icon

Problém s peniazmi a hroziaci rozvod

patriciaa32
20. máj 2014

ahojte.mám veľký problém s mojim manželom.a to taký,že on stavia dom,ktorý tvrdí že je náš,financuje ho on,ale je napísaný na jeho sestru.podniká a vraj sa bojí daňovákov,kedže sme mali ešte jeden starý domček a 5 áut...tento starý domček sme predali,polovicu mi vyplatil aj ked viem že tie peniaze boli jeho,za ktoré sme ho kúpili,ale chceme nový tak preto sa predal! no a teraz sa vadíme,teda mna najviac štve, že je skoro stále preč,buď v práci, alebo na novom dome.bývame momentalne u mojich rodičov, a jemu to vadí,preto chcem čím skor dostaviat dom a odist tam.nasi su u nas každý den,pomáhaju mi s detmi,ostala som na ne sama...a dost sa hádame, dala som mu podmienku, ak ten dom jeho sestra neprepíše na nás, tak je koniec a rozvod! on vsak chce darovaciu zmluvu,kedže značnú časť penazí mu na dom požičiala jeho sestra!vobec neviem čo robiť a ako ho ukecať nech to na nás napiše! ja s ním jednoducho nebudem ak to nenapíše aj na mna!!!poradte, co urobit ,ĎAKUJEM

monciky
21. máj 2014

prave som sa rozhodla, ze celu diskusiu skopirujem a dam precitat mojmu muzovi, ak uvidi, ze existuje takato zena, tak mna bude na rukach nosit🙂
lebo toto je zena, ktora sa o nic nepricinila, v nicom nepomaha, robi muzovi zo zivota peklo a este ho chce obtiahnut o jeho peniaze....

esterba
21. máj 2014

@monciky 😀 Správne, toto keby bolo ako povinné čítanie na strednej, ako by to znížilo rozvodovosť.

loknicka
21. máj 2014

@marse to uz asi nevie nikto. Ale v skratke ide o to ako chuda s tromi detmi o ktore sa musi starat moze co najviac odrbat svojho muza o prachy 😉

patriciaa32
autor
21. máj 2014

a není to len o tvrdení proti tvrdeniu,mám aj dake sms ci na fb kde sa prekecol,že to je naše a ze to on tam dava peniaze

loknicka
21. máj 2014

@patriciaa32 ked je to na sestru tak vase to asi nieje.... 🙂

esterba
21. máj 2014

@patriciaa32 Tak to zase úplne mení dôkaznú situáciu. Veď predložíš tie sms a facebookovské správy a súd vydedukuje sumy a podľa toho rozhodne, že celý dom patrí tebe, lebo ty si jeho manželka a staráš sa o deti na 100 %, kým on vôbec. To jemu by žiaden podiel nemal patriť, keď ty sa toľko staráš o rodinu.

henikav
21. máj 2014

@patriciaa32 haha nehaha, mna ministerstvom neohuris, tiez nerobim hajzel babu na stanici, ale teda ked mas tvojho bratranca s konexiami, hor sa do toho, neviem na co vahas. Ober ho o vsetko ak je taky sprosty ze sa da. Tebe je uplne zbytocne radit, zijes v inej realite ako vacsina z nas, pre teba platia ine zakony, vela stastia (tvojmu muzovi)

lucenka911
21. máj 2014

Tak dobre uz som sa dlho nepobavila, ved aj keby od vas odisiel z domu by ta nevyhodil takze o byvanie by si mala postarane, ale chlap asi dobre rozmysla keby bol dom na vas spolu a ty sa budes chciet rozviest 😕 nevykrikujes mu to nahodou verim, ze ma este zdravy rozum a nic na vas neprepisu, inak kazdy by chcel asi dom bez pozicky, ale to sa deje len v rozpravkach

fidka79
Odpoveď bola odstránená
zabka88
21. máj 2014

@esterba si mi z duše napísala 🙂 ale tak má dobrého právnika ale ten bude musieť vedieť čarovať v tomto prípade 😉

effie81
21. máj 2014

@patriciaa32 no ale potom naco kupoval on ten dom,ked ste isli hned po svadbe byvat do domu tvojich rodicov a byvate tam doteraz?

marse
21. máj 2014

@patriciaa32 aj tak nic nepodniknes...

loknicka
21. máj 2014

@effie81 aby mali domy dva - pre istotu... 😉

marse
21. máj 2014

jej udrela bazalna teplota na ten bursky oriesok co jej v hlave visi na gumičke, ktorý jej drží uší pri hlave 😀 😀

patriciaa32
autor
21. máj 2014

@effie81 to bol starší a trebalo by realne ho rekonštruovat tak sme ho predali a zacali stavat nový a nasi teraz su tu stale

effie81
21. máj 2014

@loknicka jaaj,ved jasne.Istota je istota.
@patriciaa32 takze on po svadbe kupil dom zo svojich penazi,potom ho hned predal,aby ti mohol dat polovicu a ty si to mohla rozflakat a on zacal potom stavat z tej polovicnej sumy.Chapem,ved to je logicke.

