Pripadám si neschopná a to ešte nemáme deti
Ahojte, obdivujem vsetky zeny co chodia do prace, zvladaju domacnost a k tomu este deti. Ja neviem, ci mam depresiu alebo co, ale vzdy ked pridem domov a zbadam ten bordel, mam chut sa rozplakat a obcas sa neviem pohnut aspon 15min z miesta, proste zamrznem (na gauci alebo za stolom)
Mame novy dom, len prizemie ma 100m2, horne poschodie 60m2 a k tomu pivnice. Nastastie staci upratovat len to prizemie, kedze hore sa to este nepouziva (tam to obcas povysavam a pretrem podlahy) a pivnice mozu byt zatial v takom stave ako su.
A teraz k veci, stavam kazde rano o pol 5, hodina mi trva cesta do prace/z prace, po praci do obchodu, z obchodu domov. Pridem a vsade bordel(riad, chlpy od psa,atd). Podlahu musim denne povysavat a umyt, potom navarit (nemozem nic rychle, bo drahy nezje hocico a vacsinou je to casovo narocne) a ja uz nevladzem. Viem ze ma tu odsudite, ze este nema ani deti a uz to nezvlada, ale prave z toho som zufala, ze som ako zena zlyhala. Som unavena, psychicky vyšťavena z prace a cestovania. Ako to zvladate este aj s detmi?
Rozmyslam, ze zacnem cvicit, ze by ma to dobilo ale neviem sa donutit, iba by som spala a spala.
Manzela nechcem nutit mi pomahat, robi este okolo nasho domu a aj svoju pracu a je mi trapne, ze ja nezvladam tu svoju “zensku” cast domacnosti. Sice poriadok vzdy nejako spravim, bo mi to neda ale o 22tej padam do postele mrtva. Chceme dieta ale ja si to neviem predstavit a dost ma to od toho odradza.:(
@seva22 A tak mozno ked vidí špinavý tanier sa mu podozrivo začnú rozchádzať ruky 😂🤷🏻♀️
@nevludna a psa na dvor nedavaj prosim ta ! My mame dva velke chlpate psy,musime casto vysavat, prat, a denne ich 2x umyvame v sprchaci. Pohoda nevadi nam to,berieme to,ze sa to musi urobit ako cena za to,aby boli s nami dnu.
@babikadaska to urcite nedam, kedze je odmala nauceny byt pri nas, s tym som sa uz zmierila
Z domacnosti mojich rodicov (zazila som na vlastnej kozi) viem, ze aj muz, ktoremu aj voda na caj prihorela (teda moj otec), sa naucil varit, nakupovat, domace prace-okrem pracky, to je mimo jeho schopnosti (akoze), v case, ked mama zacala pracovat na vysokom poste a my deti sme boli este na 1.stupni.
A to tvoje hanbenie sa pred JEHO navstevami a kamaratmi! Tak toto mne nikdy zily netrhalo, co si kto mysli.
@nevludna nehnevaj sa, ale on robi z domu, narobi denne bordel, a ty to davas dokopy??? Ja som s muzom 17rokov, a boli casy ked bol doma, ci chory, ci robil z domu, ci nezamestnany... kazdy jeden krat som prisla do vyupratovaneho, vzdy bolo oprate a vyvesane, skladanie a zehlenie vzdy nechal na mna. Sem tam aj nieco uvaril, ale popravde vari dost nezdravo a casom pochopil ze mne liter oleja v jedle vadi. Nikdy ale nikdy sme si pracu nerozdelovali, proste ak mam cas ja urobim ja, ak on urobi to on. Mame 2 psy a 2 deti. On venci velkeho psa, dcera maleho, oni chceli oni sa staraju, ja ked tak dam im jest. Samozrejme, ak je naozaj potrebne vezmem ich von aj ja, ale toto je proste na nom, lebo on chcel psa. Ked robim do 18tej, malinka je so mnou v praci (ma 11mesiacov) o 16tej ju pride vybrat a spolu so starsou dcerou sa postaraju, ked pridem cca o 18.45 domov, uz je v pyzamku, navecerana, a ja mam na stole veceru... nevarenu, ak tak nejake toasty alebo nieco podobne... rodina ci uz dvojclenna alebo viaccleenna sa musi o pracu podelit... tvoj manzel je predsa doma, musi aj jemu zalezat ako to tam vyzera... sadnut, a povedat pekne na rovinu ake mas pocity, co ta nici, a spolu skuste najst cestu ako to poriesit... ste manzelia, tzn.ak nebudete komunikovat, nastane problem (hoci zrejme uz sa rodi). Treba jeden druhemu pomahat, laska predsa nie je ok, ak je jeden z dvoch nestastny.
