icon

Problém so svokrou. Chceme kľud a pokoj

mamusiktwin
28. nov 2017

Ahojte dievcence. Idem si po radu nazor postoj. Viem ze Pan Bozko Nas nikto nestvoril dokonaleho aby som niekoho sudila. Ide o to ze som spoznala uz teraz manzela. Ked malo prist k prvemu stretnutiu s jeho rodinou. Muz mi povedal ze jeho mama je anjel. A casto mi posielal aj jej fotky spolocne rodinne. Na fotkach vyzerala velmi prijemne usmievava teta. Prve stretnutie. Dopadlo nie podla mojich predstav a slov mojho manzela. Citila som ze ma neprijala. Nijako nejavila zaujem sa somnou rozpravat. A ako viete ked pridete do novej rodiny a nepoznate ich ani ich zvyky. Trva kym sa zaclenite. Co bol aj moj problem. Najskor som si myslela ze snad je to v poriadku. A kazdy sme ini. A dalsie stretko bude lepsie. Zial nebolo kedze som mala vtedy moznost spoznat muzovu sestru. Na ktoru ma sice upozornil ze je specificka povahou. To som pocitila velmi rychlo. Neprijemny pohlad. Sedeli sme za stolom. Bavili sa s muzom smiali. A ja som sa len prizerala. A premyslala preco tak skaredo na mna pozrela. Presiel nejaky cas. Este som par nastev absolvovala. Ale zacali byt cim dalej tym viac neprijemne. Pretoze som si bola uz ista tym ze ma neprijali. Muzova mama je rozvedena. A jeho tatina mam velmi rada. Sadli sme si od prvej chvile aj s jeho zenou. Mojou druhou svokrou. Vzala ma za ruku pokecala somnou a zaclenila si ma. A ked sa ma spytala na Muzovu mamu ze ako sa mi paci tam. Povedala som jen ze citim ze ma nemaju radi. Ona mi povedala. Uprimne pravdu. Snazila sa mi ukazat a priucit co robit aby si ma oblubila. Ze ju mam chvalit aka je uzasna. Ako dobre navarila a pod... aj som tak robila ale zial neuspesne. Potom mi povedala. Ze mam byt opatrnna pretoze muzova mama ublizila nejakej jeho priatelke. Dovod a co sa stalo sme si nestihli povedat. Ale snazila som sa to brat s velkoj rezervou. A dala som si odstup a zacala viac vnimat muzovu mamu. A citila som coraz viac ze asi nieco na tom bude. Presiel nejaky cas... a rozhodli sme sa s muzom mat dietatko. Pretoze sme to citili. Aj muz mal uz svoje roky. A povedali sme si ze na jeho 35 bude tatino. Aj sa tak stalo... prve snazenie a tehotenstvo nam zaklopalo na dvere. Neverili sme ze to pride tak rychlo. Testy tehotenske nam ukazovali pozitivny vysledok uz 2 tyzdne pred menzesom... prisli ale bolesti a ako kazda buduca maminka sa zlakne a bezi na pohotovost. Vsetko bolo v poriadku. Ale lekarka nam oznamila ze vidi 2 vacky. Dvojicky... v jednej chvili sok more myslienok pocit kedy nevies ci sa mas tesit alebo plakat ... ale po malej chvili sme sa nesmierne radovali. Ved sj hovorime budu 2ja budu si oporou a nemusime neskor sa snazit o surodenca... prisiel den oznamenia jeho rodine. Ze jehi mama sa stane babkou a on bude otec. Reakcia jeho mami nebola az taka ako som si myslela ze bude kedze nema ani jedno vnuca. Skor posobila ze dobre a snazila sa pretvarovat ze ju to tesi. Ked to oznamil tatovi. Nesmierne sa tesil aj s jeho xienkou. Boli velmi stastni. Ked sa dozvedela jeho sestra ze som tehotna. Reakcia ako jeho mami. A zavist. Pretoze ona deti nema. Ze to budu dvojicky sme oznamili neskor pretoze sme si chceli byt 100% isty... prisla prva rana. Nase srdiecka sme oslovovali fazulky. Jedneho dna prisla sprava