icon

Priateľova mama nás nechce pustiť preč z domu. Čo máme robiť?

jaka02
18. mar 2018

Priateľ má 26rokov a jeho otec odišiel preč a im nepomáha a jeho mama chce aby sme tu ostali len kvôli financiám bude sprosté keď odídeme a necháme všetko tak? S priateľom čakáme babo a tiež chceme mať vlastnú rodinu len mama jeho nechce o tom počuť. Žijeme teraz u neho doma a ved keď sa to malé narodí nemôže žiť všetci štyria v jednej izbe. Ja už mám jedno dieťa 5 ročného a s priateľom čakáme ďalšie. Co mame robit

tinaa64
19. mar 2018

@veronikastrickova a na co by som arila ked ani usta neotvori..nechce.proste nechce.len a len cistu vodu..nemozem ju nutit.nechuti im to.a stym nic neurobim...niekedy by som bola rada keby aspon ten bylinkovy caj vypila..babka chodi na by!inky tak ich mame pozehnane.......
@maminuska neminiem,lebo nie stale si koze dovolit odbehnut z roboty..kto by zvucil akciu????ked ra za mesiac sa mu podari sa takto najest tak je rad..niekedy aj na akcii daju chlapcom najest.a niekedy mu mam donesie..moja toho vela nezje..az som moestami z toho smutna a na nervy..ale nedonutim ju..

tinaa64
19. mar 2018

@trdelnik234 ze vypustis do zahrady..ako nejake zvieratko kt.sa ide napast....ovocie a zleninu mavame svoju..a maso vajcia u nas nejdu tak vela....ja neviem..ale nam to ozaj staci..a ozaj mame vsetko co potrebujeme

veronikastrickova
19. mar 2018

@tinaa64 lenze vies ty si tak pisala ze setris na strave a pritom muz je prec, dcerka miluje zeleninku zo zahrady, to sa uplne inak teraz chape, lebo to naozaj vyznievalo ze "setris", ale ved naozaj v podstate varis pre seba, druhe este moc nepoje aj to este aj kojis zrejme. Moj mal tiez obdobie, ze pil iba vodu v lete a mlieko iba v noci. A aj teraz chodi dookola pytat vodu, zacina trochu bylinkove caje.

trdelnik234
19. mar 2018

@tinaa64
Tak to mas super.

tinaa64
19. mar 2018

@trdelnik234 no ved som pisala ze nikto nevie akp zijemea idu ma presviedcat...a to je to tuntak stale...sudit ludi a nevediet ako to je....a ked raz niekto nieco napisze to tak je tak to tak je....nikto nieje povinny napist vsetko do po

tinaa64
19. mar 2018

@veronikastrickova dobre .priznam..mozno som to pisala blbo...ale ak nieco napisem tak to tak je...a netreba ma presviedcat..ano su mesiace ked mm je soma dokopy mozno tyzden..hlavne v decmbri....tak to mas super ze zacina bylinkove caje..keby aj ta moja tak chcela

veronikastrickova
19. mar 2018

@trdelnik234 presne nekupim malemu 20hraciek, radsej 1 kvalitnu, ano vela veci sa mi paci, ale ked mozem urobim si sama doma, ako zbytocne kupovat predrazene. Do coho akurat rada investujem su knihy. Ale inac zbytocnosti tiez nekupim. A aj on je taky nenarocny, chcem mu kupit hracku, beriem ho nech si vyberie a on ide prec.

veronikastrickova
19. mar 2018

@tinaa64 ty si to naozaj velmi blbo napisala a len preto sa tak do teba "pustili" toto je ta sila slov. Ja by som napriklad bola celkom rada, keby maly jedol klasicke palacinky, ale nema ich rad. Ked urobim naslano, len pridam do cesta nejake bylinky, ide sa z nich zblaznit. Teraz pije repikovy caj kvoli hrdlu a ide sa zblaznit z neho a aj cibulovy caj. Mozno keby si dcerke skusila vysvetlit, ze to co vonku papa, takto vypije, alebo tie kvietocky consa ti tsk paxia kvitnu, aby si v zime mala z nich uzitok a bola udrava, mozno by si ju nejako presvedcila, ma myslim taky vek, zeby toto mohlo na nu zabrat. 🙂

tinaa64
19. mar 2018

@veronikastrickova Vies kolko som jej vysvetlovala?strasne je tvrdohlava.....juj repikovy caj je super....ten zboznujem...a co sa tyka hraciek..zo zaciatku sme jej kupovali a teraz len na narodeniny a vianoce dostane..ma len dve bednivky a ani nehovorim kolko sa uz vyhodilo...aj tak sa zo vsetkymi nehra..a to ich chem este pretriedit..no ano napisala..ale nemuseli sa pustit..tak asi viem lepsie ako zijeme ako oni ..

