icon

Priateľova mama nás nechce pustiť preč z domu. Čo máme robiť?

jaka02
18. mar 2018

Priateľ má 26rokov a jeho otec odišiel preč a im nepomáha a jeho mama chce aby sme tu ostali len kvôli financiám bude sprosté keď odídeme a necháme všetko tak? S priateľom čakáme babo a tiež chceme mať vlastnú rodinu len mama jeho nechce o tom počuť. Žijeme teraz u neho doma a ved keď sa to malé narodí nemôže žiť všetci štyria v jednej izbe. Ja už mám jedno dieťa 5 ročného a s priateľom čakáme ďalšie. Co mame robit

jaka02
autor
19. mar 2018

Ja by som už dávno odišla ale priateľ váha kvôli tomu ci to bude jeho mama zvládať splácať

veronikastrickova
19. mar 2018

@jaka02 ved si napisala ze ked sa nahneva tak povie ze nikoho nepotrebuje. 23rocna robi?

jaka02
autor
19. mar 2018

To povie jeho matka

jaka02
autor
19. mar 2018

Keby ste boli na našom mieste co by ste spravili?

mimla
19. mar 2018

Odísť, nie ste zodpovední za život iných, len za svoj. Nie sme v 19. storočí, aby sme žili a kope a jedna rodina v jednej kutici, obzvlášť, ak to nie je nevyhnutné. Je tu taká skupina "Ach tá svokra", skús tam jedným očkom nakuknúť, prípadne sa spýtať, aké majú skúsenosti s takouto konšteláciou. Možno ti niektoré ešte aj prídu pomôcť pobaliť.

kathy93
19. mar 2018

@jaka02 a co tak jej uz žiadne peniaze nedať? Predpokladám že vás tam asi nebude chcieť potom a kľudne si môžte odísť alebo jej dajte len napríklad o polovicu menej a proste že viac dať neviete. Myslím že 600€ je dosť veľa na mesiac. Z tých peňazí co máte dokopy by ste sa v pohode uzivili sami pokiaľ nie ste náročný.

gebeente77
19. mar 2018

@jaka02 ja osobne by som trvala na dokladoch, nech sa aj na usi postavi... Nie ste povinny platit jej uver, naozaj mozete ist miesto toho do svojho. Normalne, v klude si sadnut a vysvetlit jej, ze kedze cakate babo, potrebujete si usporiadat financie, aby ste vedeli, kolko vam mesacne ostane na reziu. Ak nebude chciet dat, tak dat ultimatum, bud uvidite doklady, alebo koncite s financovanim a odchadzate... Lebo toto je cista citova vydieracka. Je super, ked syn pomoze rodicom, ale tu si na to mama ocividne zvykla a pride mi, ze pyta omnoho viac, ako realne potrebuje.

gebeente77
19. mar 2018

@gebeente77 povinni 🙂 sorry za preklep

veronikastrickova
19. mar 2018

@jaka02 ja by som odisla, mas zodpovednost uz za 1 dieta, ieco sa stane vyhodi vas v 9.mesiaci a co potom. Mate pravo na vlastne. A ked jej muz odisiel, je v zlej financnej situacii tak by som skusila riesit cez nejake centrum pomoci nech jej s tym poradia. Ale uz 3krat sa pytam 23rocna dcera nepracuje?

montemotherone
19. mar 2018

Presne, ako spomínajú baby, ak chce aby ste spolu hospodárili, musíte mať prehľad o všetkom. To by bola moja podmienka. Vyložiť účtovníctvo na stôl, utriasť úvery (možno s finančným poradcom, využiť momentálne ešte celkom dobre podmienky, nejako to prefinancovať...) Ďalšia vec je, že nie ste zobratí. To je pri spoločnom živote, financovaní čohokoľvek vždy nevýhoda. Takže ak by si do toho šla, mala by si sa zamyslieť aj nad ochranou vlastných prostriedkov. Na dobré slovo ani vzťahy sa nespoliehaj 😕

jaka02
autor
19. mar 2018

Dobre už dávno som to chcela brala ohľad na jeho mamu aby nebývala pod mostom ale ako píšete mam zodpovednosť za jedno dieťa a teraz už aj za druhe

jaka02
autor
19. mar 2018

Ta 23 ročná ešte chodí do školy ale teraz si nasla brigádu

veronikastrickova
19. mar 2018

@jaka02 kolko mas ty rokov?