od muzovej sestry. Ako sa maju fazule? Strasne hnusne sa to citalo. A dalsia rana. Ked to budu dievcatka neprezije ked budu paradnice. Pretoze pre nu je kazda zena paradnica ktora sa ocesie ked je strapata a dokresli si obocie. Pretoze skoro ziadne nema. Rozdychavala som to. A na jej spravy som reagovala. A dost prcho co som neskor olutovala ze som mohla reagovat aj kludnejsie. Ale hormony.. a neznesiem ked niekto zle pise o detoch alebo sa sprava. Kedze jeho sestra nemala problem predomnou a muzom ohovarat deti ich sestranice ze su tucne a pod.. A citila som z tych sprav zavist. Ale preslo ma to. Muzova mama nejavila zaujem o tehotenstvo. Az neskor. Prisiel den svadby kvoli detickam sme chceli byt kompletna rodina. Jeho mama bola velmi odmerana a citila som ze ju ide roztrhat ze sa berieme. Den pred svadbou mi stihla este pekne nalozit. Za muzovu sestru. Psychicke natlaky aby som sa ospravedlnila ich dcere lebo ona je citlive dievca.a deti velmi lubi. A deti lubia ju. Mne to zial tak neprislo. Ale brala som to jednym uchom dnu druhym von. Zobrali sme sa. Bolo po svadbe ani mi nezablahozelala. Nevadi. Odratavala som doslovne sekundy aby sme sa kazdy pobrali domov a zabudla som. Pretoze som sa musela sanovat kvoli detickam... v skratke uz len. Bolo este vela zleho a vela som sa trapila. Do toho este nejake problemy s rodinou. Total ma to psychicky polozilo. Prestala som jest. Tyzden som nejedla nrspala. Isla som zenskemu na kontrolu a odtial na kliniku kvoli sonu na vyvojove vady. Vysledky krvi zle. Nedostatok vytaminov. Chudokrvnost. Lekar sa ma pytal co sa deje? Ze vsetko bolo v poriadku a nieje mozne aby behom tyzdna som prisla v takom stave. Na sone mi povedali. Ze ma domov nepustia. Ze musim zostat pretoze to nevyzera dobre s dcerkou. Nasledovalo 12 hodin merania. Srdiecok. Rano prisiel lekar. A povedal ze musim ist rodit. Sekciou. V tej chvili sa mi zrutil svet. Plakala som tak ze to neslo zastavit. Kazde slovo. Potok slz. Strach co bide s detmi. Ze sa nieco zle stane. Nechcem spominat je to stale cerstve. Presiel mesiac od vtedy a mna to stalr boli lebo deticky nemam doma. Vsetko co sa nam stalo som pripisala muzovej rodine ktora do mna rypala vysmievala sa mi a ublizovala. Jeho mama a sestra. Taky hnev co som mala v sebe.. ale musela som byt silna kvoli detom. Ked som po 2 dnoch konecne videla deti. Ten pohlad bol strasny. Male telicka. Masky na tvarickach. Trcali im kosticky. Vinila som aj seba. Ze som nebola silna aby som ich uchranila. Dnes je to uz lepsie... deticky sa maju den co den lepsie. A musim nahlas zaklopat ze su zdrave!!!!! Ale moj hnev neustal. S manzelom sme utrapeni skrz jeho mami a jeho sestry. Moj manzel konecne pochopil ze ma nemaju radi. Ze mi ublizovali. A neprijali nam to. Ja s nimi uz nekomunikujem. A odmietam im ukazat deti a tak ako mi muzova mama povedala do oci ze ma nechcela prijat do ich rodiny pre moj tazky zivot. Som urobila to iste. Muz sa velmi trapi. Lebo nemame od nich pokoj. Ja by som chcela pocut vas nazor. Ako by ste reagovali. Vy. Ja chcem mat klud a pokoj pre deti. Pretoze som strtila aj mlieko. Som psychycky znicena ako aj moj muz. Muz ma rad svoju mamu co je pochopitelne. Ale sam nevie ako to riesit. Aby jej asi neublizil... tazko povedat dakujem za precitanie

