icon

Priateľova rodina ma nechce prijať

12. sep 2021

Priatelova rodina má nechce priat kvôli tomu že som z rozvedenej rodiny a kvôli tomu že nemám vysokú školu a oni všetci majú aj môj proatel je Ing. Ja mám strednú s maturitou. Povedali mu že zo mňa nebudú mať ziaden osoh a že aj musim byť zle vychovaná keď pochádzam z rodiny kde má rodičia fyzicky tyrali že musím mať urcite psychicke následky a že to budem prejavovat napr pri výchove detí keby sme mali.. čo by ste im na to povedali?

heleninamama
13. sep 2021

@minie_ Nuž, slabé vyjadrovacie schopnosti v kombinácii s neznalosťou pravopisu naozaj poukazujú na učňovku. Za mojich školských čias tam šli žiaci, ktorí neovládali jazyk na slušnej úrovni. A tí výborní šli zas na gymnázia s predpokladom štúdia na VŠ. A veru aj inžinieri a lekári sa vedeli vyjadrovať na úrovni.
Dnes síce celkovo poklesla úroveň vedomostí, ale stále sú aj výborní žiaci, aj slabí - tí sa síce na VŠ dostanú štýlom: maturita na slabej strednej škole, prípadne aj učňovka s nadstavbou a potom rôzne naborové fakulty v Hornej Dolnej. Ale toto z nich inteligentov neurobí. Tie odlišnosti sú tu stále, lebo genetiku neobabreš papierom.
A to, že pravopis autorky poukazuje, že patrí k tým vedomostne slabším a niekto si to všimol a poukázal na to, nie je neuctivé. Nevidím zmysel tváriť sa, že niečo ovláda, keď to nevie a masírovať jej ego, že to nie je dôležité a pod. Len my sme už dnes takí zdegenerovaní, že mnohým stačí priemer a utešujú sa tým, že vedomosti nie sú podstatné. A oháňane sa nejakou hodnotou človeka, ktorá je o niečom inom. Alebo sa obávame v tejto liberálne zvrátenej dobe povedať inému človeku tvrdú pravdu. A takto vedieme aj deti. A potom vznikajú takéto krivdy, keď niekto priemerný a podpriemerný narazí na realitu.
A nie, neverím, že polovica Slovákov má dysgrafiu - proste sú leniví učiť sa.

leuchtturm
Odpoveď bola odstránená
luckynat
Odpoveď bola odstránená
leuchtturm
13. sep 2021

@luckynat mas chybu v argumentacii. Nepoznam ani jedneho muza dobre zarabajuceho, ktoremu by tak klesla zivotna uroven aj ked ma zenu v domacnosti s detmi. Uroven klesa spravidla osamelym matkam, ale nie takto. Takze o tej pocestnosti a luis vuittonkach pochybujem. Ale je to zivot tvojej sestry, takze ma do toho nic nie je a ani ma to nezaujima.

PS: ked takto na moju osobu reagujes, tak vy dve moc kosher nebudete. Nabuduce si radsej premysli, co napises.

luckynat
Odpoveď bola odstránená
leuchtturm
Odpoveď bola odstránená
leuchtturm
Odpoveď bola odstránená
luckynat
Odpoveď bola odstránená
leuchtturm
Odpoveď bola odstránená
luckynat
Odpoveď bola odstránená
leuchtturm
Odpoveď bola odstránená
leuchtturm
Odpoveď bola odstránená
luckynat
Odpoveď bola odstránená
luckynat
Odpoveď bola odstránená
sono2
13. sep 2021

@gabrielkaa no, to neni až tak pravda. Rodina sa od vzťahov oddeliť nedá a väčšinou tam vzniknuté problémy pokračujú do vzťahov, formou hádok

katulik123
13. sep 2021

@luckynat Nie je ti trápne? Autorka rieši niečo iné a ty vyvolavaš konflikty s ďalšou. Nemáš čo iné na práci či čo?
A ešte sledovať kto si zrušil profil, panebože... Materská škôlka je nič oproti Mk

luckynat
Odpoveď bola odstránená
bona_dea
Odpoveď bola odstránená
ckatka
13. sep 2021

@mikadooo to musel byť veľmi špecifický prípad veľmi snaživeho Človeka a asi záleží od odboru.

