icon

Prispievanie svokrovi

10. feb 2023

Ahojte. Vadi mi jedna vec a chcela by som nazor nezainteresovanej tretej strany takze skusim co najobjektivnejsie.
Svokor je na dochodku. Dva roky este popri dochodku pracoval. Spomenul manzelovi ze mu z dochodku nevychadza. Sam pritom hovori ze ma slusny dochodok ma 900 eur. A manzel zaraba slusne a zacal mu psoielat 150eur mesacne. Co mi vadi je ze svokor ma.manzelku (nie manzelova mama) ktora zarobi velmi slusne je lekarka ale kvazi ho vyzivuje syn nie manzelka a vadi mi aj to ze svokor denne pije (nevidno to na nom iba hladinkuje) a fajci aj 20cigariet denne (kolko to stoji mesacne?) Vobec by mi nevadilo keby manzel prispeje ze napr pokazi sa mu chladnicka zuby tak operativne.. Ale takto mi to pride ze keby menej pil a fajcil tak mu to z dochodku vychadza. Plus cakame druhe ideme platit drahsiu skolku potrebovali by sme sa stahovat do vacsieho..Neviem. Svokra si vazim mam ho rada ale citim ze nie som uplne okej s tymto manzelovym rozhodnutim. Som neprajna harpia?

Strana
z3
babulkomale
10. feb 2023

@zuzanockamt ja vzdy citam do konca, ale tvoj pokriveny nazor na spolocne financie v manzelstve netreba aplikovat na autorku. Ano, ma co hovorit do toho, ci sa peniaze z ich RODINNEHO rozpoctu daju svokrovi nech ich vydymi do vzduchu.
A ano, prispievam rodicom pomocou aj peniazmi.
Ale ty by si evidentne muzovi nekupila ani rozok z "tvojich" penazi, keby prisiel o pracu.

zuzanockamt
10. feb 2023

@babulkomale Veľmi sa mýliš. Nič o mne a mojom manželstve nevieš. Bodaj by všetky manželky boli aspoň sčasti ako ja. Dávam tu len to, čo uznám za vhodné.

babulkomale
10. feb 2023

@zuzanockamt no ja neviem, prirodzene by som cakala ze sa tu teda vykreslis pozitivne, ale vzdy davas arogantne komenty ohladne penazi tak sa necuduj, ze si tu tak aj vnimana.

annak14
10. feb 2023

Myslim si ze manzel chce svojmu otcovi dopriat. A je to aj jeho pravo,tiez by sa ani tebe nepacilo keby tebe niekto vravel kolko mozes a nemozes dat svojej rodine.ine by bolo keby tebe a detom nieco chybalo a muselo by ste niekde uberat na vydavkoch.

oblecenie99
10. feb 2023

@annak14 ak som dobre pochopila úvodný príspevok, autorka naznačuje, že aj začínajú chýbať (ďalší prírastok do rodiny, súkromná škôlka, väčšie bývanie).

annak14
10. feb 2023

@oblecenie99 mne skor pride , ze autorke vadi to kam
Pan svokor peniaze dava. Co je absolutne logicke po jednej stranke.z druhej strany si myslim, ze to je vec jej muza. Kazdy si myslim ,chce svojmu rodicovi dopriat.dnes tj sme a zajtra nemusime byt,tak asi preto

modrykonik33
10. feb 2023

Určite má svokor taký vysoký dôchodok? To by musel mať dlhodobo extrémne vysoký plat

autor
11. feb 2023

okik rozhodla som sa to nechat tak. sme manzelom som opat hodila rec. bolo mu to neprijemne. je fakt ze nas ako rodinu neukracuje. u mna su to asi aj hormony a hniezdenie. moj nazor pozna ale je rozhodnuty otcovi davat. ok. je to jeho otec. je to zlomok toho co zaraba. a aj jemu vadi otcovo fajcenie ale vedome sa tak rozhodol takze okik respektujem.

zuzanockamt
11. feb 2023

@babulkomale Veď je to len virtuálny svet. Ja beriem vážne ten skutočný. Čo sa týka financií, tam názor nezmením nikdy a všetko za tie desiatky rokov funguje. S manželom sme začali už tretiu dekádu a nikdy nikomu nič nechýbalo.

petedea
11. feb 2023

Uprimne?
Jadro tohto problemu ocividne spociva v tom, ze tvoj svokor a tvoj manzel, su zvyknuti na ine peniaze a na iny standard, ako ty a 900€ im pride malo.
Taki, ktori cely zivot zili v hojnosti, co je pripad svokra, kedze ma taky, na slovenske pomery vysoky dochodok, tak musel mat aj vysoky plat a tvoj manzel ho ma tiez a aj manzelka svokra a taki ludia, proste ludi, ktori museli cely zivot obracat kazdu korunu, ci kazde euro, nepochopia.
Takze si musis dobre premysliet, ako to manzelovi vysvetlis, aby to pochopil, ale podla mojho nazoru nepochodis.

oli18
11. feb 2023

@zuzana212722 Ty sa o moju kariéru nestaraj, ale o svoju. Zrejme ju závratnú nemáš, keďže nerozumieš základným súvislostiam.

zuzana212722
11. feb 2023

@oli18 ty si mne ukradnutá ja ti nemusím nič dokazovať vysvetľovať..ja sa mám veľmi dobre aj moja kariéra..ďalej s tebou nejdem strácať čas 😊

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
kaktusik007
13. feb 2023

@zuzana212722 no zrejme az taky prehlad o vyske dochodku nemas, ja som na dochodok odisla prave v case kedy som uz pracovala, plat som mala cely svoj pracovny zivot nad priemerom a moj osobny mzdovy bod za tie roky bol 1,4 - len na co mi to bolo dobre, kedze pri vypocte dochodku zohladnili to ako poistne za mna platil stat ked som mala 14 !!! rokov a priemer mi potom vysiel sotva 0,4. Takze ja si nerobim nadeje ohladne vysky dochodkov, sama vidim na sebe ze je to bieda a ak by sa mi nepodarilo pracovat este popri invalidnom -- som s detmi na hranici chudoby.

autorka - kedze manzel dobrovolne prispieva na neresti svojho otca, asi by som trvala na tom aby sa rovnaka suma prispievala aj mojim rodicom. uz len z principu. Ved ked nechyba 150, nebude chybat predsa ani 300.

lacibo
25. dec 2023

@zirafienka vy mate tiez 900 eur na jednu osobu v domacnosti? A manzelkin prijem sa rata aj do jeho prijmu, cize je to viac ako 900, pokial ma prijem aj jeho manzelka..urcite by som nic neprispievala..nepotrebuje vyzivne od vas zo ziadneho dovodu..ide o zneuzivanie podla mna

lacibo
25. dec 2023

@zuzanockamt to nemas pravdu..ze manzel prispieva zo svojho..prispieva zo spolocneho..kedze su manzelia..a kam idu spolocne peniaze rozhoduju obaja manzelia

Strana
z3