icon

Problém s peniazmi a hroziaci rozvod

patriciaa32
20. máj 2014

ahojte.mám veľký problém s mojim manželom.a to taký,že on stavia dom,ktorý tvrdí že je náš,financuje ho on,ale je napísaný na jeho sestru.podniká a vraj sa bojí daňovákov,kedže sme mali ešte jeden starý domček a 5 áut...tento starý domček sme predali,polovicu mi vyplatil aj ked viem že tie peniaze boli jeho,za ktoré sme ho kúpili,ale chceme nový tak preto sa predal! no a teraz sa vadíme,teda mna najviac štve, že je skoro stále preč,buď v práci, alebo na novom dome.bývame momentalne u mojich rodičov, a jemu to vadí,preto chcem čím skor dostaviat dom a odist tam.nasi su u nas každý den,pomáhaju mi s detmi,ostala som na ne sama...a dost sa hádame, dala som mu podmienku, ak ten dom jeho sestra neprepíše na nás, tak je koniec a rozvod! on vsak chce darovaciu zmluvu,kedže značnú časť penazí mu na dom požičiala jeho sestra!vobec neviem čo robiť a ako ho ukecať nech to na nás napiše! ja s ním jednoducho nebudem ak to nenapíše aj na mna!!!poradte, co urobit ,ĎAKUJEM

fidka79
Odpoveď bola odstránená
loknicka
21. máj 2014

@patriciaa32 no tak rychlo ries ten dom a najdi di niekoho lepsieho - budes ty stastna a aj tvoj muz ze sa Ta zbavil.

henikav
21. máj 2014

@patriciaa32 a ty naco vsade tahas rodicov, vydata si za nich, alebo za manzela? Uz sa zobud, tym ze si sa vydala a mas deti ste vy rodina, k starym rodicom sa uz chodi len obcas na navstevu, napriklad v nedelu na obed, nie ze ich ma clovek stale za patami. Tie Vianoce co si tu spominala na zaciatku, keby sa niekto ku mne dovalil na vianoce rano tak s nim vyrazim dvere. Nemaju vam co chodit blahozelat k comu akoze, k narodeniu Jeziska? Vy na jeho narodeni nemate ziadnu zasluhu, nech idu blahozelat do kostola. Ani na veceru vianocnu sa nechodi blahozelat ani vobec sa nechodi otravovat ludi cez sviatky, aj ked su to tvoji rodicia, jedinou vynimkou je ak ste sa na tom dohodli vsetci spolu, cize aj tvoj manzel ze vianoce stravite spolu.

loknicka
21. máj 2014

@effie81 inak nepisala ze byva u rodicov?

sissmiss
21. máj 2014

No jo, ten pospedny prispevok ako ten posledny klincek... ze diky brona, fasa reklama, pata bude nadsenim cela bez seba ked sa tu najde

effie81
21. máj 2014

@loknicka neviem,to pisala tak,ze byva v dome rodicov a oni tam kazdy den chodia.To preto som sa tak zlakla,ci to nie som nahodou ja.Aj my teraz byvame v dome mojich rodicov,ale oni byvaju inde,ale chodia sem casto do zahrady.😀

patriciaa32
autor
21. máj 2014

na vianoce prisli blahozelat malej na meniny,a co je na tom????ved to chodia vsetci gratulovat,nie len u nas

sashabb
21. máj 2014

@patriciaa32 podla tvojich príspevkov usudzujem, že ty tvojho manžela určite neskutočne miluješ, že? 😎

Inak ak sa smiem spýtať, kolko rokov maju vaše deti?

loknicka
21. máj 2014

@effie81 no v kazdom pripade kazda telenovela, steelova, evitovky a podobne nemaju sancu vdaka tejto teme 😉

effie81
21. máj 2014

@sissmiss tak ale ked je to takto,tak ked napise ozajstna Patka,budeme asi citit ten rozdiel vo vyjadrovani,takze to bude jasne ako to vlastne je.

patriciaa32
autor
21. máj 2014

upresnim nase bývanie.ked sme sa mali brat,riesili sme bývanie,chceli sme kdesi bokom do bytu na prenajom,ale moji rodicia sa ponukli,ze mozme ist bývat do mojho otca rodicovskeho domu,že je opusteny a ze oni pridu kazdu sobotu,ze sa tam stretavaju a griluju cela rodinka.no tak sme sli,sak najom sme neplatili,len energie a nasi zacali chodit viac ked mame uz 3 deti,som na ne sama a teraz je to v takom štadiu,že len v nedelu nechodia k nam....chapeme sa ludia???

henikav
21. máj 2014

@patriciaa32 vies ja si myslim ze ten tvoj chlap nie je ziaden tupec, ale advokat ktory ti potvrdil ze to vyhras, a sud nariadi aby dom na teba okamzite prepisali, no neviem kde studoval. Mas narok na polovicu toho co zainvestoval z prijmu pocas manzelstva, samozrejme len v pripade ze nemate predmanzelsku zmluvu ktora by vase financne pomery nejako inac upravovala, dalej ak vlozil peniaze ktore zdedil ci dostal od rodicov na to tiez nemas narok. A to ci ty si alebo nie si na LV je uplne fuk, je to len formalita, bud na nejaku ciastku narok mas bez ohladu na to kto je na LV, alebo nemas a mozes sa rozliat aj na kolomaz. Toto mozes riesit po rozvode v majetkovom vyrovnani, budes mat narok na to co tam zainvestoval z vasich spolocnych penazi a zase nedufaj ze ty zostanes v dome ktory nebodaj nebudes vladat splacat, kvoli comu sa nechces zatazit pozickou. 40% v nom ma jeho sestra, zvysne peniaze keby hned boli aj spolocne, mas narok na 30%. Cize bud zostanes v dome a vyplatis im 70% na ruku (nie 200 rokov po 100vke mesacne), alebo vyplatia oni tebe na co mas narok. Neviem ci to nie je pre teba priliz komplikovane pochopit co som ti napisala, snazila som sa co najjednoduhsie

patriciaa32
autor
21. máj 2014

@sashabb mala ma rok o 3mes, potom 2,5 roka a 4roky...prečo?

