icon

Prišla som o sestru a nedokážem sa s tým zmieriť

26. feb 2023

Ahojte, zdravim vas, pisem anonymne tak sa nehnevajte ale potrebujem sa uz niekde vyrozpavat, su to dva roky co som prisla o sestru, nekomunikujeme spolu, nestykame sa, teda lepsie povedane ona somnou..a ja sa s tym neviem zmierit 30 rokov som mala sestru ( je o rok starsia) a teraz nemam ..prestala somnou komunikovat koli dedicstvu ( klasila) lebo ona nejak usudila ze ja nemam narok na dedicstvo po mame a mala by vsetko dostat ona..ked som sa odmietla vzdat svojej casti dedicstva vj jej prospech prestala somnou komunikovat uplne..lebo som vraj sebecka a nenazrana

eva8
26. feb 2023

@elizabet173 nepokúsis sa, nevieš. Na druhej strane, ty poznáš sestru a situáciu lepšie. Písala som z vlastnej skúsenosti. U nás to ale nebolo o dedicstve

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
autor
26. feb 2023

@eva8 ja ho poznám od detstva nikdy mi nebol sympatický a manipuluje podľa mňa veľmi lebo viem o ňom že je strašne na peniaze...teraz pracuje ale predtým dlhsie nerobil

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
0silvia0
26. feb 2023

Sestra ti asi zavidi, ze budes mat 2 nehnutelnosti. Zavist je svina, ale je to sestrin problem.

dilino
26. feb 2023

Ja tiež som tak prišla o 2 sestry netrápi má to nech si užiju aj to moje dedičstvo na každeho raz príde karma je zdarma.

karolinakr
26. feb 2023
autor
26. feb 2023

Viete tam ide o to že my máme dom s mužom vďaka tomu že manžel zdedil pozemok a zobrali sme hypo 700000 na stavbu + ten byt ktorý sme predali a vyplatili hypo + ostalo nám niečo .segra má len ten byt lebo tej bol po rodičoch a jej priateľ nemá žiadnu nehnuteľnosť..tiež býval len u rodičov..a závidí že ja mám dom a ona len byt..

karolinakr
26. feb 2023

chore, pokial ťa mama nevydedila, nemaš mat prečo vyčitky svedomia
Aj ked sa niekto stara 2 roky pred smrtou, preco by mal dedit vsetko, druhy nič.Keby sa staral 30 rokov, potom by mi to davalo zmysel; ano on sa obetoval taky dlhy cas, zasluži si ale kvôli roku opatery zhrabnut všetko? no necitila by som sa dobre takto pekne ste sa podelili, mama ta nevydedila, nemaš prečo odist bez všetkeho, ked je sestra pažrava, raz nato doplatí a dostane po nose od života a možno si na teba spomenie

deti95060810
26. feb 2023

na sk sa to pomerne často stáva...keď sa jedná o peniaze brat brata nepozná...
poznám viac prípadov. len málokedy sa dokážu vzťahy dať ešte do poriadku...

rakywanda
26. feb 2023

Tak ja som prišla o sestru, pretože som, podľa nej, na pohrebe neprejavila dostatočne smútok. Ale mňa to práveže oslobodilo, vzťah som udržiavala len že "máš len jednu sestru".

eva8
26. feb 2023

@elizabet173 prepáč, považovala som ťa po tvojom oslovení za autorku, tak som s tebou komunikovala ako s autorkou.
Moja vlastná skúsenosť bola, že som dovolila ex, aby som sa ozvala, prestala sa stýkať s rodinou. Neuvedomovala som si, že som sa dostala do područia. Preto som navrhla, aby autorka zistila, kto je ten sestrin priateľ zac, dávala som otázky, ako sestra pri náhodnom stretnutí vyzerá, čo z nej vyžaruje, či je arogantná, alebo začína byť utrapena, alebo zachytila akúkoľvek inu zmenu.

@autorka spomenula, že ho pozná od detstva, vždy bol na peniaze, robí až teraz. Čiže bol prizivnikom, ak začne byť zgrlos ku sestre, (pretože tie peniaze, čo zarobí sú "jeho"), tak sa to na sestre odzrkadlí. Bude nervóznejšia, jej "hrdosť jej nedovolí prejaviť na vodnom jej nespokojnosť. No, uvidíš, ako sa to vyvinie. Možno nie je žiadny problém u nich. Ale šťastný a spokojný človek druhým neubližuje. Ja by som sestru pri náhodnom stretnutí pozdravila. Usmiala sa a pozdravila 🙂
Ale ako som písala (omylom inej diskutujucej), ty si v tej situácii, čiže ty vieš najlepsie. Odpustiť sa dá aj nevhodné správanie sestry, viem, že ťa to boli

karolinakr
26. feb 2023

To je ich problem, že nemaju dom, priateĺ nepracuje svoj byt nepredali, čakaju na zazrak Par rokov dozadu, ak ste mimo Ba sa dal dom aj za 200 000 kupit.Tak namiesto zavisti už sa mohli posunuť dopredu..Ja tiez poznam xy ludi, čo len dedia, dedia, dedia, ale tak na mňa to vplyv nemá. Osud mi nedoprial a som s tym uzrozumená..Budem zavidiet a čo si pomôžem..mam dost starosti aj bez toho..

