Problémové nevlastné dieťa
Baby mám otázky a tak trochu sa chcem posťažovať lebo to nedávam …. Môj muž má syna (7r), chodí do 2 triedy a chodí k nám každý druhý víkend….. Je absolútne nevychovaný... Nevie si sám vyfúkať nos, nevie rozprávať - r,č,ž a pod … keď sme na návšteve (akejkoľvek) stále piští, že sa nudí, a kedy už ideme domov - každých 5 minút, nevie sa utrieť keď sa vykaká, stále sa počúrava (aj cez deň aj v noci a jeho argumentácia “ups ušlo mi”), od rána do večera sa u nás hrá na playstatione a potom moja svokra ktorá mu do ruky strčí tablet so slavami “nech je od neho pokoj” vyplakáva, že toto leto nestihol ísť ani na tranpolínu. S hračkami a legom sa nehrá, sám sa hrať nevie, kolobežka, bicykel, túry, prechádzky, náš pes ho nebavia - reve že ide domom k mame a k nám už nepríde… Na mojho 3 mesačného syna má debilné poznámky čo ma štve najviac - že “prečo reve, prečo spí, veď on len reve” a keď spí tak “veď on len spí”. Nezje nič okrem rezňov a pár jedál … muž mu musí jedlo krájať lebo ani to nedokáže. Moja svokra sa na tomto všetkom smeje, nazýva ho nadpriemerne inteligentným, môj muž odomňa nechce nič počuť lebo podla neho je každé dieťa také a to naše predsa nebude iné. A svokor? Keď som mu v návale zlosti vynadala nech už sa správa, tak si ho zobral k sebe a povedal mu “ja ti stiahnem a zaplatím do môjho tabletu tú hru čo chceš”. Boli sme na návšteve kde majú 4 ročného… všetko po tom malom dieťati opakoval, keď sa plazil po zemi, keď vystrájal ako dieťa čo uňho chápem lebo má 4 ale toto?? … s ním si sadol.……. Ja niesom jeho matka, nebudem ho vychovávať, robiť mu program, od toho je tu môj muž keď ho tu chce mať. Je to jeho správanie a správanie svokrovcov a muža podľa Vás normálne? Čo mám robiť aby som si to počas jeho návštevy každý druhý víkend nehodila alebo sa zo mňa nestal alkoholik? Každý víkend sme kvôli nemu s mužom posekaný a áno ja viem že to dieťa za to nemôže ale je toto normálne preboha???🤷♀️🤷♀️ Nemyslite si, že som macocha… keď som nemala malého tak sme sa spolu hrávali atď atď ale potom to zašlo do toho že už odomňa iba driapal môj telefón a nič okrem tabletu a plejka ho nezaujímalo, hračky po mňe hádzal alebo som sa hrala viac-menej sama a on ležal pred telkou….mala som snahu aj toto leto vziať ho na týždeň na chalupu k našim a výsledok? 7 dní zatvorený pred TV pri rozprávkach aj so svojim ockom. Naši len krútili hlavou a svokor? Spýtal sa ma či my sme nepozerávali rozprávky . .. ide ma z nich vyrútiť. Ak je toto normálne, tak moje dieťa bude nenormálne.
@kikinkirka hm, a co upravit nazov na + problemovy manzel, svokor ... Isto si chcela ist do takej rodiny a mat s nim dieta ?
@kikinkirka a dôvod rozvodu bol aký?
katastrofa toto... ale nie to dieta, ale rodina do ktorej si sa vydala, ci ako partnerka teraz zijes. Sorry ale mne by nervy robilo nie to dieta, ale svokrovci a hlavne muz. Takeho si si vybrala za otca svojich deti???
a prakticka rada...ked pri upozornovani chlapca na teba kricia ci obhajuju jeho spravanie ...viac by som to nerobila. Isla by som za svojim zdechlym muzom...ano je zdechlina, ktoremu sa nechce venovat vlastnemu synovi, a pri tvojom to nebude inak...
skratke tej zdechline by som povedala... splachni, umy, uprac, oper po svojom synovi. Ked mu nevadi ze dieta je spinave, ci nesplachlo . lebo nemusi a je maly....tak nech si po svojom "babetku" uprace. Tak isto neries jeho zdravenie, ty sa pozdrav viac neries. chlapcec nie je tvoja vizitka, ale svojich rodicov.
V skole sa uci ako? tam je samostatný? nepocikava sa? splachne?
v prvom rade by si sa mala zobudiť ty...už len to ako sa vyjadruješ o svojom mužovi a jeho rodine...mám 9 ročného...aj on ešte nevie niektoré z vecí, ktoré si popísala...som rada, že nemusí chodiť k žiadnej macoche, ktorá by na ňom videla len to zlé a deptala ho už len pohľadom...
