Príliš milá svokra
Ahojte, nasla som len diskusiu o "zlych" svokrach a neda mi zaradit tam tu svoju tak vytvaram novu. Moja svokra je az prilis mila. Kym sme nemali dieta tak to bolo super, rozumeli sme si, vsetko bolo v pohodke. Odkedy sme traja tak mam niekedy pocit ze prekracuje hranicu "normalnosti". Denne vola niekolkokrat, pise emaily, velmi sa stara ci je ok, aka bola noc, ako sa ma, atd. Vyjadri vzdy svoj nazor ked sa pre nieco rozhodneme, napr ked sme spravili detsku izbicku a my sme ostali sami v spalni tak to bolo prilis skoro atd. Skoro kazdy vikend sme tam aspon na obede, od takych troch mesiacov nam stale ponukaju ze si ho vezmu aspon na noc aspon na vikend atd. Doteraz som to tak nejako brala a filtrovala, smiala sa na tom a aj ked som mala zmiesane pocity predsa je lepsie mat milu a dobru svokru. Boli sme vsak nedavno na dovolenke sami a moji rodicia a svokrovci strazili - par dni kazdy par. Ked sme prisli, svokra vecer volala a plakala do telefonu - ako moc jej chyba a ci je ok, a ze jej je luto atd. Trosku ma to prekvapilo, rozumiem ze je tazko byt bez neho ale ta reakcia bola taka zvlastna, proste plakala. Som velmi rada ze ho lubi ale niekde v hlbke mi "svieti kontrolka". Zda sa mi ze sa az prilis nanho viaze. Mate aj vy taku skusenost? Mozem to nejako ovplyvnit? Myslim ze aj pre nu by bolo lepsie keby to brala tak nejako viac v pohode
@alenka600 to vieš....každý vychádza z rôznych skúseností.
Moji rodičia veľmi trpeli a veľmi ich to trápilo - že exmanželka môjho brata ich doslova a dopísmena od začiatku od vnúčat odstrihla.
Ale potom nemala problém odísť do Čiech, nechať u nás doma pol roka (!) svojho syna - chodil na prvý stupeň ZŠ - aby dokončil ročník.
Potom ho vzala do čiech - a odvtedy ani obraz ani zvuk.
Vždy sú dve strany.
No a aká budem svokra? Podľa toho, aká bude nevesta 😀...dúfam, že ak raz bude syn...že si nájde nejaké normálne stvorenie 😅 😅 😅 😅
Buď k nej úprimná. Povedz je, čo cítiš a povedz to potichu, nezvyšuj hlas. Možno ti to oplatí a povie tiež čo a ako cíti a budeš sa vedieť v celej situácii vedieť lepšie zorientovať. Veľakrát stačí o veciach hovoriť a tak nejak sa utrasú alebo získame na veci iný pohľad a už sa nám to nezdá také prehnané.
@shawn7 ked som u svokrovcov, vdacne im odovzdam deti, aby sa im venovali a ja sa vystriem na posteli a pospim si aspon hodinku-dve. Nenudim sa, svokrovci nemaju pocit, ze im pozeram na prsty a aspon chvilu sa vyspim SAMA v posteli 😀 vsetci sme spokojni.
@zeleny_cajik odovzdat dieta svokrovcom a pospat si, pripadne si porobit co potrebujem, je super vec, ja len hovorim na zaciatku to bolo trosku nasilne, casom sa veci utriasli. Svokra chodi k nam len ked je MM doma. Raz sa mi stalo, ze prisla ked nebol a vazne som dieta nedostala do ruk. Su tyzdne kedy u nas bola tri dni plus jeden den vikendu a to bolo uz vela. Ja jednoducho navstevy az tak nemusim, nemas sukromie a to mi vadi.
