icon

Problémoví svokrovci

2. dec 2020

Ahojte zienky chcem spytat a vlasne aj poradit byvam z manzelom a 2 detmi u jeho rodicoch nesom s nimi za dobre lebo stale si na mna nieco najdu hento neni dobre tam to neni dobre a niekedy poviem pravdu no ani to neni dobre furt som ja ta zla mam aj dve svagriny jedna byva s nami druha nie mam taky pocit ze ju maju radsej ako mna medzi detmi je to tiez rozdiel ale velikansky moje deti vobec nepoznaju ci existuju ja byvam o poschodie vyssie oni vobec nemaju o moje deti zaujem ale narozdiel tie svagrinine ano ich aj postrazia im je velmi napomocna svokra ale nam vobec ani s detmi nikdy nepomohla a ani financne nikdy nepomohla za to im zo vsetkym pomahaju manzel to nechce riesit vraj ich nemoze donutit aby maly zaujem vraj je to ich vec ale ja sa nedobre citim takto

basska_b
2. dec 2020

Švagriná je pokrvná dcéra svokrovcov? Potom sa naozaj niet nad čím čudovať. Ak nie je ich krv, tak si možno lepšie sadli

marca12
2. dec 2020

@hopsadobrandejsa to nie je o dnesnej dobe,ved tak sa zilo doteraz. Kazdy mlady zacinal v jednej izbe uu svokry,kym nepostavili dom z mladomanzelskej pozicky. Odjakziva matky,svokry vychovavali vnucata. Nebol google,zeny prijimali rady od starsej generacie. Rozdiel je v tom,ze aj vtedy mali mladi nervy na starsich,ale boli vdacni a cusali. S vdakou vsetko prijimali. Dnes ti svokra donesie kolac a nevesta urazena,ze ci si ona nevie kolac upiect.

ukulela
2. dec 2020

Ty si ich poprosila s oni odmietli? Na to sa pýtam.

ukulela
2. dec 2020

Lebo mne to skôr vyzerá na obojstrannú komunikačnú bariéru, typu aký požičaj, taký vrat.oni nám nepomôžu, na vnúčatá seru .... Ona je nevďačná, panička nadrapena .... Nech s nimi komunikuje syn. Synovi snáď neodmietne dieťa 15 min postrážiť.

autor
Autor odpoveď zmazal
hopsadobrandejsa
2. dec 2020

@marca12

Chyba proste tolerancia. To je jednoznacne vidiet na statistikach rozvodovosti. Ludom dnes prekazaju aj absolutne trivialne veci.

Ludia su aj viac zahladeni do seba, preco ona a preco nie ja. Miesto toho aby pomohli druhym nariekaju preco nepomoze niekto im.

Rodicia ich cely zivot vychovavali a teraz na stare kolena ked by sa mali oni postarat o nich sa stazuju, ze im nadalej malo pomahaju a este ich pouzivaju jak pestunsku sluzbu pre deti zadarmo. Rozmaznana generacia.

Smutne, ze ludia ani na stare kolena nemozu oddychovat.

nini1010
2. dec 2020

Odstahujte sa 3 rodiny pod jednou strechou???Halo!To je hadam aj proti prirode.A ze vam nepomahaju financne?No ja asi snivam.Dost ze im okupujete barak este vas maju aj financne dotovat?Prepana krala nech mi toto syn domov nedovlecie!

sasa1310
2. dec 2020

@hopsadobrandejsa a keď neni po nich, tak sú to problémoví svokrovci, ktorých treba rozoberať na webe, mysliac si, že čo si to vôbec dovolujú svokrovci im nepomáhať či už s deťmi a v tomto prípade šokujúco aj finančne.

autor
2. dec 2020

@sasa1310 nechcela som to tak povedat ze by museli pomahat ale z jednej strany preco im ano a nam nie precio ch deti mozu strazit a nase nie preco robia rozdiely medzo detmi naptikad moja mala kolko razy sa my postazovala ze babka kupila hento tamto ako to vysvetlit ze na nu babka nemislela a nekupila jej a stale furt to iste a decku nemozem zakazat nechod tam lebo babka ti nekupila hento tamto ja aj kvoli tomu sa s nimi nebavim nemam zaujem sa s nimi bavit dobre mozno ja som im nepadla do oka ano beriem neziadam to od nich aby ma maly radi ale preco to robia detom nechapem
Vam by sa to ako pacilo niekedy vecer premyslam nad tym ako my mala hovori je to velmi neprijemne vysvetlovat malej preco jej babka ndkupi

sasa1310
2. dec 2020

stále nechápeš jedno. Riešiš iba čo svokra. Či niečo dá jednému vnúčaťu a tvojmu dieťaťu nič. Vo vašej situácii je to totálne nepodstatné. Podstatné je, že nie ste schopní a zodpovední sami za seba. Bývať s 2 deťmi v dome, kde sú 3 rodiny je katastrofa.
Viackrát sa ťa pýtam, prečo nejdete k tvojej mame? Maminka by nemala na teba nervy? Alebo prečo. Asi ste totálne jednoduchí ľudia, keď dôležité veci vám unikajú a riešite len ukrátenie vašej rodiny.
Veď sa odsťahujte do svojho a nemusíš malej nič vysvetlovať. Vieš aký je to božský kľud keď býva rodina sama

