icon

Priezvisko po rozvode

25. nov 2022

Nechávate si priezvisko po rozvode? Priateľovi vadí že jeho ex si nechala priezvisko po ňom (23 ročný vzťah) .. Mám kamarátku susedu a tej zase taktiež vadí že ex jej chlapa nosí jeho priezvisko pretože nechce byť ďalšia Novotná 🙂Tak sa pýtam či si nechávate aj vy priezviska

zuzanka2588
25. nov 2022

Môj ex mi po rozvode "nakázal" zmeniť ....čiže ja som si aj kvôli sebe proste zmenila načo mať jeho ,keď len nervy robí ....ale je to individuálne pokiaľ ste sa rozisli ok tak prečo meniť ...horšie že už aj moja dcéra nechce jeho priezvisko 😩

moonlight1210
25. nov 2022

Mam po tych mnohych rokoch uz tolko veci vybavenych pod tymto priezviskom, ze mi pride iba prakticke a pragmaticke ho nemenit, ak by doslo niekedy k rozvodu.
Keby som ho zmenila, tak by som neustale narazala na dalsie a dalsie veci, kde by som to musela riesit, vysvetlovat, posielat ziadosti. Alebo si mozno rusit konta a zakladat nove. No naco?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
liloastitch
25. nov 2022

Nechala som si exove priezvisko, dnes som k nemu pridala aj manželove. Tiež z praktických dôvodov.

jaond19
25. nov 2022

Nech sa chlap znovu ozeni a vezme si manzelkyne priezvisko. Ma po probleme.

panelacikova
25. nov 2022

@elizabet173 ja som zo skupiny už kedysi rozvedených, ktorá sa vrátila k dievčenskému priezvisku. potom som sa tým priezviskom volala ešte takmer 20 rokov a vydala som sa znovu. rozviesť sa už neplánujem 😀

chillibubble
25. nov 2022

@asia83 pretoze ta tak poznaju vsetci znami niekolko rokov, desiatok rokov? alebo ze tvoje dievcenske priezvisko je priezvisko ktore si mala ako slecna a slecna uz nie si?

kaktusik007
25. nov 2022

v prvom manzelstve som si nechala priezvisko za slobodna - po rozvode nebolo treba menit. V druhom manzelstve sa mi narodili deti a ex odmietol aby si priezvisko zmenili aj oni - tak nosim priezvisko exovo. Ak mi slahne v bedni a opat sa vydam - k priezvisku svojich deti pridam druhe.

ale teda mladsi syn uz vyrazne lobuje u starsieho aby si zmenili priezvisko na moje rodne, tak uvidim ako to este dopadne

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
kristiii
25. nov 2022

Nechala som si kvôli synovi, ale ex k tomu nemal nikdy pripomienky (aspoň nie predo mnou). Ale chvíľu som sa stretávala s jedným, ktorý raz vybafol, že jeho ex nedovolil si nechať JEHO meno, že prečo by ona mala nosiť JEHO 🤣 priezvisko (pritom mali tiež syna). Sme sa aj rýchlo dostretavali.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
kristiii
25. nov 2022

@elizabet173 asi 🙂 Ale tak človek si niekedy aspoň rýchlo urobí obraz a nestráca čas

momoqui
25. nov 2022

Dievcata cudovali by ste sa ale stalo sa to aj mne … moj ex mal tiez jedneho casu na robote riesit to ze akym pravom pouzivam JEhO priezvisko. Ze mam su pouzivat svoje 😅 taktiez z praktickych dovodov som nechala aj po rozvode to jeho. Najma kvoli detom. Inak by som podstupila aj tie papierovacky. Ale urcite sa kazda matka z pragmatickych dovodov chce volat tak ako deti

yasmeena
25. nov 2022

len tak pre zaujimavost-leos mares je druhykrat zenaty a obe sa volaju monika.cize 2 moniky maresove😂-to je vacsia haluz...k autorke-po 23 rokoch ta byvala ma pravo nosit to priezvisko-23 rokov! tipujem,ze nemas ovela viac,nez oni spolu prezili😉...a navyse-ich spolocne takmer stvrtstorocie nevymazes,ani ty ani on...a ak su tam deti,tak je to doslova trapne,ziadat,aby nepouzivala to priezvisko...mne by sa ale hnusilo sa tak volat do konca zivota,ak by sa manzel zachoval podlo ku mne...

