icon

Problém s financovaním a s manželom, ktorý je v zahraničí

kvietok90
15. jan 2016

Je to mozne? Minule som tu dala temu ze neviem co dalej, manzel nepomaha,stale sa hadame, uz ani sex neni raz za mesiac. Odisiel do zahranicia robit. Prvy mesiac prisiel domou 150 eur rodicom daco nakupil ked odchadzal nechal mi 30 eur a to boli 2 tyzdne pred materskou. On 3-tieho odisiel nakupil si tam potraviny pre seba asvagra a kamosa lebo ty tam sli bez penazi za 100eur...8-meho mu sestra poslala dalsie prachy a vcera jeho mama. A mne sa ide vycitat ze ja pozeram na seba len a dieta a ci on tam neni hadny a ci ma prachy nepozeram. Ved to je na hlavu... A este ktomu som u nasich kym je prec a sa staraju... Ved je to smutne ze vydata zena a rodicia sa staraju... A oni maju reci???

taty
15. jan 2016

@maminuska ja som nepisala ze byt na materskej znamena nestarat sa o dieta. Citaj prosim,ja som napisala ze kazdy chlap ktory ked chce zena viac penazi a je na materkej jej vzdy povie ze co chce ze sa snazi a ona doma sedi na zadku ; takze si to precitaj este raz.A je toho plno na fore ,takze to nebudu dva -tri pripady ze ano. Jednoducho este raz napisem ked mam problem snazim sa ho riesit aj ja a necakat doma ze sa to nejak poriesi,alebo hladat radu na fore a potom sa budem tvarit ked mi niekto aj poradi ze mi ublizuje cely svet.

taty
15. jan 2016

@maminuska jeminkote precitaj si to cele prosim este raz ,ja som ti uz pisala ako je to o tej materskej a teraz mam pisat ako to prebieha pri hadkach doma ked chlap pracuje a zena nema co do hrnca? Ja som nepisala ze to tak myslim ja osobne,ak potrebujes nieco podrobnejsie vysvetlit posli mi prosim sukromnu spravu alebo si precitaj viac pribehov tu na fore.

vroni
15. jan 2016

@taty, jaj, takze muz, ktory da zene sialenych 150€ sa snazi. Zena, ktora dostane 200€ matersku je hnila lemra, ktojej sa nechce robit. Jasne.
Este raz a pomaly: Ten chlap SERIE na to, ci bude mat jeho zena a jeho dieta kde byvat a co do huby. On je frajer, lebo plati svagrove dlhy. PRVE!!!! co by mala jeho zena urobit, je obuchat mu tento fakt v jeho plnej krase o hlavu. Mozno je chlap len blbec ako spusta inych chlapov a taketo detaily mu nedopinaju. V pripade, ze blbec nie je a situaciu navodil umyselne bude musiet prist riesenie c. 2. Tam je aj vlastna samostatnost (okrem ineho) Ja uz fakt neviem, to mate vsetky tych chlapov len do vitriny a oprasovat?!

maminuska
15. jan 2016

@taty nevidím dôvod ti posielat sukromnu správu .
Jej muž sa nesnaží , a ak ano tak mi napíš ako . Tu nejde o viac peňazí ale o normálne prežitie ktoré jej je povinný zabezpečiť . Volá sa to vyživovacia povinnosť voči manželke pri dočasnej strate príjmu . Koho on tak momentálne vyživuje je jeho švagor a brat.
A teraz ona má riešiť jeho blbosť ?

taty
15. jan 2016

obe dve vas poprosim aby ste este raz pozorne precitali to co som napisala-nikde som neobhajovala jej muza ;To ze chlap splaca dlhy niekoho ineho a co si o tom myslim som napisala tiez takze vroni a maminuska precitajte si to este raz . A teraz uz posledny krat vam obom napisem ze ak maju ako rodina problem musia ho riesit obaja a necakat ze to jeden zvladne. Jednoducho povedane ak nemam co do ust tak sa budem snazit to napravit aj ja a necakat ze ma niekto bude zivit a detto aj moje dieta. Chapeme sa uz? A za dalsie nikde som nepisala ze to ze ona je na materskej a jej muz pride domov a da jej 150 eur ze ma byt stastna vsak ona ma viac matersku ako jej dal on.

