Priateľstvo s kolegom zašlo priďaleko
mam priatela už 7. rok, bývame spolu, mame hypoteku na dom. Sme zatial bezdetní. moj vzťah fungoval/funguje OK, občas pády občas lety - asi tak ako v každom vzťahu tak to je aj u nás ... spravila som chybu a dopustila som, aby moj vzťah ku kolegovi - takmer rovesníkovi zašiel priďaleko. pritom môjho priateľa mám rada...je medzi nami 7 rokov, medzi mnou a kolegom su necele tri. Odkedy nastúpil, takmer pred rokom, sme si rozumeli veľmi dobre. mali sme sa o čom rozprávať, ľudsky sme si sadli - ako sme neskor zistili až príliš. On je slobodny (rozvedeny), v podstate som ho po jeho nástupe zaučila do vecí v robote ja a vyvinul sa medzi nami silny kamaratsky vzťah, ktorý medzičasom prekročil hranice len pracovné... nestretávali sme sa mimo roboty, ale aj tak sme si už smenu jeden bez druheho nevedeli predstaviť a sama na sebe som spozorovala že keď nie je v robote tak mi chýba ... to iste pociťoval on, a po jednej udalosti kedy potreboval pomoc a podporu myslím takú kamarátsku, to nabralo iny smer ... bez toho, aby sme spolu niečo mali ... môj priateľ bol na viacdňovom školení, a ten druhy sa objavil pred mojimi dverami, , bol na tom psychicky veľmi zle, kvôli istej jeho sukromnej záležitosti týkajúcej sa jeho blízkej rodiny... vypočula som ho, nemohla som ho poslať preč, jasné, mohla som, ale nevedela som to urobiť. k ničomu v ten večer medzi nami nedošlo, len sme sa rozprávali, snažila som sa ho povzbudiť a objala som ho. boli sme v objatí veľmi dlho, on u mňa nespal, išiel domov, ale povedal mi, že ma ma rad a že vie že to nie je správne ale nevie to kontrolovať, že mi nechce rozbíjať vzťah ale potrebuje ma a nevie čo má robiť... ja som nebola schopna nič rozumne povedať, len som ho držala za ruku, mala som so sebou čo robiť, aby som nepovedala, že cítim to isté ... povedala som len, že mi na ňom záleží a chcem, aby bol OK. potom nasledujúce dni už bolo v robote oveľa ťažšie skrývať, že k sebe niečo viac citime... dohodli sme sa, že pojde do opačnej smeny, tak sa aj stalo, ale nepomohlo to ... cítim pocit viny voči obom, vidím, že on sa trápi, a že sa nemalo stať aby sa to takto zvrhlo. mam pocit, že som svojho priateľa už podviedla, aj keď fyzicky k tomu nedošlo. túžim po tom druhom, aj ke)d som mu to nepovedala, ale túžim po ňom a mam ho rada každým dňom viac. on na mňa nijako netlačí ale neustále mi dáva najavo, že ma lubi a že ma chce ...
@adri266 viem, nemožem ani nechcem mať oboch; rozhovoru o rodine a budúcnosti s NÍM sa bojím, lebo ak odpovie to, čo budem chcieť počuť, tak sa o to opriem a bude to o to horšie ... rozprávame sa o bežných veciach, rozumieme si v mnohých oblastiach (hlavne hudba, ale aj knihy, záluby, čo s priateľom menej - on je zamerany inym smerom, ale mne to nikdy neprekážalo) a teraz odkedy sme s ním opačne v robote, si zavolame typu "chcel/a som ťa počuť, ako sa maš" už to začína byť ako droga. on mi vždy povie alebo napíše že ma ma rad a viem že bojuje niekedy tie telefonaty su take že počujem mu na hlase ako sa trapi a veľmi mi je to ľúto moc mi na ňom záleží, ja mu nechcem volať ale niekedy nemôžem inak lebo viem že potom keď mu zavolam je šťastný aspoň na chvíľku (a ja tiež) a viem aj to že by som s tým mala skoncovať veľmi razantne
@sanja81 ja ti poviem len jedno..povedz tvojmu priatelovi co citis a co sa deje a hned ako sa to on dozvie..budes vediet ktoreho chces viac (podla reakcii)..ked budes mat pocit ze jedneho stracas,mozno sa v tebe nieco nastartuje a uvedomis si,ze o povodneho priatela nechces prist ..vlastna skusenost..zabrala a ostala som s povodnym nakoniec 😉 a som rada ze som tak urobila
@sanja81 Sorry, ale nanapadlo ta, ze ten kolega nie je az taky uzasny ako si myslis? Ze ta moze manipulovat a jednoducho sprosto balit, napriek tomu, ze vie, ze si zadana? A to, ze ty zacinas citit "to iste", ze je vlastne ucel jeho manipulacie? 😒
Skoda, ze sem neprispieva tvoj partner, rada by som mu poradila, co ma robit... 😖
@victory1
@sanja81 niektorí muži nemajú problém liezť druhému do kapusty a to im značne zvýranuje ich ego, pretože majú pocit, že sú silnejší samci, ale do tohto vášho citového zainteresovania vidíš len ty. A na druhej strane, ak by získal viac bodov v tvojej tabuľke, tak vlastne prebral niekomu len frajerku a to sa bežne stáva, myslím, že toto nie je hriech.
