icon

Príliš milá svokra

koritsi
21. máj 2012

Ahojte, nasla som len diskusiu o "zlych" svokrach a neda mi zaradit tam tu svoju tak vytvaram novu. Moja svokra je az prilis mila. Kym sme nemali dieta tak to bolo super, rozumeli sme si, vsetko bolo v pohodke. Odkedy sme traja tak mam niekedy pocit ze prekracuje hranicu "normalnosti". Denne vola niekolkokrat, pise emaily, velmi sa stara ci je ok, aka bola noc, ako sa ma, atd. Vyjadri vzdy svoj nazor ked sa pre nieco rozhodneme, napr ked sme spravili detsku izbicku a my sme ostali sami v spalni tak to bolo prilis skoro atd. Skoro kazdy vikend sme tam aspon na obede, od takych troch mesiacov nam stale ponukaju ze si ho vezmu aspon na noc aspon na vikend atd. Doteraz som to tak nejako brala a filtrovala, smiala sa na tom a aj ked som mala zmiesane pocity predsa je lepsie mat milu a dobru svokru. Boli sme vsak nedavno na dovolenke sami a moji rodicia a svokrovci strazili - par dni kazdy par. Ked sme prisli, svokra vecer volala a plakala do telefonu - ako moc jej chyba a ci je ok, a ze jej je luto atd. Trosku ma to prekvapilo, rozumiem ze je tazko byt bez neho ale ta reakcia bola taka zvlastna, proste plakala. Som velmi rada ze ho lubi ale niekde v hlbke mi "svieti kontrolka". Zda sa mi ze sa az prilis nanho viaze. Mate aj vy taku skusenost? Mozem to nejako ovplyvnit? Myslim ze aj pre nu by bolo lepsie keby to brala tak nejako viac v pohode

rora
22. máj 2012

@petjka ahoj a skusila si uz na nu ist jej taktikou?? ked k nej idete na navstevu, napeč kolace,sprav jedlo ty a dones to k nim so slovami ze chces aby si konecne aj ona oddychla,nech nemusi cely den v kuchyni stat 🙂 nech vie ake to je

petjka
22. máj 2012

@rora uz som na to myslela zeby som nieco take spravila, napiect...ona ma stale dva druhy kolacov napecene, ked nie tri, keby ze som prisla k nim s hordou jedla tak mi na domov zabali tu ich hordu jedla a mozno aj nieco z toho mojho. Ale za vyskusanie by to stalo. Sak ked k nim prisli moji rodicia odchadzali s troma plnymi taskami :D sak to je chore. a aj z financnej stranky..tolko penazi vyhodit zua jedlo a potom ho porozdavat

magali
22. máj 2012

@petjka
@rora dievcata toto aj mne vadi, ze zbytocne vyhodene peniaze za tolke jedlo a ked tam prideme tak su pol dna v kuchyni a my tam sedime a cakame ako blbci kym oni navaria.. ja viem ze to robia pre nas a chcu nam dobre ale toto je podla mna take iracionalne sprvanie, lenze starych ludi neprerobis, este by sa urazili ze sme nevdacni.. oni aj to ze k nam nechodia odovodnuju tym ze nam nechcu robit skodu, akoze aby sme nic nechystali a tak.. ved ked nechce tak nic nenachystam a dam im vodu z vodovodu a nech si donesu desiatu 😉 😀

koritsi
autor
22. máj 2012

@petjka u nas presne ale presne to iste.. Ja si to aj vazim, naozaj, aj sa vzdy podakujem, ked nieco posle tak jej zavolam a podakujem, ked si rozbalime az doma tiez zavolam a podakujem... Mam naozaj v pohode vztah a nechcem vyzerat ako nevdacna, ale na nase dieta som cakala a chcela som ho velmi, nebol to taky ten pripad "stalo sa", tesim sa z toho ze sme rodina, a mam proste pocit ze si ho prilis "privlastnuje" asi ani to nie je to prave slovo, ale neviem to inak vyjadrit... Napriklad mi vadi aj ked si stale od neho pytaju pusu "daj babke pusu" "daj dedkovi pusu" atd neviem, paci sa mi ked sa dieta rozhoduje same ku komu sa prituli.
Cize nabaleni sme vzdy, ked pridu znova sme nabaleni, keby som im ho podarovala nebolo by vacsej radosti na svete, keby som sa ozyvala cca kazdu hodku aky je status ci kakal spal smial sa sopli hra sa nehra sa atd tak to by bolo uplne skvele a vsetko je to v dobrom .. Len ja to asi zle chapem 😒