@kikinkirka neviem, či toto nepíšeš zbytočne... lebo pôvodný príspevok bol síce hodne negatívny, ale kto chcel pochopil. Kto nie, tak nevysvetlíš. Už si v škatuli macocha -harpia
A nelynčujúce príspevky tu boli max v počte 5
@kikinkirka Autorka, ja som ti chcela dať spŕšku nadávok tiež. Napíšem ti inak. Ty nemôžeš za to. Máš 3 mesačné bábo. Nemáš skúsenosti. Hej, to je pravda. Lenže človek má charakter a empatiu. Týmto sa rodíme. 🤷
Nezabudni, keď sa ty "obetuješ" a tomu malému pomôžeš, on bude na teba spomínať s láskou. A oplatí ti to tvojmu synovi. Postráži ti dieťa, či pomôže s učivom, zbije chlapcov, ktorí mu ubližujú, lebo on je veľký brat ....😏
K tomuto však treba vytvoriť rodinu, kam aj on patrí.
@kikinkirka pozri tak po kom nesplachuj posli muža, nevar nech navarila svokrovci, nevyšla program keď im nevadí ze je dieťa 2 dní na tablete tak prečo totebe vadí? Véd nechce aby si ho vychovávala tak nechce aby si bola aupair...
A úprimne... Ja keby vidím ze sa tak chlap správa k vlastnému dieťatu, tak by som s nim ďalšie nemala... Obzvlášť keď si videla ako sa k nemu správajú ešte ako si ty otehotnela lebo neverím ze predtým sa k nemu správali inac
@zuzpap Je to pre tie deti veľmi zlé, že musia chodiť do dvoch rodín a ani v jednej to nie ako by malo byť. Aj jeho mama má už možno nového priateľa a tie deti všade iba prekážajú. A možno má aj niečo z aspergerovho syndromu a tam treba veľa veci riešiť pomalšie, inak, len kritika nepomôže. Možno by mu najviac pomohlo, keby machocha k nemu pristupovala s väčším pochopením, bez nenávisti, keď už aj tak budú musieť nejako spolunažívať a nerobiť si to ešte ťažším.
@kikinkirka no nezávidím ti takúto situáciu, možno by pomohlo muža dotiahnuť do poradne, kde by mu nejaký psychológ vysvetlil, ako škodí synovi, no predpokladám, že asi tam nebude chcieť ísť. Len aby si za pár rokov nebola v podobnej situacii ako jeho ex. A tvoje dieťa bude chodiť k nejakej novej tete a k tým super svokrovcom.
@kikinkirka Prečo žiješ s chlapom, ktorý nevie byť otcom vlastnému synovi? Venovať sa mu, hrať sa s ním, vychovávať ho, ísť mu príkladom.
Myslíš, že vášmu dieťaťu bude lepším otcom?
Alebo je to trochu inak a ty trochu preháňaš?
Ja si myslim, ze vo velkej miere je v tom tvoj podvedomy strach, ze takto sa budu spravat casom aj k tvojmu dietatu, preto mas z toho take nervy...citujem napr: " Lebo mojmu muzovi aj svokrovcom vyhovuje mat od neho pokoj."
@kikinkirka mojmu bratovi sa tiez nikto nevenoval. Sice sa nepocikaval ale inak to sedi celkom. Nonstop pri TV a tablete, von nejde, s nami nikam nejde. Hrat z detmi sa bál, lebo tam kde vyrastal ziadne v jeho veku neboli. JE to take obdobie ked on sam povazuje to ako funguje za normalne. A vychovu za "spravnu" v štyle ked doma nemusim krajat maso a zdravit tak nebudem ani tu. Este nejaku dobu to potrva, pokial to nezmeni tvoj muz ako otec. Mal by mu hlavne on spravit plnohodnotny program. Nejaky vylet, nieco co by ho zaujalo viac ako tablet a TV. Ale chce to kreativitu a snahu. Moja mama sa pri bratovi snazila co najviac. Kedze su to len 4 dni v mesiaci, vzala ho niekam hoci nechcel a protestoval. Zaplnit mu cas aktivitami, sportom atd.
V 6 rokoch mi brat povedal, ze ak zalejes vegetu vriacou vodou, mas polievku a myslel to vazne. To ze ho otec zanedbava si uvedomil az cca v 12 rokoch, dovtedy sa drzal toho, ze co robi otec je svate. Cize chudak chlapec za to urcite nemoze, a jedine co mozete spravit je dat mu iny lepsi priklad travenia casu. Casom mu to dôjde.
