icon

Pripadám si neschopná a to ešte nemáme deti

nevludna
19. nov 2018

Ahojte, obdivujem vsetky zeny co chodia do prace, zvladaju domacnost a k tomu este deti. Ja neviem, ci mam depresiu alebo co, ale vzdy ked pridem domov a zbadam ten bordel, mam chut sa rozplakat a obcas sa neviem pohnut aspon 15min z miesta, proste zamrznem (na gauci alebo za stolom)
Mame novy dom, len prizemie ma 100m2, horne poschodie 60m2 a k tomu pivnice. Nastastie staci upratovat len to prizemie, kedze hore sa to este nepouziva (tam to obcas povysavam a pretrem podlahy) a pivnice mozu byt zatial v takom stave ako su.
A teraz k veci, stavam kazde rano o pol 5, hodina mi trva cesta do prace/z prace, po praci do obchodu, z obchodu domov. Pridem a vsade bordel(riad, chlpy od psa,atd). Podlahu musim denne povysavat a umyt, potom navarit (nemozem nic rychle, bo drahy nezje hocico a vacsinou je to casovo narocne) a ja uz nevladzem. Viem ze ma tu odsudite, ze este nema ani deti a uz to nezvlada, ale prave z toho som zufala, ze som ako zena zlyhala. Som unavena, psychicky vyšťavena z prace a cestovania. Ako to zvladate este aj s detmi?
Rozmyslam, ze zacnem cvicit, ze by ma to dobilo ale neviem sa donutit, iba by som spala a spala.
Manzela nechcem nutit mi pomahat, robi este okolo nasho domu a aj svoju pracu a je mi trapne, ze ja nezvladam tu svoju “zensku” cast domacnosti. Sice poriadok vzdy nejako spravim, bo mi to neda ale o 22tej padam do postele mrtva. Chceme dieta ale ja si to neviem predstavit a dost ma to od toho odradza.:(

misinka0611
23. nov 2018

@extempore Nedávno mi jedna mamička ktorej chlap robí v Tescu nieco s týmto s logistikou hovorila, chce Tesco to chce tuto roznasku rozšíriť lebo to ma úspech.

extempore
23. nov 2018

@saslavka73 ale v tejto diskusii je takých žien viac... 300 M2 dom? My máme 120 m byť, 3 veľké spálne, pracovňu a obývačku s kuchyňou... Velikánsku kúpeľňu, 2 WC. Stíhame s mužom upratať len tak tak a to s veľkými prácami nám chodí 1-2 x do mesiaca pomáhať jedna pani. Načo je komu 300m2 dom? To čo tam robia swingers? Alebo sa po večeroch naháňajú po schodoch?

merry_v
23. nov 2018

kočky čo ste spomínali tie vysávače robotické dajte tip na ozaj dobrú mašinku,😀

extempore
23. nov 2018

@misinka0611 ja mám rada nakupovanie takže u nás by sme to využívali asi len sporadicky, ale ako služba je to fajn 😉

dskjhfdlkdjhl
23. nov 2018

@extempore my mame dom, ktory ma vyse 300m a v pohode ho zvladnem upratat, ani nam nikto nechodi pomahat a nemam dojem, ze by ten dom bol pre nas velky-sme 4 clenna rodina a plne ho vyuzivame. Neozumiem celkom tomu, ze preco chce niekto vnucovat niekomu, ze mu ma stacit 100 metrov, lebo jemu staci. Samozrejme, ak to niekto vo velkom dome nezvlada, tak asi musi hladat ine riesenie, ale pisat vseobecne, ze naco je komu 300 metrov, to je trochu zvlastne.

saslavka73
23. nov 2018

@dskjhfdlkdjhl Keď sú deti je v pohode, ale keď odídu je to veľa. Môj názor.

dskjhfdlkdjhl
23. nov 2018

@saslavka73 Tak u nas budu deti este dlho, co bude potom, to ma teraz az tak nezaujima. Taky dom sa vzdy da predat, ale myslim, ze u nas ani toto nehrozi.

extempore
23. nov 2018

@dskjhfdlkdjhl to koľko izieb tam máte? Takých 7 tipujem... Už len kvôli vykurovaniu by som to nechcela, o upratovaní ani nehovorím.. ja nikomu nevnucujem, že je najlepších našich 120 m, ale tiež sa tu nesťažujem, že nestíham

saslavka73
23. nov 2018

@dskjhfdlkdjhl Mňa to zaujíma. Však ak Tebe vyhovuje, tak je to ok. Len postaviť si a potom lamentovať nie je ok.