petrapod
29. nov 2017

Podľa mňa je najdôležitejšie zdravie detičiek a muž ktorý ti je oporou a drží s tebou v dobrom aj zlom . Teraz sa tešte že máte zdravé krásne detičky a užívajte si toto obdobie. Je jedno z najkrajších v našom živote. Držím palce.

lija22
29. nov 2017

@mamusiktwin ahoj. co najskor uplne hod za hlavu tie dve fuchtle a daj sa do kopy. je tu skupina predcasniatka, ci dvojicky, najdes tam dolezite informacie. nasi sa tiez narodili v 32 tyzdni, cakaju ta tazke mesiace, takze fakt hlavne nech mas s muzom harmoniu, lebo krpci ked pridu domov nastane koniec sveta

minttu
29. nov 2017

@mamusiktwin Ahoj. Vyluc obe fuchtle zo svojho zivota, ver mi, lepsie to nikdy nebude. Urob to kym je cas, lebo ta utrapia a znicia ti vztah s partnerom. Tes sa zo svojej rodiny a ze detickam sa dari. Vela stastia a sil ti prajem. Kludne napis aj pm ak budes potrebovat povzbudit. ❤

zdenkatv3
29. nov 2017

@minttu myslis, ze to je dobry napad, hlavne teda voci manzelovi? Isto je nahnevany aj on, no je to predsa len jeho mama. Ja by som to nechala vychladnut a nejak moc sa neangazovala ani do rozhovorov s nimi ani do stretnuti. Ono az cas ukaze, ci si k sebe najdu cestu alebo nie

minttu
29. nov 2017

@zdenkatv3 Ano, podla toho, co som si precitala to podla mna bude len horsie. Neverim, ze obe damy sa zrazu zazrakom zmenia.

mysicka36
29. nov 2017

Ja som švagrinu za sprosté reči poslala tak do pi*e že mi sama dala na čas pokoj a teraz sa vnucuje. Nerieš prosím takéto veci. Nebývate s nimi, tak popros manžela, aby ti ich vôbec nespomínal. Nech o tebe hovoria akokoľvek. To ťa vôbec nezaujíma.

mlil77
29. nov 2017

Moja rada, vymaz svoju svokru z hlavy, neries ju vobec .....ani s mužom ani vo svojej hlave...stretnutia total minimálne a kratučké...a teraz žiadne kym deticky nepodrastu, nepripustaj si to tak, je taka aka je a nerieš ju, nezmenis, nemá zmysel, ide skôr o teba tvoju psychiku, musis sa správne nastaviť...s ňou nezijes, dolezity je tvoj muz a tvoje deti, on nech sa stretava so svojou mamou, nech ju ma rad je to jeho mama a stale bude ale ty ju vymaz zo svojich myslienok

lusesitaaa
29. nov 2017

@tt247 suhlasim s tvojim nazorom. Dibre napisane.
Sami si musime vyberat s kym sa chceme stretavat a s kym nie. Mame moznost vyberu. Je vela zlych ludi. Od tych radsej na mile daleko.

lujza123
29. nov 2017

@mamusiktwin ja si myslim ze najlepsie spravis ked navstivis nejakeho psychologa a trsku sa das dokopy, naozaj. Je to tazka situacia mat deti v inkubatore, vacsina zien pride zo stresu o mlieko nemusia mat ani svokru
Nechap ma zle ale myslim si ze tvoja velka precitlivelost je ovela vacsi problem ako svokra, ono povedal o detoch ze su fazule namiesto fazuliek a o inych ze su tucne ked su naozaj vykrmene je podla mna normalne a sam vidis ze tu fakt vela zien nevidi nic zvlastneho na pomenovani fazule.. vies ked clovek prestane jest, spat a vsetko koli uplnym banalitam je velmi velmi zle, s 2 malymi detmi ta cakaju ovela horsie casy, musis byt trosku psychicky silnejsia inac to naozaj nedas
Vyhladat odbornu pomoc nieje hamba, musis sa pozviechat lebo toto sa velmi zle cita

lilyianka
29. nov 2017

@mamusiktwin v prvom rade sa treba sustredit na deti a ich zdravie...ty sa skus dat dokopy, lebo deti potrebuju silnu matku...je mi luto, co sa ti stalo..od predcasneho porodu az po to, ako ta nema svokra i svagrina rada a aj to, ze tvoj muz to nevidel
Ty proste kontakt s nimi uplne zrus a muz nech urobi ako uzna za vhodne, je jasne, ze mu nemozes s nimi kontakt zakazat...a mal by si s milou mamickou i sestrou porobit riadne poriadky ..len taky fukot....ak by bol co k comu tak im riadne vycisti zaludky...ved ich chovanie je uplne primitivne a detinske

