icon

Priateľstvo medzi mužom a ženou

zumbadance
1. sep 2012

zdravim vsetky citatelky. 🙂 potrebujem vas nazor na tento moj problem.velmi sa preto trapim a mavam nocne mory 😒 .takze,zacnem od zaciatku.zoznamila som sa s jednou susedkou zo zaciatku sme sa len zdravili az neskor sme si lepsie rozumeli lebo sme chodili s detmi di parku.moj muz a jej muz su cudzinci vobec som o tom nevedela ze mame az tak vela spolocne.bola som stastna ze budeme mat spolocnych znamych.netrvalo to vsak dlho.zuza tak sa vola ta ktoru moj muz mal za kamaratku chodila po mna aby sme sli von alebo na kavu {este k tomu sme byvali v tej istej bytovke.}lenze miesto toho aby sa rozpravala so mnu kecala s mojim muzom,nevadilo by mi to keby to bolo obcas,dost ma vzalo ako sa rozpravaju doverne pred mojim zrakom.mojmu muzovi som povedala ako sa citim,ze vadi mi ked sa takto s nou vyprava.ignoroval to.ulozil si jej cislo do mobilu.ked som mu to objavila bola hadka,napriek tomu si zakazdym to cislo napisal spet.jej nazor bol vzdy spravny a dolezity raz povedala o nasom synovi ze jej tak chudy ze do skolky zavolaju socialku,a doma mi nadaval do kuriev ze sa nestaram o dieta.pritom sam dobre vedel ze davidko proste je chudy a nie z tych ktori lubia papat.inak bol zdravy a ciperny doktorka mi nikdy nic take nepovedala..toto trvalo tri roky,nikdy nebol ochotny kvoli mne to cislo vymazat z mobilu.ked odisiel do anglicka nariadil jej aby ma spehovala ci sa staram o deti a ci ku mne nechodi mama,zakazal mi rodinne navstevy.robil zo mna tu najhorsiu mamu na svete a pritom som sa snazila ako som mohla no vzdy boli susedy lepsie zeny,matky ako ja.neviem je podla vas normalne aby toto muz robil zene aby dal vas spehovat kamaratke?prosim,odpuste mi chyby a hrubice 😅 velmi mi pomozete ak napisete co si o tom myslite,lebo sama neviem ci prehanam alebo je to naozaj tak zle..

zumbadance
autor
1. sep 2012

@mima4 2 chlapcov 🙂

sisaha
1. sep 2012

@zumbadance v inej teme si pisala, ze zijes s muzom oddelene.., tak ako to je? Btw, robit si v manzelstve naschvaly nikdy dobrotu nerobilo, neviem preco chces nieco muzovi oplacat. Mam pocit, ze ste obaja nezrelí....

cerez
1. sep 2012

Priateľstvo medzi mužom a ženou môže existovať, pokiaľ sa rešpektuje hranica priateľstva. Ako ženy tu vraveli, chýba tam určite dôvera. No ak mám vychádzať len z toho čo si napísala, neviem kto by dôveroval niekomu takému, ktorý uráža svoju ženu do kuriev, vidí všetky ženy a susedy lepšie ako svoju ženu, ba dokonca si neželá rodinné návštevy. A už vôbec nejdem pochopiť ako si môže nejaká cudzia ženská dovoliť vyjadriť na tvoje dieťa, že do škôlky príde sociálka lebo je chudý. Myslím si, že Zuze ide určite o viac. Neviem čo ti poradiť. Myslím, že s tým neurobíš nič, lebo muž má vlastný rozum a riadi sa tým, že žena mi do toho rozprávať nebude. Zuze otvorene povedz čo ti vadí a už z jej postoja a názorov budeš môcť dedukovať aký je asi medzi nimi skutočný vzťah. A v podstate ti nemôžem poradiť, lebo neviem z akej kultúry pochádza tvoj muž, z akej rodiny a ako sa u nich stavajú k ženám - matkám. Možno čo sa u nás zdá prinajmenšom divné, v jeho pôvodnom prostredí sa môže považovať za normálne.

zumbadance
autor
1. sep 2012

@sisaha ved ano zijeme oddelene.a ty si to tak dobre pametas.. 😨

nela82
1. sep 2012

@zumbadance ja tiez neverim ,ze medzi muzom a zenou moze byt "len "kamaratstvo 😅 Zo zaciatku ano...no po case z toho vznikne nieco viac-moze len z jednej strany-no moze to byt aj vzajomne 😖

Podla toho co som citala-velmi si si ju pripustila...tvojmu manzelovi zrejme vyhovuje aj povahovo-rozumeju si..
Uz ako som napisala-ja na ciste kamaratstvo medzi muzom a zenou neverim 🤐 🤐 🤐

sisaha
1. sep 2012

@zumbadance a preco zijete oddelene?

