icon

Príťažlivá kolegyňa

marta14ke
20. máj 2014

Ahojte, situacia ma prinutila zalozit si novy nick a napisat, lebo uz neviem ako dalej. Sme s muzom 6 rokov manzelia a 12 rokov spolu. Byvame spolu 8 rokov. Nas vztah bol vzdy pekny, bez hadok, mali sme sa vzdy velmi radi. Deti nemame. Koncom minuleho roka mi manzel oznamil, ze asi nie je s nasim vztahom vsetko v poriadku lebo sa zamiloval do kolegyne. Nasledne na to po par dnoch z domu odisiel, ze si to potrebuje ujasnit. Bol prec skoro dva mesiace, za tu dobu sme sa stretavali a snazili sa situaciu riesit aj manzelskou poradnou. Po dvoch mesiacoch sa vratil s tym, ze chce manzelstvo rozhodne zachranit a k spominanej kolegyni uz nic neciti, ze bola vraj iba naplastou/nahradou pozornosti, ktora mu doma chybala. Uz je to par tyzdnov, co sa snazime manzelstvo zachranovat, ale bohuzial je tam stale ta silna pritazlivost mojho muza smerom ku kolegyni. Ona voci nemu uz nevyvija ziadnu aktivitu, v podstate staci, ze tam je a on na nu nevie zabudnut...aj ked tvrdi, ze sa velmi snazi a velmi chce, ale tu pritazlivost voci nej stale citi a ovplyvnuje ho to v napravani nasho vztahu. Neviem ako dalej... Je dolezite ze chce vztah obnovit a budeme dufat, ze ta pritazlivost casom odide? Alebo mam otvorit oci pred realitou a uvedomit si, ze to asi nezachranime? Ani on ani ona pracu nezmenia, takze su si na ociach kazdy den...

Strana
z5
lenbea
21. máj 2014

@marta14ke otazka je, či Ta aj podvadzal. ale ak chce zachraniť manželstvo, je to dobre. zaleži mu na tom. môže sa stať hocičo. mne mama furt hovorila, že aj vydata, ženaty sa môžu zalubiť. a čo mu vlastne doma chyba? možno treba trošku aj ostrejšie, že aj Tebe možno niečo chyba a nezalubiš sa hned. a ked nemate deti, možno mate peniaze aj na nejaku dovolenku, tak treba isť a hladať "stratenu" pritažlivosť. a poradna je určite dobra a ked ma zaujem, hadam Vam to pomôže. no zmeniť pracu nie je v tejto dobe lahke. ale hovori sa, ako prišlo, tak odišlo, takže hadam aj ta pritažlivosť ku kolegyni rychlo odide. ved už len aka by to bola kolegyna, ktora by chcela rozbiť manželstvo, to by si vedel taku ženu važiť? ak by s nou aj dačo mal, tak asi rychlo by to skončilo, treba mu to povedať. drž sa.

maminuska
21. máj 2014

ja toto nikdy nepochopím 😒 , fakt nikdy. Muž sa zahľadí do inej a aby uniesol pocit viny tak je super sa on podeliť s manželkou . 😅 , a ešte je v podstate považovaný za čestného človeka. 😅 .
Ja si ani neviem predstavit že by som s manželom riešila zahladenie do inej ženy. Považujem to za jeho problém ktorý si musí vyriešit sám a to už akokoľvek .
Keď sa to stalo mne , tak som len mužovi povedala že nech mi napíše čo mu doma chýba - odpoveď nič - , a len som mu povedala že ak sa to zopakuje ešte raz tak letí . Pre mňa to bolo ukončené a ako sa on s tým vysporiadal bol jeho problém .

Ako ženy viete si predstaviť že prídete za manželom a poviete mu že sa vám páči sexi kolega z práce ? A že ste sa asi do neho zahľadeli a ste v riadnom pokušení si to s ním rozdať ?Potrebujete si to premyslieť a najlepšie osamote.
Som zvedava koľké z nás by mali otvorenú cestu späť domov.

fitfiritka
21. máj 2014

@marta14ke Taketo veci sa stavaju a myslim, ze velmi casto a vy ste to ustali uplne skvelo zatial. To, ze manzel zasiel do poradne, ze ste si obaja vedomi, ze na vztahu treba pracovat a chcete ist do toho v tom Vam velmi fandim.
Podla mojho nazoru clovek stretne za zivot viac ludi, ktori ho pritahuju a nespravne nacasovanie- ak prave vo vztahu cosi chyba casto sposobi, ze clovek sa namota&poblazni&je pritahovani k niekomu inemu a v tomto case "oslabenia" sa da lahko zamotat a stratit nadhlad. Akoby ktosi vyhladoveni dostal pohar vody a pride mu to ako pohar vina. (a pri tom doma ma uplne uzasny mini bar, len nanho zabudol)
Ja inak povazujem za plus,ze manzel sa Vam zdoveril co preziva a nedrzi to v tajnosti.
Mam otazku-je naozaj pritahovany len fyzicky? Lebo emocinalne afery su tiez riadna galiba.
Taketo veci chcu cas-vlastna podobna skusenost. Ono sa to asi ani neda preluskat uplne hned aj ked uz na vztahu pracujete a robite vsetko spravne.
Citala som dve knihy ktore ma hned napadli, ze riesia tieto problemi, tak ked chcete Vam ich rada napisem do IP 🙂.

