Problém s dcérou a jej psom
Ahojte.Mám problém s dcérou,je dospelá a domov si doniesla psa STAFORDA.S manželom sme boli proti tomu, ale ona si urobila po svojom.Mali sme už doma jednu fenu,ktorá je kludná,poslušná.Pes staford je mladý húževnatý pes,ktorý mohutnie a neposlúcha.Náš dvor bol krásny,upravený o ktorý sa vzorne s manželom staráme,je to naša radosť mať pekný upravený dvor.No ale teraz ako pes rastie a mohutnie je dvor jedna katastrofa,polámané stromky,polámané konáre, trávnik už ani neni trávnik,lebo kde tento pes prejde,je len stopa ako po koňovi.všetko čo mu príde do cesty zničí.Ked ho zatvoríme do voliery, dcéra ho pustí a nadáva, že ho zatvárame, nestará sa o ňho,ako by sa mala.Exkrementy po ňom zbieram ja alebo manžel.Dcéra týždeň robí a týždeň je doma.Ked je v robote,tak domov chodí až v noci a ked je doma, tak je zalezená v postelil oddychuje, alebo ide s kamošmi von, Na psa si nájde raz alebo dva krát do týždňa čas ,aby s ním vybehla niekde von a vybehala ho.Ked jej vravíme, že ho tu nechceme, tak sa oduje a má milion argumentov, prečo ho nedá preč...že je pekný a podobné hovadiny.Ja už nemám na toto nervy, sústavné hádky a nepokoj v rodine za psa, ktorý nerobí dobrotu,mi uberá na energii.Dala som jej ultimátum týždeň na odstránenie psa z nášho dvora. Ako by ste riešili takýto problém vy ?
@fantagiro70 a nemas strach z dcerinej reakcie? Ked pride domov a zisti, ze pes tam nie je? Toto by som ja dcere nikdy nedokazala urobit bez jej suhlasu (viem, ze to nie je vychovne a plne chapem, ze ti vadi, ze sa musis starat o zviera, ktore ani nechces + vam nici aj zahradu). No, dcera je predsa dospela a darovat iba tak jej vec bez jej suhlasu pokym je prec mi pride fakt dost drsne...
@whitecat666 to nie je bez jej suhlasu, to je po mesiacoch neriesenia problemu nou samou. nemyslim si ze ma k tomu psovi nejaky vztah, keby mala, tak sa onho stara 🙄 celkove je nezodpovedne obstarat si psa ked kazdy druhy tyzden nie som doma, to uz co je 😝
@zuzana2000 my sme o tom nemali potuchy, že donesie domov psa,kedže už doma jedného máme (fenku ), naozaj sme len čumeli,ked ho doniesla na rukách.áno ked bol maličký, zlatučký bol aj chutnučký-hravý,ale prišiel do veku,ked nemá problém odhrýznuť z velkej tuje konár,alebo vyhrabať pol metra do zeme kráter.Našú záhradu sme si tvorili 18 rokov driny,peňazí a energie.Naša fenka je kludná, chodí po dvore ako baletka s tou problém neni, ale tento je dosť hyperaktívny a potrebuje, behať.Máme tam volieru pre vtákov, aj do tých skáče, nemajú pri ňom pokoj, tak preto ho zatváram.Vysvetlovala som jej to po dobrom aj zlom, ale už nemám na to nervy ,chuť ani energiu,Pes ide v stredu preč.
@whitecat666 ale ona urobila to isté, priniesla psa, napriek zákazu rodičov, dospelý človek, si ma uvedomiť, čo všetko taký pes obnáša, a hlavne také plemeno.
@fantagiro70 A tú fenku čo máte kto cvicil?
@whitecat666 žial bohu drsné, ale inak sa nedá.Bude zúriť, ale iba chvílu, lebo na psa nemá čas, chodí do roboty,kde je od rána do večera, chodí na vodičák...atd atd.....pes ostal na krku mne.Už ma vôbec nezaujíma, či bude zúriť, ani ju nezaujíma, či mi zničil dvor,kde som sa narobila aj s mužom 18 rokov.Presne tak ako píše LIBKA 1 je to po mesiacoch neriešenia z jej strany.Aj ked je pes jej majetok, žije ma mojom dvore a obžiera a ničí môj majetok !!!!!!!!
@libka1
@vintage_lady
Ja jej dceru nezastavam, nie je zodpovedna, len vravim, ze vztah, ktory mam ja k dcere by mi nedovolil jej toto spravit (nech uz je akakolvek).
