icon

Priateľova mama nás nechce pustiť preč z domu. Čo máme robiť?

jaka02
18. mar 2018

Priateľ má 26rokov a jeho otec odišiel preč a im nepomáha a jeho mama chce aby sme tu ostali len kvôli financiám bude sprosté keď odídeme a necháme všetko tak? S priateľom čakáme babo a tiež chceme mať vlastnú rodinu len mama jeho nechce o tom počuť. Žijeme teraz u neho doma a ved keď sa to malé narodí nemôže žiť všetci štyria v jednej izbe. Ja už mám jedno dieťa 5 ročného a s priateľom čakáme ďalšie. Co mame robit

jaka02
autor
19. mar 2018

Mam 26rokov

jaka02
autor
19. mar 2018

Neviem ako je to s priatelovim otcom vôbec

jaka02
autor
19. mar 2018

Ja som na rizikovom tehotenstve 300eur dostávam pnku. Môj bývali neplatí alimenty

neverendinglove
19. mar 2018

Nehnevaj sa ale vek mas dost vysoky. Pre pana kde mas ale zdravy rozum a usudok. Bez urazky. Nie je mi ta luto ani trocha. Kazdy ti tu dava rovnaku radu. Odstahovat sa. Co tu teda stale riesis. Zoberte odvahu a konecne sa osamostatnite

maminuska
19. mar 2018

@jaka02 čiže za 600 EUR žijete mesačne vy. Dva a pól človek . To je podľa mna malo. Pracuješ ty teraz?

maminuska
19. mar 2018

Aha so na pn. Takze tá živý frajer a aj tvoje dieťa na ktoré ex kašle.

maminuska
19. mar 2018

Ja neviem baby ale 600 EUR za mesiac na bývanie a stravu pre dva a pól človeka je malo a je jedno z čoho sa to skladá.

jaka02
autor
19. mar 2018

Ja som sem prišla pre radu a nie pre urážky ktoré mi dávate. To ze ma živý priateľ viem aj ja sama ďakujem . Ale som zvedavá ci by ste vy dávali 600eur svokre na bývanie

sasa1310
19. mar 2018

@jaka02 a čo ti tak vadí, že dávate svokre 600 eur? Veď ste sa tam nasačkovali. tak čo chceš? Čo radšej neriešiš alimenty tvojho ex. Do toho sa obuj, nech ti platí a spätne vyplatí. To radšej vyplakávaj. A nie, že tvoj priateľ platí jeho mame. Isto tak robil ešte predtým ako teba spoznal. Je to jeho rozhodnutie, a zatiaľ aj jeho peniaze, keďže nie ste ani manželia.
Máš 26 rokov a si tam, kde niekto v 17-tich. Akurát, že čakáš už druhé dieťa.

@maminuska jasné, že je málo. Preto som vyššie písala, že veď nech si to vyskúšajú ísť bývať sami do podnájmu. Aby ešte chytro sa nevrátili naspäť tam, odkiaľ prišli.

alex49
19. mar 2018

porozprávaj sa s priateľom, nech sa porozpráva s mamou, tá potrebuje vyriešiť výživné, BSM, upraviť hypotéku ak sa dá. Súdiť sa s manželom, ak to nechce riešiť on.
Pre teba je jediná rada hladať podnájom a vyriešiť výživné na prvé dieťa. V podnájme budete platiť plyn, elektrinu, stravu, drogériu, oblečenie, ale zároveň bude frajer stále platiť pôžičky. Zrátaj si či sa ti viac oplatí podnájom, alebo nejako vyriešiť bývanie u frajerovej mamy. Inú radu nedostaneš, iné možnosti nemáte momentálne.

natalka13
19. mar 2018

Tu iet radyani pomoci.
Nienedavala by som svokre 600€,snazila by som sa riesit celu situaciu ako ti tu kazdy radi.
Ja davam svokrekolko potrebuje, jechora potrebuje opatrovatelkieky pomocky, zrekonstruovali sme jej celu kupelnu, nemam s tym najmensi problem.
Ze neziadas nahradne vyzivne je tvoja hlupost. Ked ti nechybaju tie peniaze nestazujsa.

tinaa64
19. mar 2018

Baby ale ozaj..urazat by ste ju nemuseli.....kazda sa tu bije do hrude ze by ste vtej situacii nemohli byt...ale ako sa hovori..nikdy nehovor nikdy...keby vy ste boli v takej situacii tiez by sa vam nepacilo keby vam niekto take veci vypisoval..to nestaci iba poradit?to si musite este aj kopnut do nej? Ved nieje dementna ze nevie v akej su situacii..ona si to vsetko uvedomuje...problem ke ten zesa bpji osampstatnit sa...a ktory clocek sa neboji?aj ja som sa bala.....a poviem vam ze existuju aj ludia kt.su este v horsej....a ktora z vas neurobila v zivote chybu?a to je jedno aku.....ani jedna z nas taka tu nieje....a lepsie mat priatela s pozickami na krku lt ich lubi a stara sa ako mat chlapa s peniazmi co ignoruje a nedajboze aj tyra svoju zenu a deti....nie vsetko je o peniazoch..radsej mat menej a spokojny zivot ako vela a zit v strese...tiez nemame toho vela....a ano zili sme aj zo 600 eur na mesiac....a ano zijeme v podnajme...ale to neznamena ze sme nezodpovedni..pokial jej dieta ma co do ust dat ma co bliect obut je coste a ma sa aj s cim pohrat tak je to ok...ci sa mylim?nestaci to dietatu?ja si myslim ze ano...a ze ziju v jednej izbe...? A co....niesu prvi a ani posledný...