veronikastrickova
19. mar 2018

@jaka02 lebo prepac, ale chces poradit a pises informacie strasne utrzkovito, u dietata je pre teba dolezite iba to ze ho lubite, a ako nechat sa presvedcit, ze za mesiac date 200-300€za uhlie sa necha iba decko. Uvery sa velmi rychlo vyskrabu na 500€,lebo su tam zrejme nejake spotrebaky a pride mi ze aj nebankovka, ale ked ste v takychto dlhoch dcera este chodila na vysku a nasla si brigadu az teraz v 23, ale po diskotekach zrejme chodi, tak nehnevaj sa ale si fakt hlupa

jenny257
19. mar 2018

my sme odisli, povedala som chlapovi bud ja alebo mama . zivot zo svokrou bol peklo aj bez dietata a s dietatom by to bolo este horsie . Nakoniec si ona nasla priatela aby nemusela vsetko tahat sama , takze aspon mame pokoj :D

beky1813
19. mar 2018

Cize tvoj priatel dotuje jeho mamu, sestru a ani nevie, ci je to vobec potrebne. Vy ste sa fakt nasli, jasne ze jeho mama vykrikuje a nechce, aby ste odisli, ved ma v nom dojnu kravu na peniaze

zvolsiinylogin
19. mar 2018

My vsetko vybavujeme tajne....

zvolsiinylogin
19. mar 2018

Ani nasi nechcu aby sme odisli

sasa1310
19. mar 2018

@jaka02 len si troška neskoro došla na to, že máš zodpovednosť za deti. Toto ste si mali doma vyriešiť túto otázku vášho bývania ešte predtým, ako ste splodili ďalšie dieťa.
Veď si vyskúšajte ísť do podnájmu, ako to budete zvládať. Aby ste sa potom ešte neprosili jeho mame, aby ste sa mohli vrátiť.

tinaa64
19. mar 2018

Boze dievca zlate...dokedy budete brat ohlad na jeho mamu?chodte prec....odstahujte sa...jeho mama je dospela zena ..nech sa stara..ma dlasie deti kt.mozu ist na brigadu a nieco si privyrobit..ci su postihnute?nemaju ruky alebo co?uz davno ste mali byt len vy ako rodina..aj ked v podnajme...nic zle na podnajme nevidim..aj mi zijeme v podnajme s dvoma detmi..a lepsie je vam platit 350 eur ako 600 matke kt.sa este aj stazuje ze je malo....a svedomie nerieste..je cas mysliet na seba a nie na nejo mater....

katkas1979
19. mar 2018

@jaka02 Ale bude, nakoniec zistí, že sa musí obracať a mimochodom dievčence môžu ísť na brigádu a mamke vypomôcť. Veď sa starajú a platia si svoje budúce dedičstvo. Toto je čisto zneužívanie synových peňazí vo vlastný prospech. Ako toto môže jeden rodič urobiť??? Veď keď už nemám čo deťom dať, tak im nebudem brať ich - peniaze, majetok... A na platenie mobilu majú? Jasné, že tam nikto prstom nepohne, keď brat, syn zaplatí veškeré náklady na chod domu a ešte aj pôžičky. A to, že otec odišiel a neplatí sa dá napadnúť. Treba sa poradiť s nejakým právnikom alebo advokátom a poriešiť to. Nie otec si niekde užíva a Tvoj priateľ aby riešil problémy svojich rodičov. A ver mi, nikdy z toho nič mať nebude. Lebo jedného dňa to naozaj nebudú vládať platiť a o dom prídu, takže nie je dom, nie je žiadne dedičstvo a peniaze Tvojho priateľa nenávratne preč. Celé zle!!! Keď sa chceš mať ako tak dobre, musíš presvedčiť priateľa, aby prestal dávať mamke peniaze a zadovážili ste si vlastné bývanie. Alebo sa nasťahujte k Tvojim rodičom, ak máte kde a prispievajte na energie, stravujte sa sami a určite ešte aj ušetríte. Ako môže rodič hodiť na vlastné dieťa svoje dlžoby a nechať sa "vydržiavať" vlastným dieťaťom. Určite treba odísť skôr, než bude neskoro a priateľ by mal zvážiť, či chce celý život skákať okolo mamičky, alebo mu je prednejšia jeho vlastná rodina.

anatalia77
19. mar 2018

Odsťahovať sa..