dazdovka
22. máj 2012

@rora ja som to vyskusala, tiez to mam ako @petjka a presne to tak dopadlo, nabalila mi ich hordu jedla, aj to moje. U nich sa proste pestuje kult jedla, ti nasi su obezni (samozrejme vzdy musi byt vyprazane jedlo), psa maju tucneho ako prasa a este plnu chladnicku jedla po zaruke. To je ich mentalitou, pestuju kult jedla, len tucni ludia im rozumeju, len okruhle deti su peknucke (sami trpia chorobami kvoli tej obezite)..

magali
22. máj 2012

mam pocit ze tie nase svokry si proste myslia ze sme asi sproste a lave, ze sa nedokazeme postarat o rodinu, lebo ony to uz robia tolke roky, tak predsa vedia a musia nas to naucit.. ja to vidim na svokre, ona sa nemoze zmierit s tym ze nam netreba pomahat a pritom sa tak vsemozne snazia a my sme taki nevdacni..

koritsi
autor
22. máj 2012

@matuska133 vies ale napriklad jej svokra jej nesmie ani kolace priniest vzdy to okomentuje potom mne ze "asi si neviem sama napiect naco to nosi" minule jej na to manzel povedal ze ale ved ty si taka ista a ona ze 'to je nieco uplne ine'... Ani moja mama mi neupratuje pokial by som ju nepoziadala, ale to sa nestalo ani po porode proste nikdy.. Ale zase dvojstranna minca - moze to naozaj robit s najlepsim umyslom ze chce pomoct..

tehulka21
22. máj 2012

babulky neprecitala som vsetko ale nasla som sa uz na prvej strane..zatial byvame u svokry..a to je dokolecka len o tom istom..nechaj mi maleho kludne chod kam chces on bez teba neumre a my to zvladneme aj bez teba..a ked malinkeho beme von s priatelom tak mu dva krat min vola ci malemu neni zima a ci je dobre obleceny a pod..okrem toho ze ma nepusti k pracke,umyvacke - po mne poupratuje uz upratane (ustlanu postel,povysavane,umyty riad z pod.)mna ide j*bnut doslova...konecne sme sa dopracovali k tomu ze sa stahujeme prec..no a to ste mali vidiet tie nareky,vycitky,urazky a citove vydieranie ked si ju nevazime...no na porazenie...samozrejme ze minimalne 80% z vasich skusenosti mam na taniery denne..no neviem sa dockat dna kedy vypadnneeeeeem.... 😖

94
22. máj 2012

JéééžIšI BABY,,,,,,,,,veď vy píšete o mojej svokre!!!
Ešte síce detička nemáme...ale už teraz mi stále donesie čo varila alebo pieklaa....ja mám už dokonca pocit že ona varí len preto aby mohla prísť k nám. Bývame na konci dediny...a ona dobicykluje a povie..že šla som okolo a mna ide šlak trafiť. Ja tak rada varím, teším sa že manželovy chutí a ona stále on neľúbi toto a hento....a ja jej na to že odomňa zje hocičo!......jáááááj
a neuveríte čo minule vymyslela....prišla v sobotu na obed...(asi kontrola či som varila) a videla kopec opratého prádla.......a že toho mám veľa tak by som jej mohla doniesť piatok večer prádlo a oona mi bude prať!!!!!
A čo som ja ľavá?
Doma máme poriadok...varíme si koľko zjeme, 20árovú záhradku a všetko vždy porobené....to len pri nej má človek pocit že nič nevie a nestíha a nerobí..........
ach jaj!