Tiež som z STU. Zo 60 prvákov to za 5 rokov dotiahlo na Ing.len osem. Z toho 7 gymnazistov a 1 priemyslovak. Z ucnovky ani iných škôl nikto.

gabrielkaa
13. sep 2021

@sono2 áno súhlasím. Ja s tým skúsenosť síce nemám, lebo mužova rodina už zomrela, takže uznavam, že môj pohľad bol trosku stranny..

katulik123
13. sep 2021

@luckynat Nezapadla, nemaj strach. 😉
Vravím, horšie ako materská škôlka

gabrielkaa
13. sep 2021

@bona_dea ja málokedy spravím veľkú gramatickú chybu. Sem tam čiarka, alebo niečo v rýchlosti… pred nedávnom som ale napísala slovo “odísť” s “y” proste strašná nepozornosť. Chvála bohu, že ma za takúto jednu chybu nezlynčovali ako tuto autorku diskusie. Ako malo niekomu stačí aby odsúdil človeka….

matkahelka
Odpoveď bola odstránená
bona_dea
Odpoveď bola odstránená
gabrielkaa
14. sep 2021

@matkahelka Dakujem za opravu

acrobaleno
14. sep 2021

Pridám aj ja svoje 2centy. Áno, momentálne to vyzerá tak, že mať VŠ neznamená mať aj niečo v hlave. ALE. Závisí to od školy. Jasné, že sú výšky, kde sa dá kúpiť skúška alebo titul, kde sa učíš z výcucu z výcucu. No potom sú tu aj iné výšky, kde sa to proste prejaví, že ten dotyčný človek na to po tej mentálnej stránke jednoducho nemá. A nech mi nikto nehovorí, že keď mu niekto napíše: "Ahoj, sy mi simptatická", že to nie je znak minimálne ignorácie. (True story..stalo sa mi to len nedávno na fb 😂). Aj ja chcem partnera, s ktorým si mám čo povedať, čo má podobné záujmy a je z podobné prostredia. Ja si napríklad samú seba neviem predstaviť na dedine starať sa o dobytok.
K bodu dva ohľadne predsudkov voči babám z Východnej Európy. Ja poznám iné príbehy. Jedna kamarátka v Nemecku. Vzdelaná a pekná baba. Bez problémov si našla "Nemčúra" z dobrej a bohatej rodiny. A to, že sa @luckynat tvoja sestra nechala nabúchať 2x murárom je jej hlúposť.

minie_
14. sep 2021

@heleninamama myslím, že obe hovoríme niečo iné 🙂 ja v zásade súhlasím s tým, čo hovoríte, ale je to troška o inom než som povedala ja - nepochopili sme sa..ja sa netvárim, nikomu ego nemasírujem, nikde som nenapísala, že neovládať pravopis je ok a nemám problém ani s tvrdou pravdou 🙂
Viete, ja by som veľmi chcela vidieť tých 35 dám, kde by v živote boli, keby ich rodičia týrali....jedno je všimnúť si nedostatok, druhé je spôsob, akým na to poukážem a ďalšie je dôvod, prečo to robím...Pani s komentárom o učňovke to, za mňa, podala jednoznačne posmešným, ba až pohŕdajúcim spôsobom..a v mnohých komentároch som nenašla dôvody, ktoré by chceli akože slečne pomôcť....a to,že poukazovať na pravopis, a pritom urobiť naozaj množstvo chýb vo vlastnom príspevku je jednoducho prinajmenšom trápne, to verím, že sa zhodneme.....ja mám aj gymnázium, aj vysokú školu, aj, myslím si, vážené povolanie, ale s mnohými komentármi som sa jednoducho ako človek nestotožnila...
Slečne prajem len to dobré ..

gabrielkaa
14. sep 2021

@minie_ súhlasím s Vami

oriesocek
14. sep 2021

@minie_ veľmi rozumne napísané. Ale podĺa niektorých statusov vidím, že ich potenciálna nevesta by sa dostala do rovnakej situácie a "neprijali" by ju. Človek nemože za to, do akej rodiny sa narodí. Mám pocit, ako keby tu niektoré žili v kastovom systéme, že sú viac. Ja som nemala to štastie, že som sa narodila do rodiny s históriu až do Samovej ríše. Starí rodičia mali 6 tried ľudovej, rodičia stredné školy. Moje deti si budú mocť povedať, že majú vzdelaných rodičov (lebo majú to štastie kde sa narodili), ale nemyslím si, že je správne, pokiaĺ by ma niekto zhadzoval len preto do akej rodiny som sa narodila. Niekto dostane všetko na zlatom podnose a berie to ako samozrejmost, iní si to musia odmakať a vážia si toho, čo dosiahli.

21oktober
14. sep 2021

@oriesocek tak ja sa len opýtam čo to má spoločné s tým že sociálnoekonomické prostredie je jeden z určujúcich prvkov kompatibility vzťahu a nie nepodstatný ? Môžem sa tu pozerať akokoľvek je to tak , môžem to otáčať rôzne stále pristaneme na tom že je to pomerne závažná prekážka z dlhodobého fungovania vzťahu . Všetci tvoji predkovia patrili do rovnakej sociálnej skupiny starí rodičia 6 ľudových , asi by si ich nezobral vtedy vyštudovaný lekár , tvoji rodičia stredné školy , zas rovnaké sociálnoekonomické prostredie. Rozdiel medzi kastami je významný , tu môžeš nimi prechádzať a zaraďovať sa , v klasickej kaste v Indii aj keby si mala neviem aké vzdelanie do inej kasty neprejdeš aj keby si sa na hlavu postavila.