extempore
23. nov 2018

@dskjhfdlkdjhl práveže tieto velikánsky baráky sa ťažko predávajú... Najviac idú bungalovy do 150 m2

dskjhfdlkdjhl
23. nov 2018

@extempore pozri, niekomu vyhovuje maly dom/byt, niekomu velky. Ja som sa nikdy nestazovala, ze nestiham, nezvladam. Nam to vyhovuje, presne splna nase poziadavky a o jeho predaj sa naozaj nebojim, keby to bolo nutne. Pri dome zalezi hodne od lokality. Izieb mame presne tolko, kolko sme chceli a na vykurovani sme zatial neskrachovali. Takze, ak tebe staci 120 metrov, tak je to OK, nam by nestacilo, ale nikomu nevnucujem, ze si ma kupit/postavit vacsie obydlie.

dskjhfdlkdjhl
23. nov 2018

@saslavka73 ano, ak niekto nezvlada a lamentuje, tak to nie je OK, ale to nie je nas pripad. My mame presne taky dom, aky potrebujeme a aky sme chceli. Co bude o 20 rokov, to aj tak nikto nevie.

extempore
23. nov 2018

@dskjhfdlkdjhl len by ma, čisto sociologicky zaujímalo, aké pohnútky, koníčky atď. vedú 4 člennú rodinu k tomu aby potrebovala 300 m barák.. Fakt nič v zlom, ale to je na každého člena 75 M2, čo je normálna rozloha 3i panelákového bytu. Niektorí ľudia obrovským barákom demonštrujú fakt "máme na to". Nehovorím, že má 4 členná rodina bývať v 2izbáku, ale 300 m mi už príde ako rozdrapenosť.

dskjhfdlkdjhl
23. nov 2018

@extempore nemaj strach, nie sme rozdrapeni, ani nic svojim byvanim nedemonstrujeme. Nam to takto vyhovuje a nemam dovod ani povinnost nikomu cudziemu nic vysvetlovat.

extempore
23. nov 2018

@dskjhfdlkdjhl v pohode, keď potrebujete tak potrebujete. Keby ste na to nemali tak by ste to nepotrebovali 😉

dskjhfdlkdjhl
23. nov 2018

@extempore keby sme na to nemali, tak by sme to nemali. Ale kedze sme to chceli, tak sme urobili vsetko preto, aby sme na to mali.

saslavka73
23. nov 2018

@dskjhfdlkdjhl Keby si s tým bola ok, tak tu nevypisuješ. Máš a čo, aby sme to vedeli, či čo.

dskjhfdlkdjhl
23. nov 2018

@saslavka73 ja som s tym OK, mna akurat zarazilo, ze niekto si dovoli napisat, ze naco je ludom 300m, ked jej staci 120m. No, mne je jedno, ze jej staci, nam nie, ale ked jej staci a je v pohode, tak OK, ale nech sa nesnazi druhym vnucovat to, co im ma stacit. Ja som uplne v pohode, nas dom neberiem ako nieco nadstandardne, nepotrebujem sa ani chvalit, ani stazovat.

saslavka73
23. nov 2018

@dskjhfdlkdjhl Tak na čo o tom toľko........ Ja s tým robím a dovolím si tvrdiť, že každý kto má veľký dom to v 50 tke ľutuje a nadáva na to. Ale má. Ale ok. Prajem všetko dobré.

extempore
23. nov 2018

@saslavka73 a to je presne ten dôvod... Nikto na svete má nepresvedčí, že 4 členná rodina potrebuje ako priestor k životu 300 m barák. To je už potom fakt len o demonštrovaní niečoho. Mám takú kamošku. Všade sa chvastala, že má 300 M2 dom. Potom som ju bola pozrieť. 😂😂😂😂 Z 300 m je 150 pivnica a tam také absurdné miestnosti ako sušiareň bielizne, práčovňa, posilňovňa, vínna pivnica, sklad, miestnosť s biliardovým stolom a podobné trápnosti. Hlavne, že v slabej chvíľke sa potom priznala, že nemôže ísť na MD lebo by nezaplatili 1200€ hypo...

saslavka73
23. nov 2018

@extempore Veru tak. A potom sú ľudia, ktorí na to majú aj využijú ale tí majú inú robotu ako vypisovať obhajoby na mk a je im to suma fuk kto si čo myslí.