Uz sa raz spolu rozhodli byvat i ked je dospela, tak treba spravit kompromisy na oboch stranach. Dcera pravdepodobne nechape preco maju problem s jej psom ked ich pes im nevadi (a netusi co obnasa starostlivost o psa, kedze o oboch sa staraju rodicia)...
@vintage_lady už píšem xxx krát, že sme druhého psa nechceli a neplánovali a stafordy už vôbec nie,.Dospelí človek ako je moja dcéra, najskôr sa má opýtať nás rodičov, či môže doniesť psa,ktorý potrebuje ,výchovu a pevnú ruke.Ja už mám svoje roky aj manžel a chceme klud, sadnúť si na lavičku na dvore, vypiť si spolu kávičku a vychutnávať si svoju robotu okolo, čo sme urobili.
@whitecat666 aky kompromis by podla teba prichadzal do uvahy v takomto pripade? prosili ju mesiace nech sa onho stara podla toho co pise zakladatelka. 🙂 keby to spravili hned, tak by to bolo drsne, ale takto to povazujem za zufale riesenie v zufalej situacii.
@vintage_lady necvičil ju nikto, učila sa nás počúvať, čo môže a čo nemôže.Ona je kludná, neni čistokrvá, ale poslušná.Máme ju 4 roky bez problémov.A fakt nám bohate stačí jeden pes na dvore.
@fantagiro70 Preco ste jej vlastne priamo nepovedali, ze jej psa date prec? Ona spravila chybu uz vtedy, ked prisla so psom a nic vam nepovedala. Mala by niest aj nasledky v style, ze jej poviete, ze ste sa rozhodli, ze ten pes pojde prec a hotovo a ako dospelej jej to hovorite. Aby sa naucila, ze o takych veciach sa treba rozpravat. Ked jej teraz date psa prec poza jej chrbat, len sa prehlbi to, ze s vami nekomunikuje a bude asi komunikovat este menej. Teda aspon podla mna je tam to riziko. Ja by som to svojej dcere povedala, pes by siel prec aj keby sa isla zblaznit, ale ako dospeli ludia si predsa take veci medzi sebou hovorit mame.
@fantagiro70 ja vás chápem, a súhlasím aj, že to nemala takto urobiť, len tým chcela povedať, že aj s takým "náročným " plemenom to môže byť super, len potrebuje výcvik, a tiež, ako som vyššie uviedla, sú na to ľudia, čo vysvetlia, vycvičia, stačí to potom len dodržať. Nech sa už rozhodnete akokoľvek, aspoň za skúšku nič nedáte, osobne by som psa nedokázala dať preč, vnímam ich ako člena rodiny ☺ a keď už, aspoň si poriadne overte, kam pôjde.
@fantagiro70 presne ťa chápem, pretože ja som tiež mala hlavu smútku a to teda odhrýzala zo stromčekov a tam kde mám tú okrasnú trávu, tak neskutočne non stop behala okolo nej, až z tej dvojmetrovej vysokej trávy mi zostali 30 cm pahyľky .....možno je to drastické, ale pre dcéru do bodúcna poučné, že v prvom rade ma rešpektovať rodičov a to že býva u nich doma...raz bude mať aj ona svoj domov a tak isto bude mať svoje pravidlá.
A nakoniec len na ukážku.....že by naozaj každú jednu štvalo, keď vám pes ničí to čo vybudujte.....každý kríček jej chutil...nerobila rozdiely a tie trávy najviac...🙂 a človek sa tak namaká....
@cervenaruza123 ja som ju na to upozorňovala celé mesiace, nech s ním robí poriadky....ignorovala to, čo jej s mužom hovoríme, tak teraz pretiekla posledná kvapka, riešim to ja.Na všetko bola upozornená.Mala to brať vážne a nie hodiť za hlavu " šak volako bolo ,volako bude "
@zuzana2000 jeeeej ☺
Vrchol ! Vy zbierate hovna po psovi ktoreho nechcete a starate sa o nho lebo rozmaznanej dcere ktora vam ho dovliekla proti vasej voli sa nechce ???? chudak pes nemoze zato.. s dcerou si narobte poriadky za prve a potom sa mu snazte najst iny pekny domov kde ho budu mat radi .ultimatum je ok ale ja by som ho vylepsila bud sa ho do tyzdna vzda a najde mu novy domov alebo ak nie nech tiahne aj s nim..