0silvia0
2. dec 2020

kupi - nekupi, dali - nedali. Moja zlatá, ty svokrovcom niečo kúpiš? Pomôžeš? Či len skontroluješ čo kto komu kúpil a za koľko a potom sa zdutá zatvoríš do izby? Tak je druhá švagriná asi prívetivejšia, zhovorčivejšia, milšia, možno pomôže a pomôžu si navzájom. Keď si ty polovicu času odutá a zdutá, furt voľačo očakávaš, čo s tebou?
Asi si na materskej, v čom potrebuješ pomáhať? Strážiť dieťa? Keby ste bývali sami, kto ti ho bude strážiť? Veď sa staraj a pomáhajte hlavne finančne vy svokrovcom, veď tam bývate a ušetríte tým kopu financií a nerob rodinné intrigy očumovaním kto čo komu koľko dal, veď to je úplne že trápne.

danieladeley
2. dec 2020

ty neries preco im babka nic nekupi, ale preco im ty nekupis vlastne byvanie ....

pribinak
2. dec 2020

Odstahujte sa a nebudeš musieť dieťaťu vysvetľovať prečo babka hento alebo tamto

lija22
2. dec 2020

ano, je to nefer. nie je to od nej pekne. ak ma problem s tebou nemali by si to zliznut deti. je dost mozne, ze je to kvoli tebe a ked odidete vztahy sa troska utlapkaju. kedy sa mienite odstahivat?

autor
2. dec 2020

Byvanie si uz riesime lenze to este potrva mame sporenie v pss a cakame kym predlzia manzelovi zmluvu aby sme mohly poziadat o hypoteku urcite nucumim kto co kupuje lebo ja ku nim vobec nechodim ja hovorim len o tom ze mala sa my stazuje keby ste bola jedna z vas na mojom mieste urcite by ste plto ppchopili ape poniektore to nevedia Pochopit kedze to nezazili na vlastnej kozi hm preco im nekupim ja vlastne byvanie ved to sa neda zo dna na den kupit dom urcite na tom treba nejak zapravovat a ja sa dost snazim preto som si dala to sporenie aby som mohla stamad co najskor odist a moji rodicia ne su na sk oni byvaju v cz

deti95060810
2. dec 2020

nerieš radšej nič. Vydrž aj so zaťatými zubami . Však ak neplánujete bývať u svokrovcov navždy - tak pre pokoj v dome sa na všetky neprávosti radšej vykašli.
Raz príde deň keď pôjdete do svojho a bude všetko Ok....

ivik4
2. dec 2020

ano byvanie nieje zo dna na den ale teda najskor byvanie a potom deti.. A ked nie tak bohuzial bud rada ze mate kde byvat a neries ci Vam nieco davaju a pomahaju. Pomahaju Vam s byvanim

autor
2. dec 2020

Ved ano uz len dajak vydrzim ano aj v tom mate pravdu som rada ze sme kde sme ze nas prichilili ale ja som vzdicky tak rozmislala ved aj svagrina byva u nich a dokonca v jednej domacnosti svokra sa stara o vsetko o jedlo atd atd tak som si myslela preco im pomahaju vselijak a nam nie lebo zo zaciatku som to vobec neriesila lenze teraz mi to pride take nefer ale mate pravdu treba si to vyhodit z hlavy a hotovo

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
mandarinka555
2. dec 2020

Každý ti radí, aby ste sa odsťahovali, ale ty na to vôbec nereaguješ....Je vás tam ako hadov, ani sa starým nedivím, že na to už nemajú nervy....Nikdy by som nedovolila, aby moji synovia s deťmi a so ženami bývali s nami...NIKDY!!! Mladí majú bývať sami a to bez debaty....Ja tiež chcem mať na staré kolená pokoj a kľud .... Šlahlo by ma, keby že prídem po 14 hodinovej zmene z roboty a tam vrieska kopa detí a dudrú nevesty, že im nič nie je dobré 😝

nenne27
2. dec 2020

@sasa1310 no neskutocne si to povedala!!!tlieskam!vyplakavaju tu dievciny ktore sa vydaju,s holym zadkom pridu byvat k svokrovcom a este sa poburuju, ze svokrovci maju svoje zvyky a chcu si vo svojom dome robit po svojom a nepomahaju im.dobre si povedala, prefackat ich treba

mirage
2. dec 2020

@mandarinka555 presne! Milujem svoje deti, vnucata budem milovat tiez a nerobit rozdiely.. to som sa naucila od rodicov. Co dostane sestra a brat, to aj ja. Ale aby u nas byvali? Nikdy. Vzdelanie im zaplatime, nech sa dalej staraju sami. Na nedelny obed mozu prist kazdy tyzden. A vnucata na cele prazdniny.

