Priateľovi sa stále niečo nepáči.

27. jan 2020

Pekný deň prajem, posledné dni vnímam, že s naším vzťahom to ide dolu vodou. Stále sa hádame. Vlastne sme sa hádali a rozchádzali už od začiatku vzťahu. Sme spolu skoro tri roky. Stále mu na mne niečo vadí, akoby ma chcel zmeniť. Ešte pred rokom som pracovala ako opatrovateľka a chodila som na týždňovky do Rakúska. To sa mu nepáčilo, ale chápala som to, nie je to dobré pre vzťah byť polovicu mesiaca preč. Tak som prácu nechala, aj tak som si už potrebovala oddýchnuť, bola to náročná práca. Potom som si začala hľadať inú prácu a tu už mal zase problém - on nechcel aby som robila nočné, poobedné, že najradšej by bol, keby som sa vracala poobede domov. No ale nájsť takú prácu je náročné.
Chcela som sa prihlásiť na tanečnú, rada totiž tancujem, ale to sa mu tiež nepáčilo, nechcel, aby som tancovala s inými mužmi. Neustále si vyžaduje pozornosť, vyčíta mi, že som stále na telefóne. Že mu nerobím to, čo má rád, t. j. masáž chrbta. Ja ho masírujem, ale teda takú silu nemám a fakt sa unavím pri tej masáži. Ale masírujem ho 20minút, ale vadí mu, že nie dlhšie. To isté, keď niečo pozeráme v telke a ľahne si ku mne. To mám rada aj ja, ale ja ho pri tom musím ískať vo vlasoch. Nedajbože keď si náhodou pozriem niečo v telefóne, to hneď urazený sa odvalí. Vyčíta mi, že som sebecká, že beriem, ale dávam málo.
Vyčíta mi, že za ním nechodím do práce. Vyčíta mi, keď náhodou niečo zabudnem v obchode kúpiť, to hneď utrúsi poznámku "Vidím ako ma miluješ, ako na mňa myslíš". Priznám sa, áno, zabúdam často. Nie som dokonalá. Vyčíta mi, že ho nikdy ničím neprekvapím, že si nedám podväzky, vyčíta mi snáď úplne všetko. Takisto domácnosť, vraj by som mohla umyť toto a tamto. Že prečo máme doma neporiadok - mimochodom, neporiadok narobí vždy on nie ja, že by som mohla občas umyť aj luster. On si dosť potrpí na hygienu a čistotu. Ja tiež, ale tak nejdem hysterčiť len preto, lebo mám luster od prachu. No tak som na to zabudla, umyjem to. A takto je to so všetkým, mám pocit, že už len chyby na mne vidí. Včera mi aj povedal, že nie som taká, ako si myslel, že som.
Na vianoce som dostala docela dosť darčekov a drahých od neho, ja som mu toľko darčekov nedala. Po NOvom roku, hneď hádka, mi vykričal, koľko on na mňa minul a čo som mu dala ja. Že on mi dáva všetko a ja nič.
Ja už som z toho vzťahu nešťastná, mám pocit, akoby nemiloval mňa, ale niekoho koho si vysnil a ja nespĺňam jeho predstavy. Ja ale nechcem byť vo vzťahu s niekym, pri kom musím byť iná.

ledgerka
27. jan 2020

ehm, preco si vlastne s nim? Nedocitala som do konca, zle mi bolo to citat.

autor
27. jan 2020

@ledgerka Prečo zle? Je to nezrozumiteľné?
Hmm, no ja ani neviem prečo s ním som. Z mojej strany tam už láska asi nie je. Skôr zvyk.

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
korunka1
27. jan 2020

Páni moji, sa ti divím. Už by som dávno vyťahovala svoju botu z jeho zadku.
Nakúpiť darčeky, aby potom mal čo vyčítať? To kde sme.

sonnenshein
27. jan 2020

Uff. Manipulacia, sklony k narcisizmu, najlepsie co mozes urobit, je zdvihnut sa a odist. Lebo takemuto cloveku nevyhovies, len budes neustale stracat zdrave sebavedomie.
Ja by som takemu chlapovi strcila doruky prachovku ze paci sa, utri ten luster. Masazicka? Ano, poprosim, chrbat aj nohy.
Nepaci sa Ti moja praca? Tvoj problem.
Ze nie som aka si si myslel? No a? Som aka som a som svoja. Ber alebo nechaj tak. Alebo vies co? Radsej nechaj tak. :D
Mam pokracovat?