@zuzana2000 máte to krásne, aj ja som také mala 😢 ked si predstavím, kolko roboty ma to stálo, aj čakania, pokial všetko vyrastie a bude pekné vyrastené a teraz mám oči pre plač, za pár mesiacov len oračina a katastrofa,Aj ja sem dám pár foto ako to vyzeralo pred tým ako doniesla psa, ale ako to vyzerá teraz, račej ani nefotím 😢
Na drzovku by som psa venovala ľuďom ktori ho budú mať radi, iste ho aj vy máte, ale mate aj riadne nezodpovednu dcéru. Dcéra je dospelá. Musí sa s tým vysporiadať vy máte s argumentmi naviac. Toto by som.si k rodičom v zivote nedovolila, a to nie preto že by som sa bála ale že si ich vážim a respektujem.
no,ze ja musim vzdy natrafit na taketo smutne temy,chudak pes!
@sashulla a preto som psovi našla novú rodinu,kde mu bude dobre,mám rada psov,ale iba do tej miery,pokial mi neničia moju robotu a neprerastajú cez hlavu.
@libka1 ale ved presne tak, ved ho nejdem zabiť pre boha
Hm, mate to velmi pekne a je jasne, ze ste sa namakali ako Kone, ak by som mala zbierat hovna a slecna by to mala v pazi, ten pes by Bol uz davno prec
Ja sama som dlhorocny psickar a jednoducho nie kazdy pes sa hodi do kazdej domacnosti
@pribinak dakujem za pochopenie
@libka1 tak u nas nasledoval taky kompromis, ze ja som robila tu neprijemnu pracu (krmenie a upratovanie) a detom ostala ta zabavnejsia cast (hranie).
Nie je to nic prijemne ale brala som to s humorom. Ano, na jednej strane pracujeme tvrdo aby sme mali pekny domov a krasnu zahradu a naozaj mi zalezi na prostredi v akom zijeme (milujem ked je vsetko na poriadku a design je moja vasen). Ale v konecnom dosledku je pre mna ovela dolezitejsie aby boli deti spokojne a citili sa doma dobre 🙂 . Nepride mi to teda taka strasna obeta, obzvlast ked uz sa o jedneho psa budu starat tak ci tak.
Kazdy ma pravo si robit ako chce, aj zakladatelka sa uz rozhodla, iba som napisala, ze ja by som to dcere nespravila.
@whitecat666 na rozdiel od vás, moja dcéra je dospelá a mala vedieť, že ked si kúpi živého psa, tak to bude aj o robote a nie len o fotení a dávaním fotky na FB aký je krásny a pod.......u nás je to tak, že všetko ostalo na mňa, hovná si nevšíma.A vlastne tu nejde o tie hovná ale o niečo iné.
@whitecat666 no ja by som taku obetu nepriniesla, poviem na rovinu. a ty asi mas mensie deti a nie dospele, ak im ostalo hranie. to je ina situacia. tuto hovorime o dospelej ale nezodpovednej dcere podla mna, a nie ziadnom dietati. navyse ked niekto nie je az takym milovnikom psov (a to ja mam psy rada), tak staford je naozaj velke susto (ja by som staforda neprezila).
@fantagiro70 Krasny dvor.. Chapem ze mas zlosť,ale ten pes za to nemoze...Ak si sa rozhodla ze psika darujes, zisti od dcery ako ku nemu prisla ci nieje od mnozitela,pretoze je dost pravdepodobne ze taky psik moze trpiet roznymi ochoreniami a aby sa ho novy majitel nezbavil nevhodnym sposobom,alebo dokonca Vas potom nenutil psa vziat spat s obvinenim ze ste o tom vedeli(ak by sa unho prejavilo ochorenie sposobene nevhodnym parenim) a preto ste ho darovali a nie predali..
A milej dcerenke kedze je samostatne zarobkovo cinna osoba by som vycislila skodu ktoru psik (jej nestarostlivostou a lahostastajnym pristupom) sposobil, a ziadala aby to do centa zaplatila+zapojit ju do upravy a upratania dvora v case ked bude mat volno,ziadne valanie sa v posteli....
@libka1 ako ju mám osamostatniť ? už raz išla strašne silno bývať na garzonku do mesta a za mesiac bola naspäť, hotel mama je lepší a lacnejší 🙄

@fantagiro70 no ked sa pes minul este by som pouvazovala ci by nebolo dobre trochu osamostatnit aj dceru, lebo to vyzera ze ma vsetko na haku. robit uz robi, tak nech si vyskusa realny zivot, potom pochopi kedy a kde bolo dobre 😉