mamusiktwin
autor
29. nov 2017

@lujza123 manzelova sestra utocila na deti ich sestranice preto lrbo ich sestranica bola kedysi tiez pri sebe. A zacala cvicit a velmi schudla. Jej deti ohovarala z dovodu ze su tucne a ona sa o ne nestara tak ako o seba. To su take reci intrigy. Ktore mne sa nepacia. Hladat chyby ved ich mame kazdy. Ano ja citam prisoevky. A vidim ze baby nereaguju alebo reaguju na fazule/fazulky. Mna sa to vtedy dotklo. Bola som v 3 mesiaci tehitenstva. Neskor som sa osoravedlnila za svoju reakciu aj som si ju priznala. Vies prekusujem vela aj pre par dnami pisala. Ze ja nejsom na tom tak zle s detmi ako jej kamoska. Ze my sme vlastne dobre na tom. A netreba si mysliet ze je to zle. A to sme jej ani nikto nepisali. Ako na tom sme. A na co som sa prizerala. A co som citila vie len moj muz a ja. Ale co moze byt horsie? Kazde dietatko ktore skonci predcasne narodene v inkubatori je tazke ore kazdu maminku. To bola utecha? Kazdopadne na tom uz nezalezi. A co sa tyka psychologa. Citim uz sama po tom vsetkom ze asi musim nieco urobit. Ale ked som pri detoch. Vsetko je prec. Necitim smutok ani bolest. V tej chvili som aspon nachvilku maminka... dakujem za nazor vazim si ho.

mamusiktwin
autor
29. nov 2017

@lujza123 bolo tazke sediet na intenzivke. Pocitat cervene svetielka ktore hlasili vypadok srdiecok. Pocut ako sestricky k nim bezia a preberaju ich. Pre nas to bolo tazke nepocut detsky plac... asi netreba o tom pisat. Vidiet deti v takom stave. Neobjat ich... a citat ze nejsme na tom tak zle. Ked mozno cakas podporu a hlavne muz. Mna podporit nemuseli. Ale mohli si odoustit poznamky. Ktore v tej chvili neboli na mieste... deticky su na tom uz lepsie. Dcera sa narodila s vahou 860g po mesiaci ma krasnych 1600g nemaju ziadne zdr. Problemy co si musim zaklopat.

silverrko
29. nov 2017

@lusyc
@mamusiktwin normalne som polozila otazku kde vy dve ste videli nieco viac?

rucka77
29. nov 2017

Vidíš je tu veľa žien, ktoré zažili niečo podobné, nemusíš sa cítiť sama. Ono v takomto prípade najlepšie čo môžeš pre seba a pre deti urobiť je, že to budeš jednoducho ignorovať. Potrebuješ si oddýchnuť aj ty a tvoj manžel. Nechajte ich na chvíľku tak, netelefonujte s nimi nič. Jedine tak dajte vedieť, že ste ok ale jednoducho, že s nimi nechcete byť v kontakte a možno aj im trošku dôjde, že čo sa stalo a budú sa aspoň trochu snažiť

lujza123
30. nov 2017

@mamusiktwin tak ale aspon ti ta svagrina napisala nie? Aj ked totalnu blbinu... Ja si skor myslim ze oni dve su z uplne inho cesta ako ty a tie nedorozumenia zrejme pramenia z toho, mozno to ani tak nemyslia ako to hlupo nakoniec vyznie.. Niektorym ludom chyba takt a maju super vlastnost povedat uplnu blbost v tej najnevhodnejsej chvili... Podla mna ta chcela svagrina podporit a zase to vypalilo uplne opacne ako si ona myslela
Aj moja babka je jedna z tych, ona za vsetkym vidi nejaku tragediu.. Ked sa mi narodila dcerka - jej prva pravnucka prisli na navstevu, malicka mala mesiac a moja babka sa na dieta ani nepozrela a cely cas hovorila len o tom ako niekomu v rodine umreli babatka... a ja som cely vecer potom preplakala v totalnom strese.. Ona ma podobne hlasky stale ale toto bol jediny pripad kedy sa ma to fakt dotklo inac som sa ju naucila brat tak jednym uchom dnu, duhym von. Zato moja segra je citlivejsi typ a z babky ma stres stale
Takze ja ta v tomto trochu chapem ze ta vedia oni dostat uplne na kolena ale musis si uvedomit ze take budu aj za rok, dva .. za 10. Su sucast tvojho manzela (a ver tomu ze jeho to musi velmi boliet ked si ma vyberat medzi mamou, sestrou a manzelkou)..
Nejako sa treba voci nim psychicky obrnit, naucit sa ich ignorovat alebo uplne najlepsie vediet si z nich robit srandu, obratit to na humor. Lebo podla mna nieje cesta uplne prerusit kontakty, obmedzit ano ale nie prerusit a urcite nestavat muza do pozicie budto ja alebo oni