Mna len fascinuje ako takmer vsetky vnímate dieta ako poloboha. Ale garantujem vam, ze keby ste mali takúto situáciu doma, boli by ste s nervami v koncoch. Krasne reci o tom, aka je zla macocha a podobne. Dieta ma zanedbanú vychovu, vsetci okolo neho skáču ako cvičené opice. Tu je hlavne na vine matka roka, ktorej bolo dieta zverene, otec a tiez starí rodicia, ktorí ho ľutujú lebo je chúďatko z rozvedenej rodiny. Zakladateľka by chcela nejaky poriadok ale je označená pomaly za harpiu, ktorá to chúďatko neznasa. Moja kamaratka bola presne v takejto situácii. Az kym nevlastny syn nedal mesačnej dcére do úst gulicku z hrkálky a začala sa dusiť…mal 9 rokov. Dôvod? Liezla mu na nervy. Samozrejme dovtedy bola ona ta zla a najhorsia. A on v rodine Boh. Tu je cela rodina na vine, ona ma len tu smolu, ze do nej patrí. Keby tam nebolo male babo odporúčala by som sa zdekovat. Nech si chyby vo vychove naprávajú biologickí rodicia.
@kikinkirka co cakas od dietata???Pozri sa na seba,ako ty zmyslas a to mas podstatne viac rokov.
Tak naco si si takeho chlapa brala a Mala s nim dieta?
@slecnalemonova dakujem ❤️
Je to 7 ročné dieťa, ešte vždy máš čas aby si mu ukázala ,aké je detstvo pekne a netreba k tomu mobil ani playstation a pod.Z
Že nemá návyky?Keď je u vás tak musíte držať s mužom ,je to jeho syn a naučiť ho to...nie všetko musí vždy učiť len matka,však preto ho máte každý druhý víkend aby si nejaké návyky odniesol aj od vás.A sama si napísala ,že si sa s ním hrávala,keď sa vám narodilo dieťa a zvykol si u vás na mobil aby bolo ticho a mali ste kľud...proste každá aktivita má neskôr nejaký následok.
A myslím si ,že chlapec je nešťastný,deti pútajú na seba často pozornosť práve takym správaním,ktoré dospelých rozčuľuje...skúste mu dať trošku viac lásky.To čo mu teraz dáte sa vám neskôr dvojnasobne vráti -v dobrom ,aj v zlom,to už je na vás
A co tvoj muz, ako si vychovava syna? Ma na neho cas, trpezlivost, venuje sa mu, je mu dobrym otcom? Aj vase spolocne dieta bude vychovavat tak ako svoje prve dieta?
Ja ti nakladať nebudem lebo nemám prečo.Ja by som aj keď ti zakázali výchovu pomaly začala vychovávať aspoň v tých základných veciach pozdraviť utrieť si rit.To sú veci ktoré už druhak by mal vedieť ovládať .Mužovi by som povedala ,že pokiaľ bude tubten víkend tak sa aj dieťa bude správať a do výchovu sa starať budeš .Vypnúť wi-fi nebude spojenie keď pôjdeš kocikovat zobrať chlapa zobrať dieťa a prejsť sa kým je ešte pekné počasie.Je to dieťa poddá sa dobrým návykom.Treba to riešiť kým ešte nie je v puberte vtedy už bude totiž neskoro
Komentare som necitala ale teda toto nieje ze je NEVYCHOVANY . Podla mna je len pozadu, vela deti je. Velmi pochybujem ze keby tvoje dieta v tom veku nevedelo povedat nejake pismena ci slova, alebo si poriadne utriet zadok, tak by si ho brala ako nevychovaneho. A to ze napodobnuje male dieta na navsteve.. a ? Ved aj on je este stale dieta . Asi je aj znudeny ked ty mu program nespravis .Je svojsky a podla mna Ti vadi a lezie na nervy aky je
@kikinkirka nuž brala si si muža čo má dieťa....a stále je to malé dieťa, má len7rokov....niektoré veci ako napr.aby mu otec nakrájal jedlo len využíva, sama vieš že si ho dokáže nakrájať aj sám...a že sa chová ako 4ročný? nuž deti po sebe opakujú aj 10ročný keď bude s 5ročným tak somariny po ňom bude opakovať😉 v rozvedenených rodinách je to normálne, otec a aj starý rodičia sú radi že s ním môžu byť a veľavecí jednoducho povolia, prehliadajú aby boli za dobrých......