A takto isto sa správajú aj niektoré ženy, ktoré si myslia, že im muži ako milenkám občas venujú pozornosť a už ich to stavia do pozície nadžien.
A či je to ozajstná láska, alebo poblúznenie, to si nevedela na začiatku ani s tvojím priateľom, ale zrejme to láska nebola, inak by si tu dnes nediskutovala.
@sanja81 Prečítala som všetky tvoje príspevky, podľa mňa je to obyčajná zaľúbenosť čo prežívate, ale či by som menila.... no...neviem. Asi nie. Teraz je všetko ružové, ale fakt je taký, že ty ho vôbec nepoznáš. Rozumiete si, ale kde je napísané, že to bude aj za 4-5 mesiacov? Čo sa mi zdalo dosť divné bolo to, že on bez problémov išiel k vám na návštevu. Čo by bolo, keby sa tvoj priateľ náhodou vrátil domov? Alebo by mu povedal sused, že k tebe chodí cudzí chlap? Uvedom si, že on nemá čo stratiť... Ty by si sa ako cítila, keby tvoj priateľ zavolal k vám inú ženu? A začal ju bozkávať? Môj názor je taký, že keď si vážiš svojho priateľa, nežijete zle, tak nemeň. V živote stretneš ešte x ľudí, ktorí ti budú sympatickí, ale meniť stále svojich mužov predsa nemôžeme 😉
je lepsie ak nieco teraz pocitis teraz a nie po svadbe.toto ber ako akysi signal,ze vztah v ktorom si nie je 100 percentny..lebo inak by si nebola tam kde si.hypoteka je najmenej.predate nehnutelnost a vyrovnate sa
Tak sa s nim vyspi a uvidis ci ta bude pritahovat aj potom.dufam ze to bude pre teba otrasny zazitok 😠 chudak tvoj chlap.ja si myslim ze takemuto pokuseniu podlahnu ludia, ktori nevedia co od dobroty.ten potencionalny je uz raz rozvedeny,hmmmm ktovie preco.namiesto toho aby si budovala doterajsi zivot tak bluznis... Nic v zlom,ale dievca prebud sa.
@sanja81
@sanja81
Keby som menila chlapa podla toho, ze s tym novym sa mi dobre keca, rozumieme si a vieme si navzajom poradit, tak by som mala ineho muza asi trikrat za rok.
Je tvoja chyba, ze si to nechala s tym kolegom zajst tak daleko. Odporucam cim skor s nikym prerusit akykolvek kontakt.
Znova upriam pozornost na svojho priatela, bud s nim castejsie ak sa da a znovu objav to caro co je medzi vami.
Btw, taki chlapi, co potrebuju poradit, su celi zmoreni zivotom a je ti ich luto....tak taki su najhorsi! Lebo celu zodpovednost hadzu len na zenu, ved oni su taki chudacikovia....
ved rozmyslaj - keby si bola s tym novym zopar rokov, vsetko by bolo ok a prisiel by do prace dalsi novy kolega, ktory by ta potreboval a dobre by ste si rozumeli, tak by si zas vymenila chlapa????