gabrielaaaa
27. jan 2020

Mat takeho čau majsa to čo ma za primitívne správanie hej on pán dokonalý mne keby toto stale niekto vravi a niesi taka a onaka a preco je to tak onak zbalim sa a ahoj ži si ako chceš prečo sa nechaď takto deptat?

autor
27. jan 2020

@sonnenshein @gabrielaaaa Ja stále rozmýšľam, či nemá v niečom pravdu. Čo ak je to pravda a nie som skrátka žena do vzťahu? Čo keď ozaj nedávam? Ja už neviem, som z toho taka zdeptaná, že už neviem, kde je sever.

lubina
27. jan 2020

no ja by som uz bola davno prec.....tak aby som ja musela pana masirovat a este sa mu nepacilo ☹, alebo mu iskat?? To si jeho osobny sluha?? A este stale vycitky...uz by som bola ozaj davno prec, ved ako pises ho uz ani nemilujes, a zvyk je zlym zakladom vztahu...

sili82
27. jan 2020

Máš len dve možnosti. Buď potlačíš svoje vlastné ja a budeš sa celý život pretvarovať, že si niekto iný alebo to jednoducho ukončíš a naučíš sa žiť aj bez neho. Časom si nájdeš partnera, ktorý bude ťa bude milovať aj tvojimi chybami. Z toho, čo si písala, by som ani nepovedala, že to sú z tvojej strany nejaké chyby.
Masírovať ho 30 minút? Ískať vo vlasoch, lebo on chce a čo keď si unavená? A to ešte nemáte deti, potom bude oveľa horšie.
Sama si písala, že je to už len zvyk z tvojej strany. Myslím, že najlepšie by bolo, čo najskôr si s priateľom sadnúť a porozprávať sa. Aj on má právo nájsť si ženu po akej túži a ty to evidentne nie si. Aj keď otázne je, koľko žien mu také správanie bude tolerovať.
Môj mi len raz povedal, že jeho mamka iným spôsobom žehlí košele ako ja a hneď mal košeľu zbalenú v taške, že nech ide ku mamke si dať ožehliť. Pozeral na mňa ako puk. Samozrejme, že nešiel. Doteraz sa na tom smejeme a sme spolu takmer dvadsať rokov.
Držím ti palce, aby sa odhodlala zmeniť svoj život k lepšiemu a bola šťastná.

sonnenshein
27. jan 2020

Vidis, presne o tom hovorim. Manipulacia, a Tvoje sebavedomie je papa, a sama o sebe pochybujes. Prec, kym este vobec mas nejaky svoj vlastny nazor.

autor
27. jan 2020

Ja Vám neviem dievčatá, ale našla som si chlapa, rovnakého ako je moja mater od ktorej som ušla lebo sa s ňou inak nedalo. Čo ak je tá chyba ozaj vo mne? Ja sa snažím, masírovanie 20 min mu nestačí, ískanie vo vlasoch stále, najlepšie v priebehu celého filmu... robím to nasilu. Stále mi niečo vyčíta, stále sa mu niečo nepáči. A keď mu poviem, že k sebe nepatríme, že sme každý iný, tak mi len povie, že môžem kedykoľvek odísť.

sonnenshein
27. jan 2020

Mozes. A CHOD!

ledgerka
27. jan 2020

nie je to nezrozumitelne a ani zle napisane. Len nechapem ako mozes takto zit a co na takom cloveku vidis. Takze mi bolo zle uz is len predstavit taky vztah a nechcela som to citat dalej. 100x radsej sama ako s takym trulom.

modrava
27. jan 2020

ani minutu pozornosti navyse by uz nedostal. ze mu davas malo? daj mu to najviac co mozes.. slobodu.
a bude to zaroven najkrajsi dar samej sebe.

teleskop
27. jan 2020

fuha...sa cudujem ze este mas sebavedomie...po 3 r vztahu s takymto clovekom moze zena skoncit aj na psychine, ved to je normalne psychicky teroro. a chlapec vyzera na slusenho sociopata....taki si nikdy chybu nepriznaju...Utekaj prosim ta kade lahsie!!!!Hned!!!!

