icon

Problém s peniazmi a hroziaci rozvod

patriciaa32
20. máj 2014

ahojte.mám veľký problém s mojim manželom.a to taký,že on stavia dom,ktorý tvrdí že je náš,financuje ho on,ale je napísaný na jeho sestru.podniká a vraj sa bojí daňovákov,kedže sme mali ešte jeden starý domček a 5 áut...tento starý domček sme predali,polovicu mi vyplatil aj ked viem že tie peniaze boli jeho,za ktoré sme ho kúpili,ale chceme nový tak preto sa predal! no a teraz sa vadíme,teda mna najviac štve, že je skoro stále preč,buď v práci, alebo na novom dome.bývame momentalne u mojich rodičov, a jemu to vadí,preto chcem čím skor dostaviat dom a odist tam.nasi su u nas každý den,pomáhaju mi s detmi,ostala som na ne sama...a dost sa hádame, dala som mu podmienku, ak ten dom jeho sestra neprepíše na nás, tak je koniec a rozvod! on vsak chce darovaciu zmluvu,kedže značnú časť penazí mu na dom požičiala jeho sestra!vobec neviem čo robiť a ako ho ukecať nech to na nás napiše! ja s ním jednoducho nebudem ak to nenapíše aj na mna!!!poradte, co urobit ,ĎAKUJEM

erjona
22. máj 2014

@patriciaa32 veru ze chybala, ani si nevies predstavit ako velmi,,, 😝 😝 😝 Kedy mi mienis odpovedat?

erjona
22. máj 2014

@ushuaia no na tu temu CHLAPY sex SMS sa mrknem 😉

zvolsiinylogin
22. máj 2014

@erjona toto nie je , ci ma, ci nema, je to, no chore....zena by mala mat,aj ked ma este -nasť nejake pudy, a napisat toto o vlastnom....je prirodzene sa starat o deti....
inac, myslim, ze tu mate z toho celkom peknu zabavu, takze opustam temu....
idem mrknut temu sado - maso, ci sa nejako vyvija...paaa 😀 😀....a nieze wata zbalite dve...

erjona
22. máj 2014

@zvolsiinylogin hej to bola akoze ta z levic,,, to som len uvodny prispevok citala a viac nie,,,

erjona
22. máj 2014

@zvolsiinylogin no ved pisem, to je chlap 😀
Kukni a daj vediet, co nove 😀

zvolsiinylogin
22. máj 2014

@erjona tajne - aj ja si myslim, ze je to chlap, a pripadne chce tu zbalit nejakusubmisivnu....inac v zoznamkach na internete je takychto debilkov viacej, co cakaju, ze im submisivna spadne do narucia....

erjona
22. máj 2014

@zvolsiinylogin Asi ano 😀

ushuaia
22. máj 2014

@zvolsiinylogin @erjona to vite holky to je zit jak na divokem zapade... 😎

andrejkam
22. máj 2014

neverím vlastným očiam 😕 ...

zvolsiinylogin
22. máj 2014

@ushuaia a tema, som nestastna sama zo seba? celkom pritiahnute za vlasy....no, uz ostavam iba citatelkou 😀 to tu zacina byt beletria miesto knizok....to co sa tu docitavam by som nikdy v zivote nevymyslela....
alebo zalozim dikusiu, som hrozne spokojna so svojim muzom,ale lezem mu na nervy......co mam robit? 😀 😀

zvolsiinylogin
22. máj 2014

@erjona
@ushuaia
alebo tema, kto je otec mojho dietata? citali ste to? rozdala to s muzom aj svagrom...pripadne napodobna - len tu bol priatel a kamarat.... 😀 😀 az teraz vidno rovnaky rukopis.....

ushuaia
22. máj 2014

@zvolsiinylogin no dat si red-bull... 😀 a to mozme pokracovat milujem zenateho a tiez pritazliva kolegyna... 😀, ako nechem si z nikoho utahovat hej...ale teda je to tu dost bizarne... 😕

zvolsiinylogin
22. máj 2014

@ushuaia a tema zakazana laska?...no,to je tema na roman....tak naivne podane...... 😀 😀
pripadne tehotna v 17 -tich.....dotycna uz zduchla z temy....... 😀 😀 😀

ushuaia
22. máj 2014

@zvolsiinylogin teraz som to prebehla...ked sa chcu bavit, nech si kupia hracky... 😒

mandarinka34
22. máj 2014

prave som odpadla,dievca asi citalo daku akcnu knizku. 😀

zvolsiinylogin
22. máj 2014

@ushuaia a uz uzamknuta - neviem co sosebou, posledna veta,nechcem sa zabit, poradte.....ani som nepochopila, co pisatelka chcela vyjadrit, asi sa len polutovat...

