icon

Problémy a bývanie oddelene dva mesiace po svadbe

happy32
28. apr 2015

Ahojte, musim sa vyrozpravat som uplne na nervy z tohooo...preboha brali sme sa pred 2 mesiacmi a uz toto?zijeme zatial u jeho rodicov a staviame (teda stavia dom). Od zaciatku po svadbe boli problemy - a to v tom ze si nechcel teda nemienil vyknut na to ze uz ma pri sebe manzelku a ze je potrebne aby sa s nou rozpraval a vedla nej zil a nie len prezival......trvalo to 3 tydne kym sa spamatal a doslo mu to......ale to nebol koniec...kedze som momentalne nezamestnana tak samozrejme ze cakam ze mi niekedy peniaze da---ale opak...odkedy sme sa vzali schovava peniaze (a to viem kde ich stale mal ked sme boli pred svadbou), nedava mi ani korunu, akurat co mi kupuje kazdy den cigarety a dost....vraj mi nic netreba lebo nerobim....potom mam auto a myslim e je normalne kede nemam pracu ze sa manzel o mna trosku postara - odmietol mi dat peniaze na tankovanie (on ma svoje auto) vraj nerobim tak si ho nemozem dovolit a on peniaze na to davat nebude (financne ale na tom vobec zle nie je)......kedze studujem externe a pri skuskach si potrpim na sladke (nutellu) tak tto mi zakazal jest.....ked som sa ohradila ze preco mi zakazujes ked ja ti nic nezakazujem? tak uz to pretocil na neskutocnu hadku kde kazdy den sa hadame a on nema chut z prace domov chodit a ani na mna pozerat) ...nic si neda vysvetlit.....ani malovat sa nemozem....a ked sa namalujem (aj to len ked niekam idem) tak je z toho cirkus ze nic co mi hovori nepocuvam....ze vraj ho mam na haku...ale ja predsa mu nezakazujem ze je po praci na PC ze si ide zacvicit..... a uz take veci ze som hlupa zasrana a nula lebo nearabam...ked chcem niekam ist tak sa ma opyta mas na to? Nie? Tak si dovýletovala.... vraj kvoli mne su hadky same...ale preco to on dava do hadky ked mu nieco poviem? to preto ze nerobim tak musim pocuvat vsetko a za kazdych okolnosti? ved ma depta tym ako mi vravi ze keby vedel ani si ma nevezme a ze nehovor o decku, najprv odrobis aspon rok a potom......kvoli jednemu incidentu (za ktory som ja ale nemohla) postavil to, ze si ho ja ani moj otec nevazime a ze teraz uvidime ako si vazi on nas...a ironicky sa smial...a tak mi vcera oznamil e sa mam zbalit a odist si k rodicom a ze mozem im skakat po hlave a robit nepokoj ale nie tam (pritom nic take som mu nerobila, len reagovala na tie jeho nezmyselne zakazy...a aj na to ze preco nic doma nenecha ze nemam doma pre istotu ziadne peniaze.....take bol este taky mily a pomohol mi veci nalozit do auta vcera......dnes som si rano vzala i dalsie veci......a aky on je hrdy ako to on vyriesil...vraj sa nerozvadzame ale pokial nebude dom hotovy vraj budem byvat u rodicov az ked sa dom postavi tedy spolu budeme byvat....no je toto normalne?co je toto preboha za manzelstvo??????

happy32
autor
28. apr 2015

@fidka79 citaj nisie a ako blba nekomentuj najprv precitaj!!!o taketo nazory ani nestojim kedze necitas poriadne!!!!!!musim byt velmi nabrusena ani neviem preco a velmi si na omyle ze som panicka!

1982zuzka
28. apr 2015

bože neviem si predstaviť že pri takom niečom by malo vyrastať ešte aj dieťa :( utekaj od neho rýchlo preč, rozvod, zhasla fajka. viem že si smutná z toho ale život máš pred sebou, nenič si ho pri takom ko....debilovi.

happy32
autor
Odpoveď bola odstránená
happy32
autor
28. apr 2015

@jasminet ty takisto asi z tych teh.hormonov si nahnevana na cely svet??? pytala som radu nie take dre komentare ake tu poniektore zakomplexovane pisete.....

fidka79
Odpoveď bola odstránená
sense
28. apr 2015

bud rada ze nemate deti....ked si uz zbalena odid a hotovo...a peniaze co ti dava na cigarety nemin na cigarety ale na benzin...a pokial nepracujes kludne na manzelku...a neviem ako dlho ste boli spolu kym ste sa zobrali ale bud ste neboli dlho spolu alebo si si myslela ze sa sobasom zmeni...

