icon

Prišli ste aj vy o blízkeho kvôli koronavírusu?

lucretia7
20. mar 2021

Ahojte, rada by som sa porozprávala s niekým, kto prišiel o blízkeho kvôli koronavírusu. Zomrela mi mamina, boli sme si veľmi blízke, no nepoznám nikoho, kto by prežíval niečo podobné. Stratiť blízkeho tak rýchlo, behom pár dní / týždňov z plného zdravia. Je ťažké sa s tým zmieriť. O to horšie, že pri koronavíruse nie je možnosť ani rozlúčiť sa, byť pri svojom blízkom, je v nemocnici úplne sám. To celé prežívanie odchodu ešte zhoršuje.
Ak by niekto mal podobnú skúsenosť a podelil sa, bola by som rada.

radolina
21. mar 2021

Uprimnu sustrast ti prajem. U nas v okoli tiez mnohi ludia co sa tyka znamych prisli o zivot a najhorsie na tom bolo to, ze ani neboli nejak stari. Hrozne sa na to divat, ked takto odchadzaju

kvetinkaf
21. mar 2021

Ja som nikdy neprispela do diskusie, ale teraz musím bohužiaľ, a práve do tejto témy ☹️ Mne zomrela pred týždňom maminka na COVID. Ocko mi zomrel keď som mala 12 rokov, súrodencov nemám, o to je to pre mňa ťažšie, lebo sme boli na seba veľmi naviazané. Chránila som ju pred tým, bola len doma, nosila som jej nákupy, aby sa nikde nenakazila, neviem ako sa to stalo. A tesne predtým ako sa mohla dať očkovať. Ani ju nenapojili na ventilátor, nedali jej šancu (vek 73, vysoký tlak, autoimunitné ochorenie), na JIS previezli až keď mala saturaciu 50, to už bola v nemocnici 5 dní, veľmi sa už trápila. A najhoršie je, že som ani nemohla byť pri nej, aby som ju držala za ruku. Ťažko sa mi s tým zmieruje, aj keď som veriaca.

lavender273
21. mar 2021

@lucretia7
Prijmi moju uprimnu sustrast.

Ja som stratila mamku tyzden dozadu. Ja sa z toho neviem spamatat. Ani neviem ako a kde zacat. Som.v zahranici a ani neviem prist domov. Idem sa zblaznit.

lavender273
21. mar 2021

@jantato preboha, toto je neskutocne. 💔 az sa to zle cita. Uprimnu sustrast.

stanulienkat
21. mar 2021

@mia.kll prepac,ale hadam si nemyslis,ze dostal infarkt z vyteru??? Ak nemas co rozumne k tomu povedat,radsej mlc.

janinah
21. mar 2021

@kvetinkaf mne trochu pomohli tie "správne" knihy,objavila som aj nové modlitby...napr. táto kniha https://www.zachej.sk/produkt/33978/ked-zomrie-...
mala som aj obdobie,kedy som nešla na cintorín,lebo som to nezvládala,a dočítala som sa,že je to úplne v poriadku,teraz už chodím,u ž je to 43 dní....mne vyplynulo heslo-nič nasilu a nechať prechod citom,plačem,ak potrebujem a modlím sa,ak potrebujem, nepracujem,ak nemám na to energiu...každý deň Ďakujem Bohu,že mamku uchránil od covidu,boli spolu pár dní pri jednom stole,na jednom gauči,toto je zázrak,že ostala zdravá...

janinah
21. mar 2021

@kvetinkaf a neboj sa,mamka sa netrápila,telo presne vie,kedy má "vypnúť" vedomie aj metabolické pochody,aby to umieranie sa dalo zvládnuť a lekári tiež pomáhajú,viem o tom

lucretia7
autor
21. mar 2021

@kvetinkaf Mrzí ma to, prijmi moju úprimnú sústrasť. Ja sa cítim rovnako. Tiež sa mi veľmi zle pozerá na to, že sa mohla už ísť očkovať. Chýbalo nám málo. Neviem, prečo to takto malo byť. Ale bolí to, a veľmi.

mia.kll
21. mar 2021

@stanulienkat Len k tvojmu rozumnému komentáru, viacerí ľudia sa sťažujú, že po testovaní začali krvácať z nosa, alebo museli kvôli poškodeniu membrány a ďalším komplikáciám brať ATB. Neviem akí odborníci v týchto prípadoch im robili to testovanie.

mia.kll
21. mar 2021

@kvetinkaf Úprimnú sústrasť, moja mama by tiež v tomto roku mala 73 rokov

stanulienkat
21. mar 2021

@mia.kll ked to robia nesetrne,mozu im skrabnut sluznicu. Ale v ziadnom pripade im nesposobia infarkt!!!

katulienkax
21. mar 2021

@stanulienkat Infarkt dostal od ľaku takze áno spôsobili mu infarkt , začal krvácat, zľakol sa, mal slabšie srdiečko ( to ani nevieš či mas slabšie ) a bolo vystarane

stanulienkat
21. mar 2021

@katulienkax ty vies, co sposobuje infarkt??? Krvna zrazenina, ktora sa ti dostane do srdca z dolnych koncatin. NIE z nosa. Tu zrazeninu tam mal a bola otazkou, kedy sa mu odtrhne. Ano, moze tomu prispiet vysoky tlak a stres. ALE nie zdravotnici mu sposobili infarkt vyterom.

dankabetka
22. mar 2021

@lucretia7 nie to nebol moj ocino v spravach, to bol iny pan.