@shawn7 to je dobre ze sa biju s tvojou mamou 😀 musi to byt dobre trapne ale ked sa babky nevedia uvedomit, co uz.. u nas sa take nemoze stat, lebo svokra moju rodinu nemusi, akoze nepovie to ale dava nam to najavo svojim spravanim, ale od priatelovej rodiny som sa dozvedela co si o nas mysli tak som aspon v obraze, velmi si rozumieme s jeho krstnymi, takze mam aspon nejakych spojencov 😉 moji svokrovci k nam nechodia vobec, iba ak na maleho narodeniny alebo meniny, aj to sme ich minuly rok pozvali, lebo mal prvykrat, som zvedava ci tento rok pridu.. akoze ja ich nemusim mat furt na navsteve ale uraza ma ze sa spravaju ako keby sme mali svrab, a vlastne je dobre ze nechodia lebo svokra ked tu bola tak oskenovala cely dom a potom som pocuvala zasa len drble narazky..
@koritsi Este mi napadlo, ze ta moja strasne mila svokra - k nam si nedovoli, lebo moj manzel jej pol roka nebral telefon, tak teraz je rada aspon kvoli tomu.....ale voci svojej dcere, teda mojej svagrinej sa sprava "strasne milo" - je na nej non stop nalepena, emocne ju vyciciava, nici jej zivot - aj ked je to zabalene do pekneho pozlatka - v nedelu rano u nej zazvoni s cerstvymi croissantami a kavickou v termoske/ale uz ju ani parom volov v tu nedelu nikto nedostane z bytu von, alebo svagrina bola u nas dva dni a ked prisla vecer domov- mama spala u nej doma, tiez jej len navarila, upratala, nakupila, postarala sa o byt....a lahla si do jej postele, cakala ju a nedala jej ani sekundu vydychnut. Prikladov by som mohla menovat milion, rezultat je ten, ze si svokra urobila zo svojej dcery emocionalny odpadkovy kos, vsetko zle co sa jej v zivote stalo vyrozprava svojej dcere, prida k tomu darcek, toricku, poznamocku o tom, ze ako trpi a ako ju cely svet odkopol, aj manzel aj syn, aj susedia, aj kazdy....a svagrina chuderka ma 34 rokov, ziaden vztah, ziadneho chlapa. Cely zivot od svojej matky len pocuva, ze vsetci su zli, chlapi su svine, matka je na nej prisosnuta ako pijavica a moja svagrinka si nevie ukocirovat vlastny zivot, chodi k psychologovi a berie psychofarmaka....Jasne, da sa povedat, ze vsak nech sa brani, nech jej neotvori dvere, nech ju posle do prdele, ale ked ona svoju dceru od utleho veku nainfikovala tym postojom, ze "cely svet maminke ublizuje len Ty ju lubis", nemoze sa nikto divit, ze je svagrina teraz emocna troska a nevie si najst chlapa. A preto moj manzel nechce dovolit, aby svokra tieto jedovate sliny pustala aj na nasu dceru......
@tasiko vies ono je to tazko s jeho kamaratmi lebo aji s nimi si nerozumiem a surodencov nema takze neni cesta zo zacarovaneho kruhu von.
@lovesista vies ono je to tak ze my byvame u mojej mamy ale ona s nami nebyva, no ma pristup do bytu a tym padom ked sa ku mne partner nastahoval tak vedel do coho ide ze moja mama tu moze byt hocikedy lebo je to jej byt a on to respektuje a nevadi mu to. Ale moja mama to vobec nezneuziva ze teraz by u nas bola nasackovana nonstop. Ked chce prist tak sa slusne ohlasi a nezdrzi sa dlho lebo aj jej som vysvetlila ze chceme mat sukromie. A respektuje to. A navyse je to moja mama a je jasne ze ked nieco potrebujem tak zavolam skor jej ako svokre, ktorej ked poviem ze nema maleho natahovat jak cvicenu opicu tak mi povie ze som ju zdrbala a na druhykrat ked pride robi to iste znova a ja na nu kukam jak puk, ze ci mne ehm sibe alebo ako si to mam vysvetlit.