happy32
autor
28. apr 2015

@tomiholjubavi nie brigadu ale zamestnanie...ale to som odisla ja a po konzultacii s nim ako by to bolo najůlepsie kedze tam boli dost velke problemy....

happy32
autor
28. apr 2015

@zuzana231 dakujem len to ze rozvod je to posledne...

tomiholjubavi
28. apr 2015

@happy32 fiha 😕 😕 😕 teda tvoj muz sa sprava otrasne, ale z prispevku, kde posielas baby do p ... vidno, ze aj ty mas kratku zapalnu snuru 😅 mna do .... neposielat nemusis 😕 verim, ze si podobne chovanie nezasluzis, ale treba vazit slova, inak diskusia zacne vyznievat v prospech druhej strany 😕
odporucam ti odist na par dni k rodicom, nechat si vsetko prejst hlavou, vysumiet emocie a skusit nadviazat rozumny dialog s manzelom. ak to nedokaze on, alebo ty, tak to ozaj nechajte tak.. nema zmysel, aby ste sa len hnusno urazali. Podla opisu, on ma problem podelit sa o peniaze a podla tvojich reakcii, ty mas problem prijat kritiku a uz je konflikt na svete.

jasminet
28. apr 2015

@happy32 neboj sa ty o moje hormony, ani o svet okolo mna 😀

happy32
autor
28. apr 2015

@fidka79 presne tak som si myslela ze budem vylihovat vysedavat a bude to trpiet.....velmi lahko si to vyluskala....bud si alergicka na muzov alebo na zeny neviem.....a auto som mala aj predtym a nikdy nepovedal o tom nic.....ale dakujem za tvoje prispevky a pekny den 🙂

tomiholjubavi
28. apr 2015

@happy32 ak si odisla po konzultacii s nim, nema sa co pajedit, ze si bez roboty. hadam pozna situaciu na svk a neocakaval, ze sa ti budu ponuky sypat jedna za druhou kazdy den...

happy32
autor
28. apr 2015

@tomiholjubavi prepac to nebolo adresovane tebe....a po dalsie ja prijimam kritiku az velmi dobre.....nie som typ ktoremu ked niekto nieco povie sa urazi a nebavi s nikym..mam rada ked sa vsetko vydiskutuje a prebierie nech je vsetko ciste.....vsetko co som pisala manzel pred svadbou vedel...

happy32
autor
28. apr 2015

@jamelia dakujem..aj podla mna by to takto malo byt.....ved nic som mu nezatajila....nikto nie sme dokonali to rozumiem ale dufam ze uz nejako sa to skonci

fidka79
Odpoveď bola odstránená
sasa1310
28. apr 2015

@happy32 no ebnutá si, že si takúto povahu pred svadbou nepostrehla. Čo viac dodať.

susanne6
28. apr 2015

@happy32 ty nie si rozvracačka, aj keby si vôbec nereagovala, on sa aj tak zachoval hovacky, tie peniaze, príkazy a zákazy sú nemiestne! žiaľ, rozveď sa a už vôbec neuvažuj o decku, budeš ho živiť len z materskej, lebo jeho logika bude ako doteraz!

happy32
autor
28. apr 2015

@elise praveze v peniazoch problem nieje...lebo su...stavia bezhypoteky.....ak by to bolo inaktak jasne ze sa vsetko zredukuje aby sa vyzilo...

elise
28. apr 2015

@happy32 mozno by pomohlo abyste si dali dokopy co mate prijmy a vydavky a podla toho uvidite, kazdopadne skusit komunikaciu ak nepomoze jaxkat ba neho.

citronove_koliesko
28. apr 2015

@happy32 ...nie je mi celkom jasné....on si ťa zobral za ženu alebo adoptoval ako malú sopľaňu?

Popravde rozvod najlepšie riešenie...myslím, že ani ty ani on nemáte za čím banovať. On potrebuje ženu držať na krátko a ty potrebuješ solventného chlapa čo ťa bude živiť a nekecať do tvojich "potrieb a zvykov".

momimi
28. apr 2015

@happy32 ,no rozhodne to bude riadny psychopat,len nechápem prečo sa za takého magora treba vydať,to bol pred manželstvom iný?????ináč aj pri exrternom štúdiu sa dá privyrábať hoc kde aj bez známostí,hoci aj brigáda 😉 ,a nemusíš byť od neho závislá,ale peniaze by ste mali mať v manželsve rozhodne spoločné a hospodáriť spolu,ináč to nie je manželsvo..................

