekupujem zbytocnosti a neplytvam z jedlom....u nas sa ani rozok nevyhodi lebo urobim struhanku

tinaa64
19. mar 2018

@natalka13 a nevarim kazdy den..lebo mam navarene na 2 az 3 dni...a uz mam usetrene......

tinaa64
19. mar 2018

@jaka02 lenze tí nektori to nepochopia lebo to nezazili..ale nikdy nehovor nikdy..mozno jedneho dna budu este voväcsicj srackach ako si ty a pochopia....dobre sa im sudi a nadava ak noc take nezazili..trochu pokory a pochopenia pre toho druheho by nezaskodo niektorym ludom

tinaa64
19. mar 2018

@zltalienka uplne s tebou suhlasom.nalozi jej roadne teda..len aby raz neboli aj midre na jej mieste....zrazu kolko dokonalych zien a matiek tu je..a bezchybnych....niekedy sa tu citim ako nejaka chudera lebo nemam uver na krku a vyryham za zradlo min.200 ecka mesacne ale len 100...a uzi vypisuju ako varim..no co uz ony to asi vedia lepsie ako ja.....a vedia lepsie ak zije ta dotydotycako ona sama....by dokonalost kvitla asi by tu bol sami kvet

sasa1310
19. mar 2018

@tinaa64 mám deti, jedno dieťa mi zje od chuti aj 3 jogurty na posedenie. Zeleninu, ovocie všetko kupujem, pretože nemáme záhradu. Všetko sa kupuje. Nás stojí strava mesačne cca okolo 500 eur. Tiež niekedy varím na dva dni. Ale jednoducho nemám deti na to, aby som mu nemohla dopriať nejaké tie jogurty, ovocie a pod. každý deň. A pochybujem, že ti doma rastie mango, banány, mandarinky a hociktoré iné exotické ovocie u teba na záhrade.
Pre mňa 100 eur nepochopiteľné, že mesiac na stravu. To moje deti zjedia len na jogurty. Ovocie ma toľko stojí napríklad.

alaguema
19. mar 2018

@maminuska pomôcť mame áno, ale nie sa nechať vydierať a doživotne si uviazať na krk dlhy dospelej ženy, ktorá má možnosti. Môže dom predať, môže jednať s bankou o iných možnostiach financovania, môže si privyrábať, môže konfrontovať ex manžela a žiadať adekvátne prispievanie na deti, ktoré ešte študujú. Namiesto toho kričí, vydiera a nejaví ochotu riešiť svoju vlastnú situáciu ako dospelý človek. Mne osobne sa zdá 600eur mesačne na dvoch dospelých ľudí a jedno dieťa, celkom slušné prispievanie, 300eur na kúrenie je šialenstvo, zrejme treba pouvažovať ak o tom, ako (ne)efektívne pani hospodári. Mne to pripadá tak, že to tam ťahá celé len ten syn a mamička sa pohodlne vezie.

beky1813
19. mar 2018

@tinaa64 ja som vychadzala z toho, co si pisala ze vam stacia spagety, halusky. Tiez sa u nas jedlo nevyhadzuje, ale nebudem sa zmierovat zo situaciou a radsej urobim nieco preto, aby som detom dopriala kvalitnu a pestru stravu