opica_skorica
25. nov 2022

@viestta bingo🚨👍👍👍👍👍

opica_skorica
25. nov 2022

@yasmeena a herec z Twilightu sa volá rovnako ako jeho manzelka:
Obaja Taylor Lautner.

drahomirrra
25. nov 2022

Chlapa nie je absolutne nic po tom, ake priezvisko sa zena po rozvode rozhodne pouzivat.
Ake ubohe, toto riesit…

arasidka123
25. nov 2022

@simsalabim tiež som si nechala priezvisko po ex, aby som mala rovnaké s deťmi

cacianka
25. nov 2022

@elizabet173 ja som taký prípad

panelacikova
25. nov 2022

@elizabet173 áno, je to každého osobná vec. ozvala som sa tebe len z dôvodu, že si písala, že nepoznáš alebo nemáš v okolí ženu, ktorá by sa vrátila k pôvodnému. a ako vidím, je nás tu viac, čo sa vrátili k pôvodnému priezvisku. to nebol ani útok, ani oponovanie, len som sa dala ako príklad 🙂

som_realistka
25. nov 2022

priezvisko po ex si zvyčajne nechávajú ženy aby sa volali rovnako ako deti, alebo ako bolo spomenuté vyššie, po dlhodobom vzťahu je v profesnej oblasti známa týmto priezviskom a zbytočne by to spôsobovalo nejaké problémy, alebo nedorozumenia. Tvoja kamarátka aj jej priateľ sa môžu postaviť na hlavu, je to rozhodnutie dotyčnej ženy. Jednoducho to musia akceptovať.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
panelacikova
25. nov 2022

@elizabet173 keby som sa ja náhodou druhýkrát rozviedla (čiže akože teraz niekedy), nemenila by som si priezvisko, nechala by som si manželovo, hoci nemáme deti 🙂 jednoducho sa mi páči viac, než moje dievčenské 🙂 to len ako pikoška 🙂 lebo pri prvom som doslova túžila vrátiť sa k dievčenskému. nie kvôli mužovi, ale kvôli jeho matke 😀

filipka250
25. nov 2022

Myslim si, ze to je velmi individualne. Keby som sa rozviedla, nenecham si manzelovo. Aj ked mame tri deti.

kamatopo
25. nov 2022

Priateľovi vadí po 23 rokoch spolužitia že ex si nechala jeho priezvisko🤦. Ale 23 rokov mu to nevadilo. Ja by som sa skôr zamyslela nad jeho zrelostou. A kamarátky tiež. Keď nechce byť ďalšou pani Novotnou tak si mala hľadať chlapa bez poskvrny. A nie je to tak že ty si tá potencionálna budúca pani Novotná a skôr ty zozieras priateľa lebo to hlavne teba štve🤣

lulu1812
25. nov 2022

Moj ex si tiez myslel ze si musim zmenit priezvisko🤣 nechala som si aby som mala s dcerou rovnake. Keby som ju nemala vratim sa k dievcenskemu

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
basska_b
25. nov 2022

Muzova ex si nechala priezvisko, ma na to pravo a ja ju aj chapem. Aj kvoli spolocnym detom, aj kvoli tomu, ze za tie roky si na to clovek tak nejak zvykne... ani krstne meno, ani priezvisko ale nie je nieco, co nas bytostne definuje. Moja babka chudiatko s alzheimerom aj zabudla, jak sa vola...

katarinkalilly
26. nov 2022

Mužova ex má jeho priezvisko aj keď trval, aby si ho zmenila a jeho matka tiež to tak chcela, nakoľko je to problémová žena, ale nič s tým nezmohli. Používa stále to priezvisko, aj keď jej syn s 1 vzťahu má iné priezvisko, 2 dieťa má tiež iné priezvisko a posledné 2 majú priezvisko po jej terajšom druhovi. Treba na to nemyslieť a žiť si svoj život

ewita5000
Autor odpoveď zmazal