icon

Priateľova mama nás nechce pustiť preč z domu. Čo máme robiť?

jaka02
18. mar 2018

Priateľ má 26rokov a jeho otec odišiel preč a im nepomáha a jeho mama chce aby sme tu ostali len kvôli financiám bude sprosté keď odídeme a necháme všetko tak? S priateľom čakáme babo a tiež chceme mať vlastnú rodinu len mama jeho nechce o tom počuť. Žijeme teraz u neho doma a ved keď sa to malé narodí nemôže žiť všetci štyria v jednej izbe. Ja už mám jedno dieťa 5 ročného a s priateľom čakáme ďalšie. Co mame robit

tinaa64
19. mar 2018

@maminuska ...jogurty velmi nekonzumujeme...liecne zbytocne zahlienuje ani to. Detom velmi nechui.. Maso normlane v masiarni(nekonzumujeme hok azdy den ved to sa ani neda)a ostatne normalne v obchodoch .aadi viem lepsie ci nam o staci alebo nie....ci ty tov ies lepsie.....?a ani sa neprezerame....nezijeme konzumnym zivotom....a nakupujeme raz za mesiac..a deti potrebuju aj nejakubtu strukovinu a nielen s masom sa napchavat

tinaa64
19. mar 2018

@beky1813 to bol priklad kriste pane...

tinaa64
19. mar 2018

@sasa1310 moje deti niesu moje deti..a ani mit o nejedia tak na co to mam kupovat..a mango namk. Zivotu ozaj netreba...a 500 ecka na stravu na jeden mesiac?pre mnaje. Nepochopitelne.....a radsej zjedia ovocie nase ako exoticke....aspon viem ze im nedavam chemiu...hovorim ..konzumny zivot..kedysi banani a mandarinky sa dostali iba ma vianoce a vsetci boli zdravy a nepotrebovalu exoticke ovocie..a jogurty?ake veci do deti zbytocne nepcham..

tinaa64
19. mar 2018

@sasa1310 oprava....moje deti niesu tvoje

tinaa64
19. mar 2018

@beky1813 a co aj leby..ved aj ja somna Tom vyrastala..maso sme mali len na nedelu....cez ryzden halusky a strukoviny....ovocie a zeleninu nasu sme jedli..a boli sme zdravy....a dnes?je vsetkeho vela a deto s alergiami

sasa1310
19. mar 2018

@tinaa64 tak to mi je ťa fakt ľúto. Už viac nemám slov, a ešte urobíš zo seba hrdinku.
A to som si myslela, že každý chce dopriať svojim deťom čo najviac.

0silvia0
19. mar 2018

@sasa1310 ale no, myslím, že bez toho manga sa niektorí fakt zaobídu aj bez troch jogurtov na osobu na raňajky. Zas dopriať ako dopriať, niektorí rodičia to zasa na druhej strane aj s tým doprianím príliš preháňajú...

sasa1310
19. mar 2018

@0silvia0 mango ma veru "nezabije" ani 3 jogurty, ak to chceš riešiť na mangá alebo jogurty. Preto chodíme do práce a snažíme sa s manželom, aby som deťom neodtrhala od úst. Pre teba možno preháňame, pre nás je to úplne normálne, že mám doma plnú misu ovocia každý deň a niekoľko jogurtov v chladničke, okrem iného. Niekto fajčí a slope, niekto kupuje deťom ovocie a jogurty

tinaa64
19. mar 2018

@sasa1310 si normalna...?.to ty prehanas...ja nepotrebujem aby sa moje deti zahlienovali nejakymi sprostymi jogurtami..a ano doprajem svojim detom ale zas ma vsetko svoje hranice..a nemusi ti ma byt luto a ani mojicdeti...maju vstko co POTREBUJU....hov.no vieo mne mojej roddine....a biesom onic horsi matka ako ty len preto ne nekupim detom mango...ako sorry ale to si uz ozaj prehnala

tinaa64
19. mar 2018

@sasa1310 to je hrozne toto..takto sudit cloveka na zaklade par viet...to ja na teba nemam slov..to aby clovek kupoval detom to co nechcu aby som ja nevyzerala ze im nedoprajem..to akoze vazne?len rozum sa mi zastava

natalka13
19. mar 2018

@tinaa64 mlieko nezablienuje,to je blba povera.

tinaa64
19. mar 2018

@sasa1310 a vies co..ani dzusy im nekupujem...yrastajuna cistej vode bez caju a mlieka...som to a ale hrozna matka ze detom nedoprajem zahienenie a napoj pmne cukru..asiy som sa mala nad sebou zamysliet...a nahorsia som asi v tom ze aj tie hracky ma v dvoch bednickach

tinaa64
19. mar 2018

@natalka13 si myslis ty....asi toame v rodine tak viem..ci dalsia co vie lepsie ako ja ako to mamedoma....? O tom hnise v mlieku annehovorim

tinaa64
19. mar 2018

Zeny ste hrozne....ozaj....bozie mlyny melu pomaly ale isto....zamyslite sa niektore nad sebou co pisete...uvedomujete si ze takymi recami ublizuje a hlavne ponizujete ostatne?