ushuaia
22. máj 2014

@zvolsiinylogin to je teda vecer... 😒

erjona
23. máj 2014

@zvolsiinylogin
@ushuaia
Ale tema darovanie dietata tromfla vsetky - dve vydate kamaratky - jedna otehotnie a pride poziadat druhu, nech jej dieta vychovava, lebo ona nechce deti, problem nastava v tom bode, ze ani druha dotycna nechce deti, tak si prisla po radu, ako z toho vykluckovat a jedine, co ju trapilo, aby sa neurazila kamaratka, ked odmietne 😖 😖 😖

ushuaia
23. máj 2014

@erjona tak v tej som sa rozculila, to uz nebere zdravy rozum...a najma kde sa vytracaju ludske hodnoty...? 😒

katka1981
23. máj 2014

@patriciaa32, preco by ste mali sestre vracat po 100 eur mesacne? Ona s tym suhlasi? Podla mna nadsena nie je.Druha vec je, ako sa on s tou sestrou dohodol? Co ziskas rozvodom? Nic. Uplne zbytocne vyhrazanie sa. V prvom rade si vsetci traja sadnite a dohodnite sa ako si sestra predstavuje vratenie tej sumy. Potom sa mozete bavit o vlastnictve domu. Toto ste mali mat dohodnute este ako prve.

katka1981
23. máj 2014

@patriciaa32, po prve, ja by som tiez nepristupila na dohodu, ze mi niekto bude po 100 eurach vracat peniaze, jedine ak by som mala penazi tolko ze mi ich vlastne ani netreba. Po 2. s manzelom sme spolocne stavali dom, aj ja som na nom fyzicky robila a je pisany len na muzovi, lebo case ked sa riesili papiere, som nebola pritomna, neviem uz ani preco a prepis na nas oboch by stal dalsie peniaze. Ked mi nebude tych penazi luto, tak sa to prepise, ale ajtak sme manzelia, ajked sa zacal stavat tak predpokladam ze na neho narok tak ci tak mam. A keby som prisla o muza tak mi uz bude vsetko ukradnute a na prenajatuy jednoizbak kde s malou prezijem si zarobim. A ty ked ani nevies v akom stadiu ten VAS dom je, ani tam nechodis, tak si pekne sprosta. Lebo keby ti na tom dome zalezalo, tak by si nieco preto robila. Ja som nasla pozemok, spolocne sme behali a hladali, abys me boli spokojni, spolocne sme vybrali projekt, polievali beton spolocne, buzerovala som robosov aby robili ako maju robit, varila pre vypomoc, atd. Bolo to peklo, to ti povie kazdy kto si stavia dom. Nastastie sme vtedy nemali dieta, tak to bolo neporovnatelne jednoduchsie, ale ajkeby sme mali dieta, neverim, ze by som nechodila pozerat na stavbu a netesila sa z kazdej tehlicky navyse. Mozno si to tak nemyslela, ale z toho co pises vyznieva len to, ako ta trapia peniaze, majetok ale samotna stavba nie. A ze nemas muza doma, to je logicke, lebo stavia dom, usetrite kopec penazi a navyse nikto vam to lepsie nespravi, kazdy by to len odfusoval. Mozno ste stavbu zle nacasovali, ked ty si asi na MD a asi mas toho plne zuby, ale zas ked ti pomahaju rodicia, to je tiez super pomoc. Prispieva ti 600 eurami. Co to znamena? Ty mas rodicovsky prespevok s pridavkami to je kolko spolu? 290 eur alebo sa mylim> K tomu 600 Eur od manzela. Na co mas tie peniaze? Na vsety ucty? On ti da 600 eur a oni ine sa nestara? Kolko platis za byvanie, ake mas naklady? Vsetko zaisi od toho. Lebo ak by si mala naklady na byvanie 400 eur a z 200 eur mas uzivit 3 deti, tak to je brutal, lebo strava, oblecenie, kozmetika.... Vsetko zaisi od nakladov ake mas. Ae tiez si treba uvedomit, ze vsetky vase peniaze idu do domu, a ze aj tych 600 eur zarobit nie je sranda.

effie81
23. máj 2014

@katka1981 Katka klud,ona na 20 strane napisala,ze je to cele vymyslene.🙂

ushuaia
23. máj 2014

@effie81 jaaaj ? lebo tato pani co ma v hlave asi vakuum , zalozila novu temu, vsimla si si...? 😎

effie81
23. máj 2014

@ushuaia niee,kde,aku???Ved som jej pisala,ze si prosim pozvanku do dalsej temy.😀

effie81
23. máj 2014

@ushuaia uz som nasla.Diky za info.🙂 A ja som nevedela preco to tu viazne.🙂

marse
23. máj 2014

ona nas nepozvala? ktora tema? 😀

effie81
23. máj 2014

@marse Dasa napadnut majetok cloveka? sa to tusim vola.Aj ja som sklamana.😀

ushuaia
23. máj 2014

@effie81 obcana, Da sa napadnut majetok obcana...? mile damy... 😀

ushuaia
23. máj 2014

@marse ja som sa pozvala sama... 😎

katka1981
23. máj 2014

@patriciaa32, nebudem ti nadavat do sprostych, zahryznem si do jazyka, ved to sa nepatri a navyse si unavena z deti, ak si na MD, to je diagnoza sama o sebe - hovorim sama za seba!
Este si nepadla na hubu zeby manzel dosiel do stadia, ze mu podnikanie nejde a mesacne ti neda ani 600 eur, a nikdy nevies kolko ti da, lebo sam nevie kolko sa mu podari zarobit! Neprajem ti to, ale pochopila by si velmi rychlo, ako sa ti dobre zije! Ked kupi zo dna na den vysavac, o plazme ani nehovorim, tak predpokladam, ze hradi aj ine naklady. Popytaj sa kto z tvojich kamosiek, si takto super zije. A ver, ze ti to prajem, lebo viem, ze stastie je v niecom inom.

