Problém s peniazmi a hroziaci rozvod
ahojte.mám veľký problém s mojim manželom.a to taký,že on stavia dom,ktorý tvrdí že je náš,financuje ho on,ale je napísaný na jeho sestru.podniká a vraj sa bojí daňovákov,kedže sme mali ešte jeden starý domček a 5 áut...tento starý domček sme predali,polovicu mi vyplatil aj ked viem že tie peniaze boli jeho,za ktoré sme ho kúpili,ale chceme nový tak preto sa predal! no a teraz sa vadíme,teda mna najviac štve, že je skoro stále preč,buď v práci, alebo na novom dome.bývame momentalne u mojich rodičov, a jemu to vadí,preto chcem čím skor dostaviat dom a odist tam.nasi su u nas každý den,pomáhaju mi s detmi,ostala som na ne sama...a dost sa hádame, dala som mu podmienku, ak ten dom jeho sestra neprepíše na nás, tak je koniec a rozvod! on vsak chce darovaciu zmluvu,kedže značnú časť penazí mu na dom požičiala jeho sestra!vobec neviem čo robiť a ako ho ukecať nech to na nás napiše! ja s ním jednoducho nebudem ak to nenapíše aj na mna!!!poradte, co urobit ,ĎAKUJEM
Baby, ale veď on nie je blbec, on je úplný GÉNIUS 😀 Veď on ulial z BSM 60tis. a bohviekoľko ešte, o ktorých ona nevie, dal si postaviť dom "na sestru", ktorý ona nevidela a ani nikdy neuvidí, krásne si v ňom už dávno býva (nie že maká na stavbe), asi s nejakou milou, príjemnou, inteligentnou a možno aj krásnou... a zarába peniaze, ktoré ona nevidí... a to všetko si môže dovoliť za úplný bagateľ 600 € mesačne. No veď to je vlastne lacná au-pairka 😀 Stačí, keď ju tak raz za týždeň nas-rie a ona na tú "stavbu*" fakt ani nepáchne. Tak - to som autorke vymyslela záver jej románu 😀
čistý matriarchát toto 😀 😀 😀 😀
daj si Redbull,kočka, a odleeeeeť niekam poriadne ďaleko 🙂 Ty nevieš vyjsť sama so sebou,tak sa nečudujem,že nevieš vychádzať s mužom,švagrinou 🙂 Ak máš možnosť ,choď do práce,zarábaj,prídeš na iné myšlienky..🙂
@patriciaa32 podla tvojho prispevku na co sa stazujes chapem preco tvoj manzel napisal domcek na sestru......
Keby si mala naozaj 3 deti,tak by si vedela,ze mas dostavat 270eur rodicovske,nie 250 ako si aj dvakrat pisala.Mala by si si druhykrat overit skutocnosti.
Ale ked si fakt ozajstna,tak ked nemas povinnost sa starat o svoje starsie deti na ktore uz nedostavas rodicak,tak ich ponukni na vymenu,mozno nejaky dom by ti za ne mohli prepisat na meno.Alebo ich podaruj ako ta co tu minule pisala.
@patriciaa32
Ty si asi nezazila co je to mat doma hajzla, co Ti vydeluje prachy, o vsetky vydavky musis bojovat a ked nieco potrebujes, tak si idem vymlet usta a aj tak to nespravi, zrejme Ti je velmi dobre, citala som len prispevky na prvej strane a mam dost, ide Ti len o majetok, na nic ine nepozeras, cudujem sa muzovi, ze on sa uz davno s Tebou nerozviedol!!!!
ak sa potrebujem spamatat, najdi si temy kde sa pise o rozpoctoch o rodinnych problemoch a budes spokojna a este k tym Vianociam, nie normlany ludia na nenasackuju na Stedry den o 9:00 hod. aj ked su to rodicia, keby to urobili jeho, tak ich asi rozkuses nie?
ja sa vzdy pozeram na veci z oboch stran, takze ak nechcem aby s anieco stalo mne, nerobim to druhym....
@patriciaa32 povedala som si, že už neprispejem, ale nedá mi to - ak by si mala aspoň jedno dieťa, tak by si vedela, že materská sa nepoberá rok, ale 34 týždňov, čo je cca pol roka, má určený vymeriavací základ cca polovicu platu a má aj hornú hranicu, takže nech si pred materskou zarábala akokoľvek luxusne, tá materská je vždy menej... a pri troch deťoch by rodičák a prídavky na deti neboli 250€ ale 270€, aj keď chápem, že dvacka hore dole je pre teba zanedbateľná, keď ti je 600€ málo... vieš čo, je pekne, choď sa niekam vyvetrať, najlepšie niekam ďaleko, kde nie je prístup na net 😝
Hovoris,ze prvy rok co ste boli spolu si bola na materskej a cely rok sa viezol zadara.Predtym si pisala,ze hned po svadbe vam kupil dom zo svojich penazi.To take zadara nie je.
