Priateľove správanie

alex1000
31. dec 2021

Ahojte dievčatá.
Neviem či je to vhodné riešiť tu ale skúsim či mi neporadite.
Mám priateľa už vyše dvoch rokov. Mám deti s iným ale ten nemá záujem o deti. Môj terajší priateľ má taktiež deti a mám ich rada ale problém je s priateľom.
Neviem ako by som začala rpetoze doteraz to nikdy také nebolo. Možno keď poviem že posledný pol rok sa zmenil a veľmi. Keď si vypije má veľmi zlú povahu ale nikdy takto sa nechoval ako teraz. Vždy sme sa smiali kecali všetko bolo fajn až pokým nezačal pit častejšie a viac.
Keď si vypije tak začne mať na mňa hlúpe reči dokonca sa opovazil na mňa povedať že som ku*va, pi*a atď. Že mám odísť z jeho domu. Áno bývam u neho v jeho dome ale doteraz ma nikdy nevyhodil. Teraz má dokonca vyhadzuje každý týždeň odtiaľto že mám ísť ku maminke a za svojím bývalim atď. Pritom bývalého neznášam a ani nechcem a ani po ňom netúžim. Potom mi vraví slová že ja ho vraj nemilujem no pritom on minule volal kamoške a zisťoval si vzťah o nej a jej priateľovi ako to je medzi nimi. Začal ma pred ňou ohovárať. Neviem ako to s ním riešiť pretože keď vytriezveje tak sa tvári ako neviniatko a povie mi že on nevedel prečo mi to takto povedal alebo že nevie prečo mi nadával. Vždy je proste jeho odpoveď neviem. A ja už sama neviem čo mu na to povedať. Už som zo silami na konci. Ďakujem za každú radu. Snaha ako sa s ním porozprávať za triezva neprichadza v úvahu lebo ostane ticho.

tatianalidikova
31. dec 2021

To aj môj otec takto má, zbytočne to budeš riešiť keď bude triezvy, pretože oni si to v triezvosti nepamätajú a na tom sa už nič nezmení, takže to Ti veľmi nepomôže keď bude triezvy a vtedy to budeš s ním riešiť . A v opitosti proste myslia sú že sú najmúdrejší, všetko vedia a všade boli, a nikto vtedy proti nim nemôže povedať, pretože nemáš ani pravdy podľa nich. A ver i čim častejšie pije, tým sa z toho ťažšie dostane je to už ich droga.... ja to tiež poznám ako to chodí pri takých...

simik411
31. dec 2021

@alex1000 pokiaľ triezvy vraví že je všetko ok aj to sama vidíš že to funguje a nemáte problémy jediné riešenie je len dať ultimátum aby nepil . Iné asi nič. Raz mu nejako natoč video a potom nech si to pozrie čo na to povie.. veľa chlapov pre toto prestalo piť lebo sa s nimi nedalo žiť.. ak mu na vás záleží urobí to. Ale hovorí sa malé deti a opití ľudia vravia čo si skutočne myslia.. komunikovat medzi sebou nech to dostane von čo ho žerie. Ak nič tak nemáš na čo čakať buď si to necháš alebo nenechas a odídeš 🤷

alex1000
autor
31. dec 2021

@tatianalidikova včera som mu ešte dohovárala že nieže sa opije na Silvestra poriadne lebo potom je hlúpy voči mne a on sa tváril že má vníma ale nič nepovedal na to pretože som mu jasné povedala že sa ho potom bojím.. viem že v opitosti s ním nič nevyriešim ale ja už neviem ako mu inak povedať že to že pije toľko ubližuje tým mne 😞

hindakus
31. dec 2021

@alex1000 nechcem byť hnusná, ale ak dlhodobo bývaš v cudzom dome, a niekým, kto si ťa ani nevzal, určite máš zadné vrátka (vlastnú nehnuteľnosť alebo aspoň úspory)

rora
31. dec 2021

Nevidim to do buducna moc ruzovo... pri najblizsej prilezitosti si jeho mudry preslov natoc a potom mu to pusti ked bude triezvy. Ci sa nehanbi takto spravat a ci bude fajn ked sa ozeries aj ty a budes mu do kktov a k*revnikov nadavat. Ak sa to bude o par dni znovu opakovat, nemas nad cim viac premyslat.