A prajem ela sil tebe aj detickam, verim ze uz vas caka len to lepsie

wvwv
30. nov 2017

Na svete su svokry co v nedelu chodia do kostola,aby zase do soboty sluzili satanovi a svagrine,ktore su pi.e. Ja ta chapem a prajem vela sil.

shee11
30. nov 2017

manipulatorky, ktore potrebuju niekoho vyciciavat, otras. pomoze len pretrhnut kontakt. je to diagnoza.

deti95060810
30. nov 2017

možno že svokruša je sklamaná že jej dcérenka nemá deti, možno ani chlapa a tak si vybíja zlosť na neveste....
Niektoré svokry sa ozaj správajú akoby sa zabudli niekde v 19 storočí, kde nevesta bola lacná pracovná sila a mohli si ku nej dovoliť všetko....😉

slavkadud
30. nov 2017

@deti95060810 niektore svokry su ozaj ako zle macochy z rozpravok, ja tiez tomu nerozumiem, preco svoje nejaky problemy, komplexy a neviem co vsetko si po vacsine vybijaju na nevestach a plodia nenavist 😠

mamusiktwin
autor
30. nov 2017

@lujza123 a tak mi prosim odpovedz na jednu otazku uprimne... manzeliva sestra napisala ze ja som stredom manzelovho vesmiru. Ked sa zamyslam ja... odpoviem si stred vsetkeho vesmiru su nase deti pre neho. Preco by som bola ja... bavi sa s nimi rovnako ako pred tym ked sme sa nepoznali. A navyse so sestrou sa vidal raz za rok. A kontakt? Nepisala tak casto od kedy som s manzelom a narodili sa nam deti...
@shee11 chvilu som si namyslala ze mam ja tu diagnozu... 🙂 ale 40 rocna zena manzeliva sestra o sebe rozprava ze je inteligentna. Ale neviem co je inteligentne ked si kopne do mladsej tehotnej a ze jej nedochadza ze s manzelom potrebujeme pokoj. Inteligentna zena to vie skor ako stihnem polozit otazku preco?

mamusiktwin
autor
30. nov 2017

@lujza123 a dakujem inak 😘❤ moc za nazor 🙂

shee11
1. dec 2017

@mamusiktwin Je mi luto, ze musis riesit taketo problemy, za kt. vobec nemozes. Ona si pravdep. vobec neuvedomuje ako ti ublizuje. Manipulatori su majtri sveta vo vyvolavani pocitu viny u druhych, ty len vysvetlujes, ospravedlnujes sa za veci, za kt. ani nemozes, ale aj tak to pouzije proti tebe a je este horsie. a tak dookola. oni su stelesnenie moralky a od teba vyzaduju byt dokonala, ale hocico spravis, oni po tom posliapu a ponizia ta. mam s tym skusenost, nastastie nie z tak blizkej rodiny, islo "iba o kamaratku", ale velmi ma to deptalo a poznacovalo to aj nas vztah (s manzelom).
Ak sa neda s nou pretrhnut kontakt, tak ju treba ignorovat, povzniest sa nad to, nepripustat si urazky, nevysvetlovat svoje konanie, neospravedlnovat sa... ked uvidi, ze napriek jej snahe reakcia ziadna, snad ju to prestane bavit. drzim palce, hlavne nech su deticky zdrave.

liljana
1. dec 2017

Si precitlivena, prilis sa pozorujes. Je to casty problem mamiciek v neskorsom veku. Mladsie zeny, co maju 2-3 deti vedia povedat, ze nemaju cas byt precitlivene a nieco pridlho riesit, inak by sa nestihli o ne postarat.
Venuj sa svojim detom a vsetko ostatne pust z hlavy. neries ako sa pozera svokra, co povie svagrina, ci sused rano na schodoch divno zakaslal, ze sofer v autobuse skaredo pozeral a bol nevludny, lebo sa zle vyspal. Sustred sa iba na svoju rodinu a deti, vsetci ostatni Ti mozu byt ukradnuti. Tym ze sa velmi lahko nechas niekym rozhodit, im paradoxne najviac skodis sama.
Mozno by pomohol psycholog.

