Problémy a bývanie oddelene dva mesiace po svadbe
Ahojte, musim sa vyrozpravat som uplne na nervy z tohooo...preboha brali sme sa pred 2 mesiacmi a uz toto?zijeme zatial u jeho rodicov a staviame (teda stavia dom). Od zaciatku po svadbe boli problemy - a to v tom ze si nechcel teda nemienil vyknut na to ze uz ma pri sebe manzelku a ze je potrebne aby sa s nou rozpraval a vedla nej zil a nie len prezival......trvalo to 3 tydne kym sa spamatal a doslo mu to......ale to nebol koniec...kedze som momentalne nezamestnana tak samozrejme ze cakam ze mi niekedy peniaze da---ale opak...odkedy sme sa vzali schovava peniaze (a to viem kde ich stale mal ked sme boli pred svadbou), nedava mi ani korunu, akurat co mi kupuje kazdy den cigarety a dost....vraj mi nic netreba lebo nerobim....potom mam auto a myslim e je normalne kede nemam pracu ze sa manzel o mna trosku postara - odmietol mi dat peniaze na tankovanie (on ma svoje auto) vraj nerobim tak si ho nemozem dovolit a on peniaze na to davat nebude (financne ale na tom vobec zle nie je)......kedze studujem externe a pri skuskach si potrpim na sladke (nutellu) tak tto mi zakazal jest.....ked som sa ohradila ze preco mi zakazujes ked ja ti nic nezakazujem? tak uz to pretocil na neskutocnu hadku kde kazdy den sa hadame a on nema chut z prace domov chodit a ani na mna pozerat) ...nic si neda vysvetlit.....ani malovat sa nemozem....a ked sa namalujem (aj to len ked niekam idem) tak je z toho cirkus ze nic co mi hovori nepocuvam....ze vraj ho mam na haku...ale ja predsa mu nezakazujem ze je po praci na PC ze si ide zacvicit..... a uz take veci ze som hlupa zasrana a nula lebo nearabam...ked chcem niekam ist tak sa ma opyta mas na to? Nie? Tak si dovýletovala.... vraj kvoli mne su hadky same...ale preco to on dava do hadky ked mu nieco poviem? to preto ze nerobim tak musim pocuvat vsetko a za kazdych okolnosti? ved ma depta tym ako mi vravi ze keby vedel ani si ma nevezme a ze nehovor o decku, najprv odrobis aspon rok a potom......kvoli jednemu incidentu (za ktory som ja ale nemohla) postavil to, ze si ho ja ani moj otec nevazime a ze teraz uvidime ako si vazi on nas...a ironicky sa smial...a tak mi vcera oznamil e sa mam zbalit a odist si k rodicom a ze mozem im skakat po hlave a robit nepokoj ale nie tam (pritom nic take som mu nerobila, len reagovala na tie jeho nezmyselne zakazy...a aj na to ze preco nic doma nenecha ze nemam doma pre istotu ziadne peniaze.....take bol este taky mily a pomohol mi veci nalozit do auta vcera......dnes som si rano vzala i dalsie veci......a aky on je hrdy ako to on vyriesil...vraj sa nerozvadzame ale pokial nebude dom hotovy vraj budem byvat u rodicov az ked sa dom postavi tedy spolu budeme byvat....no je toto normalne?co je toto preboha za manzelstvo??????
sorry v momente ako by mi pomáhal s vecami do auta by doniesla podať žiadosť o rozvod. takto sa chová 2 mesiace po.... a čo bude za 10rokov. vyplac sa, ale tento za to nestojí, evidentne ta má ťažko v pazi. radšej buď slobodná u rodičov ako poskok u neho.
Ahoj. Tak nenechali tieto niektoré diskutujúce na tebe nitku suchú. Niektoré sú naozaj rýchlo so všetkým hotové a majú hotový názor. Asi by mali niektoré maminy tuná troška viac rozmýšľať, kým niečo napíšu. A ty by si mohla niektoré názory proste ignorovať a nenechať sa vyprovokovať k vulgárnym komentárom.