syslik81
31. dec 2021

to chces zit s takymtoalkoholikom? keby sa to stalo raz za rokmozno 2x ok ale tyzden co tyzden? uz by som bola zbalena a umamicky .lepsie akos nim

alex1000
autor
31. dec 2021

@rora neraz som si to natočila a ukázala mu to na druhý deň.. tak mi ešte dokonca povedal že má uda za to že som si ho dovolila natáčať a ževraj ja som jeho vytočila a provokovala proste jeho slová nemajú žiaden zmysel keď niečo vraví mne keď je opitý .. za 10 minút mi vie v opitosti najskôr povedať že má miluje potom povie že mám odísť zbaliť sa a nakoniec mi nadáva .. ja už mám hlavu v smútku pretože má dokonca porovnáva z jeho bývalou manželkou... Netuším prečo

tatianalidikova
31. dec 2021

@alex1000 fúha moja zlatá viem Ťa pochopiť, normalne je mi to luto, bohuzial aj keby ako sa vravi keby si sa mu uprosila aj tak s tym neprestane nikdy bohuzial , je to smutne, ale je to tak, písala si že bývas pri nom v jeho dome, a ak mas rodicov, mohla by si ist k rodicom , alebo do rodicovskeho domu ?

haley7897
31. dec 2021

@alex1000 keď sa zo vzťahu raz vytratí rešpekt, treba odísť. Je jedno,, že to bolo pod vplyvom alkoholu. Ak máš kam (rodina, podnájom...) odid co najskôr. A neodporúčam mu dovoliť prísť naspäť so stiahnutým chvostom keď bude triezvy. Keď bola raz hranica posunutá, iné to už nebude. Nenechaj sa ničiť. Nemáš ako situáciu napraviť, všetko čo hovorí a robí nemá totiž nič spoločné s tebou. Je to o ňom a jeho nízkom sebavedomí. A človek ktorý sa cíti dobre keď ubližuje druhým je nebezpečný. Držím palce ❤️

alex1000
autor
31. dec 2021

@tatianalidikova s mamou mám veľmi zlý vzťah už od detstva nakoľko sa má vzdala ako 1 ročného babetka ... Jediný komu môžem dôverovať a veriť sú moja teta a ujo ktorý má vychovali jedine k nim by som mohla ísť..

simik411
31. dec 2021

Ešte dodám že sú aj také prípady ktoré poznám , rodina je ozaj spokojná manželia a 2 dospelé dcéry pekne vzťahy majú deti rodičov ľúbia všetko krásne ale tatko tiež keď si vypije všetko vyhadzuje na oči rype hádal by sa ,hľadá si dôvody na hádky jednoducho aj na baby kadečo povedal už za ten čas sú to roky ale ony jednoducho ho neriešia vtedy triezvy je podnikateľ na úrovni správa sa ozaj rodinný človek ľúbi ich atď , aj toto je možno nejaká cesta buď odísť keď ma vypite samozrejme prilozitostne nie denne to už je iná vec a ozaj si povedať nevieš čo taras alebo teda ako som písala vyššie

haley7897
31. dec 2021

@alex1000 vedia teta s ujom o tom co sa deje u vás doma? Využi sviatky, navštív ich ak sa bude dat sama a porozprávaj sa s nimi 🙏🏼

alex1000
autor
31. dec 2021

@haley7897 len má mrzí že nemá dôvod mi niečo takéto vravieť alebo vykrikovať veď on sám mi navrhol aby som išla ku nemu bývať nemal s tým problém vôbec a zrazu po dvoch rokoch sa zmenil veľmi.. 😞 ďakujem krásne za podporu a radu ❤️

alex1000
autor
31. dec 2021

@haley7897 a teta s ujom o Tom ešte nevedia pretože sa hanbím pred nimi že opäť mám priateľa s problémami alkoholu 😞 ale skúsim nejak sa s nimi porozprávať viem že oni mi vždy do života dali tie správne rady a pomoc keď som to potrebovala..

