Problém so svadbou syna
Ahojte, mam problem so svadbou svojho syna M.
Jeho nadstavujuca ma problem s nevestou mojho syna A, lebo svojmu dietatu vymyslela meno Ema. A to meno, chcela pouzit ona. Tak je nahnevana, ze meno jej bolo ukradnute a nechce ich na svadbe.
Dalej ma problem s dietatom mojho dalsieho syna P. Maly ma jeden a pol roka. Ale ona ho na svadbe nechce, a ked sa M postavil, ze maly na svadbe bude, tak svadbu zrusila.
M jej ustupil v mieste konania svadby, on to chcel v inom meste. Kedze nasa rodina ma vacsie zastupenie na svadbe, tak mi to bolo jednoduchsie, ale tak ustupil. Dalej ustupil v hostine, presadila si cernohor. A hlabne ustupil v mene deti, ktore budu po nej a ona si necha svoje meno.
Dokonca aj kamarati mu nepridu na svadbu kvoli nej aj ked asi ani nemaju na aku, kedze ju len tak zrusila...
tak, baba vie, co chce a ide si za tym hlava-nehlava 😀 to, ze nechce 1,5r dieta na svadbe mi ako tragedia nepride, vela ludi deti na svadbe nechce a nemava.
to, ze sa zdula, lebo niekto pouzil "jej" meno pre dieta mi pride fakt smiesne az detinske. a ze si chce nechat svoje priezvisko a dat ho aj spolocnym detom je jej premotivovanost. na to sa nemusia vobec brat. cernohor je des, ale neriesila by som.
skor by ma trapilo, ze je taka tvrdohlava a komanduje vsetkych naokolo, ale bohvie, aka by bola jej verzia. v kazdom pripade, ak svadbu zrusila, cela tato diskusia je nie o svadbe, ale o tvrdohlavej zene 😅
Toto je pribeh A a ktovie aky je pribeh B.
No to je ťažko poznáme len tvoj uhol pohľadu, jej nie, ona to možno vidí úplne inak. Ide hlavne o to aby si oni veci medzi sebou vyriešili. To je základ.
Este napisem, ze ma velmi prekvapuju reakcie niektorych uzivateliek. Ked sem pise zena, ktorej sa svokra stara do zivota tak jej tu davate rady ako jej ma urcit hranice a tu hľa rady aby dohovorila synovi aby si taku xantypu ani nebral.
Treba jej povedať, že kľudne môže dať Emu, tu 184. v okolí nikto ani nezaregistruje. 🤣 Prosím všetky mamičky Emiek, neukamenunte ma.
@0kristina0 jedna vec je hranica, druha vec je nadiktovat muzovi vsetko... a zrusit svadbu, lebo nie je po nej? To nie je ziadne chudiatko, ktoru utlaca chlap so svokrou;) Si neviem predstavit zamilovanu zenu, ktora sa ide brat aby riesila tieto vsetky veci a potom kvoli tomu ze bude na svadbe 1,5r dieta svadbu zrusi :D Na co si ho ide brat? mena ine, ejho nazor vobec nie je dolezity, zrusi svadbu raz - dva...?
@simca06022011 to ze to takto autorka napisala neznamena ze to tak aj bolo, preto som aj napisala ze toto je pribeh jednej strany, ktovie ako by to bolo keby zacala hovorit buduca nevesta
Syn M. by mal vziať nohy na plecia a utekať čo najrýchlejšie od takej osoby, lebo si pokazí celý život. Viem o čom píšem, jednu takúto manipulátorku máme v rodine.
Chcela by som vediet verziu nevesty B. napríklad.. 🤔
Všimla som si že autorka napisala holé fakty, vôbec na skoronevestu nedala invektivy.
Aj rezonuje v texte, ze ani kamarati nechceli prist na svadbu.
No ktovie prečo ? Kvoli matke ženícha asi nie
@moonlight1210 tak zase kolko manzelskych parov poznas,kde si zena nevzala manzelovo priezvisko? A deti sa volaju po nej ..no daj...
A hlabne ustupil v mene deti, ktore budu po nej a ona si necha svoje meno. ... Pri svadbe sa manželia dohodnu na spoločnom priezvisku, ak budu mat deti priezvisko po nej, tak on bude vlastne jediny, ktory bude mat v rodine INE priezvisko. :D Asi by bolo rozumnejšie aby mali spoločne priezvisko.... už nech sa dohodnu že koho. HLAVNE je to jeho svadba, a cim viac veci sa dorieši dohodou, tym bude väčšia pohoda aj na svadbe. 🙂
@malva123 "no daj?" kolko mas rokov? tu nejde o vyzyvanie sa, ako čajky v partii. aby sme si dokazovali cosi-kdesi. nie sme pubertiacky.
a co sa tyka priezviska:
ked si zena nevezme muzovo priezvisko a deti budu mat tiez priezvisko po nej - preco by to malo byt ponizenie pre chlapa? v com je to ponizujuce?
@malva123 neviem o čo ide (nechce sa mi hľadať v diskusii) ale ja také ženy poznám 2..
A poznám aj jednu, kde si muž zobral ženine prezvisko..
@jana_eyre_2 jasne je to vec dohody, len vadi to buducej svokre.... Bud jej to tedy syn vysvetli, že je s tym OK, alebo bude mať ona pocit že ho nevesta zdrapila a ona - mamička mu musi pomôcť...

Vela neviest to riesi na svadobnej stranke, ze nechcu mat male deti na svadbe, ze ako to povedat a tak....inak podla mna, jednoduche riesenie. Treba sa pozriet kto to cele financuje. Ak mladez, tak nic nenarobite....ak vy, tak jej pekne povedat, ze nech si take podmienky nekladie, lebo jednoucho nezaplatite co treba a basta. Ono pri peniazoch vzdy padne kazdy na hubu...