veronikastrickova
19. mar 2018

@tinaa64 blbo napises tak sa pustia, ale nakoniec z toho vyslo ze to je upl a pohoda-lahoda. Ja napriklad hracky nevyhadzujem, kupim 1 kvalitnejsiu, co viem ze neznici. A ked je nieco s cim sa nehra odlozim do krabice a do pivnice akebo darujem. Ale knihy to odolat neviem. To ked mame ist do megavypredajknih idem po 1 konkretnu, tak odidem s minimalne 3mi. Ale som rada, ze si maly pestuje lasku ku kniham.

cecilia68
19. mar 2018

@jaka02 Na piatej strane sa pýtaš dookola...." čo by ste robili na mojom mieste" ??? A my ti dookola odpovedáme, aby ste sa odsťahovali....ale ty si tak mimo, že už ani nebudem reagovať, lebo sa správaš ako tá jeho 15 ročná adolescentná sestra :(

lenadka
19. mar 2018

@tinaa64 nech jej to s tou vodou vydrží, je to najzdravšie 👍 môj malý tiež dlho pil len čistú vodu iba teraz v zime som ho naučila na čaj, dlho ho pil bez frflania a dnes zas len čistú vodu. Tak som ho ešte celkom nepokazila.
Inak varíme podobne 🙂 zeleninu aj ovocie v lete a dlho aj v zime mame svoje. Cez leto zavarim plnú pivnicu a do mrazničky cukety, tekvice. Od našich vajíčka, mäso otec je poľovník a chovateľ. Takže aj zajace, sliepky a každú zimu jedného veľkého moriaka máme od nich. Takže aj rozpočet na stravu máme podobný. No deti majú obedy v škole doma len raňajky a večere.

cecilia68
19. mar 2018

@tinaa64
@sasa1310 A vy dve ako? To čo si tu riešite ? Verbálne sa bijete, akoby vám šlo o život....nechcete pušky?

tinaa64
19. mar 2018

@veronikastrickova uz ani ja nevyhadzujem..v pivnici mam dve vreci..ked bhde teplo potriedim a cobude dobre tak darujem
@lenadka tak dufam ze vydrzi....zatial som spokojna..ale ten cajik by ozaj mohla...ani v skolke ne hce
@cecilia68 teba by nenastvalo keby ti niekto napisal ze simnedoprajem detom lebo neminiem na stravu 500eur..ale budis..premna zamna nech minie aj 1500ak jej to rozpocet dovoli...ja jej nezavidim....ale kus pokory a pochopenia by jej neuskodilo

obsadenemeno
19. mar 2018

@jaka02 no ako, poriesila si nieco?

jaka02
autor
20. mar 2018

Dala som priateľovi ultimátum ak sa nič nezmení pôjdem bývať k svojim rodičom

sasa1310
20. mar 2018

@tinaa64 poprosím ťa, neprekrúcaj. Kde som napísala, že nedopraješ, lebo neminieš 500 eur. Napísala som, že minúť 100 eur je nemožné pre 4 ľudí. Ďalšia ti napísala, že to nie je normálny život, ale živorenie. Tak si najprv uvedom, ako si to napísala a potom sa rozčuluj. Doteraz nechápem ako sa dá dopriať deťom zo 100 eur mesačne na stravu. Ale to je tvoj život, ako si napísala. Ani mi neodpisuj, ani nevysvetľuj ako tvoje dieťa jedia. Je mi to jedno. Moje majú všetkého dostatok po celý rok, nie iba keď je sezóna na ovocie a zeleninu. PAPA.