jeronica
22. mar 2021

@lucretia7 Ahoj, ja som pochovala nevlastného otca beriem ho ako vlastného lebo iného som nemala. Viem čo prežívas nevieš povedať zbohom nevieš urobiť nič je v nemocnici. Mal iba 50 rokov a zanechal za sebou mojich dvoch súrodencov 7.5 a 14. Robili sme všetko preto aby sa dostal domov ale nepomohlo. Je mi to veľmi ľúto a prijmi prosím moju úprimnú sústrasť.

jeronica
22. mar 2021

@jantato u nás to bolo podobné ale nie 24.2 ale 24.1 . Nám zomrel. Prijmite moju úprimnú sústrasť

jeronica
22. mar 2021

@slniecko_12 prepáč že reagujem, ale nie nemalo to tak byť mohli tu ešte byť keby nezodpovední ľudia nechodili hore dole a mysleli si že keď mne nič nie je tak je to jedno. A je ich veľa až príliš veľa ktorým je to jedno.

nikazuz
22. mar 2021

Jejda zeny, vsetky prijmite moju uprimnu sustrast 😢 hrozne sa to cita. Ja som stratila maminu pre rokom v januari, zomrela na rakovinu, nie koronu. Ale tiez to bolo tazke, kedze sme spolu pracovali v jednej kancelarii, byvali vedla v domoch a travili spolu vacsinu dna, mali sme super vztah. Nastastie vtedy este pustali do nemocnice, bola som tam kazdy den, ale nepripustala si ze zomiera. Baby prajem vela sil, je to tazke prist o najblizsich...

jeronica
22. mar 2021

@nikazuz nikdy to nie je ľahké a vždy to boli. Držte sa .

lucretia7
autor
24. mar 2021

@jeronica Ďakujem, a veľmi ma mrzí, čo sa stalo tvojmu nevlastnému ocinovi. Bol ešte naozaj mladý ☹, určite veľmi veľmi chýba. Tiež korona ak sa môžem spýtať? Áno, to je to najhoršie, že nemôžeš ani do nemocnice, dokonca ani volať, nič. Proste odvezieš človeka (ja som dokonca odviezla vtedy iba že na vyšetrenia, ešte nebol ten stav taký, že by sme vôbec aj vedeli, či si tam maminu nechajú) a už ho nikdy neuvidíš. To je strašný šok a veľmi ťažko sa to spracováva.

jeronica
24. mar 2021

@lucretia7 ďakujem pekne. No ja žijem Bratislave ale naši v Lc u nás to bolo asi tak že začal kaslat v sobotu a mal miernu teplotu. V pondelok išiel na antigen negatívny , stále mierna teplota kašeľ dostal antibiotiká v piatok začal ževraj ťažko dýchať v sobotu ráno mamina už volala záchranku. V sobotu bol na Jiske ešte sme si písali cez mobil aj v nedeľu v pondelok neodpísal v noci ho museli intubovat a už bol na plucnej ventilácii od 13.12. bojoval do 24.1. na plucnej a potom mu zlyhalo srdce lebo sa neokyslicovalo keďže pľúca mu covid rozozral mal ich biele. Chápem že sa tam nedá ísť keďže je to ohrozenie len človek sa nevie rozlúčiť dako to neviem spravovať stále si myslím že príde. Úplne Vás chápem k d ju odveziete a myslíte si že všetko možno bude v poriadku My sme mali to isté nádej umiera posledná sme si vraveli ....

lucretia7
autor
27. mar 2021

@jeronica Napísala som ti správu. <3

rikarika
6. apr 2021

@lucretia7 ahoj, mne zomrel manzel, nie na coronu ale na krvacanie do mozgu, pred 2 tyzdnami odisiel skoro rano do prace a o pol jednej na obed mi volala zachranka ze ho beru do nemocnicecaby som di tam zavolala. O pol stvrtej mi volali ze krvacanie sa neda zastavit a jeho telo pracuje len na pristrojoch de facto je uz mrtvy. A ze v nasledujucich hodinach mi zavolaju ze umrel. Deti to poculi z telefonu, plakali sme strasne. Vydrzal este 2 dni. Tazko sa davame dokopy. Necakana rana zivota.

janinah
6. apr 2021

@rikarika úprimnú sústrasť,Boh nech vám pomáha prijať túto situáciu a dá veľa sily.

lavender273
6. apr 2021

@rikarika uprimnu sustrast. Taky mlady. Zbytocna smrt :(

rikarika
7. apr 2021
simca06022011
7. apr 2021

Uprimnu sustrast :( U nas to prave starsi zvladli lepsie, dokonca moji rodicia bezpriznakovo, ale aktualne mame blizkeho uz v umelom spanku v nemocnici, 30tnik.. 3 roky zenaty, doma rocne babatko, ako otras... Jeho manzelka ma naozaj zle obdobie, v decembri zomrel ocino, teraz toto...

monika123654
7. apr 2021

Mne zomrela sestra v septembri, mala 15 rokov, síce i mala aj iné pridružené choroby ako dawnov syndróm, obezita a astma, na štvrtý deň v nemocnici ako boli známe výsledky zomrela pri prevoze na infekčné oddelenie..... To bola rana pre všetkých,, bolo to naše slniečko,,,,,, no zostala nám len obrovská bolesť v srdciach

mariali31
7. apr 2021

Ahojte mne zomrel strýko čo somnou žil v spoločnej domácnosti .Na štedrý deň odvezený záchrankou pre infarkt .V nemocnici sa nakazil coronou bohužial deň po novou roku zomrel .Ťažko to znášam nemohli sme sa dôstojne s ním rozlúčiť nemohli sme ho obliecť 😭.A teraz iba chodím do cintorina za ním 😔

lavender273
7. apr 2021

No, aby som toho nemala dost, pred mesiacom mamka mi zomrela s kovidom, no a tento tyzden moja teta aj babka skoncili v nemocnici na oxygene. Ako ja uz nemam slov na toto.