tilda
2. dec 2017

@mamusiktwin vacsinou na neonatologickych klinikach maju k dispo psychologov alebo ti vedia niekoho zavolat. skus tento tazky cas, co cakas, kym tu deti pridu domov, vyuzit na to, aby si trochu zosilnela, lebo ked ti deti daju domov, bude to este vesele. verim,ze sa vam to podari v rodine vyriesit. ci chces alebo nie, mama tvojho muza je tvojim detom stara mama a jeho sestra im je teta. co urobis, ak sa bude niektore z deti na ne podobat? taketo absolutne riesenia ze deti nechces ukazat su dost nezrele a nikdy nikam nevedu. ako ja chapem, ze si asi nastvana, ale tvoj hnev nerobi dobre nikomu. hlavne nie tebe samej, tvojim deckam, ani muzovi. vyzur sa a pracuj so svojim hnevom. nestavaj ho pred volbu, ci ty a deti alebo sestra s mamou. inak, vobec nespominas vlastnu rodinu, mas rodicov, surodencov? tam mozes hladat zdroje? alebo si ich chcela najst v muzovych pribuznych a preto si taka rozcarovana? kazdopadne, super ze mas deti zdrave, drzim vam palce. myslim to v dobrom, mama dvoch predcasniatok potrebuje energiu pre deti, tak si urci priority a filtruj nepodstatne ;)

bodkolienka81
2. dec 2017

@liljana lepsie by som to nenapisala. Nevieme ovplyvnit co povedia, spravia ludia v nasom okoli, ale vieme sa naucit ako na to reagovat, resp. nereagovat. Dobra psychika a zdrave sebavedomie su zaklad, rozhadzane hormony sa casom upravia. Deti potrebuju silnu, spokojnu matku. Prajem im vela zdravicka a radosti

zdenocka
2. dec 2017

@mamusiktwin, moj nazor je, ze si vsetko nenormalne pripustas. Chyba Ti asertivita. Ja nechapem, preco riesit, ako by sa tie dve mali spravat, ako rozpravat.... To ze si bola tehotna proste brali normalne, vsak tehotenstvo nie je choroba. Podla opisu su to take jednoduchsie zenske, ktore povedia, co si myslia, a nezvazuju kazde slovo, lebo co keby si si to nahodou zobrala viac k srdcu. Vedela si, ze cakat dvojicky, vysoke riziko predcasneho porodu a komplikacii. A ty tyzden nejes, nespis. Nechcem Ti nejak nakladat, si v zufalej situacii, deti predcasniatka, ktore su v nemocnici, a nie s tebou doma.
Nezvaluj vinu na nich, skus sa na to pozriet tak, ze ty si mala robit vsetko preto, aby si ich donosila, i ked ovplivnit sa to neda, ale nemala si sa rozculovat a stresovat.
Nenapisala si nic extra zavazne, co by Ti robili. Hneva Ta, ze si im nesadla, ze Ta nemaju radi, ze oslovili deti fazule. To je vsetko??? Alebo, ze ta ohovaraju?
To su take blbosti. Nech si robia tie dve co chcu. Ked sa Ti nieco nepaci, povedz im to rovno do oci. Mas dve deti, ktore budu potrebovat vyrovnanu a hlavne silnu mamu. Pokym su v nemocnici, daj sa doporiadku, hlavne po psychickej stranke. Si strasne citliva, labilna, a nevyrovnana. Ako tu bolo pisane vyhladaj psychologa. Osobne kebyze predcasne porodim, cely svet mi je ukradnuty, riesim deti. Ty riesis svokru a svagrinu. Oni sa nezmenia, zmen sa ty. Ludia nie su z cukru, v zivote budu aj horsie veci, ako dotahovacky. Nezijes s nimi, zijes sama s muzom.
Nebudem Ta tlapkat pleci, lebo to Ti nepomoze. Mala si pomoc vyhladat ovela skor, ale cas sa neda vratit. Tak aspon teraz tak urob, lebo nie je normalne, ze ta zdeplaju take veci, a ty ohrozis ako svoje zdravie, tak aj zdravie deti.
V kazdom pripade, dufam, ze deticky rychlo naberu na vahe, ze pojdu domov, budes ich mat pri sebe.