0silvia0
19. mar 2018

@jaka02 veľmi zle sa z tvojich informácií dedukuje, nakoniec vlastne 200 euro je na stravu? 200 na kúrenie je príliš a 200 akože platíte úvery za matku. Tých 200 za úvery môžete považovať ako príspevok na bývanie, aj tak by ste za bývanie platili kdekoľvek by ste boli. Tých 200 na kúrenie neviem ako myslíš, veď uhlie sa nekupuje každý mesiac predpokladám, neviem ako sa financuje kúrenie uhlím, my platíme zálohy za plyn celoročne, takže toto neovládam. A 200 na stravu je aj málo pre 3 ľudí. Takže nakoniec ako písala @maminuska až tak strašne veľa to nie je keďže je v tom aj strava.
Inak čo chceš aké pravdy vykrikovať v cudzom dome? Predstav si to z druhej strany, ak by si mala dospelého syna, ktorý privedie domov (do tvojho domu) tehotnú frajerku s jedným dieťaťom, ktorá má potrebu riešiť že len ona v tom cudzom dome robí, že ostatní sú na mobiloch a chce ostatným hovoriť veľké pravdy, ako by si sa ako majiteľka domu cítila? A ako sa majú cítiť priateľove sestry, ktorým ty chceš niečo akože vyčítať? Ty si v tom dome najcudzejší element a tak si aj vnímaná, čiže naozaj len odchod a žite si po svojom...

biba12
19. mar 2018

@jaka02 ja byt jeho mamou, dam otca na sud o zrusenie bezpodieloveho spoluvlastnictva. Neplati, nema narok na dom. Rozvoedla by som sa a na sestry by som vyzivne vymahala..rozhodne treba radu pravnika.

jaka02
autor
19. mar 2018

Áno oni platia 200eur na mesiac za uhlie za kúrenie. Áno ja v tomto dome nemám právo nič hovoriť preto som cudzia. Ale jeho matka prišla stým nápadom aby sme bývali u nej len preto aby jej mal kto dávať peniaze ved to není normálne

tinaa64
19. mar 2018

Ja si myslim ze 600 eur je dost...je vela rodin kt.mju takyto mes.prijem a vyziju....a ze maju dlzoby?a kto ich nema?ved ajten co ma uver tak ma dlzoby..a vlastne byvanie?to nema ani en co ma uver na byvanie..lebo ten byt ci dom na uver bude jeho az po solateny..takze wau v 60-tke si ludia mozu povedat mam dom ci byt....zbytocne jej tu nakladate..kazdy ma to svoje....niekedy mi tu zeny pridu ze su super matky manzelky s "vlastnym" byvanim a hlavne zodpovedne...kolke ste byvali u rodicov co svokrovcov? A tiez to bolo nezodpovedne?kazdy musi nejak zacat..a ze niesu manzelia?kolke zijete "na divoko"?ano je normalne ze ked tam ziju tak prispievat musia ale noe za takych to podmienok..

jaka02
autor
19. mar 2018

Jedna sestra ma 15 rokov a chodí do školy. Len príde zo školy a aj keď hovorí ze sa učí aj tak sa neučí je v izbe. Ale to ma tak netrápi. Trápi ma len to ze si neváži brata a uráža ho a druha 23 a študuje a brigádu je.

0silvia0
19. mar 2018

@jaka02 15-ročná je v puberte, tú nech si rieši jej matka. Možno ty si bola v 15-tich uvedomelá a vyspelá a nehádzali s tebou hormóny, ale toto by som fakt neriešila či si sestra váži alebo neváži brata. Rieš naozaj len to, čo sa ťa týka.

jaka02
autor
19. mar 2018

Ja si jeho matku vážim pomohla nám ale tiež musí pochopiť vo robí. Ze aj my už budeme rodina a potrebujeme mať súkromie

tinaa64
19. mar 2018

@jaka02 nerobi to este aj drze je to😦😦..priAarelovi povedz jze je normalne aby ste sapsamostatnili ze jeho mama je dospela osoba...bolo by ine leby vam bola vdacna za to ze jej pomahat a nie takto