@martija ale ano,ako pisala @sissy27.ked ma 3 deti,tak ked bola s najstarsim na materskej,tak bolo este tusim len 28 tyzdnov ci kolko.A 55percent.Ale tu ani nejde o tieto detaily,ale cele to je take nedomyslene.
bola by som zvedava kolko nickov este ma.
@effie81 mne to pripade,ze ak to nebude vymyslene,tak potom ide o bohapuste vychvalovanie, ako sa kdo ma a este sa aj na tuto "strasnu" situaciu stazovat.......na zaciatku to bolo iba 600 vsak to sa jej zdalo malo, a potom pripustila,ze to staci,lebo vsak si kupi vzdy nieco aj na seba....
@patriciaa32 keby mne dá muž 600€ mesačne tak ja ešte 400€ ušetrím 😀 a ak by boli mimoriadne výdavky tak 300 určite 😉 , na tvojom mieste pristúpim na tú pôžičku, budeš mať čo chceš - dom, keď ti o to ide a na to že budeš splácať nejaký úrok sa môžeš vieš čo 😉 ...chlap od teba uteká, lebo nemá žiadne uznanie za to čo robí a robí toho dosť, ja neviem mám dve deti ale zas až toľko práce okolo nich nemám, záleží na tom ako ich "vycvičíš", ja po nich neupratujem, neupracú si hračky tak sú rozhádzané, alebo v koši, varím pre všetkých, tak je jedno či pre dvoch alebo štyroch, upratujeme len keď treba, život je krátky aby som s zaoberala len bordelom, uber, usmej sa a začni myslieť trochu pozitívne a hlavne pochváľ muža a konečne cho pozrieť ten dom 😉
no tak dnes mi manžel rano volal že čo teda ideme dalej...povedal,že bud tu sestru vyplatíme dakou pozickou,čo ja nechcem,lebo som na materskej a on sa zoberie o nas preč a ja to nebudem mat z čoho platit! alebo že nam to daruje, s tým že nebude trvat na vrateni enazí, s tým že v prípade rozvodu sa jej dar vrati! neviem,není to dake vychcane zo strany jej sestry, ze ak sa nahodou rozvedieme, dar sa jej vrati? co ak podá manzel o rozvod? hmm celé zlé toto
a ano materska je 270, ale z toho musím zaplatit 20€ životnu poistku,takže je to 250
@patriciaa32 a ta sestra co? to je nejaka samaritanka? osobe ako ty by som nedarovala ani kyticu z pupav 😀
@libka1 ona vie že manžel lubi deti,aj mna a nechce aby sa trapil sam v tako velkom dome...že má 6izieb a preto asi by nechcela peniaze,pracuje mimo SR a ma pekný plat,neviem
Ale ano,mas pravdu.Ta tvoja svagrina je sebecka hus.To si ako predstavuje,ze vam najprv daruje 40tis a potom si ich vypyta naspat???Ja by som jej povedala,nech si tie peniaze aj dom necha,ked je taka vypocitava.Nemam slov.
@patriciaa32
@patriciaa32 ale neboj,on by to tam sam bez teba urcite vydrzal.😀
@patriciaa32 už to pochop - jediná vychcaná v tomto príbehu si ty a nie švagriná či manžel...
ale že bude jej dar vratený,t.j. že tento dom v tomto štádiu a hodnote 100tis...už nie 40,ale 100 chapete???
neverím, že je tento príbeh skutočný....až taká slepica nemôže existovať....viem, baby sú všeliaké, ale toľko tuposti a kadejakých "bohumilých" vlastností na jednej kope, to nemôže byť reaálne....
@libka1 tak dakujem,nemusís sa na mne odbavovat a urazat ma!!!
@patriciaa32 neber to ako urazku, niekto ti musi povedat pravdu 😀 aj tak sa len hrame, takato sprosta realne proste nemozes byt 😀

@patriciaa32 ked vam sestra dala peniaze na takmer polovicu domu a vy jej ich neviete vratit, nemozes od muza chciet, aby bol dom na teba/resp. na vas. napiste dve patiny na sestru (to je 40 tisic z celkovej sumy vasho domu) a zvysne tri patiny na manzela, resp. na vas dvoch.
pobavil ma argument, ze zadlzovat sa nechces - teda hypotekou/pozickou segru vyplatit nechces - ale ako by ona k tomu prisla, ze jej30 rokov budete dlhvat prachy?ona ich nebude 30 rokov vsetkypotrebovat? ked jej to chcesvracat 30 rokov,tak by to malo byt ajs peknymi urokmi! za tie roky sa tie peniaze totiz znehodnotia az az.
a 600 € na deti nie je malo. okremtoho mas peniaze z manzelovho domu - takze mas z coho zit.