@snopkulka No vies ona vzdy ked pride tak ide aj s malym von na skoro 2hodky ale potom tych dalsich 5hodin este u nas je. To proste nevysvetlis a vcera dokonca volala ze sa chce s partnerom stretnut sama, neviem co si mam o tom mysliet ale ak mu bude na mna nakladat tak aspon budem vediet s kym mam docinenia. Ak sa to vobec dozviem ze co mu hovorila.
Ja na stastie takyto problem nemam, ale mala som s niecim inym. Moja svokra je totalna shopaholicka. Stale nieco kupovala detom. A my si na toto davame velmi pozor, lebo penazi je dost, ale ja nechcem vychovat deti zavisle na veciach. A stale jej manzel dohovaral, ze musi prestat. Este aj ked moja mama prisla z SK na navstevu a ona vtedy dotrepala velku kuchynku na zahradu aj s tisic doplnkami. Mne bolo az luto mojej vlastnej mamy. Sme jej to potom aj hovorili a uznala, ze to bol velmi zly timing. Ale aj tak neprestava. U nej doma je viac hraciek ako v hrackarstve a pocase tym zaplna moj dom. A vzdy nieco najde v akcii a tak, no a nekup to....ufff. Uz jej naposledy manzel povedal, ze toto tak uz dalej nejde a nedame jej deti, ak neprestane. Aj plakala, ale ved to sa neda takto.
@magali moja svokra nie je zly clovek, no dlhe roky bola riaditelkou skoly a direktivny pristup jej ostal. Moja babka ju ma preto v zuboch. Ale to je tak vzdy, ked sa spajaju rodiny. Napr. moj svokor doslova nenavidi moju svagrinu a jej mamu. A ked tak sedim u svokrovcov v obyvacke a pocuvam ako ju s MM rozoberaju, tak sa citim blbo.......ved aj ja som nevesta, aj mna mozu casom takto pretriasat.
Tato tema je aj trosku o nas, nehrabe sa mi svokra sice ani vo veciach, nepreraba mi domacnost, aj hadam akceptuje, ze neockujeme, ze praktizujeme bezplienkovu metodu, lebo k tej teme sa nevyjadruje... No jej reci, sposoby ako manipuluje svojho muza, ako sa maznavo a retardovane rozprava s nasou malou, ako hodnoti jej spravanie (4mesacne ditko uplny anjelik, cistota, dobrota, sikovne dieta a ona vyhlasi, ze jej zloba kuka z oci), ako sa snazi vzdy pre nas navarit 3chody jedal, mat najvacsiu a najkvetnatejsiu predzahradku a v spalni ma bordel ako v tanku, lebo klasika povie ze nestiha (nezamestnana), vsetko len naoko nech je kraasne... to ma teda vytaca. Potrebujem radu, ako presvedcit muza, nech ideme byvat na samotu par km tu od mesta, aby sme jej nemuseli byt ani trosilinku zaviazani, ze od nej nieco mame (byt a plody zo zahradky, ale aj robotu v nej), lebo takto musim vsetko co mi vadi drzat v sebe a pokorne sa snazit tvarit, ze je vsetko velmi fajn a sme hrozne vdacni...
@dazdovka podobne aj u nas. svokra caka ze jej budeme liezt do riti. tiez nekomentuje, ale len predomnou, nepáči sa jej malej meno, už ma polroka a ešte jej menom nepovedala vsak aj prečo videla ju za ten čas asi 10krát (má to daleko 5km žena na dochodku s autom predsa tazko zvládne) lepšie vyčítat že ja s detmi za nou neprideme, vsak autobus chodi každu hodinu.
nadobudam presvedcenie že tento stav vyrieši len jedna definitivna vec.