loknicka
21. máj 2014

@patriciaa32 neviem ci Teba vseobecne niekto chape. No ale uz si si asi aj stihla oddychnut sup sup za detmi!

monciky
21. máj 2014

@patriciaa32
mi to pripada, ze Tvoj muz nema ziadne prava, len musi trpiet svokrovcov vo svojom dome, svokra, ktory mu rozprava o jeho sestre, kazdy clovek je na svoju rodinu haklivy, nech je akakolvek....., pises ze rodicia maju ist na vylet a muz nechce ist, ani ja by som nesla, prave preto aby si sa uvedomila....

effie81
21. máj 2014

ale ved on po svadbe kupil dom zo svojich penazi,nie?

patriciaa32
autor
21. máj 2014

@henikav ano manzel tam investoval 60% financii, ale nemame pozicku,nemame ucet,nic....proste on mal prachy u kamarata dakeho a ja nemam ako dokazat ze to financoval aj on...nemam bloček,nič, na všetkom figuruje jeho sestra,ci už na LV, na stavebnom povolení,na oknách,garaži,proste vsade kde sa da dat jej meno,tam je....

loknicka
21. máj 2014

@effie81 ano

patriciaa32
autor
21. máj 2014

@effie81 ano zo svojich,ale napriek tomu mi dal polovicu z nich pri predaji

monciky
21. máj 2014

ak by som isla do manzelstva s holym zadkom, tak by som si v zivote nedovolila robit toto co tu citam, takto by sa mozno mohla spravat zena, ktora isla do manzelstva s majetkom narovnako alebo s vacsim...., ten chlap musi byt fakt nejaky dobrak, vsak iny by ju dobil jak kona a vyrazil za rodicmi a rozviedol by sa s nou....

patriciaa32
autor
21. máj 2014

@henikav pravnika mam vynikajuceho,kedže bratranec pracuje na ministerstve a ma konexie vieš? keby som si nebola ista tým že ho potopit dokazem aj o dom obrat tak tu nevyskakujem haha

esterba
21. máj 2014

Tak v tomto je ten právnický fígeľ, súd ťa nariadi napísať na LV, pretože nevieš nič dokázať. Človek sa celý život učí. Ten právnik ti dal nádej, ale asi to myslel ako nádej na vyliečenie...

patriciaa32
autor
21. máj 2014

@monciky no naposledy mi povedal,že uz mi nebude nadavat, že mu ruka uletí a ma krv zaleje 😕

nickyni
21. máj 2014

@patriciaa32 niekde vyssie si napisala ze nemas problem najst si lepsieho.....atd.... A to si fakt myslis ze budes mat bezproblemovy vztah s novym muzom a s prenho cudzimi tromi detmi? Tym ze ten majetok zacnes riesit takto razne cez sud ho akurat tak dobre naseres... A uz ti nebude ani tych 600 davat... Neviem ako zaraba tvoj muz, ale ked robi take manevre s tym ze to nechce mat na seba... Neviem.,neviem... Nechcem nikoho radit do kategorie kam nepatri - ale uz sa skoncili casy ked sa tahali zo statu dph-cky....

6969eva
21. máj 2014

Mám nedobrý pocit, že si tu niekto robí z nás strandu. Jeden absurdnejší argument od autorky za druhým. To nemôže byť pravda, takýto človek nemôže existovať.

lucenka911
21. máj 2014

@patriciaa32 precitala som si len dva tvoje prispevky a poradim ti najdi si pribehy ako ziju ludia, ze maju 500 eur na cely mesiac, ze manzelovia piju, ....a zistis ze si na tom super a ked ti pomaha ked ste doma co od neho vlasdtne chces?ide ti o dom, alebo o neho, lebo tomu nechapem chlap stavia dom, chodi do prace ....

loknicka
21. máj 2014

Aleeee pozor baby ma bratranca na ministerstve...

zabka1000
21. máj 2014

@patriciaa32 tak tebe dá polovicu peňazí z predaja svojho domu a ty tu ideš vyskakovať, že sa nenecháš odžubať a že z neho ešte vytlčieš prachy???? 😠 ...čo si ty za človeka?????...budem mu držať palce, nech ťa riadne utrieska a potom nech od teba ide kade ľahšie....

marse
21. máj 2014

A vysvetli mi vlastne niekto v com je PROBLEM? zmysel temy?

ja som sa stratila ako Talian v Tatrach

jonki
21. máj 2014

@patriciaa32 no ak mas takeho skveleho pravnika tak sup sup za nim a pories to a mas pokoj....ked vies ako na to, naco tu tahas rady od ludi ktori ti realne chcu poradit?