kvietok90
autor
15. jan 2016

Baby, on neplati dlhy nikomi aspon dufam... Mi sami mame pozicku a ju platime... Jeho svagor a kamarat maju dlhy a svagor sa snazi splacat ich cize koli tomu siel do ciech a kedze zene nechal prachy zvysne nemal zaco si nakupit na zaciatku potraviny v cechach tak nakupil ten moj potraviny kym si budu moct vziat zalohy a tie prachy mu vratia... Aspon dufam...

kvietok90
autor
15. jan 2016

@taty tych 150 nedal mne... Rodicom svojim... Nam daco nakupil... A ked odchadzal mi nechal 30...

libka1
15. jan 2016

@kvietok90 a z akeho dovodu dal peniaze svojim rodicom a nie tebe? osobne by som nerobila cirkus z toho ze nakupil potraviny aj pre svagra ak ide o jednorazovu zalezitost.

taty
15. jan 2016

@maminuska vyzivovacia povinost voci zene sice je pekna vec ale skus si to podat na sude ,kedze viac zien aj tu ma taku skusenost ze im rovno aj sudca povie dieta je uz dost velke a moze nastupit do skolky ci zostat u starych rodicov a kedze matka pracu ma tak smola nik jej to neodklepne. Ak muz este ku tomu da ake ma vydaje v zahranici a ze je v minuse nakolko si musi sam pozicat a aj napriek tomu dal zene 150 eur tak jednoducho snaha bola ale viac nie je. Vsak nech sa obrati na sud uvidi.

kvietok90
autor
15. jan 2016

@libka1 boli vianoce aby si kupili darceky... Ako to je v pohode nakupil potraviny, ide o to ze o 5 dni si nechal poslat dalsich 50 eur a o dalsich 6 dni 60 eur... A mna sa neopytal este ani raz ci mi treba...

maminuska
15. jan 2016

@taty ak ona pôjde do práce od malého dieťaťa ktorého nemá kde nechať , tak jediné čo navodí je situácia že tak je to OK, že ona bude živiť seba a dieťa a muž bude ďalej investovať peniaze do švagra a brata. Toto mnohí muži majú veľmi radi, nevyburcuje ich to k ďalšej aktivite ale skôr ich to poriadne zbrzdí
Okrem iného ono je to tak pekné povedať nastúp do práce , akokeby sa o matky s dvojročnými deťmi jednak na trhu práce trhali a bolo dostatok lacných predškolských zariadení , že hneď ho teraz uprostred roka šupne do jaslí . Ano riešenie sú možno jasle súkromné .
A aby to nebolo že ja som sedela na " riti " do 3 rokov mojich detí a preto obhajujem tie čo doma sedia na riti ,ale som od roka pracovala. Asi preto že by som doma na materskej zošalela.

taty
15. jan 2016

@kvietok90 ak to bolo takto len teraz prvy mesiac tak sa skus s nim kludne porozpravat, a povedz mu ze teda dalej to takto nejde,Pokial je v CR a pracuje pre cesku firmu tak mas narok na matersku a aj pridavky z CZ skus si to pozriet ci splnas podmienky,je to viac ako na SR

kvietok90
autor
15. jan 2016

@taty 150 nedal mne... Necitali ste poriadne...

maminuska
15. jan 2016

@taty 150 EUR nedal jej ale svojim rodičom . .

