icon

Prišla som o sestru a nedokážem sa s tým zmieriť

26. feb 2023

Ahojte, zdravim vas, pisem anonymne tak sa nehnevajte ale potrebujem sa uz niekde vyrozpavat, su to dva roky co som prisla o sestru, nekomunikujeme spolu, nestykame sa, teda lepsie povedane ona somnou..a ja sa s tym neviem zmierit 30 rokov som mala sestru ( je o rok starsia) a teraz nemam ..prestala somnou komunikovat koli dedicstvu ( klasila) lebo ona nejak usudila ze ja nemam narok na dedicstvo po mame a mala by vsetko dostat ona..ked som sa odmietla vzdat svojej casti dedicstva vj jej prospech prestala somnou komunikovat uplne..lebo som vraj sebecka a nenazrana

karolinakr
26. feb 2023

@liljana taketo chytračenie nemam rada..ja sa nadopujem peniazmi a druhy nech po kanaloch chodi..asi by som spat kludne nemohla..ale mamička mala bojovat bohužial mäkka natura

derdia
26. feb 2023

No vidis, ja som prisla o 3 zo 4 surodencov, za to, ze mi ujo daroval pozemok a nepytal sa na ich nazor....
Co uz...a ako ste to nakoniec doriesili? Ona ma jeden a ty druhy? Ci dostala oba ona? Mama to ako rozdelila?

ahhola
26. feb 2023

Autorka, nic si nevycitaj. Rozdiel medzi dedenymi bytmi bol 30 000,teda segra dostala ta opatrovanie ročne 15 000...to bolo viac ako veľkorysé, plus matka zrejme penziu nestrovila celú a kvaplo jej aj odtiaľ.

Segra ma teraz pijavicu na krku a keď ten chlap narazí na majetnejsiu, ešte segrou pošle k vode, alebo s nou zostane a o pár rokov nebude vedieť čia je a potom bude potrebovať helfnut... Neboj sa, ešte nieje všetkým dňom koniec🍀

liljana
26. feb 2023

@karolinakr My sme mali mamu, im nezostal nikto z rodicov, ani mama, ani otec. Tak mama od nich nic nechcela. O peniazoch na knizkach sa dozvedela potom. My sme si potom zarobili svoje vlastne peniaze, paradoxne sme na tom potom financne (a vzdelanim) lepsie ako oni. Oni boli vtedy mladi, blbi, sebecki. Naco to vytahovat po 20-30tich rokoch. Asi sa za to dnes aj hanbia ...

karolinakr
26. feb 2023

@elizabet173 aha, asi že k pocitu krivdy prida aj to, že jej nedopraje lásku ...toto by už bol extrem

karolinakr
26. feb 2023

@liljana hm...čo ťa nezabije, to ťa posilní..

luccija
26. feb 2023

Ty sa citis teraz vinna?ste obe jej deti a dobre si to navrhla.Jej frajer, alebo ona si mali zobrat hypo na dom ako vy a tiez by mali dom.hypo Vam nezavidia vsak?
Ale tak to byva vo vela rodinach

anetkaadamko
26. feb 2023

Normálne to nerieš....ani ona nie je šťastná....a k tomu je nenazrana..

iwesska
26. feb 2023

A naco ti je taka sestra? Podla mna sa prave najviac ukaze charakter cloveka v takychto situaciach. Ty si sa tiez starala,mas rovnaky narok ako ona,aj keby si mala 5 dalsich vlastnych domov. Jej frajer moze akurat tak drzat zobak a suchat nohami. Dostala vacsi byt, zanevrela na sestru a stale ma malo? Taka sestra by mi k zivotu nechybala.

bloger
26. feb 2023

Podľa mňa máš na to právo aj ty. Nie je správne, že všetko iba jej. Nie ty si v tomto prípade tá sebecká a nenažraná. Dúfam, že si uvedomí svoju chybu. A ty znovu získaš svoju sestru.

sono2
26. feb 2023

A ja by som zase rada počula sestrinu verziu a prečo si sa nestarala vôbec o mamu posledné roky ty? Si bola chorá 2 roky?

autor
26. feb 2023

@sono2 áno mam sklerózu multiplex

daniela1911
26. feb 2023

Môžeš mať čisté svedomie. Na dedenie si mala nárok, a nesledujú sa len posledné dva roky života, ako si to mysli tvoja sestra. Nechala si jej viac, podľa mňa jej to slušne vykompenzovalo starostlivosť. A hanba by ma fackala, ak by som závidela chorej sestre dedičstvo.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
ahhola
26. feb 2023

@bilberryday načo jej nakladás,
haloooooooo
, ona už má naložené, starala by sa, keby nedostala SM🥀

autor
26. feb 2023

@bilberryday ja som sa starala predtým 5 rokov keď sestra bola v zahraničí jedna vec druhá nenakladam len sa snažím objasniť okolností

ahhola
26. feb 2023

Máš to ťažké s touto dg., stihla si aspoň dietky?
Co ta na segra podporiť, tak radšej podryva, smutne... 💦

autor
26. feb 2023

@ahhola stihla som jedno druhé už radšej nie ani lekári neodporúčajú

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
autor
26. feb 2023

@bilberryday čo sa týka financií dohodli sme sa že dostane nehnuteľnosť o 30 0000 drahšiu ako ja..keď som sa ja 5 rokov starala kým bola ona v Čechách tam nik financie nevycisloval..