hyta
26. feb 2023

V mnohých rodinách sa vzťahy pokazia keď sa jedná o dedičstvo. O sestru by si nenávratne prišla, keby zomrela. No tá tvoja žije, je to len na vás či sa dokážete zmieriť.

maminkadeticiek
26. feb 2023

Naco to riesis?Zmier sa s tym.Ak je ina taka obmedzena,ze nevie ze bez ohladu na cokolvek si zakonny dedic a mas narok na uplne rovnake dedicstvo po mame ako ona tak neviem ci ti to stoji vobec za rozmyslanie.

karolinakr
26. feb 2023

Normalne jej povedz, ze ma dvere u teba kedykolvek otvorene, ale ver mi, vela x cudzi element zasiahol do sudržnosti rodiny,ze sa celkom rozvratili vztahy, nech boli surodenci akokolvek dobri priatelia. Z nojho pohladu je človek, co sa necha cudzin popudit proti rodine hlupak, ale zas ked rodina kona zle, nebudem ju velebit, len preto, že je rodina Treba najst spravny balans..Tvoja sestra este nedozrela..možno pride čas, ked pochopi, ako ti ubližila a možno na to nepride vôbec..modli sa za ňu a uvidíš

betulinka1
26. feb 2023

Vobec sa s tym netrap. Zameraj sa ine vztahy ako vztahy so sestrou. Ja mam kamosky co su mi ako sestri, v dobrom aj zlom. Ked mas chut, tak jej len tak zavolaj ako sa ma, zavolala ju na kavu. Ine by som neriesila. Ale to len preto aby vedela, ze sa aj ona moze ozvat. Neboj raz na to pride, ze jej partner je debil, raz na to pride, ze kvoli nemu sa nestretáva so sestrou. Musi vsak na to prist ona sama 😉. Drzim ti palce.

liljana
26. feb 2023

Nas dvoch maloletych surodencov nevlastni surodenci tiez obrali o dedicstvo po otcovi. Rozdelili si vsetko medzi seba. Dnes sa bavime normalne, aj ked sa mozu vlastne hanbit, ze kedysi obrali svojich surodencov, co mali 5 a 13. Cas kadeco utrasie.

karolinakr
26. feb 2023

už len to slovo - obrat surodencov o dedičstvo je hrozne..no moj tatko sa 30 rokov napr.nerozpraval so sestrou kvôli tomu..nemam rada nečestnost vo vseobecnosti..takych ludi svedomie, že ich nezožerie zaživa sa čudujem..ja by som sa necitila dobre vo svojej koži..mne sa to hnusi

1andrea111
26. feb 2023

700000 hypo je ozaj dosť

daniela1911
26. feb 2023

@1andrea111 myslím, že hypo bola 70.000€, tam je preklep, aj by to pasovalo, že z menšieho bytu vyplatili hypo a niečo ostalo.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
daniela1911
26. feb 2023

@liljana ako vás mohli legálne obrat?

liljana
26. feb 2023

@daniela1911 Peniaze z kniziek (vela penazi) mal otec doma, vybrali, ked to vyzeralo zle a mama sa vzdala za nas maloletych dedicstva (byt, auto, chalupa), ze zostali uplnymi sirotami (kedysi davno im zomrela mama, teraz otec) a tiez boli dost mladi, ked otec zomrel. Mali tak od 19r po 26r. Ale nemuseli to urobit. A kedze boli mladi, peniaze rozhadzali .. a zacinali potom skoro aj tak zase od nuly

autor
26. feb 2023

@1andrea111 pardon 70 000

deti95060810
26. feb 2023

@rakywanda tak to som ešte nepočula...

karolinakr
26. feb 2023

@liljana tak im treba tak toto je svinstvo..vkladna knizka, byt a auto - a este sa s nimi bavite ..si viac ako velkodušna

karolinakr
26. feb 2023

@elizabet173 tebe som pisala? ohladne čoho?

karolinakr
26. feb 2023

Keby si mala hypoteku 700 000, tak potom by som asi aj ten byt za 80 000 oželela, ked si zijete na tak velkej nohe

sticker
elizabet173
Autor odpoveď zmazal