lienka737
20. mar 2018

@jaka02 aj si mu dala termín dokedy?

sasa1310
20. mar 2018

@jaka02 ak, by nechcel, tak mu povedz, že vyskúšať môžete hoc aj na pár mesiacov. A uvidíte, čo a ako.

tinaa64
20. mar 2018

@sasa1310 chod uz niekde sa zakopat..si pisala ze ze si si myslela ze kazdy dopraje svojim detom....a nemaju len sezonne ovocie....a ked ty im davas chemicmy postrekovane tak davaj...premna za mna za zradlo minaj aj 1500je mi to sumafuk.da sa vyzit aj zo 100ecka..viem lepaie ako ty..moje deti niesu rozmaznane ..a tie manga ozaj nepotrebujeme k zivotu.......vsetko co si mozem urobit doma sama tak si urobim a nemusim kupovat..ty hovno vies o tom ako hospodarime. Tak hovno bies ze ci moje deti maju dostatok alebo nedostatok ....si hrozna fakt...presbiedcas ma o nieco o com nic nevies...nezijes s nami nevies co jeme a co nie..a nebudeme kupovnieco co na neechuti len preto aby sa dajak panicka nerozdrapovala ze detom nedoprajem a ze sa neda vyzit zo 100ecka....keby som mala minut 500tak by som sa kazdy den musela stravovat v restike.aj ja deti a mm...a budem sa rozculovat...lebo si drza a pises ze neviem detom dopriat za 100ecka..moje deti nenadzgaju do seba 3 jogurty na posedenie..moje deti enchcu exoticke ovocie..max banan alebo mandarinku....TAKNACO MAM MINAT ZBYTOCNE PENIAZE?len aby mi to potom zhnilo a islo do kosa????

veronikastrickova
20. mar 2018

@tinaa64 troska uz citaj co pises, sama si uznala ze si ti blbo napisala,lebo 100€neminies na 4osoby. Tak zase naozaj ukludni sa, lebo to prehanas a nenadavaj zbytocne.

sasa1310
20. mar 2018

@tinaa64 ja som drzá? 🙂 Si fakt vtipná. Je mi ťa fakt ľúto. Tvoje deti nechcú nič, lebo to nepoznajú pravdepodobne. PAPA. Rozdrapuj sa koľko chceš, ubližuješ tým akurát tak sebe.

obsadenemeno
20. mar 2018

zeny, teda ja tiez niekedy argumentujem do alelujaaa, ale toto...... 😝😝😨😒😠

tinaa64
20. mar 2018

@sasa1310 ako vies ze nepoznaju..?jaaaj som zabudla ze ty ich poznas lepsie ako ja...a radsej im dam nase ovocie ako chcemicky spracovane ci gmo..ty sa tu rozdrpuhes .presviedcas ma o niecom o com nevies.
@veronikastrickova ako neminiem?miniem..aj ty bybsi nadavala keby ti niekto vypisoval somariny...ona neprehana.?..to ze napise ze nedoprajem detom to je v poriadku??ako moze nieco take napisat ked nas ani nepozna???mna to urazilo a aj ublizilo..lebo sa citim ako hrozna matka kt.nedopraje detom ....a to len preto lebo neminiem taku sumu na jedlo a ..nekupim im vsetko na co si zmyslia resp.nieco co nechcu nemaju radi..a nie preto ze to nepoznaji ale preto lebo im to nechuti.....ja nemam potrebu rozhadzovat peniaze za hluposti ..moje deti maju vsetko co potrebuju...a radsej im dam ovocie z lesa zahrady..a viem ze su ozaj v bio kvalite....a uz mi dajte vsetke tu pokoj....to je hrozne to tu citat..kopnit si do zeny lebo neverite ze sa da vyzit aj z menej penazi...niekto ma na mesiac tolko co ine davaju len na stravu.....ja nezvyknem nadavat to ma muso fakt niekto nastavt..a toto ma nastvalo...kazdu matku by zamrzelo keby ta druha jej nieco take napise

veronikastrickova
20. mar 2018

@tinaa64 napisali mi uz ja horsie a proste som to ignorovala, naco sa hadat, ked nevedia ako ja zijem a co moj syn potrebuje, nie su jeho pediater. Neoplati sa, kazda ma svoju pravdu a svoju rodinu vedie k tomu na com jej zalezi. Ked daju do stravy 1000€nech daju, ked daju 60€ je to ich vec. Niekto dava velke peniaze do stravy a kupuje oblecenie len z bazara, niekto nakupuje lacno jedlo a nakupuje kvalitne oblecenie. Kazda sme ina, a kazda vidime podstatu v niecom inom. Ale treba naozaj krotit vasne, lebo nadavky, urazanie ani posmievanie nikomu nepomoze.

