Priateľova mama nás nechce pustiť preč z domu. Čo máme robiť?
Priateľ má 26rokov a jeho otec odišiel preč a im nepomáha a jeho mama chce aby sme tu ostali len kvôli financiám bude sprosté keď odídeme a necháme všetko tak? S priateľom čakáme babo a tiež chceme mať vlastnú rodinu len mama jeho nechce o tom počuť. Žijeme teraz u neho doma a ved keď sa to malé narodí nemôže žiť všetci štyria v jednej izbe. Ja už mám jedno dieťa 5 ročného a s priateľom čakáme ďalšie. Co mame robit
@sasa1310 lenze stale je lepsie ostat na 0ako v minuse
@veronikastrickova a kam pôjde bývať svokra v takom prípade?
Tak to asi je ze keď predá dom nič zaň nestane neviem na isto
Áno je to pravda a moja chyba to ze som tu.
Ale keď nikto toto nezažil tak nevie
@eeffka ťažko povedať, či by jej dali úver, keďže ten predtým brali ešte dvaja. Ťažko polemizovať. Vždy je, ale lepšie radšej bývať vo svojom, a splácať ako tesne pred dôchodkom predať jedinú nehnuteľnosť a ísť do podnájmu. A aj tak, v tomto prípade je to úplne jedno, čo spraví svokra alebo nespraví, je to jej vec. To je už "iný" príbeh
@sasa1310 tesne pred dochodkom ?🙂 dcery maju 23 a 15r , ja tu dochodkynu tipujem na moju rovesnicku max +5r, cize pre mna 45r zena je mladica a ziadna dochodkyna.
je kopec zien co sa dokazu vyhrabat zo vztahov s pijakmi, nasilnikmi... len tu pani svokra nasla somarika otras sa, co jej umoznuje byvat v dome bez nutnosti riesit realitu a este si narokovat viac penazi. Som z rodiny kde peniaze neboli ale vzdy sa nasli moznosti ( ci 2prace mojej mamy, alebo moje brigadovania od 16r)
@sasa1310 a ona mohla zadlzit syna? 0 na ucte je menej ako byt v minuse? Budem radsej platit nieco co neni moje, ved preco nie. Keby si taku situaciu zazila, velmi rychlo by si zmenila nazor. Ona ma dieta s inym chlapom dava tam tiez na zivobytie, cakaju dieta, nemozu stale riesit dlzoby rodicov.
@sasa1310 a hlavne je tam aj otec-zivotel rodiny, ktori s nimi nezije ale niesu rozvedeny a je tam urcita vyzivovacia povinnost z jeho strany a ked sa matka evidentne s nim nechce sudit a radsej na to kasle, tak nemoze cakat, ze sa deti kvoli nej zadlzia. Jej sa nieco stane tatko nakluse a deti pojdu na ulicu s dlzobami. Este vela nevies o zivote evidentne a bud rada, ze take veci si neriesila, ja mam svoje za sebou v 25som take veci riesila, co niekto v 50nemusi riesit a to co sa stalo mojej znamej by som nepriala nikomu.
@veronikastrickova tipujem, že ani ona sama nevie ako to bolo a prečo sa tak stalo, prečo úver, prečo on platí a pod.
Nie, nezažila som takú situáciu a asi by ma v takej situácií najmenej trápilo, či sa 15 ročná sestra učí po príchode zo školy alebo nie.
To 5 ročné dieťa potrebuje tiež nejaké zázemie, škôlku..To by ma najviac trápilo v tomto prípade. Tie deti, kde ich uložím večer do postele, či dnes, či zajtra, či o polroka
@sasa1310 ked ma chlapa zodpovedneho to je super, maka da peniaze, nemozu rozmyslat nad tym ze co ked mama... Ona si je tymto ista, vezme dalsi uver aby synacik neodisiel? Ona si musi najprv vysporiadat majetok s manzelom, nechat sa rozviest a hned bude lepsie, a poriesit jej vydavky.