@adamuska ahoj ... nejde mi o to, aby som vyskúšala, aky je ten druhy v posteli. keby ano, už dávno som sa s ním vyspala. viem, že to nie je správne, ale napriek tomu na neho myslím ... a som mimo z toho, že sa mi to napriek siedmim rokom stráveným s priateľom stalo a ešte k tomu takto intenzívne. nie som nymfomanka, som citovo a rodinne založený človek.
@sanja81 ale ved je v poriadku, ze si sa znovu zalubila. Nikde nie je napisane, ze kazdy vztah vydrzi vecne. Casom zovsednie, prestanete si rozumiet, clovek sa casom zmeni...To je vsetko ok. Ale mala by si sa rozhodnut, ci Ti stoji opustenie terajsieho priatela za kolegu za to. A to sa neda vyskusat tym, ze sa spolu raz vyspite, ani tym, ze ho budes mat za milenca, a priatelovi budes klamat...nie, tu si musis sama urobit rozhodnutie svojim srdcom, a hlavou. A nikto z nas to nespravi za Teba, to musis len Ty. Alebo Tvoj priatel, ak pride na to, co sa s Tebou deje.
sanja, niekde som citala, ze ked chces, aby ti dieta zjedllo co mu das na ne obed, nesmies ho pred tym obedom napchat sladkostami. Takze, v preklade, ked chces prezivat s priatelom plnohodnotny vztah, tak zacni pracovat na nom, a s kolegom prestan s telefonatmi a prizivovanim toho.
Po siedmych rokoch je to uplne normalne, to su prirodzene fazy vztahu, nemusi to byt prave siedmy rok, ale kludne aj piaty. Pride vsednost, stereotyp a ked sa objavi novy podnet v podobe chlapa je velmi lahke podlahnut citom a zalubit sa. S priatelom mate tzv. prechodeny vztah. Treba sa niekam posunut. Ale teraz si dat trochu oddych, pockat tym ten osial za kolegom ustupi. Do pol roka, do roka zalubenost odoznie.
@sanja81 Chcela som si pôvodne prečítať všetky komentáre k Tvojmu príspevku, ale pre krátkosť času som to zavrhla. Takže - presne viem, čo prežívaš, pretože pred 2,5rokom som bola na tom rovnako. Doma 7ročný vzťah, bývali sme spolu a každý to už bral ako samozrejmosť, že sme spolu a spolu aj zostaneme. A do toho "prišiel" kolega s ktorým sme si viac ako sadli. Tiež som si myslela, že môj vzťah doma je ok, ale ako som časom zistila - nebol - už sme neboli partneri ale skôr spolubývajúci a žiaľ - keď som to chcela riešiť s priateľom - z jeho pohľadu nebolo čo riešiť. Kolega zasnúbený - ja medzičasom zasnúbená. Ale nakoniec to dopadlo tak, že teraz som vydatá za kolegu a máme spolu krásnu (zajtra) 9mesačnú dcérku 🙂 A nič lepšie sa mi v živote nemohlo stať, ako stretnúť kolegu a nájsť v ňom muža svojho života! Jasne - aj on má muchy - predsalen - je to človek a chlap ako každý iný, ale je mojím najlepším kamarátom a láskou môjho života. V živote by som ho nemenila A tiež viem povedať, že aj keď som v bývalom vzťahu nehľadala iného - stalo sa, ale pri terajšom nemám najmenší dôvod sa na iného chlapa ani len pozrieť 🙂 Proste rozhoduj sa srdcom - život je krátky a nikdy nevieš, či Tvoje aktuálne rozhodnutie je to správne - vždy až čas ukáže :D Preto stále platí - je to Tvoj život a len ty máš právo rozhodovať o Ňom. Aj keď viem, že keď sa náhodou rozhodneš pre kolegu - čakaj, že to vôbec nebude jednoduché - aktuálneho priateľa to pravdepodobne zlomí - vtedy už nemôžeš povoliť a stoj si za svojim, rodičia - Tvoji a priateľovi - budú Ťa tiež citovo vyšťavovať...Ale na každej oblohe raz vyjde slnko a bude dobre 🙂
@sanja81 nechápem ženy, ktoré to tu riešia akoby si bola vydatá. Veď je normálne, že vzťahy sa končia aj po 7 rokoch ...podstatné je ukončiť jeden a až potom začať druhý, neubližovať nikomu. Škoda, že málo píšeš o svojom súčasnom partnerovi, keby si možno bližšie opísala, prečo váš vzťah šedne...