0silvia0
19. mar 2018

@sasa1310 ja tiež deťom kupujem aj mango, dcéra ho miluje, syn zasa avokádo. Jogurty už tiež akosi nechcú, nejako sa ich prejedli. Ale na druhej strane neodsudzujem ľudí, ktorí sa rozhodli žiť inak. Poznám totiž aj pár ľudí, ktorí preferujú dobrovoľnú skromnosť, čiže nie plytvanie, konzumujú len to, čo si sami dopestujú a dochovajú, takže ľudia žijú rôznorodo, nemusia hneď deťom nedopriať to, čo práve dopraješ deťom ty.

sasa1310
19. mar 2018

@tinaa64 na mne si tvoje komplexy nemusíš vybíjať. 🙂

sasa1310
19. mar 2018

@0silvia0 pozri, asi vieš ako to bolo myslené. Snáď mi nechceš aj ty tvrdiť, že 100 eur na stravu je ideálne pre 4 člennú rodinu. Tomu snáď sama neveríš. Veď to sa nedá, keď chceš dopriať dieťaťu, keď si trebárs vypýta aj to spomínané mango. Pri dnešných cenách. Na základné potraviny ti nemôže 100 eur stačiť na mesiac.To máš 25 eur na hlavu!! Na mesiac!!
A ak toto niekto dokáže, to veru nie je hrdinstvo. To je len môj názor na toto celé. Ak sa to ubralo iným smerom, došlo tak na základe už konkrétnych komentárov, ohľadne konkrétnych potravín.

A okrem toho je to mimo túto tému

tinaa64
19. mar 2018

@sasa1310 to ty mas asi komplexy...ty ma tu oznacijes za matku kt.nedopraje svojim detom a to len preto ze neminiem na jedlo 500 eur...sa uvedom....nepoznas ma ...nevies ako zijeme..tak ako si mozes dovolit napisat nieco take hnusne a ponizujuce?ano pre mna to bolo ponizujuce..vyvysujes sa nad ludmi lebo vy prejete 500 ecka a niekto 100..tor je jedna hnusna a zla doba...fakt

tinaa64
19. mar 2018

@sasa1310 este ze ty si hrdinka.....a ty voes aai lepsie ako ja ci nam to staci alebo nie..a este raz sa pytam..to ozaj mam kupovat potraviny ktore mi deti nechcu?aha ty asi vies lepsie ako ci bu to zjedli alebo nie lebo tie tvoje to chcu

0silvia0
19. mar 2018

@sasa1310 my tiež minieme na jedlo cca 450-500 euro, ale my máme deti v puberte, ktoré toho zjedia viac ako dospelí a nechodia na obedy v škole, ak má niekto malé deti a ešte k tomu nejedákov, tak možno vedia žiť z polovice, ale 100 euro sa mi zdá tiež veľmi málo, jedine ak by mal vlastnú zeleninu zo záhrady, mäso a vajcia od babky atď.

sasa1310
19. mar 2018

@0silvia0 u nás takisto

maminuska
19. mar 2018

@alaguema ja myslím že o vydieranie nejde. Jednoducho mama je v sračkách a potrebuje sa z toho vyhrabať.Predat dom nemôže lebo je tam ešte manžel. Najprv sa musí rozviesť , potom vyporiadať bsm , to je tak na 3-4 roky ak na druhej strane je debil. Syn plati 200 EUR na strávu podľa mna malo , okrem kúrenia je tam elektrika,voda, plyn on platí uhlie. Perie sa asi na maminej práčke vari sa na maminom špoŕaku ..... prach čistiace prostriedky .

tinaa64
19. mar 2018

@0silvia0 mozno pre vas malo pre nas akurat....nekupuneme haldy zeleniny a ovocia lebo viem ze sa to u nas nezje vela a zbytocne to potom zhnije....a to iz su doslova vyhodene peniaze do kosa.....mame dve male deti ........su rodiny kt.maju prijem taly ako vy si dovolite minut na jedlo a predsa vuziju a maju plnohodnotnu stravu..ja nemusim mat doma tie najdrahsie potraviny....aj tak vsetko co kupujeme je bordel co iz napr.chlieb stoji 0.80 eur ci.1.50

maminuska
19. mar 2018

@tinaa64 pozri napíšem ti to jednou vetou. 100 EUR na rodinu s dvoma deťmi je nereálne . Ako ti napísala kolegyňa to je 3,30 na deň a asi 80 centov na osobu. Ak takto žiješ tak je to živorenie a nie život. A nejde o žiadny konzum ale normáln život.

