Problém so švagrinou
Ahojte..chcela by som sa trosku vyrozpravat ak mozem..ide o to ze je teraz v rodine mojho manzela napätie a samozrejme zodpovedna som za to ja ..ide o to ze som hned po skonceni materskej co su uz tri roky nastupila ako operatorka do jedneho callcentra kde mame na starosti hlavne riesenie objednavok a poziadaviek zahranicnych zakaznikov, cize moja praca si vyzaduje ovladanie anglickeho a nemeckeho jazyka..v praci som spokojna mame nadsdandarnde finance ohodnotenie aj pracovna doba a kolektiv je fajn byvam v mallom meste a firma kde pracujem je tu vychyrena..snazi sa tu dostat vela ludi ae podmienky prijatia su velmi prisne..ide o to ze aktualne konci resp. uz skoncila materska mojej svagrinej a tá chce odomna aby som ju nejako dostala do mojej firmy proste aby sme boli kolegyne..svagrina neovlada ani anglicky ani nemecky jazyk..resp. angllicky trochu ano ale urcite nie na urovni ktora je tu pozadovana..mame samozrejme aj slovenskych klientov ale tych je malo..no a teraz citajte co svagrina odomna chce..aby som ju nejako dostala do nasej firmy a aby mohla ona vybavovat slovenskych klientov ze vsak to sa musi nejak dat..tak jej vysvetlujem ze sa to neda..ze jednoducho tu tie jazyky su dolezite..ja som koli tomu chodila na intenzivne kurzy nemciny ..kedze anglicitinu som ovladala- popri materskej som chodila sa ucit..aktualne sa nam uvolnilo jedno miesto a svagrina silou mocou chce aby som ju k nam dostala..vysvetlila som jej ako prebieha prijimaci pohovor ze jej tam daju test v oboch jazykoch aby si overili znalosti ale vraj tym ze ona jazyky nevie ani a nehodla ucit chce aby nemusela ist na tento test a rovno ju prijali..ze vsak ja som so sefkou kamaratka a mam jej to vybavit..odmietla som..teraz som v rodine za zlu ze jej nedoprajem..ze nechcem s nou pracovat a ze som zakerna..ako ja uz fakt neviem..niekedy si pripadam ako z inej planety fakt..svokra uz ma reci typu keby si chcela tak ju tam dostanes..a podobne
A ty by si bola s tým v pohode? Ty si sa musela krvopotne učiť, platiť si kurzy a ona bude mat zadarminko taký istý plat ako ty? Lebo jej to vybavis? Švagrina je vychcana a ty si hlúpa.
@domca1408 nie nezijem nastastie
@vevapeto ja som hlupa koli comu?
@miskamicha ja som jej chcela usetrit zbytocnu energiu..viem ako to tam chodi tam proste bez jazyka si neskrtnes..fakt max za upratovacku..este som jej dala kontakt na jazykovu skolu kde som ja chodila ze nech sa prihlasi na kurz..tak zobrala kontakt a nic nepovedala ..ale pochybujem ze sa prihlasila
Že jej nevieš na rovinu povedať a ešte ta trápi že sa svokra a švagriná na teba budú hnevať. Prisambohu keby sa to dalo vybaviť tak som si istá že “ v rámci dobrých rodinných vzťahov “ jej ty vybavis.
@vevapeto povedala som jej na rovinu aj jej aj svokre..lenze stale to nevedia pochopit..stale si myslia ze ja som ta zakerna co jej nedopraje aku super pracu aby sa mali aj oni lepsie a ze mi vadi pracovat s rodinou..
@elizabet173 nema ale to uz nie su len oni..uz to rozsiruju po rodine a hneva ma to ze to musim teraz vysvetlovat a sa obhajovat aj pred ludmi ktorych mam rada..lebo jasne ze ja z toho vychadzam ako ta zla a zakerna
Po pravde ani keby tri jazyky ovladala by som ju s tymto zmyslanim ako zamestnanca nechcela. To je uplne sebestredna egoisticka osoba.