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
sono2
26. feb 2023

Nechaj sestru, možno vychladne. Občas jej napíš, ja by som tak konala, myslím, že ste neni ani jedna nejaká majetná, aby bolo čo závidieť.

ahhola
26. feb 2023

@sono2 práveže si podedili... .. Jedna mamka, 2 byty a šťastie im to asi neprinieslo,💔 namiesto radosti, ze im rodič nenechal len splátky v nebankovkach takéto nechutne tahanice... Co by iní dali za zdedeny byt, niekto sa naň nezmôže celý život...
Mamka im s láskou odkázala, oni sa v porozumení dohodli a tretí element🕷️všetko znicil

jamimo
26. feb 2023

@elizabet173 pravda je, mám 3 kamarátky jedináčky. Majú manželov z viac detí... Vyjadrili sa, že keď to vidia okolo tie vzťahy sú šťastné že nemusia riešiť takéto veci. Nechápu. Ja hovorím, veľmi rýchlo by ste pochopili...

jamimo
26. feb 2023

myslím si, že k situácii a deleniu majetku si zaujala férový postoj. Neviem kde nadobudla sestra presvedčenie že celý majetok má byť jej. Mala vaša mama dve deti? Mala! Ak rozpráva o nenažranosti, tak to svedčí o nej ako osobe. Ak sa prikláňa názorovo k svojmu frajerovi, tak smutné konštatovanie. Asi jej za viac nestojíš, on je viac. Viem, je to ťažké, napísala som to natvrdo... Netráp sa, sústreď sa na svoju rodinu, zdravie, harmonický život. Nenechaj na sebe orať výčitkami a nepochybuj o sebe. Ty sama, v hĺbke svojho srdca vieš ako to celé je. Nepotrebuješ k tomu sestru, aby ťa presviedčala o opaku, ktorá vykydá na teba vlečku hnoja a výčitiek, obviňovania. Nechaj ju, jej život, jej cesta...

jamimo
26. feb 2023

@bilberryday žieňa zlaté, ja nemôžem uveriť tomu čo su tu napísala. 🤔Ak by si sklerózu multiplex mala, alebo niekto z tvojej blízkej rodiny, v živote by si toto zo seba nevylúdila. Uvedom si, že je rozdiel príbeh vypočuť a rozdiel žiť. Ver mi, s tou sklerózou by si nechcela žiť...Trošku popracuj na pokore, sociálnej a emočnej inteligencii...

lila1988
27. feb 2023

Ono závisí, v akom stave bola mama a ako ste sa o ňu starali. Ak už bola tazky pacient, s nejakou demenciou, alebo prebalovanim, osobnou asistenciou, alebo pacient napr s rakovinou, vyvodom, musela jej pichat morfium, tak to sa nedá porovnat s tým, keď si sa o ňu starala napr. ty, keď bola fit. O tomto si konkretne nenapisala, v com ste sa starali. Ak to bolo celé na nej (predpokladám, že tá starostlivost nebola len ju ist skontrolovat) a že ste si ju s manzelom nebravali aspoň na vikendy, aby si sestra oddychla, tak chapem jej urazené ego. Poznam dve sestry, kde jedna mamu dochovala a druha jej za to nechala všetko, vrátane domu, dokonca jej je vdacna, čo pre ich mamu robila a dodnes sú si veľmi blizke (nie je tam zášť, závisť dedičstva, ale ako píšem vdacnost) a tiež poznam pripad, kedy sa vnuk staral o dedka 10 rokov (prebalovanie, kŕmenie, polohovanie a z dedičstva nevidel ani smietku, lebo mu za starostlivost deti dedka najprv sľúbili hory doly, ale po smrti mu nedali absolútne nič), tak samozrejme, že vnuk sa citi oklamany a s rodinou nekomunikuje. Čiže je to len na tvojom svedomi, len ty poznas okolnosti a vieš, či vynalozena námaha na starostlivost bola spravodlivo odmenena rozdeleným dedičstvom. A sestrin partner, ak ju mal doma a staral sa o ňu spolocne so sestrou, má právo sa k tomu vyjadrovať, lebo bol obmedzovaný starostlivostou o cudzieho človeka.

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
autor
27. feb 2023

Mama mala ťažkú cukrovku ale nebola imobilna ja som sa starala o ňu 5 rokov dokonca ešte aj v čase keď mne zistili diagnózu pootm sa sestra vrátila z čiech a nasťahovala sa k máme do bytu..aj s priateľom keďže som bola už vtedy dosť chorá ešte plus dieťa práca a podobne poprosila som ju či by sa nestarala o mamu ona ..lebo už som bola na konci so silami..starala sa teda dva roky ale to neznamená že to bolo výhradne na nej .tiež keď sa dalo sme s mužom pomohli..a navyše mama nebola úplne že ležiaca a odkázaná na pomoc ..prešla ja na záchod vedela si aj uvariť čaj alebo tak..len okrem cukrovky mala aj iné problémy takže sa to zhoršovalo..a takú riadnu starostlivosť že už len ležala potrebovala posledný mesiac..

karolinakr
27. feb 2023

A dostali ste tie peniaze z dedičstva nakoniec? tak kasli na to..nie kazdy je na svete spravodlivy, to si zapamätaj..ked sa o dedenie tyka, brat nepozna brata..tvoja sestra je zrejme zmanipulovana frajerom.Ty sa tes, že so svojou diagnozou maš dieta, pekny domček.Verim, že ta to trapi a boli, lenže sestra nie je tak duchovne vyspela, aby svoje činy vedela odhadnut v spravnom svetle.Mne sa tu v diskusiach pačili rozne pribehy, ze sa niekto vzdal podielu v prospech slabšieho, že niekto aj napriek, ze nedostal nič, dokaze sa bavit dalej su tu aj pekne priklady
A ako to chceš teda riešiť?