Asi tak
@veronikastrickova ty s nimi žiješ? keď vieš, ako to majú s majetkami?
Oni si brali úver na dom ktorý vôbec není dokončený
Daj potom vedieť.
Ja by som veru odišla do toho podnájmu.
Neboj sa, matka to nejak prežije. Ak to chce aj ten Tvoj chlap, nie je o čom.
@jaka02 naozaj treba mame poradit a riesit pravnikom, dufam ze si si precitala spravu, nieje to vymysel stalo sa to mojej blizkej kamaratke.
Áno dám vedieť
blbost, nieje realne dve fury uhklia,spalit zamesiac
Ved tu bývam tak to vidím
Ako tu čítam tú diskusiu, príde mi, ako keby mala zakladateľka témy 17 rokov a nevedela čo chce.. jedno dieťa s jedným priateľom (ok, stáva sa) daľšie čaká s iným "priateľom" (prečo nie je manžel, ak vás tak ľúbi a stará sa) Platí aj matkinu hypotéku? Má teda priateľ napísaný dom aj na seba? Živý zdravé dospievajúce sestry? Nechápem ako dnes rozmýšľajú mladé baby, pripadám si ako z inej planéty keď čítam priateľ sem a priateľ tam... Uvedomuješ si, že keď sa jemu niečo stane, ty nemáš absolútne na nič nárok ako priateľka? Jeho matka teba aj deťmi môže vykopnúť.. ach jaj. A odpoveď na tému odpovedám, samozrejme odsťahujte sa, či sa to niekomu páči, alebo nie. Zobrať sa a začať úplne od začiatku a sami. Veľa šťastia prajem!
"svokra" pracuje zarobí cca 600€, 450€ zaplatí hypotéku ostane jej 150€ syn jej dá 200€ na stravu čiže má 350€ na to, aby vyžili 4 dospelý ľudia (počítam aj tu 15 ročnú, veď určite zje toľko čo dospelý) a malé dieťa. Co je teda na živobytie toľkých ľudí bieda. To,ze syn dáva 200€ na splátku je bohužiaľ jeho chýba, že sa nechal nahovoriť, je to jeho dlzoba tak ju musí platiť. Čo sa kúrenia týka, to bývate v Bojnickom zámku??? 200€ mesačne za uhlie? Furu síce vidíš, ale vidíte aj faktúru?? Teda koľko reálne platí za to uhlie? Lebo to sa mi nezdá tede. Osobne síce nesúhlasím s tým, že máš držať "hubu" a nemáš nárok sa ozvať, len preto, že tam bývaš. Minimálne by som povedala priateľovi nech sa pekne pozrie na všetky faktúry či to sú naozaj také pálky, alebo len jeho mamka zneuživa jeho naivitu. Potom nech si rieši veci s mužom, ktorý sa na ňu vykašľať, lebo príde jeden pekný deň a môže sa tam nasackovat s nejakou druhou a len potom budete mať veselo. Všetko treba právne vysporiadať, dať do poriadku.
Dokopy sa mamyne pôžičky 200 už chápeš?
200eur jej platíme pôžičky 200eur jej dávame a 200eur uhlie
@jaka02
Ahoj,a ako sa k tomu stavia priatel?Svokrin manzel sa len tak vyparil?Viete kde je?Kedy prebehne majetkove vyrovnanie?
Ty fakt dostavas iba 300 eur?To su alimenty na starsieho syna?Si na Md uz alebo na rizikovom?
@jaka02 mozem sa opytat kolko mas rokov ? Nechcem sa ta dotknut ale podla toho co citam by som povedala tak max 17

@eeffka no len je otázne aká výška je úveru a akú má cenu nehnuteľnosť, lebo možno predajom, by len vyplatila úver a neostalo by jej nič.
A zasa až tak mladí nie sú