Problém ohľadom sťahovania
Ahoj 😒
Nneviem ako ďalej a nikto mi neporadí každý mi tvrdí že sa mám rozhodnúť sama ale ja neviem ako sa mám rozhodnúť ☹ .. Čakam bábätko s ktorého som veľmi šťastná 🙂 ale teraz mám taký problém že priatel chce aby som odišla bývať k nemu no býva 500km odtiaľ kde bývam teraz ja .. ale mamka povedala ze by bolo lepšie aby som ostala tu a prišiel aj on tu ale on to nechce ma tu svoju mama a s nou má problémy nechce prísť sem kvôli neje ako ja to chápem ale ja neviem ako ďalej .. nechce tu prísť stále sa hádame kvôli a zase ja nevie či tam mám ísť alebo nie keďže tam nikoho nemám len jeho a k tomu a mám pocit že už ani to bábo nechce a ja som v koncoch .. porade mi prosím ☹
@robin30 ved ma len 18, je to uplne nieco ine ako ked ma zena 30 ano zacala skoro,ale neni prva a ani posledna
ono ja som mala dieta v 19s tich a viem, ze chvilku trva kym si mlada mamicka zvykne ze rodina je ona, dieta a muz...Mne trvalo dlhsie pokym som dokazala mojich rodicov akoby odstavit na druhu kolaj a zacat si zit svoj zivot, to iste aj manzel tiez mu trvalo pokial si zvykol ze my tvorime rodinu a netreba vsetko vesat na nos rodicom
@glorikarebeka ako tak sondujem, zrejmeje novodoby trend na koniku, ked napise mlada mamicka po par prispevkoch riesit naco mala dieta tak skoro a pod. Poslednu dobu pribuda utocnych prispevkov...Skoda, keby sa zeny nespravali ako sliepky mohlo to byt celkom solidne forum
@glorikarebeka ja som mala tiez v 18tich dieta a nebola som zavesena mame za suknu ale s muzom sme to zvladli tu ide o pristup ako spekuluje kurna tak cakam dieta s chlapom tak som s nim mama jej to dieta neurobila
@robin30 ahoj, ja som sa tiez musela obdobne rozhodnut, avsak islo "len" o 300km...kedze som bola tehotna a partner mal doma vramci moznosti dobru pracu, rozhodla som sa odist za nim...tazko sa mi rozhodovalo, plakala som pri baleni, pri odchode aj pri vybalovani ale dnes viem, ze to rozhodnutie bolo v danej chvily spravne. A to som isla z hlavneho mesta na dedinu. Fungujeme, sme stastni. BA mi chyba ale nastastie mam vodicak, auto a vzdy ked mi je clivo sadnem do auta a idem. V zivote treba robit rozhodnutia a kompromisy a snazit sa urobit pre svoju rodinu maximum. Je to tazke, ale ak sa tvoj partner snazi a riesil byvanie atd tak to zjavne mysli s tebou/s vami vazne. 🙂
@robin30
Nechcem aby si mi pritakavala ako to hovoríš ty .. a nehovorím že sú namňa všetci zlí .. a vieš čo keď si ma chcela len urážať tak si m ani písať nemala .. A prepač ale nečakám 3 dieťa a viem čo všetko o obnáša .. len som chcela názor nič tak mi nedávajte najavo aká som neschopná ďakujem
@sima00 to malo byt pre teba 🙂.... Ja som sa tiez musela obdobne rozhodnut, avsak islo "len" o 300km...kedze som bola tehotna a partner mal doma vramci moznosti dobru pracu, rozhodla som sa odist za nim...tazko sa mi rozhodovalo, plakala som pri baleni, pri odchode aj pri vybalovani ale dnes viem, ze to rozhodnutie bolo v danej chvily spravne. A to som isla z hlavneho mesta na dedinu. Fungujeme, sme stastni. BA mi chyba ale nastastie mam vodicak, auto a vzdy ked mi je clivo sadnem do auta a idem. V zivote treba robit rozhodnutia a kompromisy a snazit sa urobit pre svoju rodinu maximum. Je to tazke, ale ak sa tvoj partner snazi a riesil byvanie atd tak to zjavne mysli s tebou/s vami vazne. 🙂
@svetluska82
Presne myselala som že sú tu skúsené ženy matky ktoré mi povedia názor na celú vec a nieže má budú odsudzovať a urážať zato
@sima00 su tu matky roka prevazne, ale najdu sa aj normalne skusene zeny, ktore poradia 😀
@svetluska82
Vidím že niektoré sú tu len za účelom hadký a tak 😉
Ahoj. Tie obavy a neistotu spôsobujú asi tie tehotenské hormóny. Chápem, že je ťažké byť ďaleko od rodiny aj od kamarátok, ale za pokus to stojí. Ak má priateľ v mieste bydliska dobre platenú prácu, naozaj by bola škoda odchádzať. Bude musieť zabezpečiť teba aj bábätko. Veď ak to nebude fungovať, vždy sa môžeš vrátiť k mame, ktorá ti pomôže a priateľ bude platiť alimenty. Ja by som to ale hneď na začiatku nevzdávala, určite by som to aspoň skúsila.
