icon

Problém s dcérou a jej psom

fantagiro70
6. feb 2016

Ahojte.Mám problém s dcérou,je dospelá a domov si doniesla psa STAFORDA.S manželom sme boli proti tomu, ale ona si urobila po svojom.Mali sme už doma jednu fenu,ktorá je kludná,poslušná.Pes staford je mladý húževnatý pes,ktorý mohutnie a neposlúcha.Náš dvor bol krásny,upravený o ktorý sa vzorne s manželom staráme,je to naša radosť mať pekný upravený dvor.No ale teraz ako pes rastie a mohutnie je dvor jedna katastrofa,polámané stromky,polámané konáre, trávnik už ani neni trávnik,lebo kde tento pes prejde,je len stopa ako po koňovi.všetko čo mu príde do cesty zničí.Ked ho zatvoríme do voliery, dcéra ho pustí a nadáva, že ho zatvárame, nestará sa o ňho,ako by sa mala.Exkrementy po ňom zbieram ja alebo manžel.Dcéra týždeň robí a týždeň je doma.Ked je v robote,tak domov chodí až v noci a ked je doma, tak je zalezená v postelil oddychuje, alebo ide s kamošmi von, Na psa si nájde raz alebo dva krát do týždňa čas ,aby s ním vybehla niekde von a vybehala ho.Ked jej vravíme, že ho tu nechceme, tak sa oduje a má milion argumentov, prečo ho nedá preč...že je pekný a podobné hovadiny.Ja už nemám na toto nervy, sústavné hádky a nepokoj v rodine za psa, ktorý nerobí dobrotu,mi uberá na energii.Dala som jej ultimátum týždeň na odstránenie psa z nášho dvora. Ako by ste riešili takýto problém vy ?

Strana
z4
minutka
6. feb 2016

Myslim,ze na vazny rozhovor s dcerou ci zadavanie nejakych pravidiel je uz neskoro. Dcera je dospela, zamestnana osoba. Je to hotova, vyformovana osobnost. Len zrejme nie tym spravnym smerom... Co sa da robit, vselijaki sme a ja vzdy hovorim, ze clovek si dovoluje len tolko,kolko mu dovolene je.

V 23.r som sa vydala,teda u rodicov nebyvam dlho, ale keby som bola v kozi vasej dcery, bez mihnutia oka a bez akehokolvek prikazu by som povazovala za povinnost z kazdej vyplaty odkladat,aby som v lete dala rodicom znicenu zahradu dokopy.

sandri
12. feb 2016

Ako to dopadlo?

dana_l
14. feb 2016

@fantagiro70 aj ja by som chcela vediet ako ste vyriesili problem so psom - dcerou

kika050
14. feb 2016

U nás je to zas naopak moja mama odišla za prácou do zahraničia a mne na krku nechala, ale že obrovského koňa barzoja plus jednu yorkširku. A to doma mam 2 boxerov a 2 yorkširky tak si to zoberte nestiham !Dobre berem yorkšire su male tie su v poriadku, ale ten kôn! Je to hrozné celá zahrada doničena a ak my budeme mať tohto roku trávu tak to bude veľké prekvapenie!! Mam 100chutí zabaliť ho a do útulku, alebo ja neviem.. Ale asi jej ju capnem k nej domov mala som ju u seba a budem venčit ine riešenie nevidim nedá sa to.. Je mi luto psa ale čo mam robit..

fantagiro70
autor
20. feb 2016

@sandri
@dana_l Dopadlo to asi takto,ked sa dcéra dozvedela, že som dala inzerát na psa o darovaní, robila cirkus,plakala, jačala,nadávala, ale nakoniec sa ukludnila .Povedala som jej svoje, že či aj ja mám jačať a nadávať a robiť cirkus,ked mi tu všetko zničil.Tak manžel navrhol riešenie, aby bol klud v rodine ,že jej poskytne na konci záhrady miesto, kde mu môže postaviť volieru s výbehom, na velkosti nám nezáleží,miesta je dosť,ale pod jednou podmienkou, že si všetko zafinancuje sama a aj si zoženie človeka, kto jej to postaví a nás s tým nebude otravovať,ale ešte k tomu som dodala, že pes na môj dvor nevstúpi,iba ked s ním bude prechádzať na vychádzku.Od toho dňa začala zbierať hovná,čisťiť volieru,pravidelne s ním chodí von.O psa je dosť velký záujem, čo ma velmi prekvapilo, takže nebude problém dať ho preč , ked toto všetko nebude rešpektovať,všetko som jej dala na vedomie.Asi tak priatelia a priatelky,možno ten inzerát bol na niečo dobrý,Dakujem za príspevky.

maxiva
21. júl 2022

@pribinak ten pes za to nemôže, sa ukludni🤨

pribinak
21. júl 2022

@maxiva ti hrabe?

maxiva
21. júl 2022

@pribinak mne? Precitaj si svoj komentar, na zaciatku.. A hrabe tak maximálne tebe

pribinak
21. júl 2022

@maxiva toto je 100 rokov stará diskusiá, nebudem skákať ako ty piskas. Čudujem sa sama sebe že ti vôbec odpisujem

maxiva
21. júl 2022

@pribinak prosím ta pekne, čo ti piskam? Neodpisuj je mi to jedno.. Ale cokel? To vážne?! To, ze je to stará téma som si všimla až neskôr. Ale to nič nemeni na tom, čo tam bolo.. Smutne

Strana
z4