@nevludna ja som technicky antitalent a moj muz ma nenuti aby som menila ziarovky ci rezala parkety,a predsa,ked ho poprosim,aby nieco spravil doma,tak to spravi...ved vztah nie je o tom,ze fifty-fifty,ved to proste tak nefunguje,fungovalo by to,keby chlapi mohli rodit😉 by sme sa s muzom dohodli,ze prve dieta vynosim a odrodim ja a druhe on😃
@deedol uz som sa jej aj ja pytala vyssie. Tak som zvedava na odpoved. A ked si odpovie,tak by mala skusit predostriet svoju predstavu manzelovi.
var na dva dni, ja mam 2 deti a teda urcite nevysavam a nezmyvam dlazky denne. 2x tyzdenne vysavac 1x umyvanie a utieranie prachu. v sobotu robim velke upratovanie. ked sme sa nastahovali chcela som mat vsetko tip tom upratovala som tu denne ako strhana ale ma to vystavovali neskutocne a casom ma to preslo. s detmi sa treba aj hrat aj ist s nimi von nemozem travit cas len varenim a upratovanim. a drahyby sa mohol tiez raz za cas uspokojit aj s jednoduchsim jedlom... a zapoj ho a to co najskor lebo vyhoris a bude to horsie. nepomoze ti ked nevie ze nevladzes, ty mas svoju pracu on svoju, ale zijete tam obaja. ty varis, on nech poprace riad. nech povysava, ty pozmyvas atd. a neboj sa deticim viac ich budes mat tym budes sikovnejsia.
@deedol mne len staci, ked si po sebe uprace (to som uz predostrela, a raz uprace, raz nie) ale hlavne, nech nemam z neho pocit, ze ked si sadnem, tak je zle. Nepotrebujem od neho, aby lestil domacnost, ja to zvladnem, len ked to neurobim v ten den, nech nepocujem od neho blbe poznamky. Tot vse. To som mu povedala, uvidim co bude
@nevludna daj mu precitat reakcie zien mozno pochopi 🙈
podla mna keby si zila sama tak upratujes raz do mesiaca a mas poriadok... a popri tom sa este budes aj nudit po veceroch z prace a stihla by si vychovat aj deti.. ak musis robit sluzku tak sa necudujem ze nestihas
@sashenocka007 Hej, alebo sa dobre naserie, že ho rozoberá na nete.
@saslavka73 asi tak😄
@nevludna Nedaj si skákať po hlave. Na dobré sa rýchlo zvykne, neodnaučíš ho to. Teraz kým ste mladí, funguje sex, milo, prítulne a pomaly rob zmeny. Povedz, že si unavená, vykresli mu ako sa cítiš. Môj muž tiež vstáva o pol piatej, ale o siedmej, ôsmej večer už od neho nikto nič nechce, to je veľa aj na koňa. V práci ide ako raketa. Ja mám voľnejšie cez deň, rada ho obslúžim aj keď sa mi nechce. Ale keď môžem odpočiniem si, lebo potom lepšie vládzem, keď je toho viac.
@nevludna Hmmm, mám pocit, že upratovanie je iba špička ľadovca. Existuje povaha tzv. people-pleaser: ľudia Ťa majú radi, lebo si vždy milá, usmiata, ochotná, nikdy nekričíš, nikdy nič nechceš, nikdy nepovieš nie, vždy sa ospravedlníš, pretože vinu berieš na seba. Pomyslenie, že sa niekto na Teba hnevá, alebo je nespokojný Ťa ničí a urobíš všetko len nech prestane.. Nespokojný pohľad od rodiča alebo partnera Ťa bodne rovno do srdca.