Tie veci okolo bábätka sa naučíš. Ja som 1000 km od mojej rodiny a kamarátok a zvládla som to sama. To sú také materinské inštinkty, že proste na niektoré veci prídeš sama. S čím si nebudeš vedieť rady, poradí ti pediatrička, zavoláš mame, opýtaš sa na prechádzke nejakej maminy, alebo tu na MK. Začni už teraz čítať nejakú knihu, alebo popozeraj články a videá o starostlivosti o dieťa na nete.
V každom prípade, držím palce, aby si sa rozhodla čo najrozumnejšie a hlavne zdravé bábätko 🙂
@sima00 ahoj, mozno tu uz nieco podobne odznelo, necitala som prispevky, ale ja Ti musim MUSIM poradit to, ze ak mas mamku, ktora ako vravis radi nech ostanes tu, a je na dochodku alebo ma taku pracu, ze jej vystane nejaky cas, a zaroven ma aj chut a ochotu ze by Ti pomahala, obcas uvarila, upratala, pomohla s babom, alebo pokocikovala ci neskor ked bude vacsie pohrala sa s nim kym Ty si porobis co potrebujes, alebo si oddychnes ked to budes potrebovat, tak URCITE nech partner pride za Tebou byvat. Neda sa opisat ake perfektne je mat sa o koho v tomto obdobi zivota opriet. Usetrite si neskutocne mnozstvo frustracie, nevzdavajte sa tohto pokladu - dobrej babky. A s veeelkym dorazom by som chcela povedat, ze ak ma partner problemy so svojou mamou, tie ho dobehnu nech je kdekolvek, aj Panu Bohu za chrbtom. Vzdialenost v tomto nehra ziadnu rolu, nijako to nezlepsi kvalitu zivota, ked tak iba zdanlivo a velmi docasne...Nech to vsetko dobre dopadne a prajem vsetko dobre do zivota! 😉
@sima00 ani raz som ta neurazila napisala som ti kto tvori rodinu ze nebudes jedina od akejkolvek pomoci mas chlapa co vas chce tak nerozumiem co vahas a rozmyslas teraz mas omnoho viac moznosti ako som mala ja ked som mala prve dieta takze ci je tvoja mama 500km alebo 1000je to jedno nauxis sa vsetko ako aj ja aj ine mas centra pre mamicky to som ja nemala len mamcu na telefone teraz cakam dieta po desiatich rokoch sa smejem ze uz som vsetko zabudla tak tiez mamina bude na telefone fungovat a co ale hlavne rodina ma byt spolu toto musis ty v prvom rade pochopit lebo ocividne to nevies
@sima00 na tvojom mieste by som ostala pri mame kvoli reakcii priatela na tvoju otazku, že či je teraz vsetko len na tebe a dieta len tvoje. Ked odpovedal na to, že "nejako takto" tak mi nepride moc zodpovedny na to aby som sa ja za nim pristahovala.
Ale ty ho poznas a najlepsie vies aky je (pokial nie si extremne zamilovana a vidis veci realne)...
Byt tebou neustupila by som ked mas vnutorny pocit, ze on uz to dieta ani moc nechce. Este sa ani nenarodilo a uz je otraveny, nenechaj si nim znechutit tehotenstvo, zi si dalej a tes sa na dieta, ak je normalny tak sa v tomto prisposobi a pride za tebou ani sa nenazdas.
Neviem si predstavit preco by nemohol byvat v rovnakom meste ako jeho mama (ved ked s nou nevychadza, nemusi sa s nou vobec navstevovat, netreba sa hned stahovat 500km daleko)...
@missdiva tak v ich veku je pochopitelne ze pocit zodpovednosti tam nie je az tak vyvinuty, oni o par rokov dozreju, zmyslanie bude ine. Nemozme chciet aby 18 rocna mlada baba zmyslala jak 30 rocna zena co uz ma nieco odzite. Ak im vztah vydrzi ( co pochybujem) tak budu rozmyslat uplne inak. 😉
@sima00 myslím, že teraz by ti táto zmena neprospela. Ako ste vlastne fungovali doteraz? Ty budeš teraz potrebovať pomoc s bábätkom. Na druhej strane, pre váš vzťah by bolo dobré ak by ste boli s bábätkom spolu obaja. Partner by mohol urobiť ústupok a aspoň na prvý rok bábätka sa prispôsobiť. Potom uvidíš ako sa to vyvinie 😉
@missdiva presne môj názor, ja viem, že rodina má byť pokope, ale mne tiež nie je ,,sympatický" z toho, čo ona o ňom píše... Keby sa neskutočne milovali, ako to má byť na začiatku a hlavne z radosti, že budú mať malinké, tak si nebudú predsa robiť naprieky, ale dospejú k nejakému racionálnemu rozhodnutiu. Podľa mňa s ním šťastná nebude ☹ Ale zas je to len môj názor...