0silvia0
31. dec 2021

@alex1000 bud rada ze sa frajer ukazal v pravom svetle teraz a nie o rok, o dva. Bud rada, ze s nim nemas dieta, bud rada, ze si zdrava a mozes zacat odznova. A zamysli sa nad tym, preco pritahujes alkoholikov. A samozrejme, vyhana ta, pracuj na odchode.

haley7897
31. dec 2021

@alex1000 on si na tebe len vybija vlastne frustrácie. Nemá to nič spoločné s tebou. Si len po ruke. Nemôže to spraviť s nikým napríklad v robote. Hneď by ho vyhodili. Alebo komukoľvek na ulici, zavolali by políciu. Aj keď ta vyhadzuje preč, ver ze je to len preto ze ti tým môže ubližovať, vie ze nemáš kam ísť. Ak, KEĎ odídeš, ver ze zakrátko bude vyvolávať ako sa zmenil... Samozrejme ze to bude len aby ťa doviedol späť a boli ste v rovnakom kolotoči. Toto naozaj nieje o tebe, si len jedina ku komu si to môže beztrestne dovoliť. Voči iným je slabý.
Vieš, nie náhodou sa hovorí že "najlepší z nás sú tí ktorí sú dobrý ku svojim rodinám (manželkám/partnerkam)". Je veľmi jednoduché správať sa ako svätý v práci a na verejnosti, lebo nám jednak hrozia konsekvencie a potom takéto interakcie sú vždy dočasne. Správať sa s úctou k tým ktorí nás milujú bezpodmienečne a nikto nás doma nevidí nevidí a nehrozia nam za zlé správanie sankcie a za dobré odmeny - vtedy hovoríme o dobrom človeku.
Netráp sa situáciou, vzťah ti už evidentne dal všetko čo mohol a je čas posunúť sa ďalej. Vpred. Držím palce ❤️

patus_2
31. dec 2021

@alex1000 čo by si ty poradila svojej kamaratke, keby bola v takej situácii? Určite odíď, nestojí ti to zato..myslí na svoje deti.

tykat
31. dec 2021

@alex1000 ...tak chod ku maminke, co ine s takym chlapom ked ta vyhana?

savoya
31. dec 2021

Mala by si mat hrdost a odist od neho.

lesana25
31. dec 2021

Čo ti bráni nájsť si robotu, podnájom a žiť ako človek?

alex1000
autor
31. dec 2021

@lesana25 robotu mám o to nejde vôbec aj vodičák si dokonca robím aby som bola samostatnejšía a lepšie sa dopravila z a do roboty .. robím to aj kvôli deťom ale bohužiaľ z mojej vyplatí nedokážem sama uživiť aj byť aj deti aj všetko okolo.. jediné žeby som sa zadlžila na celý život .. 😞

lesana25
31. dec 2021

@alex1000 predstav si, že aj my sme sa zadlžili (rozumej mame hypotéku na byt). Nemusím nikomu visieť na krku, hlavne ak ten niekto chlastá a vyhadzuje ma. Ešte mi povedz že "inak je v pohode a ľúbiš ho".
A deti snáď majú otca ktorý aspoň platí výživné

alex1000
autor
31. dec 2021

@lesana25 bohužiaľ deti nemajú otca ktorý výživné platí pretože sa o nich nezaujíma vôbec..

lesana25
31. dec 2021

@alex1000 existuje taka inštitúcia, volá sa to súd. Tam sa to rieši.

haley7897
31. dec 2021

@lesana25 aký máš dôvod útočiť na ňu? Ako to pomôže? Ak nemáš čím prispieť, tvoje komentáre sú zbytočné. Nerozumiem tejto "modrokonikovskej" "kultúre".

alex1000
autor
31. dec 2021

@lesana25 veď v poriadku nemusíte byť na mňa odporná.. neviem čo som vám spravila chcela som len poradiť nič viac.. ďakujem.

haley7897
31. dec 2021

@alex1000 neexistuje na Slovensku aj niečo ako "náhradné výživné" od štátu?

lesana25
31. dec 2021

@haley7897 rada obrátiť sa na súd je útok? Ok ako povieš.

alex1000
autor
31. dec 2021

@haley7897 áno to dostávam ale minimálne 80€

haley7897
31. dec 2021

@lesana25 nezhadzuj samu seba tým ze budeš teraz predstierať že si natoľko jednoduchá, že nevieš, že to nieje len o tom co povieme, ale ze záleží aj na tom akým spôsobom a tónom veci komunikujeme.