petjka
22. máj 2012

ja si tiez myslela ze svokra si mysli, ze som neschopna, lenze moj muz ma ubezpecuje ze nie, ze ona je proste taka. Uz sa x krat s nou kvoli tomu hadal, niekedy az tak ze az mne to bolo blbe a prislo mi sokru luto, ale vobec to nepomohlo. Po poslednej takej hadke medzi muzom a nou prisla k nam s taskami, vsetko jedlo vylozila v kuchyni a povedala "tak a teraz ma mozte zdrbat, ja som to doniesla a hotovo". proste mam pocit ze s tymto s nou nepohneme. Som zvedava co bude ked maly zacne jest prikrmy, co bude onedlho, ale to uz jej poviem, to uz bude privela ked zacne aj malemu vyvarat a mna v tomto postupne odsunie na vedlajsiu kolaj. Uz planuju (obaja su na dochodku) jak sa budu o maleho starat, ze kupia sliepky aby mohol zbierat vajicka, ze mu kupia morcatka, zajasiky, skrecky, proste co len bude chciet a este aj postavia bazen. Ako keby si ho chceli k sebe tymito vecami pributat, no ja este sa to ani nedeje a uz mi to zacina vadit

94
22. máj 2012

@dazdovka hihi......aj moja svokra má v chladničke polovicu vecí po záruke.......pretože na ne nevidííí!! taká je plná!
o vyhadzovaní jedla dolu kanálom ani nehovorím.....a potom príde k nám a kukne do chladnička a zalamuje rukami že práááázdna chladnička!

petjka
22. máj 2012

@94 to s tym pranim je aj u nas, aj so zehlenim, furt operovala s tym, ze jej mam dat pradlo, ze vypezrie a ze vonku to vyvesi a vsetko to vyschcne, az raz som sa nastvala a dala jej vsetko co som momentalne mala v kosi na pradlo, väcsina bola taka, co trebalo prat rucne a rozne farby. namakala sa s tym a od vtedy aspon s pranim dala pokoj. A ked pride k nam skryvam pradlo na zehlenie co mam zeby nevidela, zeby sa do toho nepustila.

94
22. máj 2012

@petjka jááááj sme mi ale nevďačnééé.........ale keď toto je už aj na koňa veľa!
😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎

alenka600
22. máj 2012

No my ked sme tu nasu strasne milu svokru uz konecne pozvali, nech sa pride pozriet na vnucku, tak doniesla taku obrovitansku tortu (a krabicu inych veci a doniesla si aj vlastne papucky aby sme jej nemuseli davat nase, proste anjel, ze? 🙂. Kedze my doma torty nejedavame, tak som nevedela na rychlo najst tu lopatku co sa nou nabera torta, tak som to naberala velkym plochym nozom. Dva dni po navsteve dosiel balik....a tam lopatka na tortu 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

94
22. máj 2012

@alenka600 ke´dže píšeš že došiel balík....tak predpokladám že býva ďalej!
ty sa máááš.......naša býva v jednej dedine.....heh 🙄 🙄

tehulka21
22. máj 2012

@alenka600 no anjel 😀

alenka600
22. máj 2012

@94 Ano, byva dalej, za hranicami ineho statu, cca 400km od nas a autom si sama netrufne na taku cestu 😵 😵 😵 😵 😵 😵

petjka
22. máj 2012

:D ja baby vsetko co pisete je presne aj nas pripad :DD dufam ze ja taka svokra nebudem