irusa
28. apr 2015

to bola nočná známosť a ráno ste sa brali v Las Vegas ? 😉 😔

lenadka
28. apr 2015

@happy32 nechápem, že ho ešte chceš, keď sa k tebe podľa teba zachoval takto ponižujúco 😕 😲 . Pravdu povediac na jeho mieste ti na cigarety nedám ani ti ich nekúpim, cestovať sa dá aj MHD a vlakom, to na tvojom mieste tak chodím sama od seba, pokiaľ sa nejedná o to že dochádzaš do školy občas na skúšky a je to ďaleko, ale teda nutela mu vadí? Vadí mu, že nezarábaš, keď ste sa dohodli že odídeš s práce to sa mi tiež nepáči, normálne Ťa ekonomicky a psychicky týra. Keďže ste zobratý ako manželia máte nárok na rovnaký ekonomický štandard, teda máš právo požiadať o výživné na seba, na to máš nárok teraz, ale aj keby si sa s ním rozviedla. Mám ale s celej diskusie taký pocit, že za to môžete svojím spôsobom obaja, že je niekde chyba v komunikácii alebo čo.

maria1989
28. apr 2015

@irusa 😀 😀 😀

liavan
28. apr 2015

Prečítala som si každý jeden príspevok v tejto diskusií a musím povedať, že súhlasím s @fidka79 .

Mladá baba, ktorá sa sama o seba nikdy nestarala, žila buď u frajera alebo u rodičov a maximálne tak brigádovala (a dopracovala sa k úsporám 200€, super 😀 ), si narazila chlapa, čo je trochu pri prachoch, svadbou si "poistila" takýto "fajn" úlovok a myslela si, že teraz bude mať všetko ako na podnose a celý život nebude nič robiť. Nechcem byť zlá, ale život neni ako z amerického filmu, teda občas hej, ale v tvojom prípade to očividne nevyšlo, no... Navyše sa správaš ako decko a vkuse sa oháňaš argumentom "veď som jeho manželka, teraz mi už MUSÍ dávať lóve". Ne, nemusí a očividne ani nebude. A nie, ani dieťa ti nepomôže, pravdepodobne ťa ešte viac potopí do tvojej už teraz blbej situácie. A keďže si chcela radu - vyser sa na neho, dokonči školu, nájdi si prácu a zabezpeč si luxus sama, v takom prípade určite nebudeš musieť podstupovať takéto ponižovanie, aby si niečo mala. Váž si sama seba.

sheila72
28. apr 2015

No a hľadáš si aspoň nejakú robotu? Ak sa môžem spýtať....či vidí aspoň že sa snažíš si niečo nájsť alebo či sa nesnažíš vôbec. A keď študuješ externe, to štúdium tiež isto niečo stojí. Mne partner nedáva tiež nič a to spolu žijeme dlho, lenže ja ani od neho nič nechcem, tiež študujem externe ťažký technický odbor a popri tom chodím na brigádu (som na materskej) a po skúškovom chcem nastúpiť na ďalšiu brigádu, hoc aj smetiara robiť. Bohužiaľ, ja súhlasím s tvojím partnerom, keď na to nemáš, tak si to nekupuj. Ja viem, že v dnešnej dobe je obrovský problém nájsť si prácu tak požiadaj jeho nech ti niečo sprostredkuje, určite má nejakých známych.

lulinka81
28. apr 2015

Zostaň u rodičov, všetko si poriadne premysli bez emócií. Hlavne sa mu neozývaj, počkaj či sa za tebou vráti. Ak áno tak si to vydiskutujte. Keď to nebude možné tak sa mu poďakuj že ti pomohol zbaliť veci a pošli žiadosť o rozvod. Bude to hrozný život keď ostaneš s niekým kto si ťa neváži a nevie s tebou jednať. Lebo keď prídu deti a budeš na materskej tak ti tiež bude vydeľovať peniaze? Alebo bude dávať len deťom? Naozaj si to dobre premysli, keď nie kvôli sebe tak si skús predstaviť ako by ste spolu vychovávali potomkov. Držím palce k správnemu rozhodnutiu.
Inak ja by som sa nevrátila k chlapovi ktorý ma vyhodil z domu (ten rozostavaný bude jeho? aby ťa neposlal aj od tiaľ kade ľahšie)

lavinis
28. apr 2015

Akoze to uz fakt neviete, koho si beriete? Clovek sa nezmeni zo dna na den.

nuvaring
28. apr 2015

Ďalší skvelý príbeh o zmysluplnosti manzelstva 😀

fidka79
Odpoveď bola odstránená