zibi
21. máj 2014

@patriciaa32
reagujem na tvoj prvy prispevok, precitala som si to viackrat a akosi nechapem ??
1.ked ste predali prvy dom , preco ti on vyplatil polovicu ? dohodli ste sa na tom, ze on ti vyplatu tu polovicu a on zo svojej polovice budes stavat dom?
- pre mna je to zvlastne uz len to, ze ti daval tu polku z predaneho domu? preco ste vsetky peniaze neinvestovali do noveho domu a ked by vam aj rodina pozicala ...spisat nejaku zmluvu na splatkach alebo kedy to do isteho dna vratit..
2.mali ste nejake preoblemy vo vztahu? lebo toto nie je standardna situacia..ked dvaja manzelia sa rozhodnu ze idu stavat dom. Muz vyplati manzelku z polovice... to sa robi pri rozvode a on si stavia dom na meno rodinneho prislusnika. Vy mate urcite problemy v manzestve podla toho co tu pises a ako sa aj k nemu chovas...absolutna nedovera z tvojej strany voci nemu, chovas sa ako manzelka pred rozvodom, ktora sa boji ze ju ošidia o majetok 😝 a bojujes a kopes na vsekty strany...
ved ked predsa mate kompaktnu rodinu, manzestvo tak ste sa mali o tom prozpravat
za A - ideme stavat dom? mame na to ? nemame? kto to bude fianncovat? na koho to bude napisane? na takych veciach sa dohodnu dospeli ludia pred takymto zavaznym krokom
za B - spoja sa spolocne financie, dnes ma vela ludi spolocne ucty lebo nie je len ja a ty ale spolocne my a je jedno ci ty prinasas viac alebo muz viac ci si na materskej alebo nezamestnana ty ci on..su chvile ked sa mate podrzat a dokazat so spolocnych financii vyzit nie sa hadat to je moje a to je tvoje a ja chcem aj to co nie je moje... tieto veci ste nemali vyriesene a otazku financii asi tiez nie.
za C - ked sa siel stavat dom... to ste sa nedohodli ze muz ho pise na sestru? ved to ze si od nej pozical peniaze ( taka pozicka sa da predsa osetrit pravne zmluvou a splatkovym kalendarom) neznamena ze ten dom musi byt na nu..to ti vtedy nevadilo?
za D - vsetko vyzaduje obetu... porod, starostivost o deti, zamestnanie, konicky, ci stavanie domu - na vsetko sa treba pozerat s dalekej perspektivy ... ved si vedela ze ked pracuje, bude stavat dom - predsa nemozes cakat ze ti bude pomahat s pracami, ktore robil vtedy ked dom nestaval... mnoho zien nepovazuje domace prace a starostilovost o deti ako pritaz, beru to ako samozrejmost, ako rozdelenie si uloh medzi pohlaviami ale je pravda ze su aj take co im to vadi.
mozno mas problem ten ze si uz dlho doma s detmi. neverila by si ako dlhodoba absencia zamestnania, realnych vztahov, ktore sa nezuzili len na 5 rokov a nizsie dokaze zamavat s psychikou cloveka... mozno by to chcelo nejaku pracu na doma, par hodin do tyzdna, mozno zmena postoja a mozno velky kus dovery k muzovi ktory sa o teba stara.

patriciaa32
autor
21. máj 2014

toto nikam nevedie,ja proste budem trvat na tom nech je to na nas napísane inak to zabalim a rozvediem sa!!!

jonki
21. máj 2014

@patriciaa32 co ocakavas od tejto temy a toho co tu pises?

effie81
21. máj 2014

ten rozvod je naozaj to najlepsie.Aspon pre tvojho manzela.

patriciaa32
autor
21. máj 2014

@zibi pekne si to napísala, a ano máme problem ktorý sa s nami už taha 2roky a to je ten že sa vadíme,vraj kvoli somarinam ale pre mna su to není malickosti 😒

ukulela
21. máj 2014

@patriciaa32 ano, co ma tvoj otec jeho sestru co zadusit. ONA vam dala peniaze, aby ste mohli dom stavat ... teda - aby tvoj muz mohol dom postavit. nerozmyslas, mas klapky na ociach a zavidis svagrinej jej prachy a chces vpodstate aj ju odrbat o jej prachy, svojho muza o jeho prachy a je ti malo, co ti dava ... s deckami ti maju vsetci len pomahat a ty co? Najlepsie ti je bez muza pri rodicoch. Rozved sa, vysud si vyzivne (dost mozne, ze to ani tych 600 €ciek nebude!) a mozes sa urazat, ze ty sa staras o deti a skaces o nich - deti su zodpovednost, to si nevedela, ked si ich mala ????