besnavila
23. nov 2018

Mne to príde, že už teraz si ako sluzka domu...ak ho v tomto nechas, slúškou ostaneš do konca života..potom ho už nepreucis..myslim že základ je ,ak teda neupratuje, tak nech za sebou aspon nerobí bordel..srcit riady do umývačky zvládne kazdy..to vyváranie radšej nekomentujem :D..inak ľudia stavajú obrovské domy a potom zabijú pol života dochádzanim do práce a starostlivosťou o dom a zahradu...tak asi si to chcela, nie?..inak to nechapem

extempore
23. nov 2018

@saslavka73 presne. Ako svokrovci mojej sestry. Obrovský barák, deti už vyleteli z hniezda a oni dvaja používajú akurát v prízemí kuchyňu, kúpeľňu, obývačku a spálňu. Hore majú 4 obrovské izby a na druhom poschodí ešte tri manzardky. 200 M2 zatuchliny...

saslavka73
23. nov 2018

@extempore Narobili sa tam, investovali kopu prachov, odtŕhali si od huby a decká to zdedia a rozdrbú. Super vízia.

nevludna
autor
23. nov 2018

@besnavila jasne, potrebujem sa len do toho dostat, zorganizovat, nie pocuvat pritom vycitky od neho, ale to uz sme si vydiskutovali🙂

nevludna
autor
23. nov 2018

@extempore 100m2 je u nas garaz, pracovna, kotolna s drevom a polovnicka miestnost, sklad....zatial nam staci prizemie, ale ked pridu deti, tak vrch je ich...zila som v byte 70m2 a neviem si na takom malom mieste predstavit rodinu s 2-3 detmi, to by ma psychicky drblo...a platit to v pohode platime, to nas netrapi...a co bude o 50 rokov? Mozno to predame a pojdeme do mensieho, mozno sa nedozijeme, mozno to mozno to...to clovek nevie, ale nebude kvoli tomu v malom, lebo vsak co ked budem mat 80?

dskjhfdlkdjhl
23. nov 2018

@extempore
@saslavka73 mne je naozaj jedno, co si vy dve myslite, nam nas dom vyhovuje, ak ste vy spokojne v tom, v com byvate, tak potom nerozumiem, preco sa druhym snazite vysvetlit, ze ziju v nespravnom dome😉 Ale nemusim vsetko chapat.

babikadaska
23. nov 2018

Inak my mame dom 48 metrov stvorcovych (ano aj take existuju) a sme uplne spokojni. Budu tam s nami aj nase dvojcata. Von budu mat dvor zahradu a obrovsky ovocny sad na preliezky atd.
Zatial sa nechystame menit. Sme spokojni. Platime malicku hypoteku. Upratovanie malina. Kym som neotehotnela tak.sme vela cestovali po europe,napr tym ze nemame skoro ziadne vydavky,vybrali sme si mesiac neplateneho volna a sli do talianska. Potom sme si kupili harleya a vela jazdime na vylety cez vikendy. Mame radi vino. Ja kazdu volnu chvilu relaxujem a citam. Do toho tie nase psy. Tak sme sa stretli a tak nam to vyhovuje. Ani jeden z nas nechcel nikdy velky dom. Je to pre nas velka vnutorna sloboda,vediet,ze hocico by sa stalo, poplatky za dom a byvanie utiahneme aj z jedneho platu.
Samozrejme ak chce niekto tych 300 metrov, ako tu pisala prispievatelja vyssie,je to v poriadku. Ako si kto urobi,tak ma 🙂 len hlavne je any bol clovek v tom svojom byvani aj s partnerom spokojny a to zase autorka teda nie je... drz sa a vyries to !! Nebud otrokom domu ani manzela. Mala by si sa viac venovat sebe. Aj fyzicky (cvicit ,oddychovat) aj psychohygienu. Si este mlada uzivajte si vztah a citte sa dobre. Nie takto ako to mate teraz.

babikadaska
23. nov 2018

@dskjhfdlkdjhl nas sa vela kamosov pyta opacne - ako budeme s dvomi detmi v dvoch izbach a ja ze normalne :D chapem ich otazke,ale nechapem,preco maju potrebu vnucovat svoj nazor o byvani..je to presne ako pises -kazdy nech si byva tak aby to vyhovovalo jemu a potrebam jeho rodiny. Si sikovna a velky dom ti nerobi problem udrzovat. Ja nie som schopna bez manzela udrzat ani ten moj maly a to mam susicku umyvacku a sme iba dvaja :D

manqua
23. nov 2018

Akoze niekto nazory, ze dovidenia. Neviem preco niektore sudite, kazda sa snazime zit ako najlepsie vieme. Aspon ja to tak vnimam a kazda vnimame nieco ine ze je fajn 🙂 Jak sa hovori? Zi a nechaj zit 🙂