@dazdovka nemala by si to držať v sebe, odrazí sa to na tvojom zdraví .. ale ani netvrdím, že máš po nej denne kričať či ziapať .. skús všetko to negatívne vtlačiť do hliny, hlina je sila prírody, príjme to zlé a dá ti energiu .. rukami zatlačíš na pôdu, prípadne vryješ do nej ruky a to negatívne necháš prúdiť dnu, potom to obrátiš a "popýtaš si" dobrú energiu .. bud vyrastie divný strom, alebo niečo iné, no tebe by malo byť dobre 🙂 síce na hlavu trafená technika, ale je dôležité si nájsť spôsob to v sebe netutlať, je dokázané, čo dokáže potláčaná negativita .. dcérka ako bude rásť a ty jej dáš dobré mantinely, tak jej sama povie, babka nerob mi to a pôjde od nej preč, ak ju bude k sebe ťahať, tak možno bude aj plakať .. síce je pravda, že zase pôjde to negatívne na teba, tvoja zlá výchova, neakceptovanie jej postavenia, atd. ale budeš mať srdce na mieste, že dcérka vie kto je pre ňu najlepší
keď si čítam vaše diskusie až sa bojím, čo čaká nás 🙂 čakáme prvé bábo a bude to prvý vnúčik...svokra sa už nevie dočkať (už teraz mu štrikuje svetríky)...možno tu aj ja potom niečo podobné napíšem 🙂
@alenka600 toto robila moja mama mne .. iba ja ťa mám rada, ja som tvoja mama, pre ostatných si nič .. celú pubertu som poctivo predepkovala, bola som tááák vycicaná, že ked mi niekto dal len tak perník, tak som sa na neho prilepila ako odkopnutý pes .. mám pocit, že ešte teraz občas prestrelím s úprimnosťou v kamarátstve, s dožadovaním sa pozornosti 😖
a akosi sa neviem odpichnúť a odsťahovať sa, stále je vo mne, že sama nič nedokážem .. doma sa to vyvinulo tak, že v podstate periem (teda práčka, ja do nej dávam a vyťahujem na šnúru), na žehlenie sa striedame, varím takmer iba ja, aj pečiem, prach utriem popri tom ako pozerám telku, byt vysáva brat, ja zmývam podlahu, s otcom chodím na nákupy .. ked sa ma rodinná známa pýtala, ako to u nás doma vyzerá s domácimi prácami (chcela podpichnúť svoju dcéru, že sa patrí pomáhať), povedala som, čo som vyššie popísala a teta.. júúúj, ved ty takmer vedieš domácnosť .. a mama rehot, že to určite, ved ja som lenivá niečo sama od seba urobiť .. no buduj si sebavedomie .. nedávno sme mali pohreb a mama si so mnou sadla a ako kecala, tak .. ja viem, že ty ma toleruješ iba ako svoju matku a nič viac .. tak pre jej dobro som zaklamala, že to tak nie je, ale my dve proste nevieme komunikovať .. čo aj je pravda
Ja sa tam citim hrozne aj kvoli svokrovi, nikdy mu nic dobre, mile nepovie, len ako k otrokovi, ako s nejakym nesvojpravnym sa s nim bavi, ako so sluhom... Pritom on je uplne uzasny, sikovny a rozhladeny clovek, no dost zakriknuty pod takymto manipulatorom, ja sa citim s nou velmi zle, aj babo to citi (ked mi ju vytrhuje z ruk, mala inokedy nikdy s nikym nerobi taky randal ako so svokrusou), som z nej rozhodena a dietatko este viac... Ale musime jej byt vdacni, ved sa mozeme spolahnut, ze sa bude snazit urobit vsetko, co si zazelame... Hrozne je to, ze jej treba byt vdacni za nieco, co si vieme spravit aj sami, len moj muz sa tak trosku tesi, lebo rodicov to tesi, ked nam mozu pomoct. Aj ked popravde najviac by ma tesilo, aby som im nemusela byt za nic vdacna, iba za ich syna, ostatne bytostne potrebujem robit sama (zahradku, sit, vychovavat dieta, uzivat si volne dni najma iba s mojim muzom a detmi)...