libka1
15. jan 2016

@kvietok90 ako to je fajn ze boli vianoce, ale ked niekto nema peniaze nema robit granda. ale v podstate si tie peniaze zas vypytal naspat podla toho co pises... no nezodpovedny je, treba mu stupit na krk. pockala by som mesiac dva, pretoze ked siel do zahranicia je jasne ze na zaciatku su nejake naklady ktorym sa zial nevyhne, ale pokial ma takto pokracovat tak cela jeho zahranicna expedicia je k nicomu. to nech sa radsej dotrepe domov a nech sedi pri dietati a stara sa on a ak mas dobru robotu vrat sa do nej ty. aj ked to by som brala ako hranicne riesenie. a ako sa choval v minulosti, tiez bol takyto k nicomu? stale mam pocit ze to suvisi len s tym pociatocnym nabehom v zahranici... aspon teda dufam...

taty
15. jan 2016

@maminuska ja som to citala ale vroni som odpisovala na jej prispevok a ona tam dala 150 takze na toto som reagovala ;Ze jej dal 30 eur to viem

kvietok90
autor
15. jan 2016

@libka1 robim v yazaky... A pozname to tam nezarobis vela... A ta zdieraju a vyhrazaju sa... Kto pozna yazaky v michalovciach vie o com to je....

libka1
15. jan 2016

@kvietok90 nepoznam a ked zdieraju ani ich nechcem poznat 😀
kde robil predtym ten tvoji kvietok manzel a bol starostlivy co sa rodiny tyka? to predsa musis vediet ci bol vzdy takyto lahkovazny alebo len teraz, od toho by som sa odrazila...

maminuska
15. jan 2016

@kvietok90 no a sme doma , východ. Tak tam sa určite o teba potrhajú s malým dieťaťom .
Ja by som ti poradila skôr si zobrať k sebe dieťa na opatrovanie alebo robiť niečo na zákazku , napríkald žehlenie. Peniaze si však nechaj pre seba dieťa. Po mužovi tvrdo vyžaduj aby sa o vás finančne staral. Je to jeho úloha .
Mne to dnes príde že všetko sa pomaly točí okolo chlapov ...a potom takí sráči sa z nich stavajú ..aby bol že nažraný , vyprázdnený a ešte aby som aj žena makala do roztrhania, lebo potom chudák bude hľadať inde.
Týmto skladám hold všetkým skvelým mužom ktorí ešte sú a správne chápu svoju rolu v partnerstve.

kvietok90
autor
15. jan 2016

Od kedy sme sa vzali to bolo ze ja sa mam starat lebo som na materskej ale ze som z tej materskej platila aj ine ucty to nevidel??? Od rana do vecera s malou, nikoho v meste nepoznate. A od rana do vecera s malou... A ked ste chceli pomoct povie vam ze co chces? Sak cely den lezis na posteli... S malou sam von nikdy nebol...

libka1
15. jan 2016

@kvietok90 no moja ked ti povedal konkretne to co si napisala, tak by som si moc ruzovo s takymto chlapom zivot nemalovala a nic dobre by som od neho necakala. myslim ze musis ist tou tazsou, ale pre teba lepsou cestou. zacat riesit svoj zivot sama. od hentakeho by som kludne ziadala vyzivne aj sudne, nech precitne. aj ked asi sa mu to nepodari...

nyusika
15. jan 2016

@kvietok90 hotovy zlatusik, vazne.
ja nerozumiem...to vazne su uz niektore (vela zien) take zufale, ze radsej s takymto budu, ako keby mali byt same ??
neverim, ze predtym bol iny...

kvietok90
autor
15. jan 2016

@libka1 ved ked som mu povedala o rozvode sa zlakol zacal mi pisat ze on vie ze robil chybu a ze sa nestaral a ze ho vse mrzi ale ci to myslel vazne....