94
22. máj 2012

@alenka600 jééééééééj tak to je iné kafe!...........my sme postavili domček v tej istej dedine a vie bicyklovať 😠 😠 ☹
Asi jej prepichnem gumy...neľúbi chodiť pešo, heh 😅

alenka600
22. máj 2012

@94 No vlastne to my zijeme v inej krajine - ona ostala tam kde bola a moj manzel sa este v mladosti prestahoval uplne prec od rodicov. Cez 5 rokov nevedeli o nom ci zije, ci dycha a nechybal im, nehladali ho

halienka
22. máj 2012

@alenka600 aj moja si doniesla svoje papuče ku nám 😀 také čo fajn klopkajú na plávajúcej podlahe a parádne budia deti 😠 a ešte si aj sama dala rozrobiť kľúče od našich dverí, samozrejme aby ma nerušila aby som jej nemusela chodiť otvárať ak náhodou zrovna kŕmim alebo uspávam 😲 no tiež anjel 😠 ale to jej neprešlo, bo to už bolo s toľkou "dobrotou" aj na vola dosť 😠

mummy01
22. máj 2012

tak moja svokra tiez patri do tohto klubu 😀 Je niekedy az tak prehnane mila ze ma z nej hlava boli,lenze to nieje prirodzena milota....vidim ako sa premaha len aby sa stale len milo tvarila.Ked tam prideme tak cely vikend trci v kuchyni a stale nam nieco vari-tiez ma pocit ze laska sa vyjadruje jedlom.Ak v kuse nejeme tak sme zlí,nechape preco nasa dcera tak malo papa a preco ju nenutim.....Je stale taka strojena,strasne sa kontroluje a uvolnenu ju vidim vynimocne.Ked pride k nam musim predtym dokonale upratat lebo inak celu navstevu za mnou chodi ze co mi pomoze,ked vidi spinave okna tak umyva okna,ked zbada kopu na zehlenie tak zehli......uz som jej to zakazala a vravim ze ked prisla tak nech sa venuje detom lebo sa na nu tesili ale ju to nebavi a radsej by upratovala.Ja sa potom citim blbo lebo teda mam doma cisto ale prevadzkovy bordel sa u nas nachadza stale lebo to by som sa musela zblaznit keby som stale len upratovala.Potom casto pocuvam ze ona zvladla sama deti,aj male hospodarstvo aj zahradu a vzdy mala upratane a vsetko tip-top-Proste prototyp dokonalej zeny ktora chce mat vsetko okolo seba dokonale.Tiez ked od nej odchadzame tak nam nabali plnu tasku jedla,mam z toho nervy lebo navarit si viem podla svojho vkusu a ked jej ja prinesiem nieco navarene alebo napecene tak mi to pri odchode vrati.Deti si teda nepyta,teraz vynimocne tam dcera mala ist na 3 dni a to nam ju uz na druhy den chcela doniest lebo dietatu sa treba venovat a to potom ten poriadok nestiha 😠 Jasne ze nam aj pomohla ked bolo treba ale velmi mi vadi ta strojena a prehnana milota.Ked sa deti narodili tak tiez sa nam zasa velmi milo plietla do vychovy,usmernovala nas no po par hadkach sa naucila ze si to neprajem a chvalabohu manzel stoji na mojej strane.Myslim ze chvilami sa ma aj boji,takze do vychovy sa nestara ale ked su nahodou deti u nej bez nas tak si vsetko robi podla seba a nerespektuje moje pokyny-napr.nedavno rano strazila maleho lebo som sla k lekarke a vravim ze mlieko je zvyknuty pit hned po zobudeni v posteli,no ona ho ulozila na gauc a pustila mu rozpravku a az potom dala mlieko a maly sa ho ani nedotkol tak sa potom stazovala ze on mlieko nechce 😖

minewka
22. máj 2012

ženy, ženy...nehnevajte sa...ale musím napísať....vy asi fakt nemáte inej roboty, len domácnosť...
A že kúpia sliepky, zajace a podobne???Super, vybozkávala by som im ruky nohy - ja pracne zháňam dačo bio a platím za to nehorázne prachy.
So všetkou úctou to desne preháňate a ste príšerne vzťahovačné. Ako keď niekto fňuká - že tá sprostá krava svokra spravila tortu - ale smotanovú a ja smotanú nejem - to je hlupaňa...veď to sa desne už len číta...
Ak dačo nechcem jesť, vyhodím to alebo dám zožrať psovi.