Ale k veci. Zopár životných skúseností už mám a myslím, že naozaj nemá význam ostať v tomto manželstve. To, že si teraz preč, využi na kľudné rozmýšľanie o tom, čo od manželstva očakávaš. Tvoj manžel zrejme nezvláda situáciu, že si trvalou súčasťou jeho života. Tvoja prítomnosť mu asi urobila škrk cez rozpočet a tie emócie, ktoré vkladá do komunikácie s tebou to len potvrdzujú. Nebude iný. Ani keď do študuješ, ani keď budeš robiť. Vždy si niečo nájde. Možno niekedy sa nad tebou zľutuje a bude milý, ale to len dočasu. Myslím, že má naňho vplyv matka - je to taký typický učebnicový príklad. Bolo by ideálne, keby si dokázala svoju silu v tom, že obmedzíš fajčenie. A tiež v tom, že si dokážeš život zariadiť aj sama. Možno on má pocit, že si málo rozhodná, že sa podriaďuješ, že ho proste necháš, aby ti nadával a ponižoval ťa. Ale ver mi. Nikdy ten človek nebude iný. Reči o tom, že sa s tebou nerozvádza (pritom ťa pošle preč) a sľuby, že po dostavaní domu budete zasa spolu, sú len sebaklam. Ako potom hodíte do zabudnutia túto situáciu, keď ťa zbalil a vrátil rodičom ako reklamovaný tovar? Nenechaj sa obalamutiť rečami ,že to bude potom dobré. Sústreď sa na svoje priority - dokončiť školu, nájsť robotu. A asi by som si potom prácu hľadala niekde ďaleko.
A ešte, teraz s ním nič nerieš. Tvoj argument je to, že si mu vyhovela a odišla si. A vrátiť sa predsa nemusíš chcieť. Čo keď ťa pri najmenšom probléme opäť vyhodí. A bolo by to tak. Prepáč, že som sa tak rozpísala, ale fakt ma mrzí, že mladí ľudia takto žijú a mladá žienka musí riešiť takýto problém.
@damotka vies, podla reakcii zakladatelky to nebude mat ani jej muz s nou lahke. a okrem toho, vypoculi sme si len jednu stranu. mna by zaujimal napriklad nazor jej manzela. lebo bez vetra sa listok nepohne a cely uvodny prispevok, nulova sebareflexia, plakanie za autom, nutelou a cigaretami sa mi nezda zrovna zrele. a mozno jej muzovi rupli nervy. mozno to nie je take ako to tu kocka prezentuje. co my vieme?
ale samu seba prezentuje strasne. ak by sa ku mne takto ona chovala, tak jej asi jednu vylepim. pochybujem, ze mlada pani ma niekoho v ucte. leda tak samu seba.
a ze si zeny povedali svoj nazor, no preco nie? verejne forum, pani chcela pocut nazory a vyjadrenia, tak co sa cuduje.
naozaj by som rada pocula aj manzelovu verziu.
@happy32 v uvodnom prispevku si spomenula incident, po ktorom ma on pocit, ze si ho ty a tvoj otec nevazite. myslim, ze dalej si to nespominala... mozno aj to je zaujimava vec v celej situacii, hm?
Ahoj. Niekedy žasnem nad tým ako viete niektoré ženy, maminy, spolu otrasne komunikovať. Tak ako povedala @damotka nenechali na tebe nitku suchú ale ani ty si sa nemusela začal vulgárne vyjadrovať ale radšej sa tváriť že si to nevidela nečítala....ale každý máme nejakú povahu.
Ale teraz k problému - myslím si že je to od tvojho manžela nefér, ja som sa vydala a tiež nepracujem, dokonca s tým môj manžel nemal problém pretože zarobí aj za troch a je rád keď príde domov a má postarané. Po roku doma som išla na absolventskú prax a aspoň na pár hodín som vypadla z domu čo bola fajn zmena ale musela som ísť na pn lebo som riziková....ale musím povedať že môj manžel by sa nikdy nezachoval ako ten tvoj, nikdy mi nič nevyčítal a nevadilo mu že nepracujem, vlastne ani nerozumiem prečo okolo toho robia niektoré ženy také haló...Tak nepracuješ a čo? Problém je možno ten že ony musia vieš 😉
Odporúčam ti nechať si to uležať v hlave aspoň pár dní aj keď je to žiaľ určite ťažké pretože ho isto ľúbiš a vaše manželstvo je naozaj krátke, ale mladý pán zrejme nepochopil podstatu manželstva, lenže v dnešnej dobe je takých až priveľa a nielen mužov aj žien... prajem veľa šťastia a chladnú hlavu 🙂 @happy32 pekný deň
@lenadka co sa tyka tankovania tak ja nemam pre svoje potreby ja studujem skolu v inom meste takze dochadzam autom a co sa tyka behania po meste tak beham len kvoli domu ze treba nieco objednat alebo kupit...na svoje potreby nie.....