zumbadance
autor
1. sep 2012

@cerez vsetko do posledneho slova klamali,ze oni nie su v kontakte pritom boli.takze ak je cisty vztah a nic zle tam neni,nemusi sa tajit.alebo sa mylim.. 🤐

zumbadance
autor
1. sep 2012

@sisaha kvoli tomuto,hoci tu pre mnohe je to hlupost a banalna zalezitost.aj ine veci finacne obmedzovanie,vraj peniaze nepotrebujem ze ked mam co jes 😝 t kde byvat a nieco na seba mam dzat hubu

cerez
1. sep 2012

@zumbadance Nemýliš sa.

sisaha
1. sep 2012

@zumbadance tak potom nerozumiem naco s nim ostavas, zjavne si ta ani za mak neváži, tvojím zaujmom je iba pomsta...

zumbadance
autor
1. sep 2012

ked neviem ako odist a kde.hladam si pracu.a az potom mozem nieco planovat.
@sisaha

zumbadance
autor
1. sep 2012

@sisaha nechcem sa pomstit len dat mu za pravdu ze o nic nejde ked su muz a zena kamarati..ako mi to tvrdi 😀

selena263
1. sep 2012

ahoj zumbadance, citala som si celu diskusiu, a som uprimne sokovana... neviem si predstavit, ze by som v takomto vztahu vydrzala co len jeden jediny den. podla mna ta manzel jednoznacne podvazda - ak aj sexualny styk nepriznava, tak emocionalne urcite, to je jednoznacne. aby sukromne rodinne zalezitosti rozpraval inej zene, to by som mojmu nikdy nedovolila. preto sa vzdy, v prvom rade svojim spravanim k nemu, snazim o to, aby ho to ani vo sne nenapadlo...a naozaj, mame skvely vztah, doverujeme si navzajom. to je podla mna jedna z najdolezitejsich veci. z tvojich odpovedi vyplyva, ze tvoj muz neveri ani tebe, a zrejme ani sebe, ked ta dava spehovat a na zaklade mienky inych ludi(Zuzy) hodnoti tvoju starostlivost o deti. co nema vlastny nazor a vlastne oci? co sam nevidi ako sa o deti staras?

zumbadance
autor
1. sep 2012

@selena263 dakujem za nazor.aj vsetkym 🙂 potrebovala som si to prebrat s nezainteresovanymi osobami.

hradnapani
1. sep 2012

@zumbadance na tvojom mieste by som sa porozhliadala pre kamarata pre teba. Idealne by bolo ak by sa z neho vyklul aj novy partner 😉 ,pretoze tento, s ktorym zijes ta celkom pekne ponizuje a v manzelstve by to nemalo byt.

Ja verim na priatelstvo medzi muzom a zenou len v manzelstve, ti dvaja by si mali byt najlepsimi priatelmi. Ostatne kamaratstva s ludmi opacneho pohlavia vzdy zavanaju mozno neverou, ale do istej miery mozu vzdy zostat len kamaratstvami, pokial sa neprekracuju hranice. U vas sa myslim prekrocili uz dost. Aj ked na druhej strane tiez neuznavam drzanie muzov nakratko, ale z toho co si popisala, no to nevyzera vobec dobre.

selena263
1. sep 2012

@zumbadance prajem ti nech sa to vyriesi co najlepsie pre vsetkych, hlavne pre teba a tvoje deti. a manzelovi nech sa otvoria oci, ci je pre neho dolezitejsia rodina, alebo kamaratka...ked kvoli kamaratke riskuje rozpad rodiny, tak to musi byt velmi specialna kamaratka. este raz ti prajem vela sil a nech sa ti dari.

zumbadance
autor
1. sep 2012

@hradnapani praveze by som mu dovoli maj 100 kamaratiek len ti to jednu mu zakazujem lebo citim nieco co chcem apre seba,ak mi rozumiete co mysilim.mne navrhuju kamaratstvo muzi ale neda mi to stretavat sa s nimi,necitim to za potreby alebo som velmi zbabela a placha osoba..

zumbadance
autor
1. sep 2012

@selena263 vela raz som mu to povedala ze ak neprestane s nou tak odide mo neho aj tej zuze som to povedala.a najviac ma stve ze som sa jej ospravedlnila ze ju podozrievam ze ona ma spehuje a rozbija nas vztah ze sa stara do co ho ju nic,a pritom som mala pravdu ja.preco som taka,este sa ospravedlnujem ja im 😅

selena263
1. sep 2012

@zumbadance a aka bola reakcia tvojho manzela? raz som sa kedysi davno, este sme nemali dieta, s mojim pohadala a vyhrazala som sa mu odchodom, tak sa zlakol a s placom ma prosil, aby som to nerobila - a bolo to naozaj uprimne myslene z jeho strany... bud tvoj manzel nema respekt voci tebe, ak tvoje vyhrazky berie na lahku vahu, alebo naozaj caka, kedy to uz konecne urobis, asi sam na to nema odvahu.