@kikinkirka a ja napriklad nesuhlasim s tym co ti pisu ostatne matky. Tiez mam partnera ktory ma dve deti z predosleho vztahu. Chodia k nam kazdy vikend plus raz v tyzdni. Cize ich tu mame dost casto. Normalne sme si sadli a dohodli si pravidla. To co plati pre mojho syna plati aj pre nich a naopak to co plati pre nich plati aj pre mojho syna. Musis si uvedomit ze vychova je u jeho matky. Ty nevies ako sa sprava ked je u matky. K otcovi chodi raz za dva tyzdne na vikend. Cize otec ho nevychovava ale nahradza si atrateny cas s nim. Toto si treba uvedomit. On mu nebude zakazovat ale bude robot vsetko aby bol maly spokojny. To iste je aj u nas. ALE ja som razne povedala pravidla. Pri tablete a ps ok ale urcite nie cely moj vikend. Cize minulu nedelu som zavelila ze ideme rano von. A aj sme isli. Samozrejme jeho deti hundrali lebo ved chodit po horach je pre nich nieco nemozme. A moj ktory stale po horach chodi hudral tiez lebo ved 2hudrali treti sa pridal. Ja som povedala priatelovi ze chcem/potrebujem ist von a nech s tym nieco robi. Samozrejme zavelil a islo sa. Tak isto x dalsich veci. Je to o komunikacii a pravidlach. Neexistuje aby sa nepozdravili, nepodakovali atd. Ano su vikendy kedy si aj ja idem dat gulku ale naozaj to treba brat z ineho hladiska. Oni idu za otcom si uzit vikend bez ucenia, pravidiel a vychovy
@kikinkirka cim viac citam, tym viac mi je jasne, ze velky problem v buducnosti budes mat ty sama. Hlavne s muzom. On sa rovnako bude spravat aj k vasmu babatku, bude chciet mat od neho pokoj. To je naozaj smutne. Ked som sa ja stala nevlastnou mamou, ak som o niecom nepochybovala, tak to bola podpora mojho manzela, ktory bol vtedy skvely otec nasim dceram a vedela som, ze rovnaky bude aj k synovcovi. V rodine sme s manzelom vzdy tahali za jeden povraz, navzajom sa respektovali a podporovali. Ty si musis so svojim ujasnit strasne vela veci... az potom dokazes zacat viest aj jeho syna a mozno ho aj zacat lubit.
@kikinkirka a ty si tam načo? Všetko čo ti na ňom vadí, stačí, že zmeníš aj ty.
Okrem toho, lezú ti na nervy svokrovci, lezie ti na nervy muž, lezie ti na nervy syn? Čo ti pištol pred hlavou držali, keď si s ním lahala do postele a urobila si si do takého prostredia dieťa a zobrala si si takého muža za manžela? Tiež nechápem, prečo nebývate sami.
@cawes vies, len hlavny problem u nich nie je v tom, ze otec chce synovi vyhoviet, ale ze otec chce mat od syna pokoj. Keby si s nim uzival a popri tom bol k nemu zhovievavy, rozmaznaval ho...este to sa da pochopit, ze nechce byt ten zly, chce aby k nemu syn chodil.
tuto skor ale vyzera ze dieta je na obtiaz. nielen nevlastnej matke, ale aj otcovi a starym rodicom. a povolnu vyhovu, maju hlavne v tom, aby sa v nicom s chlapcom nezatazovali...ziadne vylety, hry, aktivity, nic.
@slecnalemonova aj si to čítala? Na to dieťa všetci serú, preto je taký aký je. Čo má robiť, keď sa mu nik nevenuje? Nonstop na mobile na tabletoch. Dieťa sa určité veci samé nenaučí. Okrem toho, pravdepodobne robí len to, čo vidí v tej domácnosti, že robí jeho okolie.

Strhla sa tu na mna sprska nenavisti takze to upravim na spravnu mieru …citim hnev k mojmu muzovi a svokrovcom, ze sa mu nevenuju ked uz si ho sem beru. Naco potom? Aby sa nanho tri dni pozerali a dieta si ma robit vlastny program??? ked mu poviem co i len banalitu “nesplachol si” - moj muz zacne vrieskat ze ho nemam vychovavat. Ked mu poviem, pod ideme von je krasne - tak ma ingoruje lebo ved ma tablet/ pc cokolvek …. Ja mu kupujem veci aby aj u nas nieco mal, ja ho balim ked ide domov, ja som mu zariadila detsku, ja sa s nim rozpravam ako bolo v skole, co je nove … lebo jeho tatko mam niekedy pocit ze si ho len vezme a odvezie naspat a medzitym si ma dieta vlastne zit svoj zivot … nebyt toho ze JA vymyslim program na leto tak cez leto sedime pred telkou vsetci 4. Lebo mojmu muzovi aj svokrovcom vyhovuje mat od neho pokoj. Preto sa pytam naco si ho beravaju na vikendy ked vlastne chcu mat od neho pokoj!? Tie dva dni co ho vidia. Preco ho stara mama nevezme von, na zmrku, dedko na bicykel, muz von? Ale len tablet plejko strcit nech je pokoj a ja sa mam starat?co si ma vzal aby som im eobila au-pair? Zobudte sa baby