jumama
2. dec 2017

@mamusiktwin si velmi citlivy clovek. Skus sa na vec pozriet tymto sposobom: Opakuje sa typ problemov, co mas so svokrou a svagrinkou aj v inom vztahu, s inymi ludmi, co mas kol seba? Naznacila si problemy v tvojej povodnej rodine - boli podobne? Citila si sa niekedy doma nepochopena? Nie je riesenie spalit mosty, dobehne ta to neskor, ked budes pomoc okolo dvojiciek potrebovat. Pride ta pomoc z tvojej rodiny, alebo od svokry a svagrinky, ak budete rozhadani? Nepride. Ak sa budes musiet vo vsetkom spoliehat len na seba, budes vycerpana a aj do toho vasho kludneho vesmiru, ostrovceka lasky medzi tebou a tvojim muzom pride nervozita. Ludia su komunitne tvory, niekedy zili pokope aj tri generacie a malo to vyhodu, ze si vzajomne vypomohli, dnes to ludia nevedia. Ak mame s nejakym clovekom problem, vacsinou nam zrkdli nas problem. Mame sa vtedy zamysliet, ci niekde nemame a neprezivame voci tomu cloveku cosi podobne ako on ku nam. Pr. Tebe sa zda, ze svagrinka je necitliva. Sama si naznacila, ze si reagovala na niektore jej spravy prchko. Teraz sa na to pozri zhora, z nadhladu, predstav si ze si vtaca, co leti nad vami dvoma. Co vidi to vtaca? Jednu citlivu osobu a druhu citlivu osobu. Ktore nevedia spolu komunikovat, lebo maju akokeby ine emocne jazyky. Doslova to chap, trebars tak, ze ty prezivas emocie ako Slovenka a ona ako Anglicanka, ze si tie dva emocne jazyky bez vzajomneho ucenia sa nie su schopne porozumiet. Budes sa hnevat naveky, ze jej nerozumies a ona tebe, alebo sa posnazis trochu z jej emocnej Anglictiny naucit a pochopit? Ak urobis krok k nej, pomoze to aj tebe, lebo vzy je to vzajomne. Len nemozeme menit druhych, vzdy len a len seba. A naozaj ti prajem, aby ste zili vo stastnych vztahoch, aby ste si dokazali vzajomne porozumiet a spolu vychadzat, hlavne kvoli detom. Aby mali tetu, babicku... nielen vas. Rodina v zmysle ocko, mamka, dieta je zaklad, ale v neskorsom veku potrebuju deti a aj rodicia aj tu sirsiu rodinu.

0silvia0
2. dec 2017

@mamusiktwin toto je casty jav ked zeny v povodnej manzelovej rodine neakceptuju novu zenu pri svojom syovi, bratovi atd. Neviem ci je to akasi ziarlivost, sutazivost, ale casto podvedome maju potrebu novu zenu zozaciatku zhadzovat. Casom sa tieto veci utrasu a ty sa musis voci takymto osobam obrnit. Ja tiez nevidim nic zle na pomenovani fazule, ja tiez nepouzivam rada zdrobneniny takze tiez by som pokojne taketo slovo pouzila. Nasa detska lekarka vzdy pouzivala slova ako krcisko, rucisko a pritom deti mala velmi rada, nic to neznamena....
Ty sa musis naucit ziskat nadhlad, v zivote budes riesit este kopu situacii, a urcite nebudu vsetky len pozitivne, takze sa nemozes nechat takto rozhodit zenami, ktore ta nemusia a ktorym si nesadla.

mamusiktwin
autor
2. dec 2017

@shee11 presne tak sme aj urobili. 🙂 nekontaktujem sa. Uz to ani neriesim nemyslim. Pretoze som od rana do noci pri detoch. Hovorim si ze su moje vitaminky na vsetko. Uvedomila som si aj to ze ked ma nemaju radi,ze to je ich problem. Nie moj. Z mojej strany chyba nebola. Pretoze som bola vzdy mila a nespravala som sa zle k nim a nehladala na nich chyby. Prijala som ich taky aky su. Snad si raz uvedomia ze ja som uz manzelka jej syna brata... a ze ona nemoze mat deticky a my ich mame nieje moja chyba... a ze nieje ani chyba ze sa on rozhodol somnou zit...

ninuuus
3. dec 2017

@mamusiktwin detickam prajem vela zdravia. Posledny prispevok ma potesil, ze sa na to vsetko uz inak divas. Ako reaguje manzel na sestrine a mamine hlasky voci tebe?