By som im povedala, že práve pre to že mám v práci dobrú pozíciu a dobré vzťahy so šéfkou, nebudem zo seba robiť debila aby som sa tam snažila dotrepať niekoho, kto nespĺňa základné podmienky na prijatie a ešte si tam mieni určovať, čo bude robiť a čo nie. Očividne nezvládajú, že ty máš dobré miesto a švagriná nie, hoci ty si na to makala a švagriná - no, asi vieš sama najlepšie. Poučenie pre budúcnosť, o osobných veciach rozprávať čo najmenej, aby nemali čo závidieť.
Obrni sa. Isty cas to bude o hubu lebo tie reci budu stale. Ak mas muza na svojej strane bolo by dobre aby sestru a mamu uzemil on sam.
Nikomu by som uz nic detailne nevysvetlovala,strucne odpovedala : snaha na mojej strane bola,zial bez znalosti jazyka ju moja sefka neprijme. Dovidenia
Svagrina+ svokra v kutiku duse chapu,ze je nevhodna. Ale takto aa naivne obe utvrdzuju,ze isto by bola sikovnejsia ako ty,len nedostala prilezitost. Bla bla. Zavidia,ze dobre zarobis. Chce to aj svagrina,ale bez namahy. Ale takti to nefunguje....ze ona si vyberie,ze chce slovenskych kluentov. Na toto by som jej povedala, ze narok na slovenskych kliektov maju seniori, novacikovia si beru zahranicie- politika firmy. To,ze kedysi sa sa rozdelovala firma na - ti co vedia jazyky- maju zahranicie je davno pase.
@elizabet173 perfektne... idem si to spisat ako moj vlastny plan, ved lekari dobre zarabaju... 😅
@kandelabra ja im nerozpravam ..moja uz teraz ex kolegyna je svagrinina susedka a ta jej vyrozpavala vsetko ako sa tam mame aky je plat benefity a podobne
@elizabet173 no momentalne sme v take faze ze nekomunikujeme ani so svokrou ani so svagrinou
ešte si pamatam ako mi pocas materskej vytykali obe hlavne svokra ze zanedbavam dieta koli skole ked som navstevovala tie kurzy
Burka prehrmi.. hraj mrtveho chrobaka a po čase niekoho prijmú a budeš mať pokoj. Určite občas niektora z nich niečo vypoti ale povedz jednoduchú vetu: Nema kvalifikáciu, nevzali by ju. Podľa mna si už teraz urobila maximum.
Tvoj problem sa da uplne jednoducho vyriesit, najma ak si kamoska so sefkou 😉
Pekne krasne, chod za svagrinkou, nech ti da svoj zivotopis, ze pojdes za sefkou.
Chod za sefkou, povedz jej o situacii a myslim, ze do minuty ti povie, ze nieeeeeeeee...
Nasledne sa stretnes so sefkou a svagrinou ze si postupila CV, hovorila o svagrinke, aky ma velky zaujem pracovat, ale sefka trva, brutalne trva!!!!!!!!!!! na jazykoch, pravdaze cudzich a inych neberie.
a je po probleme 😉
@zoro9836 ja to robim takto... no zial, uz ukoncili vyberu, no zial je plne, no zial potrebuju clvoeka co vie "po japonsky"
@zoro9836 proste ked sefka nechce, tak nechce, nemozem ju prinutit 😉
podla mna si urobila chybu v tom ze jej to vysvetlujes a davas ju do reality poslem jej max link na inzerat na profesii a koniec nech si riesi sama a urobim sa za blbu ja neviem ako to funguue nerobim na HR
@zoro9836 To nie je klamstvo. Proste prides za sefkou s cv? prides!
Tiez som to minule tak riesila pri jednom CV, isla za kamoskou, ze som danemu cloveku slubila ale neodporucam - hned to slo do kosa... no ja za to nemozem 😉
@loginexistuje Veru, vela ludi ani nechce zit v realite