zumbadance
autor
1. sep 2012

@selena263 pre neho je ti sranda,lebo vie ze tazko od neho odidem ked nemam kde.. 😠 preto ma stve ze napriek prosbam cez slzy aj hnevom urobil zas to iste a nelutuje nic,vobec.a viem ze by to spravil zas 😔

lilysk
1. sep 2012

@zumbadance A akej narodnosti je tvoj manzel ?To si nikde nepisala -len to ,ze je cudzinec.

zumbadance
autor
1. sep 2012

je moslimskeho sveta..niekde od vychodu.. 😀

cerez
1. sep 2012

@zumbadance Tak sa spýtam ešte raz, aký majú oni názor na ženu - matku v jeho kultúre?

selena263
1. sep 2012

@zumbadance dievca drahe, ak by som to mala zhrnut, tvoj muz, napriek tvojim protestom, styka sa s inou zenou, zakazuje ti kontakt s vlastnou rodinou, financne ta obmedzuje, a este sa ti aj vysmieva?
takze podla neho si co? nesvojpravna? handra, s ktorou moze zametat ako sa mu chce?
uprimne si odpovedz na otazku: som spokojna so svojim zivotom? vedela by som si ho zariadit lepsie?
urcite mas kam ist, zrejme mas nejaku rodinu na slovensku, a ak by si sa im zverila, ze potrebujes aj s detmi ubytovanie, niekto by vas urcite prichylil.

to, ze je moslim, ma teda vobec neprekvapuje, dve moje najlepsie kamaratky sa vydali za moslimov, takze s ich kulturou a svetonazorom mam osobnu skusenost... a bohuzial, moj nazor je taky, ze v ich kulture sa muzi nespravaju k zenam ako k rovnocennym bytostiam. jedna z nich konvertovala na islam, a zda sa, ze to zerie vsetkymi desiatimi a je s tym spokojna. druha, ta sa snazi zit po svojom, a o nu mam dost obavy, lebo tam to niekedy iskri. bojim sa, aby jej drahy muz aj s milovanym syncekom raz niekam nezdrhol a maleho viac neuvidi.

zumbadance
autor
1. sep 2012

@cerez na svoju mame neda dopustit je to v ok.ale na zenu aky maju nazor neviem,asi aby bola pod papucou a tym myslia ze je pokorna a spokojna.neviem 😖

zumbadance
autor
1. sep 2012

@selena263 vies ked on neni radikalny moslim len v tom vyrastal a ma take zmyslanie 🙄 a niekedy priznava ze islam je dost tvrda viera a nelogicka,ale nazory su take ako ho naucili doma.

cerez
1. sep 2012

@zumbadance Selena263 to vystihla presne. Preto som sa ťa na to pýtala.

selena263
1. sep 2012

@zumbadance podla mojho odhadu mas asi dve najzretelnejsie moznosti:
1. "drzat hubu a krok", ako sa hovori, prestat posluchat vlastny rozum a srdce, a plne posluchat manzela v zaujme zachovania rodiny - a pritom dufat, ze z vasich synov nevychova rovnakych chrapunov ako je on sam ☹((
2. co najskor sa z tohto vztahu oslobodit
3. takmer nemozna - pokracovat ako doteraz a dufat, ze manzel sa zmeni. (v iluzii o tom, ze raz sa ten ich zmeni, ziju, resp. zivoria miliony zien po celom svete. este som nepocula o jedinom pripade, kedy sa dotycna naozaj zmeny stastne dozila)

selena263
1. sep 2012

@cerez dakujem

selena263
1. sep 2012

@zumbadance tu nejde o to, ci je radikalny vo viere alebo nie, skor o inu kulturu a postavenie zien v ich kulture. to, ze islam je pevne zakoreneny v kazdom aspekte spolocnosti a spolocenskeho zivota, casto ludi myli, a namiesto kultury hovoria o nabozenstve. a potom vznikaju take vseliake ospravedlnenia typu - ved je hlboko veriaci, tak to musi byt cestny a dobry clovek, on to mysli dobre so mnou.
vtedy treba rozlisovat druhu stranku veci - ano, asi to mysli dobre, ale v jeho kulture dobre znamena, ze je zena poslusna a basta. bohuzial, su tak nauceni po generacie, a to sa tazko oduca. ak sam nie je ochotny to zmenit, nasilu ho neodnaucis.