To fakt nevidíte tú zúfalú prezúfalú snahu byť ešte niekomu na osoh, pomôcť , nebyť sám bez detí??? Veď si to uvedomte - že raz decká odídu a s mužom budete sami ako prsty, utíchne detský smiech, vrava, pubertiacke hádky, všetko...zrazu prádzny dom, byt..je to život, ale je to desne kruté....staroba, samota...skúste na to pozerať takým očami...alebo povedzte - treba nám domáci kompót, džem, sirup...veĎ dajte nejak pocítiť tým svojim rodičom, že ešte nie sú do starého železa.

To som zvedavá, ako raz Vám padne - keĎ budete v úlohe svokier a babičiek - že vašou psou povinnosťou bude slušne prísť v stanovený čas prísť, opýtať sa môžem ho zobrať na ruky, môžem mu dať pusu, môžem pohladiť, môžem upiecť koláčik...ako nejaký psíček, podriadený.

Mne to príde napríklad desne neúctivé...aby sa moja vlastná matka a môj vlastný otec (a sú to zlatí ľudia, ktorí nám,ako deťom, obetovali fakt veľa) - pýtali, či môžu dať vnučke pusu, či ju môžu na ruky zobrať...a nikdy v živote by ma ani nenapadlo nazvať, že je to choré a že mi to lezie na nervy....okamžite by som takú servílnosť uťala - nech si vnučku vezmú na ruky a dajú jej pusu kedy len chcú, bez opýtania...!

Ja to ani pri najväčšej snahe nechápem...Nehnevajte sa na mňa. 😒 😒 😒 😖

94
22. máj 2012

@minewka ahoj no pravda je niekde uprostred....ja nechcem aby moj príspevok vyznel ako nevďačný......vieš ale niekedy je toho veľa.....ale verím že tieto príspevky vyzerajú nevďačne....len platí že kým nezažiješ tak nevieš. 😅

carodejnica
22. máj 2012

@minewka Tak teraz si trafila do čierneho, super. 😎 😎 😎 Podpisujem, čo si napísala.
Som si prečítala pár príspevkov a nechápem, 😕 ja mám rovnako starostlivú svokru - až moc - ako niektoré maminy tu, ale mám dojem, že sa od toľkej dobroty nevedia zmestiť do kože... (myslím tie maminy).

petjka
22. máj 2012

@minewka ja ak nieco potrebujem poviem, uvedomujem si, ze si nevedia zvyknut, ze su naraz sami v tom velkom dome, ale co je vela to je vela, pomoct, ano preco nie, raz za cas, navarit alebo nabalit domov jedno - ano preco nie, ale raz za cas a nie zakazdym a v takom mnozstve. Mne nevadi ze chce pomoct - raz za cas, ale nie zakazdym a v takej miere ako je to teraz. Všetko od tial po tial. Moji rodicia su tiez sami v dome, ale respektuju to, ze uz mam vlastnu domacnost, ze som niekoho manzelka a matka a chcem sa o svoju rodinu postarat, aj preto k nim vzdy rada chodim, lenze moja svokra ma toto problem respektovat a docieli tym postupne len to, ze k nej budem chodit coraz menej a menej

xlucia
22. máj 2012

@halienka u nas som musela svokre kluce odobrat, lebo my sme ju cakali na zastavke ze je pomozeme s taskmi, ona obisla dom, samam si odomkla a uprtovala mi to do chladnicky. a mobil zdvihla az ked si urobila ako chcela. takze kluce som vzala a uz nikdy nevratila.