patriciaa32
autor
21. máj 2014

OK zmenila som rozhodnutie, tak nech je dom napisany na jeho sestru,nevadí hlavne nech sem spolu ako rodina a možno ked si uvedomime ze sa lubime,prepíše to snad aj sam od seba a nevyhodí ma odtial...

ukulela
21. máj 2014

@patriciaa32 pises: toto nikam nevedie,ja proste budem trvat na tom nech je to na nas napísane inak to zabalim a rozvediem sa!!!
uvedomujes si, ze to CELE NIE JE TVOJE/MUZOVO??? ale ze VELKU cast penazi dala sestra? (ktoru TY neches vyplatit, resp. nemas z coho a navrhovala si jej 30 rokov posielat po 100 eur, ked uz vdaka inflacii atd tie peniaze davno nebudu mat taku hodnotu ako dnes)
skratka - ty zavidis svagrinej jej peniaze, si chamyzna a najradsej by si sa nechala vydrziavat. pisala si, ze chlap ti dal polovicu z predaja JEHO domu. NEMUSEL! mohol to deckam dat na knizku a dat im to k 18tke. nie ze ty predrbes vsetky jeho prachy ...
ano, rozvedsa, bude lepsie jemu, ci tebe, neviem ... pokial to nie je boris kollar, co matkam deti plati melony, tak s tisickami na vyzivne velmi nepocitaj ...

simonka12
21. máj 2014

takto dobre som sa už dávno nepobavila 🙂 fantázia nemá hranice 🙂

madeleine55555
21. máj 2014

@patriciaa32 Vidím, že v tom máš jasno :D Úplne otočiť názor za 17 minút, to možno bude aj rekord. O pokiaľ je toto reálny príbeh, tak ti musím povedať, že si mimoriadne hlúpa žena a môžeš byť rada, že máš za muža takého dobráka. Anyway...veľa šťastia...

zibi
21. máj 2014

@patriciaa32 tak zabojuj o manzelstvo a vztah
ale v prvom rade skus zmenu postoja ..nemozes cely zivot zit v strachu ze ta niekto odniekial vyhodi.... preco sa vlastne tak bojis? je tu vela bab ktore nemaju vlastne byvanie, byty, domy majetok su napisane na manzelov, partnerov, mozno aj deti... a nepanikaria ..neda sa tak zit..ono clovek musi mysliet na zadne vratka, ale v takej rozumnej miere...
ked mas strach ze nebude dom tvoj ale ze pripadne sestre tak to financne nejako vyrieste ..vsetko sa da najma ked su ochotne a ustretove obe strany..
treba si ale uvedomit jedno... ste manzelia ..nie ste vzajomni protivnici, nebojujete proti sebe ale za seba ...a svoju rodinu, vztah atd... podla mna by si ty mala zmenit svoj vnutorny postoj...ta tvoja neistota z niecoho prameni...a ked ti on nedava k tomu podnet aby si sa tak citila co si nemyslim, podla mna je dost stedry , nie je skupy na penaize ked ti dava take peniaze a nerobi mu to problem...
manzelstvo je nenavratna invsticia, ked to mam tak obrazne povedat ..niekomu nevyjde a zacina od znova, niekto nou prejde s obcasnymi burkami a niekto ma cely zivot pohodu a klud..vsetko si vytvarame len my ludia...a ako som pisala ze je to nenavratna invsesticii ..neda sa cely zivot len ocakavat, skus zacat aj ty davat viac so seba samej a mozno bojovat voci ten nedovere , vyhladat poradnu a zabojovat ...

patriciaa32
autor
21. máj 2014

tak vravite baby stojí za to zabojovat,zmenit postoj a ist s nim bývat do krasneho velkeho novučičkeho domčeka,ktorý vlastne není papierovo naš len ústne vieme ze je naš,hm?ano nemozem ziadat aby bol len nas, a uz vonkoncom ked som sa on nepridelila vlastnou rukou či peniazmi,len som sa starala aj o jeho deti,varila,zehlila,prala cize taká akokeby jeho slúžka....

vierka0
21. máj 2014

@patriciaa32 boze, ty si riadna brzda 😝

lenadka
21. máj 2014

@patriciaa32 však je to čudné že nie na oboch, ale zapamätaj si jedno, vyhrážkami u chlapa nič nedosiahneš 😉 použi ženské zbrane, buď na neho milá, nezahoď vzťah pre dom...