michelle567
19. mar 2018

Halo ved dokopy maju 1000e prijem a 200e svoju pozicku. To by im ostalo celkom slusnych 800e. Byt sa da najst 2izb aj za 300 pripadne si mozu dat ziadost aj na socialne byty a kludne vyziju. Lepsie sami ako u svokry. Jej syn ma uz vlastnu rodinu, nema splacat mame byvanie a sestram. Na to maju otca/otcov. A s nimi to ma riesit jeho matka. A zakladatelka nech si len pyta aj vyzivne na starsieho od jeho otca a mozu si celkom pekne byvat

0silvia0
19. mar 2018

@michelle567 ale pôžičky ktoré spláca pre matku sú písané na jeho meno, takže splácať to bude musieť aj tak...

natalka13
19. mar 2018

@tinaa64 citas jej odpovede? Na kazdu odpoveda ze to sa neda. Ako pises da sa vsetko len treba chciet a jejpriatel nechce.
A ano kona nezodpovedne ak caka dieta s niekym kto je v situacii akej je,nema byvanie,splaca dve pozicky aj to nie svoje.

michelle567
19. mar 2018

@0silvia0 aha a to je tych 200e na styri roky? Ked len toto tak by sa to este dalo keby si vybavila alimenty na starsie dieta.

tinaa64
19. mar 2018

@natalka13 to uz musi ona chciet...ani mi nemame vlastne byvanie...tiez sme mali pozicky....a mame dve deti v podnajme...ha uz mam pocit ze zit u svokrovcov ci v podnajme je nieco zle az nezodpovedne...este raz pisem..su ludia kt.su v sej situacii maju deti o kt sa vobec nestaraju...zeny v kadejakych centrach....a kazda jedna co tu mate uver ci hypo ste tiez dlznici....takze o ziadnom vlastnom byvani sa neda ani bavit....ci hypi uver alebo pozicka z nebankovky..to je to iste....furt su to "dlzoby"...takze koniec koncov su skoro vsetci nezodpovedni lebo maju pozicky....ci to tak nieje?a pokial viem vsetko co potrebuju maju spatene pmus im este aj zvysi....

jaka02
autor
19. mar 2018

Ja by som už dávno odišla len priateľ váha aj keď budeme platiť tie pôžičky aj tak nám ešte niečo ostane na živobytie.

maminuska
19. mar 2018

@jaka02 počuj pokial sa nepozries pravde do oči , tak sa nepohneš t miesta. Máš 300 EUR , doteraz si nenapísali koľko prispievaš ty , napriek tomu že sme sa tá opakovane pýtali . Tvoj priateľ živí teba a aj dieťa ktoré mu je úplne cudzie. Biootca riešiš? Ak nie tak si nemáš čo s priateľovou matkou čo vyčítať. Tvojmu priateľovi sa nečudujem že má výčitky, teraz momentálne by matku nechal v riadnych srackách. My sme s mužom 4 roky podporováli svokru , keď zo dňa na deň prišla o dom vďaka svokrovi , ten sa odsťahoval k frajerke. Dnes sa považuje za povinnosť len vzťah smerom rodič dieťa , opačne už to nefunguje.

tinaa64
19. mar 2018

@jaka02 tak daj priatelovi ultimatum..bud mater alebo ty.

tinaa64
19. mar 2018

@maminuska lenze tu je pripad ze ta jeho matka si pomoc neceni ale este hubu otvara ze malo jej dava a ma este dlasie deti kt.by jej tiez mohli pomoct

jaka02
autor
19. mar 2018

Môj priateľ je dobry človek má dobre srdce. Ja dávam priateľovi peniaze a s toho dávame jeho mame

jaka02
autor
19. mar 2018

To ultimátum som už priateľovi dala tak som zvedavá ako sa to skončí

jaka02
autor
19. mar 2018

Áno jeho matka si pomoc neceni vôbec. Keby áno tak som tu není a nepíšem

cecilia68
19. mar 2018

@jaka02 Kriste pane, už neplač a odsťahujte sa ☹ Ty stále dookola len to svoje omielaš...

jaka02
autor
19. mar 2018

Ja neplačem. Len priateľ váha ci ísť alebo nie ale už dostal ultimátum tak sa uvidí

michelle567
19. mar 2018

@jaka02 ja byť priateľom dohodnem sa s mamou tak že im pomôže...splacat tu pôžičku čo je na jeho meno. Plus sestrám by pomohol vybaviť výživné od ich ocov na súde plus aj na mamu od manžela... Nech jej pozistuje pomôže s tým bsm aby bola trochu ochranena keby sa on zrazu zjavil...ale že má jednoducho svoj život s tebou a čakáte bábätko tak chcete svoje súkromie..

michelle567
Autor odpoveď zmazal
michelle567
19. mar 2018

@jaka02 a keď už budete vybavovať tie výživné výbav si rovno aj ty na staršie dieťa..

natalka13
19. mar 2018

@tinaa64 nic nieje zle na podnajme, ak tak chcete zit cely zivot vasa vec. Ak je vam lepsie platit cudziemu hypoteku ako sam sebe a mat neskor vlastne byvanie tiez vasa vec.
Tiez sme mali podnajom,ale makali sme na vlastnom byvani a az potom sme mali deti. Hypoteku sme rychko splatili. Takze davno velmi davno niesme zadlzeni.
Financna gramotnost ti vela nehovori ,ak tvrdis ze nebankovka je to iste ako hypoteka.
Ona mw 5rdieta, 300e, nema kde byvat anilen u svojich rodicov, priatela zadlzeneho bez byvania a cakaju dieta - ano toto je nezodpovednost tak nech sa nestazuje.