Priateľova mama nás nechce pustiť preč z domu. Čo máme robiť?
Priateľ má 26rokov a jeho otec odišiel preč a im nepomáha a jeho mama chce aby sme tu ostali len kvôli financiám bude sprosté keď odídeme a necháme všetko tak? S priateľom čakáme babo a tiež chceme mať vlastnú rodinu len mama jeho nechce o tom počuť. Žijeme teraz u neho doma a ved keď sa to malé narodí nemôže žiť všetci štyria v jednej izbe. Ja už mám jedno dieťa 5 ročného a s priateľom čakáme ďalšie. Co mame robit
@jaka02 200€za kurenie na mesiac tak mozno vykurovat elektrikou, ale urcite nie uhlie. Ved to je jedno z najlacnejsich paliv, ak vy ste mali minat tolke peniaze za uhlie, tak to by musel byt zamok a nieze sa tlacite v 1izbe. Slovo tam nemas, ani ja som nemala a poslala som synaciku ku mamicke naspat, ked je mu prednejsie ze ona "nema" na chleba ako to, ze jeho syn nema v com chodit obleceny a nema kocik. A ako mi je fajne mam rodicak vyzivne a platim si podnajom, som sama s malym. A nemusim nikoho zivit, hospodarim si sama a viem na co miniem, kazdy 1 cent. A nie toto ze ona vas obalamuti a na to tie peniaze urcite nemina. My sme boli zobraty a este ma obrali o moje peniaze co som mala zarobene pred nasim vztahom. Bud pojde s vami, alebo ho posli kade lahsie a ked slusne zarobi, nech posiela aj slusne vyzivne. Neni mozne, aby 1 zena, ktora je dospela a zodpovedna, citovo vydierala syna a 2princezne si mohli zit ako sa im paci. Kolko mas rokov? Pracovala si? Budes mat aspon matersku?
To je dobre. Len mi to mame oveľa tazsie pôžičky kvôli jeho matke
Mam 26 a áno pracovala som mne matka nedávala musela som robiť
@jaka02 4 roky nieco platit nieje take zle ako platit 20rokov, a nech ide za pravnikom, alebo radsej ty s chlapom a zistit co sa da urobit s tym, ze chlap odide neplati za hypoteku, neplati vyzivne. Lebo nedajboze sa nieco stane matke a 1/2domu je jeho plus 1/4 z jej polovice bude tiez jeho, vy platite vyhodi vas z chalupy bez milosti, lebo bude mat vacsiu cast bude ju chciet predat, mam v okoli presne takyto pripad, ze deti prisli o dom
Už sme to rátali že keby sme šli do podnájmu ci by nám to vychádzalo áno vychádzalo by nám to
Tvoj priatel sa ma yuvedomit a myslit na vas, podla mna stw vsetcia nezodpivedni....jeho matka aj vy dvajateším...
Ak mate moznist odist chodte a zacnite sa spravat ako zodpovedni rodicia dvoch deti
Aj stým svedomím že jeho matka nás bude nenávidieť a nikdy sa nám neozve
@jaka02 ak vám to vyjde tak odíďte a matke môžete pomôcť dobrými radami ako právne vysporiadať dom a pomôcť týmto spôsobom. Donekonečna platiť matke ďalších 10 rokov nejaké jej úvery a náklady nie je riešenie. Pomoc môže byť krátkodobá kým si človek neporieši čo treba, ale každý by si mal v prvom rade riešiť svoje záležitosti.
Máš veľa voľného času a nudíš sa, keď riešiš či vás bude jeho matka nenávidieť? Veď píšeš, že už teraz sú vzťahy zlé a vykrikuje vám hocičo, tak načo toto riešiš? Buď sa chceš osamostatniť alebo budeš brať ohľady na matku a stvrdneš v tom dome na 20 rokov. Ty sa musíš rozhodnúť, nikto iný to za vás neurobí...