marta14ke
autor
22. máj 2014

@fitfiritka V zaciatkoch si myslel, ze sa zamiloval. Postupom casu to vsak preslo a momentalne k nej, co sa citov tyka, hovori, ze neciti nic. Bohuzial city voci mne ochladli, neciti ku mne to co roky predtym. Ma ma rad, vazi si ma, ale nevie povedat, ze ma lubi tak ako predtym.
Mozem poprosit o tie knihy? Myslim, ze viem ake, ale keby predsalen... 🙂 Dakujem

@maminuska Ja som priklad, ktoremu sa to stalo. Mozno preto teraz muza viem pochopit viac, ako by pochopili zeny, ktore to nezazili. Boli sme vtedy spolu kratko, myslim ze 3 roky. Islo o kolegu. Povedala som o tom muzovi, teda vtedy este priatelovi, a jeho postoj bol taky, ze sa zacal v nasom vztahu viacej snazit a casom to prehrmelo...

sirinka
22. máj 2014

@marta14ke v uplne uvodnom prispevku pises, ze vas vztah bol vzdy pekny, bez hadok a mali ste sa velmi radi... Takze prepac, citala som celu diskusiu a uz aj samotny nazov co to napoveda, ako si ho zvolila, takze je mi luto, ja som reagovala na precitane, co sa medzi vami dialo skutocne nemam odkial vediet, ked pises nieco ine. Takze pokial bude on zvalovat svoj maly zaujem o teba na velky zaujem o kolegynu, kym on nevyriesi tento svoj problem, ty mozes na vasom vztahu pracovat do roztrhania tela a mozes byt aj najuzasnejsia manzelka a zena pod slnkom, u neho neuspejes... On sa musi niecoho vzdat... Pokial naozaj tak velmi chce vas vztah zachranit...

lilitela
22. máj 2014

@marta14ke A preco nemoze dat vypoved?

sherynkamalinka
23. máj 2014

ja zacinam mat pocit ze sa jedna o dalsiu kapitolu knihy ala andersen...vymyslenymi pribehmi sa to tu len tak hemzi v poslednej dobe

oktoberka
23. máj 2014

@marta14ke no tak ja neviem asi som divna-moze byt 😀
aaaale....akoze naco je dobra taka "uprimnost"....kedy o nic akoze nejde-mam rada manzel,manzelku....ale budem jej-mu hovorit,ze som sa zapozerala do kolegu,kolegyne?

ak mi na nom-nej nezalezi...iba ma urcity sexualny drive?naco???

jasne,ze sa kazda z nas pozrie,pokurizuje s o sympatickym kolegom,atd...a mozno si aj povieme,ze vaaaaauuu....ale tak naco to budem hovorit partnerovi,ked ho mam stale rada a odist a rozist sa nechcem?

teraz som to mozno napisla velmi vseobecne....a som sa uprimnost....ale nie za uprimnost,kt.vlastne ani nic neznamena a moze pokazit vztah,kt.clovek ma...naco vrtat do niecoho,co funguje?

ale je tiz pravda,ze nieco vo vztahu nefunguje a tam uz ide iba o cas a prilezitost ako a co sa stane....a v kazdom normalnomm vztahu sem-tam slniecko na chvilu zajde...ale kazde rano ma vychadzat nanovo....a kazdy by si mal vazit to,co ma

umelo vytvarane problemy su nanic...a mozu znicit vsetko pekne,co je....

maminuska
23. máj 2014

@marta14ke hm tak tebe sa to stalo , stalo sa to aj množstve žien a aj mne že sa mi zapáčil kolega, ale aby som to vešala na nos manželovi a snažila som sa to s ním riešiť ? Však by sa na mňa díval ako na blázna.
A okrem toho ty si bola vtedy iba jeho priateľka, proste boli ste len v určitom nezáväznom vzťahu, každý mohol z neho kedykoľvek odísť.