0silvia0
2. dec 2020

mladá dáma, skús sa naozaj na to pozrieť aj z druhej strany a zo strany tej vašej mnohopočetnej posádky. Pozeráš len na seba, na svoje krivdy a na svoje požiadavky. Ruku na srdce, ako sa správaš ty k ostatným? Podľa toho, čo píšeš, si ofučaná, nasratá, zatvorená hore na poschodí a čakáš že sa všetci pretrhnú kvôli tebe a tvojim deťom.
svokrovci pravdepodobne chodia do práce, doma ruch ako na václaváku, prídu domov a miesto kávičky s milou nevestou, ktorá im ju rada uvarí a upečie nejaký koláč ku káve tam na nich kuká zdutá sova, lebo nepostrážia, nekúpia atď. Čo ty robíš v tejto domácnosti, aby si prispela príjemnou atmosférou okrem tvojej vzácnej prítomnosti? Tebe robia láskavosť, nie ty si tam diamantom v rodine, ktorý treba obskakovať, veď si to uvedom!
Tak chudera svokra sa stará o všetko, o jedlo, ešte ti možno aj navarí a ty budeš nevďačnica nevďačná, lebo nemáš taký istý diel ako možno normálnejšia nevesta?

elizabet173
2. dec 2020

@mirage a ku nám ani na ten nedeľný obed každý týždeň nie, nebudem vývarovňa pre celú rodinu. Veľmi rada vypomôžem v prípade choroby navarené aj zanesiem, ale variť každú nedeľu aj pre mladú rodinu a napokon si tu prečítať - svokra vyvára každú nedeľu obed aj pre nás, ako by som ja nevedela navariť, tak to nie. Ani vnúčatá na celé prázdniny, ja si tiež potrebujem oddýchnuť a nech si rodičia užijú deti, ale viem, že si to myslela obrazne. Tiež si nedokážem predstaviť, že by sa mi tu nasáčkovala mladá rodina, narušila môj kľud, jedine počas prestavby ich bytu na pár týždňov (napríklad dva 😎)

fidka79
Odpoveď bola odstránená
0silvia0
2. dec 2020

@elizabet173 ja tiez nechapem tu neempatickost mladej rodinky. Ze porodili sme vam vnucence, budeme u vas byvat, vy sa budete o nas starat a budete nam financne prispievat a starat sa nam o vnucence. A maminky doma na rodicakoch, stari z roboty navarit, upratat, vnucene strazit. To akoze kde sme? 🤷‍♀️

elizabet173
2. dec 2020

@0silvia0 mladí dnes absolútne (česť výnimkám) nie sú pripravení na záťaž, ktorú deti so sebou prinášajú. Sú zblbnutí fotografiami spokojných bábätiek a spokojných rodiniek, kým žili s rodičmi, väčšinou nerobili nič, občas povysávali a zrazu toto!!!! Ale ako si kto zariadi, tak má.

marca12
2. dec 2020

No vidis a tu mas odpoved na vsetko-ty ku nim nechodis. Tu si spravila chybu. Od zaciatku si asi velmi uzkostliva a brala si si ich reci velmi k srdcu az si sa uzavrela a ignorujea ich. Nemozu byt taki strasni,ked teda s jednou svagrinou su zadobre. Ak na niekoho kydas,vzdy zacni od seba,co si ty inak mohla urobit a ci nie je aj v tebe chyba. Vo vztahu so svokrovcami nesmies byt vztahovacna,jednym uchom dnu,druhym von. Ked na nich hladas len to zle,tak nikdy nebudete vychadzat.

babydesire
2. dec 2020

Ja nechapem,kedy konecne lydia pochopua ze byvat s rodicmi,svokrovcami je blbost - zarucenevto jazi vztahy v rodine, dve zeny a jedna domacnost?to kde ste videli,to je ako polygamia..iste niekde to funguje,,cest vynimkam...,zvlast predosle generacie tak zvykli zit...no nic,odstahovat sa a hotovo

stela01
3. dec 2020

A čo ty nevieš ísť za svokrou a opýtať sa jej priamo v čom je problém ? Možno ona to vidí úplne inak !
Treba si veci slušne a priamo vydiskutovať