tinaa64
19. mar 2018

@maminuska to ozaj ma vsetke idete lresviedact o niecom a ocm viem lepsie ?mam doma 4r a 9mes dieta ..no kolko toho zjedia?mm niekdey aj dva tri dni nieje doma..mozno da tie dni hodinu aj to spi a idezas na cely den do roboty..no kolko toho on zje doma?ak sa mu anjde cas tak ide niekde na obed alebo k mame....aj to nie vzey sa mu podari lebo nemoze si z akcie len tak odist..a ja tiez toho vela nezjem..to co navarim vydrzi aj tri dni...takze mam usetrene..zeleninu a ovocie nekupujeme vela .lebo sa to u nas tolko nezje a zbytocne to zhnije a pojde do kosa.takzeto su pre mna dosloba vyhodene peniaze....a neprezivame..normalne zijeme.a ani nehladujeme..mame vsetko co potrebujeme na dany mesiac...mi sa neprezierame....to je take tazke pochopit...a su aj potraviny kt.su v akcii..a preco ich nekupit ked sunlacnejsie?nemusim mat vsetko najdrahsie...ci musim?a na jar a v lete toho tiez vela nepojeme lebo na nechuti b tom teple..a uz vobec nie maso..dcera ide do zahrady a zje zeleninu a ovocie..a staci jej to...musim ju nutit aby nieco varene zjedla..zeleninu ma najradsej surovu.....a zje aj spenat salat a petrzlenovu vant a to vsetkov surovom stave..este raz opakujem..na to staci ..nekupujeme zbytocnosti.....len to co nam naozaj trebasu rodiny kt .maju taky mesacny rozpovet ako vy niektore miniete na stravu..a maju plnohodnotny jedalnicek

maminuska
19. mar 2018

@sasa1310 ja miniem 350-400 EUR. Sme 4 dospeĺi , dve deti a jedno dojča. Lenže ja si takmer všetku bežne dostupnú zeleninu a ovocie dopestujem, vrátane zemiakov a kyslej kapusty. Nazaváram, nasušim.

maminuska
19. mar 2018

@tinaa64 tak ale to teda minieš viac lebo aj ten muž asi niečo zje keď je mimo a zrejme mu to nik nedá zadarmo. Takže defacto bez muža. Moja 4 ročná toho zje požehnane.

veronikastrickova
19. mar 2018

@tinaa64 zarazila ma jedina vec a to, ze detom nevaris caj. Inac chapem vasu stravu, tiez radsej nakupim maso v metre na mesiac a nechodim ho kupovat kazdy den. Tiez moj syn extra nemusi ovocie, sladke jedla, dzemy(tie si robim sama), a nekupujeme ani maslo, ja ho nejem od mala a synovi tiez nejak extra nechuti, ani taveny syr ci tvaroh, na jogurt musi mat naladu. V dobrom zavidim doma vypestovanu zeleninu. Milujem domacu, to je uplne o inom. Varim kazdy den, ja nedokazem zjest to iste jedlo 2dni po sebe, ale ako dieta sme to tak mavali. Som sama so synom a milujem robit domace cestoviny. Tiez nerada vrazam do jedla, ale ked maly chce kupim mu(nie vsetko co si zmysli) a raz za cas ideme aj do restiky. Nie nadarmo sa hovori, ze najviac sa da usetrit na strave. Tiez miluje cistu vodu aj ja, jed si mam vybrat ochutena voda/mineralka/cista voda, vyhrava cista. Ale zase dietatu neurobit caj, aj ked z nazbieranych byliniek, ci rozriedeny dzus mi nepride moc dobre.

trdelnik234
19. mar 2018

@tinaa64
No tak to si mala hned napisat,ze manzel doma nejedava kazdy den a ze dceru vypustis do zahrady a to jej staci.
Ani ja nemam plytvanie jedlom,ale 100 navmesiac mi pride malo.Teda nebolo to malo,kebyze mas maso,vajicka,ovocie a zeleninu svoje,jedavate u babky,manzel za gastrace a dcera v skolke.

trdelnik234
19. mar 2018

@veronikastrickova
No na strave a na pseudopotrebach.