Ja som si taku aktivnu svokru uzila este pred narodenim krpca. Byvali sme v tom istom meste ako ona, najradsej by bola keby mohla byt stale u nas a "pomahat" nam s upratovanim, varenim, pranim..... Zaciatky boli tazke, no postupne sa nam asi podarilo vysvetlit jej, ze to je moc. Teraz sme odstahovani 200km od nej a maleho videla 2x. Po narodeni a na krste. (ma 4 mesiace) Zivot je opat krasny 🙂 Ani si len nechcem predstavit ake by to bolo keby nas mala stale na dosah a ako by sa nam snazila montovat do vychovy, lebo v tomto som si 100% ista, ze by jej to nedalo! Uz teraz v tych nastastie ojedinelych telefonatoch filtrujem otazky ako: Urcite mas dost mliecka? Dobre ho obliekas? Ma stale nieco cervene? :D
jj, najlepšie je držať si patričný odstup, ak nám niečo nevyhovuje... moja svokra bola tiež veľmi aktívna, keď som ostala tehotná, dokonca chcela prísť na 2 mesiace za nami do zahraničia pomôcť po narodení malého... povedala som "NIE" a som rada, viem, že by som bola ako na strune a nikam by to neviedlo... chceli sme dieťa, spravili sme si ho, tak sa teraz s manželom staráme, bez pomoci druhých a som na to hrdá 😵 Našťastie svokra pochopila, že u mňa sa pozitívnej reakcie na prehnané úsilie nedočká, teraz vidia malého raz za cca 2-3 mesiace, bývame 200 km od svokrovcov... Ale môže sa realizovať u druhej nevesty, tej vyhovuje, keď je obskakovaná 😀 a spokojní sú všetci 😀 😀
@lumimi ojojo ako keby si o mojich svokrovcoch hovorila.. tiez by chceli aby sme tam boli stale ale oni nepridu vobec a to byvaju vo vedlajsej dedine, tiez asi 5 minut autom, maju to k nam tak isto daleko ako my k nim, ale oni sa tak isto spravaju aj k dceram, oni proste cakaju ze sa tam vsetci pohrnu a akosi sa nemozu zmierit s tym ze zostali vo velkom dome sami, keby sa spravali inak tak by tam s nimi niekto zostal byvat, ale asi sa niekde stala chyba.. ja viem ze to niesu zli ludia ale oni si myslia ze vsetkym chcu len dobre, pritom vzdy robia uplny opak.. ked tam prideme tak nas vitaju so slovami ze "uz sme si mysleli za ani nepridete" a ked odchadzame tak zasa "a my sme si mysleli ze tu budete spat" a to je presne ono, ze oni si furt nieco myslia, ale nikdy sa nas nespytaju a potom su sklamani a este nam to aj daju pocitit, psychicke vydieranie jak vysite, priatel je z toho potom na city.. najhorsie na tom je ze svagrina ma dve deti a oni su tam stale, takze svokrovci to beru tak ze aj my aby sme tam tak chodili, lenze svagrina uz je taka vycurana, ze tam vlastne nechodi ona s muzom ale tam len odlifruje decka a oni si spravia doma veget, ja viem ze natom by nebolo nic zle, lenze svokrovci uz aj sami priznavaju ze je to na nich moc, uz proste tak nevladzu, lenze musia predsa dcerenke pomoct, ako sa da, ale vobec nevidia ze ta ich dceta uz ich len sprosto vyuziva.. decka ma nevychovane a su jak z divych vajec, svokrovci su aj radi ked odtial vypadnu, tyzden sa z toho zbieraju a dalsi vikend odznova
@monyccka
@xlucia no dufam ze ju nato nauci a z malej bude mala bonzacka 😠 bude chodit babka a vies coo mama vcera toto a tamto a babku to bude neskutocnetesit ze bude informovana musim velmi rychlo stopnut nazaluj ale to musime byt same 😀
@koritsi ja to zmyslanie nepochopim.keby ju oto porosim ze z nejakeho dovodu nemozem tak nepoviem aj ked taky dovod zatial nepoznam.Ona to ani nerobila preto aby mi pomohla ale aby to bolo podla nej lebo vsetko musim byt podla nej 😠
@zu2za3na hihi.. zalezi na tom, ci sa tebe strikovane svetriky pacia 😀 mne sa to nepacilo a tak sa svokra nasrala, tie svetriky by som este prezila ale tie predpotopne ciapky, to nieeeeeeeeee.. teraz som sa naucila hackovat a uz sa mi to paci ale take moderne a nie tie volanikove, cipkove a vselijako vycackane cepceky bleeeeee..