A teraz ti napisem v skratke jeden pribeh.
1. januara tento rok, zazvonil mojmu muzovi telefon. Volal mu kamarat, cakal ze mu popraje stastny novy rok, no nestalo sa tak. " B. uz nezije" povedal mu. Ostali sme obaja v soku. Kamarat mu oznamil, ze mu zomrel brat. Ten brat bol tiez nas kamarat, mojho muza spoluziak. Na silvestra zapaloval prskavku so svojou odhadujem 13 rocnou dcerkou na balkone, ako sa z drepu postavil, padol na zem mrtvy, dostal porazku. Nemal ani 40 rokov. Preco ti to pisem? Aby si sa zamyslela nad sebou. Pretoze k smrti ho dohnala je vlastna zena.

Nikdy nikde nerobila, mali 2 izbovy byt, 4 auta na lizing, a k starsej dcerke im pribudla druha, Sofinka moze mat teraz asi rok a pol mozno menej. B. makal, len aby zenuska mohla chodit do solarka - pritom vobec nevyzerala na pipku, aby mohli kazde 2 roky prerabat byt, aby bola spokojna, aby mala nove auta, a este k tomu vsetkemu jej prispieval na domacnost lebo varila, upratoval aj on, a okrem vydavkov jej daval aj vreckove 350 eur mesacne. Nato aby splacal hypoteku, lizingy a prerabky bytu, musel mesacne zarabat strasne peniaze, co som pocula ze 5 000 az 10 000 eur mesacne. Z toho mal vysoky tlak. Niet sa co divit, ale ked jeho mrochta nikdy nikde nerobila..... tak musel robit aj za nu. Teraz ten kamarat stale dostava telefonaty ci vrati peniaze za svojho brata, lebo bol aj viacerym dlzny, a ci za brata dokonci veci co mal rozrobene, kazdy este caka, ze sa o jeho zenu a deti postata..... O vdovu sa staraju rodicia pozostaleho, a nepotrva dlho, nastahuje sa k nim, lebo z coho splati hypoteku?
Nejdem vas poronavat lebo ta nepoznam, ale skus sa zamysliet nad tym, ci by nebolo lepsie sa uskromnit, aby si muz nedohnal infarkt?
Kupil ti auto a ani sa ta neopytal ake si chcela? Rovnako reaguje moja 5 rocna dcera, ked dostala monsterku, ze preco nedostala 2. Ano, je rozmaznana, a strasne som z toho smutna, ale urobim vsetko preto a robim na tom, aby taka nebola. Ber to auto ako spotrebnu vec, tes sa ze ti sluzi, ze mas ulahceny zivot, neries ze si chcela mozno inu farbu alebo iny model. Chapem ze si unavena z deti, ale kto ti kazal mat 3? Asi ste ich chceli obaja. Mate krasnu velku rodinu, verim ti, ze je to narocne, ale tie deti sa na svet nepytali a mas rodicov co ti pomahaju. Dom sa dokonci, prestahujete sa a mozete zit ako stastna rodina, len ty si vstup do seba a neries kraviny ako to, ze si chcela ine auto. Zivot sa moze v zlomku sekundy zmenit, a co potom? Presne tymto stylom ludia chorlaveju, nevymenila by si potom jeho zivot za vsetky peniaze sveta?
A to ti moze byt potom uplne jedno, kam si bude frajerku vodit, nemyslis? Alebo, ze s nou bude v TOM dome, alebo v TVOJOM aute, alebo ze jej bude davat peniaze o kt. si myslis ze patria tebe. Ja by som neprezila ten pocit, ze sa s niekym inym delim s niecom, co predtym patrilo len nam. Ci uz fyzicky alebo citovo. Tam ma uz ozaj ziadny dom, auto, byt, trapit nebude. Lebo sa vo mne zlomi to, co je pre mne daleko cennejsie ako peniaze. Moje srdce, city, dovera, vsetko to, co ma drzi nad vodou, ked mi je tazko, to najcennejsie co okrem zdravia mam - rodina. A ked nato pozriem cisto cez majetok, nie si bezdomovec, si u rodicov, je o teba postarane, cize ajkeby sa na teba vykaslal, neostanes na ulici, pokial ta nevyhodia vlastni rodicia, lebo daju za pravdu tvojmu muzovi. A ked uz tolkokrat od vas odisiel, tak je najvyssi cas, zacat pracovat na vasom vztahu.