To čo urobil tvoj manžel nie je čestnosť ale určitý druh sebectva, zatiahol ta do svojej nezrelosti , pudovosti a neschopnosti si určiť priority. Preniesol polovicu svojho "bremena " na teba štýlom ..." na tu máš a tráp sa " a vyvolal v tebe pocit viny .. že podstate ty nie si úplne ok , lebo on si chce uliať aj inde.
A ty sa v tom jeho probléme prehrabávaš ako v kope hnoja , točíš sa dokolečka a stále viac a viac sa zahrabávaš až nakoniec tam môžeš aj ostať. A ak ostane s tebou , bude úplne chybne považovaný za toho " kto odolal" a silnú osobu, čo je absolútna hlúposť.
Možno ďaleko viac než vláčiť sa po poradniach by pomohlo mu jasne povedať nech si to vyrieši sám, nech ťa tým nezaťažuje.

dionyzka
23. máj 2014

@marta14ke ... preprac, necitala som vseteky prispevky iba ten tvoj... myslim si, ze toto sa moze stat kazdemu, tebe, mne, mojmu ci tvojmu manzelovi. Jednoducho pod tarchou problemov doma, v praci, mozno i stereotypu, clovek sa do niekoho zahladi, kde vidi trochu odrtrhutia od reality, nieco ine, zivsie... jednoducho ulet. Ide skor o to, ako to zacne riesit. Keby totiz vsetko fungovalo ako ma, zahladiet by sa mohol, ale rozhodne by neodisiel a neriesil situaciu tymto sposobom. Nieco mu vo vasom vztahu chyba, hlada to inde a je ochotny si za tym ist i za takuto cenu. Alebo druha moznost: nevie co chce, este dostatocne nedozrel. Skusili ste poradnu, velmi dobry napad, este to skuste poriadne prediskutovat, vytiahnut z neho, v com teda vidi hlavny problem a potom sa rozhodni a triezvo uvazuj. Myslim, ze vypoved nepomoze. Pride druha praca, druha kolegyna, suseda... Musite najst podstatu problemu: je to napriklad sex, alebo to, ze nemate este deticky, alebo to nevie ani definovat, vychadza to nejako z vnutra, v com vidi problem .... Drzim palceky 🙂

blairgossip
7. apr 2018

@marta14ke ako to dopadlo? 🙂

marta14ke
autor
21. apr 2018

@blairgossip Mame dve male deti 😉

blairgossip
22. apr 2018

@marta14ke a kolegyna uz nie je v dohlade? 😂

montemotherone
22. apr 2018

@marta14ke city sa po rokoch menia. U vás, u iných, všade... Ak je postoj tvojho muža k láske ako takej taký, že potrebuje neustále cítiť vášeň a príťažlivosť, nie je to muž na celý život, "v dobrom aj v zlom"... Neviem, či chodíte do poradne, ale toto by mu mal niekto vysvetliť. Neviem, či tu je čo zachraňovať. Či tu vôbec bolo niečo čo malo skutočnú hodnotu. Toto mi pripadá ako veľmi povrchný vzťah, veľmi otvorený, bez obete, bez zdržanlivosti...

alexandraalexandrova
22. apr 2018

@montemotherone je to tema stara 4 roky 🙂 odvtedy uz maju dve deti, citaj vyssie, takze to asi nakoniec zachranili...je dobre citat ze aj takto to moze dopadnut 🙂

montemotherone
22. apr 2018

@alexandraalexandrova no a čo? bez ohľadu na to ako to "dopadlo" ten základ je všelijaký... Tak to na mňa pôsobí aj po 4 rokoch 🙂 ...a ako to naozaj "dopadlo", si môžu povedať tak po 40 ticho rokoch manželstva 😉

ressankajanka
22. apr 2018

@fitfiritka Súhlasím, tiež mám vo vzťahu rada úprimnosť a keď obaja na ňom pracujú, pretože CHCÚ aj skrz problémy. Problémy boli, sú a budú - ľudské, resp. vzťahové skúšky. Kto dá ruku do ohňa, že ho nikto iný okrem manžel/-ky už priťahovať nebude? Krásne napísané 🙂

alexandraalexandrova
22. apr 2018

@montemotherone hlavne ze ty to dokazes posudit takto na dialku a staci ti na to uvodny prispevok diskusie 😉😎

bambinomio99
1. nov 2018

Silna fyzicka pritazlivost vyprcha odlukou a tym ze vy dvaja budete viacej spolu a to co bolo zle napravite a budete sa tomu vyhybat
Pisem ti to z vlastnej skusenosti
Nemusi zmenit miesto iba jeho pozornost musi byt tvoja a to dokazete len spolu
Je to tazky boj,ale vyhratelny ,mate toho spolu viac odziteho a taketo veci sa proste stanu

slovakboy
Autor odpoveď zmazal
slovakboy
2. jan 2024

@bambinomio99 áno súhlasím

mariali31
2. jan 2024

Keď chlap podvedie ženu kvôli sexu dá sa to vydiskutovať ale keď sa chlap zamiluje tak tam už niet pomoci .....

bubusik_buk
20. feb 2025

@marta14ke ahoj už dlha doba ako ste na tom ?

Strana
z5