aj ja mám velmi milú svokru tak sa rpidám do diskusie... ja k nej mam neutralny vztah ona je na vetvy, a aj ked mi niekedy ide hore krkom osobne proti nej nic nemam vztahy mame v pohode... ona mi vola 20 krat denne (lebo muzovi vola 30 krat denne a nedviha jej ked nema cas) a ja jej tak raz za tyzden zdvihnem... 😕 :-P jednoducho zavisla na telefonovani ale ja neznasam telefonovanie o zbytocnostiach takze ma smolu
ahojte, zaujímavá téma, ja mam svorku hned oproti cez cestu a mamu pár metrov od nás a našťastie to mame tak, že mi to vyhovuje. ked chcú ist deti babke tak ich pustím, čo sa týka spania, tak iba staršia chodí k mojej mame niekedy cez víkend ked chce, a všetko u nás funguje tak, že ked deti nečo chcú, tak bud dovolím a ked nie, tak sa do toho ani mama ani svokra nemontujú. čo sa týka návštev, tak nevysedavaju u nás ani mi u nich, a môžem povedať že máme pekný vzťah a nelezieme si na nervy, ale zo začiatku tiež trocha trvalo, než svokra pochopila moje pravidlá výchovy 😀
@matuska133 chyba. vobec nie same... prave naopak. nahlas by som sa ototcila na malu s komentarom. chrobacik moj zalovat nesmies, to robia len taki hlupacikovia. ty si velka mudra sikulka. a zopakovat zakazdym ked to svokra povie. uvidis ako sa bude svokra citit, ked jej to odreplkuje prvy raz tvoja mala. slahne ju
po urcite stranke treba deti "vycvicit" pre ich vlastne dobro. moj syn vie, ze nesmie oriesky. no a ked bol so svokrou dostal od niekoho cokoladu, tak sa pytal aka je. ze orechova. napriek tomu ze mu tiekli slinky, povedal ze take nesmie, lebo mama povedala. svokra ho presviedcala ze uz moze, mame to nepovedia.... nepohla s nim, musela mi zavolat na mobil na jeho vyslovnu ziadost, a az ja som mu v telefone odobrila ze ci moze alebo nie...... svokra bola total vo vyvrtke. odvtedy vie, ze ked si nie cu s niecim isti, MUSIA mi zavovat. kvoli zmrzline, kvoli kremu na ekzem, hocico o com si syn nie je isty ci moze alebo kolko
ahojte..tak veru nielen svokra ale niekedy aj moja mama je taká..ja mám len tú smolu, že my bývame so svokrou..kým nebol malinký tak mi bola ako mama..ale ked sa narodil tak jej normálne preplo...najradšej by ho a si aj kojila...ma poráža už, ked jej niečo poviem týžden sa nerozpráva...muž je na mojej strane..oni to myslia dobre ale neuvedomujú si že tým len zlo sposobujú...a presne ako hovoríte...ja som to takto robila a toto takto..no ved ja si urobím ako uznám za vhodné..neznášam ked sa mi niekto stará do života nieto ešte do malého..joj už ju len ignorujem...a ked sa mu prihovorí ako sprostému..(a ty si Marko, kde je MArko..ťuťuť..)jooj no nervy...sme sa s mužom dohodli že sa budeme normálne s ním rozprávať a ona len pozor žiža, hajš a newiem aké slová to ešte používa...závidím maminkám do ktorých sa nik nestará🙂)) 😠
@xlucia urcite to mam v plane riesit takto,len si pockam kym mala bude chapat co jej hovorime 🙂
napriklad mojmu mm to nedojde.Ked tam ideme musim mu dopredu povedat ze vies co ked zase otvori tuto temu povec jej nech to uz neriesi lebo ked to poviem ja zase bude zle.Ked ma nutila aby som malej ako 2,5 mes. davala prikrmy.100krat som povedala nie 100krat nato oduto odpovedala ze naco sa hram ona davala vsetkym svojim 3 detom a nic im neni.Az ked jej on zvysenym hlasom povedal nech mi uz da pokoj ze urobim ako chcem tak som slzamyv ociach no dobre teda.
