icon

Problém s oslavou 12. narodenín dcérky

25. jan 2023

Dcéra bude mať cez víkend 12 rokov. Po minulé roky sme robili veľké oslavy, ale tento rok si dcéra chce spraviť oslavu podľa jej predstáv.Chcela by oslavovať len s kamoškami, staršou sestrou a objednať pizzu. Mne to nevadí veď to bude jej párty. Problem je, ale v tom, že švagriná a švagor chcú prísť tiež. Dcéra to plánovala tak, že tento víkend bude mať párty s kamoškami a nabudúci víkend príde rodina. Ale to švagriná a švagor nechcú ani počuť. Že oni majú čas len túto sobotu a dcéra si snáď nebude rozkazovať . Dcéra je však tiež tvrdohlavá, že keď príde aj rodina nebude sa môcť venovať kamarátkam alebo naopak rodine. Navyše by sa vraj cítila pred kamarátkami trápne. Ani sa jej nečudujem, pretože švagriná je mega zvedavá a má vkuse nejaké poznámky takže ako ju poznám dcérine kamarátky by zasypávala otázkymi a pod... Neviem ako urobiť kompromis, aby boli všetci spokojný...

Strana
z3
evamarek77
Odpoveď bola odstránená
romanovic
25. jan 2023

Ja by som vyhovela dcere. Podla mna rozmysla rozumne. A hlavne - je to jej oslava, ma byt podla jej predstav.

adkalu
25. jan 2023

Urob dcérke oslavu po akej túži. Moja ma v piatok národky, prvý krát prišla s požiadavkou, ze 4 kamošky k nám. Narušilo mi to celý manažment, ale prečo nie? Povedala som babkam, ze takto by to chcela a babky, ze iste kamošky najprv a my sa uvidíme v nedeľu. Nevidím v tom problém ani ja. Teraz pečiem, lebo keď si prídu rodičia pre deti, tak ich nevystrcim pred dvere, ale pozvem ich aspoň na zákusok a kávu. Ja sa teším, ze sa dcérka teší a ak by to mala komplikovať rodina, tak by ma slahlo. Ako zopakuje im to milo ešte raz, ak nepochopia, tak to už nechaj tak.

pipistrel13
26. jan 2023

respektovat dceru a hlavne co si ma co svagrina rozkazovat kedy pride...v najhorsom ma vikend dva dni,jeden den kamosky,druhy svagrina

ivanka33
26. jan 2023

Švagrovci by sa mohli uraziť, kým bola dcéra malá boli jej dobrí a teraz ich na oslavu nechce? Snažila by som sa to dcére vysvetliť a oslavu s kamoškami preložiť. Alebo povedať švagrovcom, že bohužiaľ puberta a mohli by aj oni pochopiť a dohodnúť sa na iný deň 🤷‍♀️.... to si pamätám, ja som to presne urobila na moje 14 narodeniny, ale nakoniec sme oslavovali spolu-kamošky aj krstní a potom sme išli s kamoškami von a dospelí pokračovali doma.

zdenkastanka
26. jan 2023

Svagrovci nech si rozkazuju o svojich oslavach, dovi...

anickabasnicka
26. jan 2023

@ivanka33 ta tvoje poznámka, že když byla dcera malá, že ji byli dobří a ted už ne je dost mimo. za prvé, když je dítě malé, tak dává přednost své blízké rodině, a když začne dospívat, tak přirozeně vymění staré dinosaury za svoje kamarády. to přece není o tom, že by už nebyli dobří. pleteš hrušky s jablkama. a za druhé) proč by si na party se svými kámoškami měla zvát i svokrovce. vždyt se vůbec neznají. a holky se budou chtít bavit mezi sebou a ne jak ve škole pod dozorem dospělých. švygrovci to zbytečně hrotí a když už se pyšní titulem-dospělý, tak by se taky měli podle toho chovat a nevynucovat si svoji přítomnost na oslavě někoho jiného jako malé děcko.

zdenkastanka
26. jan 2023

A s kamoskami by nemohla oslavit o tyzden?a bola by aj s nimi a aj svagrovci by teda boli vybaveni🤷‍♀️

mysicka36
26. jan 2023

Ani by som neuvažovala o tom nevyhovieť dcére. To kedy majú švagrovci čas ma nezaujíma. Pozvi ich o týždeň ako na rodinnú oslavu a ak nemajú čas, tak neprídu a je po probléme.

autor
26. jan 2023

Baby ďakujem za Vaše názory. Nakoniec sme to spravili tak, že švagrovci prídu v sobotu o nejakej 15:00 a kamarátky prídu o 17:00 a prespia u nás🙂

anickabasnicka
26. jan 2023

tak nakonec budou ti švarovci ještě tvojí dcerou milováni, protože díky nim dostanou baby navíc společnou noc. všechno zlé je k něčemu dobré......no a ted jen, aby švagrová nechtěla u vás taky přespat. třeba takový babinec jako dítě nezažila a ted to chce dohnat. budou jí stačit jen dvě hodiny s oslavenkyní?

autor
26. jan 2023

@anickabasnicka Dúfam, že áno 😁

gabika0825
26. jan 2023

A čo majú za problém? To akože nikdy inokedy len daný víkend majú čas hej? Ha ha ha. Trápne. Normálne by som im povedala na to ich vyjadrenie že čo si má tvoja dcéra čo rozkazovať, že a čo si majú oni čo rozkazovať a ešte by som podotkla že ich nikto nevolal tak naco sa k vám nasilu trepú. A bolo by mi jedno že sa urazili, nech sa aj hodia o zem. Ach nenavidim takýchto premudrelych ľudí čo nevedia kde sú hranice

Strana
z3