Korene sú v detstve, toto je dospelý osud poslušných dievčatiek, ktoré pochopili, že keď urobia, čo rodičom na očiach vidia dostanú za odmenu lásku. Akýkoľvek nedostatok vedie k veľmi krutej sebakritike, pretože s nedostatkami si lásku nezaslúžia. Kdesi v podvedomí tušia, že si na plecia naložili veľa, ale radšej tento krehký hlások umlčia, lebo požiadavky z ich strany by viedli ku konfliktu a strate lásky a tomu sa treba za každú cenu vyhnúť.
@nevludna Sorry, takeho by som kopla do prdele. Moj ma zamestnanie, hobby co mu vynasa tolko co zamestnanie, a este poprace, navari ked treba, po sebe umyje. Ked som bola tehotna robil uplne vsetko, od varenia, nakupov, pratania. Teraz ked mame babo tak mi rano navari aspon kase, porobi nakupy, postrazi a pohra sa s malym, proste co mu poviem. Odkedy som otehotnela pre neho nieco ako volny cas neexistuje, ale to ani pre mna.
@nevludna ach zlatko, vyzerá to tak, že mu robíš slúžku, neviem či je tak naučený z domu od mamy (ten môj bol), že mu ešte v 28r vytierala zadok. Ja som si to najprv neuvedomovala a snažila som sa mu ukázať, že "nebude ľutovať" a že si našiel dobrú partnerku. Podotýkam, že keď som bývala sama, som mohla zo zeme jesť, no pri ňom som to prestala zvládať. Tiež boli blbé poznámky, že kedy plánujem upratať celý dom konečne, lebo že odkedy sme sa nasťahovali, tak upratujem systematicky postupne a ešte som neluxovala (ten dom mal 3 poschodia, pivnicu, ktorá bola prerobená na hosťovskú izbu a každé poschodie malo 100m2). Vtedy som sa psychicky zrútila, lebo aj ja mám svoju prácu, povinnosti a nedá sa stíhať aj upratovať, aj ísť nakúpit, aj navariť a ešte byť aj partnerkou na plný úväzok. Rodinu som už pomaly nevídala, s kamoškami som prestala chodiť na kávu, lebo som sa starala o dom. Takže vlastne som sa pekne krásne spakovala a utiekla, pretože on bol bohém, miloval keď bolo o neho postarané, ale postupom času som prišla na to, že on doma nepohne prstom a presne ako si napísala, stačilo by mi, ak by si upratal po sebe, udržiaval poriadok, takže tu rodina neprichádzala do úvahy
Jedna vec mi nejde do hlavy. Dom 250 M2? A to akože na čo? Čo vás tam býva 10? My máme 5i byt 120 M2 a úplne to stačí... A keď sa sťažujem, že 4x denne treba ísť so psom von, tak si ho nezadovážim. Veď to má byť relax, nie stress. Čiže si tie životy komplikujete samé, sorry. A robiť chlapovi slúžku? Treska by som ho lopárom po hlave!
@lucka_lucia lebo táto služba je len v BA .. a vieš, sú aj ľudia, ktorí žijú mimo pupok sveta
@extempore Žijem 20-25 km. od BA a donesú mi aj sem.
@extempore Z tohoto dôvodu nechcem veľký dom, byt. A čím si starší už sa Ti nechce a ani nevládzeš.
@chrumka333 daj tip na ten vysávač Gordon ďakujem
@misinka0611 v Martine ani v Žiline nerozvážajú... Pre plebs mimo BA sa to asi neoplatí 😂😂😂

@nevludna a momentalne cakam dvojcata a vobec sa nebojim,pretoze viem,ze sa na neho mozem spolahnut a spolu to zvladneme bez toho,aby som sa zblaznila.
Ak budes pokracovat v tom co doteraz,t.z.ze sa budes starat o muza aj celu domacnost sama, musis si to lepsie zorganizovat. Prestat sa tym trapit,ze je to tak ako to je,a ked to nebudes brat ako zataz, budes sa na to pozerat snad inak.