Prišli ste aj vy o blízkeho kvôli koronavírusu?
Ahojte, rada by som sa porozprávala s niekým, kto prišiel o blízkeho kvôli koronavírusu. Zomrela mi mamina, boli sme si veľmi blízke, no nepoznám nikoho, kto by prežíval niečo podobné. Stratiť blízkeho tak rýchlo, behom pár dní / týždňov z plného zdravia. Je ťažké sa s tým zmieriť. O to horšie, že pri koronavíruse nie je možnosť ani rozlúčiť sa, byť pri svojom blízkom, je v nemocnici úplne sám. To celé prežívanie odchodu ešte zhoršuje.
Ak by niekto mal podobnú skúsenosť a podelil sa, bola by som rada.
Úprimnú sústrasť všetkým. Je to celé strašné. Už nevládzem sa na to ani pozerať. Neviem, či vôbec niekto dodržiava v mojom okolí zákaz vychádzania. Všetci cez sviatky navštevovali starých rodičov akoby sa nič nedialo. Ja som nebola s mamou ani cez Vianoce, aby neochorela a nakoniec som ju aj tak neuchranila. Ale kto nezažije neuverí.
Moja mamička tiež zomrela na covid 24.2.2021. Bola zdravá, vitálna, nebrala žiadne lieky, nebývala chorá. Mala príznaky ako pri chrípke, teploty do 38 stupňov , únava, bolesti svalov a kĺbov. K doktorovi prišla po svojich pre antibiotiká. Diagnóza obojstranný zápal pľúc, potom večer sanitka, dva dni na kyslíku, potom 3 týždne na pľúcnej ventilácii a nikdy viac sme ju živú nevideli😢😢 Neviem sa s tým zmieriť, je to strašne ťažké to prijať , boli sme spriaznené duše, veľmi mi chýba....A nielen mne, celej rodine
@lucretia7
@dadaaellie skoro presne rovnaky pripad jak aj moja mamina, tiez obojstranny zapal pluc,brala ju vecer sanitka,potom 26dni na ventilacii a mesiac po ventilacii sa ešte drzala mesiac ale v nemocnici. 22.2. zomrela. tiez sme ju dlho nevideli. zdrava zena bez liekov, ešte v rakusku opatrovala.
Len s tym ,ze tyzden pred ňou umrel necakane aj ocino, nasli sme ho doma, zdravy clovek bez liekov tiez, tazko to znasal ze je mamina tolko v nemocnici, upušťal sa ☹ .
Mamine sme ani nestihli povedať ,ze ocino umrel. Mali sme tyžden po tyždni pohreb .
Čista katastrofa ☹
@jantato to si ani neviem predstaviť. Úprimnú sústrasť prajem. Prísť o oboch rodičov takto po sebe to musí byť príšerné...Ja by som to asi nezvládla...😢😢
@dadaaellie tomu ver, a tesne pred vianocami sme sa u nich este smiali vsetci,debatili, chystali sa na vianoce.... keby mi to vtedy niekto povie,ze budeme o 2 mesiace dva pohreby robit,mu poviem - že mu vyraža.... no ale bohužial ☹ . Dnes sme mali prve dedičske akurat, stale sa nieco rieši...chodime do roboty, plus deti ma zamestnavaju, tak sa da preziť. Ale vecer je vždy tažky, pride tma,na človeka to dolahne vsetko ☹
@jeronica áno rada by som sa pridala. Chcem vedieť, že v tom obrovskom smútku nie som jediná, potrebujem vedieť ako sa s tým vyrovnávajú aj ostatní...
@jantato Aj pre mňa je večer vždy náročný. Presne tak cez deň chodím do práce, potom domácnosť a kopec povinností. Večer zaspím, ale vždy v noci sa zobudím. A nočná mora😱 tlak na prsiach a žalúdku, akoby som sa dusila ja...niečo strašné.
@dadaaellie presne, zaspim a v noci sa zobudim, a furt mam dojem ze tam niekto je v izbe...no cele zle, potom ako zaspim spatky,ale je to pre mna večnosť ☹
@jantato aj ja to mám tak. A ešte mám strašné výčitky...nezanedbala som niečo? Nemohla som spraviť viac? Nedalo sa pomôcť aby to neskončilo tak fatálne? neviem...ale z týchto pocitov som nešťastná, stále ma to trápi...a to je ešte horšie ako smútok samotný..
@dadaaellie pevne verim ze to prejde , myslim to budenie v noci, je to otrasne ☹
@lucretia7 s týmto istým problémom som písala pár dní pred tebou...Moja milovaná maminka, zdravý a vitálny človek odišla tam, odkiaľ niet návratu😥😭 covid+ zápal pľúc. Tiež sme si boli veľmi blízke, nemôžem to pochopiť, prijať, že už tu nie je😢 mám depresie, v noci ma trápia hrozné nočné mory😱 , vôbec neviem ako budeme fungovať ďalej...
@dadaaellie
@jantato prisla som o manzela pred par dnami kvoli mozgovej porazke, pisem do tejto temy, lebo inu o umierani blizkeho som tu nenasla. Asi ze toto je skor forum o zrodeni zivota. Chcem vam len povedat ze tie vecery su u mna rovnake, berem kazdy vecer neurol aby som nato vsetko nemyslela a vyspala som sa, aby som cez den mohla fungovat- praca, deti, milion vybavovaciek.....rano ked sa zobudim, prvy pocit je katastrofa, ze to nemoze byt pravda.
@lucretia7 ahoj, áno, tiež som teraz v nedeľu prišla o moju milovanú maminku, ktorá tu ešte pred mesiacom bola, je to pre nás veľký šok a rana, pretože bola predtým zdravá a nebyť covidu je tu stále s nami, neviem ako sa s tým zmierim, kľudne sa mi tu môžeš ozvať, zdieľame podobnú bolesť a žiaľ

@lavender273 a to stále sa nájdu v okoli debili čo tvrdia že to je všetko vymysel a my čo smutime a bojujeme sa mame ako cítiť nemám slov....