@natalka13 lenze bohuzial v dnesnwj dobe su ludia kt.sa ocitnnu v krize a su nuteny vziat si pozicku od nebankovky....a treba ich za to sudit..nie kazdy ma moznost vziat si uver....ani mi nemame tu moznost....zijeme v podnajme s dvoma detmi.. A je zbytocne jej tu nakladat ze su nezodpovedni?preco?lebo ziju u svokry?lebo maju pozicky?lebo ziju v jednej izbe?aj mi sme zili..teraz zijeme v dvoch...a co....nemyslim si ze sme nezodpovedni ...mozno niekde urobili chybu..a co teraz..treba jej nkaldat?kto ich nerobi...to ze niekto ma viac "usporiadnejsi"zivot nezname ze ten duhy musi but hned ozancovany ze je nezodpovedny a neviem aky. Chuda dievca...mne je jej luto..prisla si tu pre radu lebo sa citi v koncoch.nevie co dalej chce radu od skusenejsich a jej jej nakldane....ze co je to za nezpdpovednu matku
@jaka02 prepac, ale tebe skoda radit, najprv na nu pomaly nadavas a potom ides vyplakavat, ze s vami prestane komunikovat. Mas tu kopec rad, nikto ti zle neradil, ale ked uz to ignorujes, tak si naozaj rob co uznas za vhodne sama a ignoruj tu vsetky tie spravy
@tinaa64 bolo jej tu dobre poradene, a to ze ide teraz lutovat matku, ale zeby sli riesit ako dom vysporiadat s otcom to nie. A 200€za kurenie uhlim mesacne nedaju. Som z dediny viem kolko sa coho spali aj v malom aj vo velkom dome, aj elektrikou ked som byvala na byte viem kolko som spalila. Nebolo to 200€mesacne a to mi slo kurenie nonstop a bol to velky byt.
@jaka02 ty neries ze ci sa bide alebo nebude s vami rozpravat..kasli na to....prednejsia je vasa bidicnost a bidicmost vasich deto a nie to ze ci sa s vami nejaka zenska bude rozpravat....a uprimne..to ti to bua z tak vadot ked nebide chciet byt s vami v kontakte?spon pokoj bides mat
Viem ze všetci hovoria pravdu a myslia to vážne. Som možno nezodpovedna matka ktorá vie aké to je starať sa sama o dieťa.stretla som priateľa pred rokom a pol a áno aj keď ma samé úvery som rada ze ho mam. A viem ze aj priateľ chce ísť preč. Tam dúfam ze dnes sa to vyrieši. Podnájom už máme skoro vybavený len uvidím čo nato môj priateľ. Ak bude súhlasiť tak už za chvíľku budeme bývať sami aj keď v podnajme
@veronikastrickova to mas pravdu..riesi tu uplne zbytocnu vec ci sa s nou nejaka osoba bide rozpravat..ano to je nepodstatne....no nevsiem ako je to z ulim..ale babka na chalupe kuri s drevom ma krb a to ide dost..to je fakt..tiez byvame v dome ale kurenie mame na plyn...
Ja keď som bývala s rodičmi minulý sme 350 za rok na drevo ale oni naozaj minú 200eur na mesiac na uhlie ved to vidím platíme to my s priateľom
Áno máš pravdu bojím sa co bude keď odídeme. Už moja vlastná matka má vydierala kvôli peniazom a teraz svokra
@jaka02 pisala som ti spravu. Ale eate ohladne toho uhlia, tvoja svokra je cele dni doma, ved to keby kurila 24hodin denne neni sance tolko spalit, to vam kazdy mesiac chodi auto s uhlim?
Áno každý mesiac chodí auto s uhlím
Jedna fura 100eur a druha 100eur
@jaka02 pozri obaja ste z velmi zvlastnych rodin. ste mladi, chlap nastastie pracovity. Sa dvihnite a rieste svoju rodinu cize vas 2 a deti.
Svokra ako si zariadila tak ma. Dom predat. Vies co by som robila ak by mi muz zdrhol? dala by soms a rozviest a dom predala hoc aj pod cenu len aby som vyrovnala dlzobu a isla s 2ma detmi hoci aj do 1izbaku. by ma hanba fackovala pytat od syna co ma vlastne dieta na ceste aby mi suploval chlapa. Chapem z ev urcitych socialnych skupinach je takeho "vyzierkovanie" asi normalne ale pre mna nie. a ty tiez uz trosku mysli hlavou, lebo z "sa lubime" sa tvoje deti nenajedia.
@jaka02 velmi divne kurite, pozistujte to, lebo toto neni mozne toto minut na uhlie, alebo je nejake fakt nekvalitne,
Áj mne to bolo divne toľko platiť za uhlie.
Dnes sa to dúfam všetko vyrieei

Niekedy naozaj neviem ci sa zbaliť sama a odísť k rodičom alebo žiť tu u nich a znášať ich