Teraz ma novy problem aby som nedava hippky lebo minam peniaze jej syna. 😠
a to som len raz medzi recou spomenula ani neviem kedy a vobec jej ich nedavam.takze tak
My sme to mali tak, že my so svokrou sme si popíjali kávu a trávili spolu takmer celé dni a malá chcela furt u babky spať a mladý, vlastne jej syn, sa išiel z toho zblázniť, že vždy, keď príde domov, sme u svokry... 😀 A on to bol, čo malej zakazoval spať u babky a chodiť ku babke, nie ja.. 😉
@matuska133 a kolko ma tvoje mala?
ahojte, som rada ze je tu tato tema, aspon viem ze nesom sama a ze nie je moja chyba to, ze mi vadi prilisna aktivita mojej svokry, Moja mama ked sa na to stazujem mi hovori, ze ci chcem byt zla nevesta, ale pritom ona sama by to nezniesla. Mame jedneho syna, s manzelom zijeme vo vlastnom, no zakazdym ked k nej prideme, nabali nas mnozstvom jedla a kadejakych somarin. navari tri chody a potom nam to da domov a ja sa kvoli tomu najblizsi tyzden nedostanem k vareniu. V mraznicke sa nam kopi zamrazene jedlo co aby sa nepokazilo (kedze to mnozstvo nema kto zjest) dam do mraznicky. A to k nim chodime celkom casto, niekedy aj kazdy tyzden. Ci prideme na 15 min ci na cely den, vzdy s niecim odchadzame. Ja pritom rada varim, a chcem sa o svoju rodinu postarat ja. Tym jedlom ma doslova bombarduje. A to nehovorim co vsetko donesie ked k nam pridu oni, malo ruk maju na vsetky tie tasky. A ked nie navarene jedlo tak furt si vymysli daco ine, ovocie, zeleninu atd. A to vsetko s takym usmevom na tvari, ze ona nam chce pomoct a ze ja si oddychnem a ze aspon nemusim varit. Ked jej poviem ze ale ja rada varim, tak povie ze mam toho dost, maleho a tak ze musim si aj oddychnut a ze navarim potom, teraz ze zjeme to co doniesla alebo nabalila ona. A pritom ako som uz povedala, s usmevom na tvari, ze ona nechce zle ona chce len pomoct. Mam ju rada, preto som sa nechcela hadat, ale tot uz dlho nevydrzim. Ked sa dakomu postazujem, tak mi povie ze mam byt rada ze mam taku svokru, ze jak by oni brali keby im navarila. No myslim si, ze keby fakt boli v mojej situacii tak by to az tak ruzovo nevydeli. Sak ona akokeby mna neakceptovala ako gazdinu co sa vie o svoju rodinu postarat... neviem co mam robit uz s tym

@magali to zase u nas je tak ze prideme bud v sobotu alebo v nedelu okolo 11 - 11:30, svokra zoberie malicku a ukazuje jej rybicky, krmi ju, citaju knizky, ide s nou von..... venuje sa jej full time. Ja sice chodim ako levica v klietke, lebo sa strasne nudim, ale inak sa da. Jedine, co mi reze usi su vety typu: "Teraz ju mam ja....". Svokra ma este 2 vnucata, ale tie ziju par kilometrov daleko, takze nasu malicku beru akoby bola prvym vnucatkom.
Jo a uplne najhorsie je ked sa svokra stretne s mojou mamou u nas. To je taky tichy boj, chudak dieta.
Svokra ma vytaca s tym jedlom. Minule urobila smotanovu tortu, ktoru ja teda neznasam a dalo mi dost zabrat aby som ju nemusela jest. Nabalila mi ju domov a hned letela do kosa. Myslim ze moj manzel trosku trpel, ale schvaluje mi taketo pocinanie.