tinaa64
20. mar 2018

Normalne mi je do placu zeny......takto zvozit niekoho pod ciernu zem ako niektore dokazete..a co ste cakala..ze vam budem pritakavat aj ked viem ze aka je pravda???..ze nebudem branit seba seba a moju rodinu??a ze nadavam?vy sa cudujete??kazdemu by rupli nervy... A vzdy budem stat a obranovat ludi kt.niesu najlepsie na tom..lebo sama viem dobre ake to je...dotycnej tiez nepadlo dobre ze sye jej nakldali....staci ze tu bude jedna psychicky labilnejsia osoba a bude prosit o radu a si hodi slucku lebo sa tu najde par zien kt.si potrebuju pomasirpvat svoje egoa zvozia ju....

alaguema
20. mar 2018

@maminuska ja som to pochopila tak, že mame dávajú mesačne 600eur, čo teda málo rozhodne nie je vzhľadom na to, že sú dvaja, plus jedno malé dieťa a na druhej strane matka a dve veľké deti, skoro dospelé predpokladám. Takže ak to je skutočne tak, tak matka využíva a áno vydiera dospelého syna, o čom svedčí ja fakt, že mu bráni v osamostatnení sa, jednoducho potrebuje jeho peniaze. Ale ona by si mala problémy riešiť so svojim mužom a nie do jeho role pasovať syna! Aj keď ten evidentne má snahu jej pomôcť, ale tiež má aj svoj život a na ceste svoje dieťa a svoju rodinu, o ktorú sa potrebuje postarať. Je zrejmé, že mladí samostatne fungovať chcú a vedeli by, ale matka nie. A na jej prach na pranie a jej práčku evidentne nie sú odkázaní.

tinaa64
20. mar 2018

@veronikastrickova ale chapes ze tymi recami ublizuju?a to len preto lebo chyba empatia....ja sa na take veci dost citliva hlavne ak ide o moju rodinu..a za tu sa aj pobijem ak bude treba...ja som ju nezvozila a nepresviedcala ze nieje mozne ze toljo penazi prejedia zatial co ona ano....tak som stratila nervy..a co teraz..a za tym co som pisala si stojim ci uz s nadavkami alebo nie..a nic take hrozne som nepisal..ze hovno vie o nasom zivote????co je na tomzle..ostatne si tu na fore nadavaju do krav a neviem coho vsetkeho

beky1813
20. mar 2018

@tinaa64 ked si taka precitliva, naco pises do fora, kde sa reaguje na zaklade toho, co sa napise? A tvrdit, ze vam staci na stravu 100 eur, ked mas vlastnu zahradu, muza, co doma neje a deti, co toho zjedia malinko, je mimo, lebo drviva vacsina zien nema taketo moznosti

tinaa64
20. mar 2018

@beky1813 aLe to nieje moj problem..tu ide o to ze kazda ma tu presviedca...a ja niesom povinna napisat kazdy jeden detail nasho zivota..a kd ra znapisem ze nam to staci tak nam to staci a netreba sa do mna navazat ze detom nedoorajem..uz nikoho nemusi zaujimat preco nam to staci......a nepotrebujete zahradu na to aby ste si vedeli nazbierat cast ovocia..existyuju aj lesne plody.ale to by clivek nemal byt lenoch a iat sa prejat do toho lesa a nieco nazbierat s..a myslim ze tu moznost ma kazdy..a pisat si hadam mozem kde chcem..ci aj tto mi chcete vycitat????kolke tu chodia a niesu citlive ale po par komentaroch su dobreze nie na prasky lebo zeny tu niektore niesu normalne a nerozmyslaju nad tym ze niekomu mozu aj ublizittymi recami...