emmi101
27. jan 2020

Načo si s ním keď sa už necítiš šťastná. Vidíš sam ti povedal, že nie si podľa jeho predstáv, furt ma nejaký problém a tebe to lezie na nervy, robíte si len zbytočne jedne druhému zle

lujza123
27. jan 2020

Takmer každej žene sa v živote pritrafi vzťah s blbcom. Nič si z toho nerob, to sa stáva, zbal svoje veci a utekaj iste ta niekde čaka niekto normálnejsi a henten tvoj trulo nech si doma čistí luster sám keď je taky mudry

sili82
27. jan 2020

Tu naozaj nieje chyba v tebe. On ťa úplne zdeptal. Tak ako niekto písal vyššie, je to NARCISTA. Máš kam ísť? Vieš si zabezpečiť nejaké bývanie? Keďže ti už povedal, že môžeš odísť keď sa ti nepáči, tak to nieje ani na debatu. Je to hnusný manipulátor. Zrejme je si istý, že neodídeš a budeš mu doma bozkať zadok a nohy. Jednoducho si nájdi bývanie a odíď inak ťa doženie k psychiatrovi.

korunka1
27. jan 2020

Aj čítaš, čo ti píšeme? Ideš si svoju. Si robíš srandu?

autor
27. jan 2020

@modrava Podľa neho, áno. Vraj rada beriem, ale nedávam. Vkuse mi niečo vyčíta, všetko robím zle. Upratujem zle, o neho sa nestarám, nerobím, čo má rád.

lavender273
27. jan 2020

Ja ti poradim k tomu ze mozes odist (ake velkoryse gesto od neho) len tolko ze Běž, bĕž, val val! A metelesku blesku!

larisalarisa
27. jan 2020

No, utekajte preč a to hneď. Je to psychopat manipulátor. Zničí vás

autor
27. jan 2020

@korunka1 Čítam. A vnímam to rovnako. Ale na druhej strane, čo ak je aj vo mne chyba?

aniele
27. jan 2020

On teba masíruje, íska? Chodí za tebou do práce? Hľadal si on prácu podľa tvojich požiadaviek? Asi nie, však? Tak potom neviem, kto viacej dáva. Dávaj mu rovnaké požiadavky a vyčítaj... Ale radšej odíď.

modrava
27. jan 2020

ze je chyba v tebe?? ze nevladzes masirovat? ze malo lestis lustre? ze chces tancovat?
uz len to ze o sebe pochybujes je znakom toho, ze si s nim dlho a rychlo ho vymaz zo zivota

autor
27. jan 2020

@modrava ja som si našla kópiu svojej matky ☹️

jancejance
27. jan 2020

Nestrácaj čas s niekým, kto ťa nemiluje. Sama vidíš, že mu na tebe vadí úplne všetko. To aká si, čo robíš a nerobíš a ver tomu, že lepšie to už nebude. Chyba nie je v tebe, ale v ňom. Na svete je plno chalanov, čo si ťa budú o veľa viacej vážiť, ako tento. A uvidíš, že budeš ešte rada za to, ak to s ním ukončíš čo najskôr.

korunka1
27. jan 2020

Si normálne mimo. Áno, si vadná ty. To chceš počuť
Málo mu masíruješ jeho ego...zato on tvoje spracoval dokonale.
Ak máš v sebe aspoň kúsok sebaúcty a zdravého rozumu, ukončíš to.
Matku do toho neťahaj.

xjakubikovak
27. jan 2020

nie je chyba v tebe už to pochop. Tvoj priateľ je debil, pekne povedané. Takýto chlapi maju maju schopnost presvedčiť zenu ze všetko čo spraví alebo povie je zlé. Chceš takto žiť celý život? Mala som podobný vztah, rozísť sa boli najlepšie rozhodnutie v mojom živote, odchádzala som od neho uplne spokojna a šťastná 🙂 nájdi si niekoho lepšieho

katkati
27. jan 2020

Bež si rýchlo hľadať svoje sebavedomie, ktoré si už úplne stratila. 20 minút masírovanie, že krátko, ískanie celý film a nasilu? Ty čo máš z takého života? Ty v ňom podporuješ svojou povahou a svojim správaním narcizmus, manipulátorstvo a možno aj psychopatiu.