taty
15. jan 2016

@kvietok90 A ked ste chceli pomoct povie vam ze co chces? Sak cely den lezis na pici na posteli... S malou sam von nikdy nebol... 😎 😖 😖 ja som to pisala slusnejsie ze ? Ale tak nie si v tom sama pretoze je tu xy zien ktorym to ten ich povedal ze co chcu vsak doma na zadku sedia.Toto sa tu bohuzial riesi casto

kvietok90
autor
15. jan 2016

@nyusika nebol cakala som ze sa zmeni... Kazdy ma odhovaral od neho... Nasi su z toho nestastnu

libka1
15. jan 2016

@kvietok90 skús poziadat sudne len o vyzivne, rozvod zatial neries 😉 a na sladke recicky by som hentakemu neskocila, ako sa kedy vyspi asi tak napise podla mna... na okamih mu mozno cvrklo, ale zajtra uz ani nebude vediet, akurat kamosom v krcme povie ze zene zas predvcerom prepinalo a dobre sa zasmeju... aspon mi to pride ten typ...

dkethe
15. jan 2016

ach ta doba silnych emancipovanych zien. muz nie je schopny = ochotny postarat sa financne o rodinu a ako ten hlupak z toho vyjde ta zena! kokso...

vroni
15. jan 2016

@taty, vidis, hovoris to iste, co ja, najpv treba diskutovat s muzom, potom hladat ine riesenia. Ano, 150 € som zle citala, komu boli urcene.

Aj ked po doplneni zakladatelkou, pochybujem, ze s takymto muzom bude rozumna rec, vyzera to, ze ma velku hubu na ukor mozgovej kapacity. Ako poznam svoju zlomyselnost, muzovi by som povedala, ze zivit ma bude jeho mama a sestra, od zajtra sa stahujem k nim, keby som sa mala spolahnut na neho, decko nam hladuje, tak nech vidia, co za chuja mam doma. Nech si usije z hanby kabat.

timea7
15. jan 2016

@kvietok90 na čo ti je takýto muž? Neváži si ťa, na dieťa kašle, nepomáha ti, finančne vás nedokáže zabezpečiť.....neuvažovala si vrátiť sa k rodičom? Pomohli by ti s dieťaťom, mohla by si ísť do práce. On je jeden nezodpovedný primitív, s ktorým ťa zrejme nič dobré nečaká. 😒 😒 Najmä si daj pozor, aby sa ti s ním v žiadnom prípade nepritrafilo ďalšie dieťa, nesmierne by si si skomplikovala život a na dlho.

applede
15. jan 2016

ty sa zbal dievca zlate .....a tahaaaaaaaaaj od taketo ...individua.....daleko pradaleko!!!!!!!!!........so sklopenymi usami k rodicom, mala ti za chvilu podrastie do takeho veku aby bola schopna byt so starymi rodicmi ktori by ju zaviedli atd zo skolky, postavis sa navlastne nohy.....................ludia su vselijaki ale aby muz povedal zene co ches, aj tak cely den lezis na ..hmm???.....a aby otec mal takyto vztah k vlastnej dcere ??????? nedokazem si to predstavit......moj mm tiez rok robi v zahranici, chodieval tak cca po tyzdnpcch domov a to som si bravala od neho cca 80-100e plus mpja materska, ta mi v novembri skoncila tak mi dal spravit kartu od jeho uctu kedze sme mali kazdy svoj este .....neexistuje aby som zostala s malou, bez prostriedkov.....a to nehovorim ze rodicov mam kusok od domu, ttakze aj tak sme vacsinou kazdy den pobede u nich ked je mm prec............zamysli sa sama, naco ti taky muz je.............nema uctu k tebe ani k vasej dcere ....lebo jeden zodpovedny manzel a otec by sa nikdy takto nechoval?????? predpokladam ze chces to najlepsie pre sebas voju dceru......nebude to lahke, ale ak najdes silu a odhodlanie zariadit si .....zivot inak, bude ti lepsie.....ak ma takyto pristup uz teraz, este aby sa nestalo nieco horsie aby nepobral aj on nejake pozicky a pod.....a dalsom dietati ani nehovorim....vsetko by bolo len na tebe a n avsetko by si bola sama.....hmm