Ale aj tak ! Ženy, ona neni vydatá !!! Samé moralistky sú tu, neverím ani polovici z vás, aké to máte doma ružovučké a úžasné . Čo ak je práve ten druhý muž jej životná láska ,???
@alexandramaria a kto napisal, ze nema ukoncit tento vztah kvoli novemu??? Pokial viem, tak vacsina zien pise, aby si najprv poriadne rozmyslela, co chce, aby sa s nim nevyspala, ale aby ukoncila svoj 7rocny vztah pred tym, ako sa rozhodne pre kolegu. Ved nie len vztahy medzi priatelmi koncia, ale manzelstva...
@alexandramaria
@kristinkinazuzka ahoj... snažím sa triezvo uvažovať za pre aj proti, ale moc mi to nejde. zatvorím oči a vidím JEHO, aj keby som sa rozhodla že zotrvám vo vzťahu, obávam sa, že vždy budem všade naďalej vidieť jeho... a budem si vyčítať, že som ho pustila preč. aspoň tak to teraz cítim a je to strašný stav. na jednej strane, mojmu priateľovi neviem vytknúť nič, vždy bol ku mne dobrý, obaja sme do vzťahu dali maximum ... ja sama neviem, ako sa to mohlo stať, nestalo sa to preto, že by moj priateľ bol horší ako predtym ... ten stereotyp je po 7 rokoch asi všade, ale na to su dvaja, aby ho vo vzťahu zredukovali na minimum ... akurat ja teraz nemam na to vôľu ani chuť!! niečo sa proste bude musieť stať, buď/alebo
@adri266 veď okej, možno tu boli také názory. Ja som si však všimla väčšinou názory o tom, ako má na to kašľať, ako má oživiť terajší vzťah, nezahadzovať toľké roky kvôli poblúzneniu, dokonca som tu aj o manipulácii čosi zazrela !
No sila....
Veď ani mne nevonia, že ten potenciálny nový je rozvedený, a tiež by som si silno rozmyslela, čo robiť, ale toto koníkovské moralizovanie mi lezie krkom...
@alexandramaria a preco su to moralistky, ak jej radia, aby zacala pracovat na svojom terajsom vztahu?
@alexandramaria
@adri266 nevonia, že je rozvedený ... a čo by voňalo, keby bol ženaty??? každy ma za sebou nejaku minulosť, takisto aj moj terajší partner mal, keď sme sa zoznamili, podľa toho, že niekomu nevyšlo prve manželstvo, by som ešte nikoho nesúdila ...nijako nezhadzoval svoju ex, povedal že mu to nevyšlo, nevyzvedala som sa, pripadalo mi to vtedy blbe ... čo sa týka oživovania vzťahu, ja by som chcela, viem že to by bolo spravne, ale nejde mi to
@adri266 nie preto. Ale preto, že okamžite vedia zmiesť zo stola možnosť, že ten druhý je naozaj ten osudový a pravý. Hneď vymýšľajú konšpirácie, že to bude tým ako sa vo svojom vzťahu nudí a hľadá rozptýlenie a podobne.
je mi jasne že mi teraz uplne šibe, aj to že ma od neho bude každy odhovárať, moji rodičia budú úplne z toho mimo a celkom určite by ho neprijali keby sme aj boli spolu ... ale to že to nebude ľahke tak či tak, je tiež ista vec
@sanja81 Ale veď to je tvoj život a tvoje rozhodnutie. Ja som ti hneď písala, že nevidím problém v rozchode po 7 rokoch . Ale poviem ti zas narovinu, ja by som rozvedeného nechcela . Možno je to výchovou, možno vierou, ale to je môj osobný názor. Tebe prajem veľa šťastia, nech sa rozhodneš akokoľvek ! 😎
@alexandramaria ďakujem!

@sanja81 a nechceš ty len nový vietor do plachoet v podobe detí rodiny?
No rozhýb svojho terajšieho a uvidíš aj to kúzlo opäť príde🙂