iwiny85
22. máj 2012

Aj moja svokra je nadmieru starostlivá. Zo začiatku mi to neprekážalo, dokonca sa mi veľmi páčilo, že nám pomáha a zaujíma sa o nás. No postupom času to už bolo moc. Začala kupovať kadejaké zbytočnosti, samozrejme nič praktické, nič, čo by sa hodilo do bytu... keď som ju prosila, aby si nerobila starosti, že mne sa páčia iné veci... ostala som ja ako nevdačnica... Začali vykrikovačky a hysterické telefonáty, že sme tam týždeň neboli...a keď sa išiel narodiť malý tak sa to všetko začalo neskutočne stupňovať, bola som v 7 tt a už sme mali nakúpené zásoby plienok, obrúsky, už zorganizovala všetky známe aj neznáme, no skratka katastrofa. malý sa nám narodil v 33tt, bol mesiac v nemocnici a keď sme si ho konečne priniesli domov, tak bez ohlásenia sa k nám natlačila, som myslela, že vybuchnem od zlosti. Pretože sme ju upozorňovali, že keďže je malý predčasne narodený, tak nemôže mať hneď okolo seba veľa ľudí...Všetkým rozprával, že si ide zobrať dovolenku a starať sa o malého... Teraz ma malý skoro 9 mesiacov a nič sa nelepší, stále sa natíska, kupuje zbytočnosti, čo sa buď hneď pokazia, alebo rozpárajú ...máme stavebnice, kocky, a iné veci od troch rokov... neviem načo 🙂. Keď ja niečo kúpim tak stále lamentuje, že nám dá za to peniaze. Keď mám malého na rukách tak mi ho stále berie s ironickou poznámkou, poď ku mne veď ona ťa má stále doma...neviem, čo je horšie zlá svokra, či prehnane starostlivá svokra... ?

alenka600
22. máj 2012

"....zufala, prezufala snaha byt este niekomu na osoh......"
Tak ak si niekto postavi zivot vylucne na tom, ze jeho dni su naplnene tym, ze niekoho obskakuje, utiera niekomu nos, pecie, vari, rozdava sa, tak je len otazkou casu, kedy bohuzial takto dopadne. A nemyslim si, ze klucom k zaplneniu vlastneho prazdneho zivota je emocionalne vycicavania dalsej generacie.
Mozno su to tvrde slova. prepacte.
Jasne, ze niektore z veci, ktore sa tu spomenuli su prkotinky a myslim, ze vo vacsine ide v tejto teme o vykecanie sa.
Co sa mna tyka - s mojimi rodicmi mame obojstranne prijemny vztah, manzelovi rodicia - svokor je fajn, ale nema o nas nejak zaujem a svokra - to som uz popisala, ako napr. zdegenerovala svoju vlastnu dceru a otravila jej zivot vlastnymi neuspechmi. Moja svokra sa rozviedla, svojho syna vyhodila z domu a niekolko krat na neho zavolala policiu, svoju dceru tak isto vyhodila z domu, kompletne so vsetkymi susedmi vedie sudne spory. Snazim sa s nou teraz mat aspon aky taky vztah,, to ze si k nam priniesla papucky beriem skor ako srandu, ale ona zne to, co sama zasiala........

dominikuska
22. máj 2012

@minewka ono co pises je vsetko super a krasne. Aj u nas to funguje/ fungovalo podobne. Len cim je maly starsi tak si ovela viac uvedomuje , ze u svokrovcom moze vsetko. A oni mu vsetko daju. A kedze posledne tyzdne mi bolo dost zle tak maly tam travil kazde poobede tak mi ho uplne zmagorili. Maly uz nepapa vtedy kedy sa ma, uz nepapa tie veci co ma ( nahradene je to nepriperanou stravou) . Maly neposlucha ked mu nahodou zmenime cinnost, je to boj rano ist do skolky, naobed ist zo skolky, ist do obchodu, v obchode je boj lebo chce vsetko. Bije svokrovcov ked mu nieco nedaju a oni sa na tom bavia. Maleho mi nosia na rukach, uz vytiahli aj kociar. Maly si proste robi co on chce, my mame smolu a musime ho pocuvat. A to je asi ich praca za 2 tyzdne. TAKZE moji svokrovci su super ale asi to s tou vychovou prehanaju, nie?