@papricka33 ono ak ma muz dobre platenu pracu je problem sa odstahovat, nikdy clovek nevie kedy si druhu pracu najde. Nevieme ci pracuje a kde, prip. ake ma uplatnenie inde.
@svetluska82 Podla mna by mala zakladatelka zistit ci ich vztah vydrzi a ci mu na nej a na dietati zalezi aspon na tolko aby neodisiel do ineho mesta len preto, ze nechce zdielat rovnake mesto s niekym kto mu lezie na nervy (uz to mi pride celkom pritiahnute za vlasy).
@eriksonka1234 aj mne sa zda jeho postoj ako buduceho otca a manzela neskutocne nesympaticky a dost nezrely.
dieťa čakáš s priateľom, tak by aj malo vyrastať s vami dvomi, nie s tebou a tvojou mamou, určite.
Aj ja sa prikláňam k názoru, že dieťa by malo vyrastať s otcom. Aspoň to skúsiť. Vysvetli to tak aj mame. A nechaj si ju v zálohe. Keď to nevyjde tak sa máš kam vrátiť. Aj ked najlepšie by bolo keď by on prišiel za vami. Ja žijem v Írsku. S dieťaťom si viem poradiť aj sama. Musím. Ale povi ti babka by sa zišla. Však muž v práci. Kamoškým nemajú vždy čas. No a ty ešte tam ani nikoho nebudeš poznať. Po tehotenských hormónov príjmu tie kojacie. Nebude to ľahké. Preber to s partnerom. Do detailov. No a ak ozaj máš pocit, že dieťa ozaj ozaj nechce, tak ostan pri mame. Aj keď veľa mužov si to len nevie predstaviť. Alen keď to zažijú tak to príde. Prajem ti aby to bol váš prípad. Daj potom vedieť ako si sa rozhodla a ako sa darí.
@sima00 sima zije sa tam kde sa zaraba. muz vas bude zivit ze, takze z tohto pohladu je to jasne. Blizkost mami je benefit avsak nie nevyhnutny.
Peniaze potrebujete a dobra praca pre muza je zaklad pre rodinu. Takze sa pozbieraj a chod za nim, a uisti sa aby ste mali spolocny ucet a dve karty k nemu a ziadne take sprostosti, ze on bude platit najom a ty z materskej, co tipujem, ze nemas, budes kupivat jedlo a plienky.
ked si to tak vezmes, tak to kde budete zit mozno nie je najvacsi problem.
bavili ste sa o kase, o svadbe, o deleni si povinnosti? teraz sa pytam skor pre zaujimavost, ze ako mladi ludia sa stavaju k takymto situaciam.
kazdopadne nebojkaj sa, vsetko zvladnete. ak sa milujete a nie ste odkazani na suchy chleba spolu sa vsetko naucite 👊💐🍀
@sima00 ahoj, pozri. Ak chceš bábo vychovávať s otcom, tak by si mala ísť za ním ty,podľa môjho názoru. Totiž, ak tam má prácu a tak, tak načo bude začínať znova? A čo ak ho v novej robote vyhodia v skúšobnej dobe atď? Mala by si staviť na istoty. Veď ťa tam chce, má isté zázemie a ak by to nešlo, nemyslím si, že by ťa mamina neprijala naspäť. 🙂
Chlapec má dobrú prácu a snahu o vytvorenie rodiny s ťuťkou, čo si bez mamy ani neprdne....a mnohé tu z neho robíte netolerantné hovado.
Ja ti nevím, Mařeno....
Tak dievčatko tehotné asi vedelo, kde jej drahý žije a opatrne dúfam, že sa o niečom aj porozprávali, kým ju oplodnil...
@nivea777 ale veď tak, že je chlap v práci a žena doma sama funguje väčšina báb. A pri 18tke verím, že zrovna aj jej mama bude v práci, na dôchodku pravdepodobne nie je. Takže bude bez otca dieťaťa, sama doma. 🙂 a ani ja som ešte nevychovala dieťa a keby partnera preložia na druhý koniec republiky, idem s ním.

@sima00 drzim palce a mas len 18 a klobuk dole .ze si dietatko vobec nechas keby si ostala s mamou bolo by ti smutno za partnerom, aj za mamou ti bude,ale ked zbadas malicke tak budes chciet aby bol pri tebe partner