@liavan co sa tyka tych 200e...to nebolui moje odlozene uspory len treba citat.......ja som uspory mala!!!!!!! tu sa jedna o ine veci...a po dalsie nie som nijaka sedliacka ani z chudobnej rodiny, takze to ze ma prachy ako hovoris vobec s tym nema nic spolocne.....kede ja som pred svadbou na tom biedne nebola.....a nezijem ano nechcem zit ziaden americky sen, žijem na svk a neviem odkial ste nabrali dievcata ze som si chcela ulovit akoze niekoho pri peniazoch 😀
@mawka ano, suhlasim ze s @happy32 to nebude az take jednoznacne, ale aj tak som skor toho nazoru, ze je irelevantne, ze ona nepracuje.... evidentne nepracovala ani predtym...
tu ide proste o to, ze jej pomohol zbalit veci a nalozit do auta.
Je jedno, ci ona ma potrebu mat nutellu a cigarety a benzin, argument manzela - nepracujes, nedam ti - nie je spravny a je absurdny.
ak by argumentoval - NEMAME peniaze - je to ine. On peniaze ma, ale nechce dat, lebo nepracuje. Toto sa nazyva ekonomicke tyranie.
dnom, kedy sa zobrali, su si manzelia rovni a maju voci sebe navzajom vyzivovaciu povinnost. V zmysle legislativy je on POVINNY ju zivit. A zaroven ta ista legislativa hovori o ROVNAKEJ zivotnej urovni.
beriem, jej komunikacia je detinska a navazanie sa do bab, co jej natvrdo napisali aby sla makat a zarobila si na seba, nie je na mieste.
Ale rovnako nie je na mieste pristup manzela ze nerobis, nutelu mat nebudes.
@happy32 naozaj trošku zmierni zo svojich nárokov – cigarety, nutelka, plná nádrž... nefajči, nutelka zrovna byť nemusí – maslo alebo nejaká nátierka nestačí? auto??? to je čo? ako študentka som mala až do skončenia v hlave grafikon a nesťažovala som si a navyše ja som aj robila, ale teda bola som rada, že si môžem zaplatiť lístok, aby som mamu neotravovala s mojimi výdavkami. viem, že sa to nedobre číta, ale nikto ti v živote nedá nič zadarmo – ani rodičia (aj tí vyžadujú od malých detí poslušnosť, od školákov dobré známky, do vysokoškolákov brigády atď atď) ani manžel (teda za predpokladu, že nesú*ožíš prvú ligu ako niektoré zlatokopky)
druhá vec je, že ako sama píšeš, tak si zdvíhala ťažké veci na stavbe – to naozaj? je/bude ten dom písaný aj na teba? pretože ak nie, vys*ala by som sa na toho tvojho chlapa aj s mamičkou aj s domom a utekala by som kade ľahšie... chlap čo nechá makať ženu na stavbe??? akože niektoré manželky pomáhajú dosť, ale to sú harmonické vzťahy s perspektívnou budúcnosťou. u vás ju podľa tvojich slov moc nevidím.
@kaktusik007 neviem odkial beriete tuto famu ze som nikdy nepracovala......je to uplne ubohe.....stale som pracovala hoci len brigadovala...akurat robotu nemam od januara aj to po rozhovore s mojim uz manzelom a vo februari sme sa brali....tak dievcata co tu pisete za nezmysli?odkial to mate????????? som bez prace halooooo mesiace.....
@kaktusik007 no jo, mas pravdu za predpokladu, ze je to tak ako to tu je prezentovane. my nevieme verziu druhej strany. casto maju ludia tendenciu okydavat druhu stranu a prifarbovat veci, ktore v reale take strasne byt nemusia.
dalsia vec je, ze ak by to bolo pravda vsetko, tak naco rozmysla nad navratom. vybalim sa doma u rodiov a ziadam o rozvod. bud alebo. sak na toto treba rady?
@mawka su masochistky, a je ich vela, by si sa divila..... a ano, aj na to, ze opustit takeho tupca (ak je pravda co je tu) niektore potrebuju radu. To nie je ani tak o verzii druhej strany.. castokrat prave to ekonomicke tyranie je take, ze ten clovek je de facto manipulator... pekne reci ze potom sa nastahujes, a teraz musis ist od mojich rodicov, lebo tu s nimi sa neda byvat, potom budeme byvat vo svojom a bude to super.... to je take to opijanie rozkom....
a nech je pravda kdekolvek - ten vztah ma buducnost iba ako cisty masochisticky -- inak nie, inak je proste kravina jak mraky ostavat v tomto vztahu.... a tym duplom, ze nie je dieta.
@happy32 nenavazaj sa do mna... do mna rozhodne nie... som ti sem dala 2 prispevky a oba boli nestranne a ako som napisala, je jedno ci nepracujes tyzden, ci rok, ci desat. A ti hovorim, skakaj tri metre desat od radosti, ze je to tak ako pises a pomohol ti do auta s tvojimi vecami -- a nebud masochista a podaj navrh na rozvod.
@happy32 ....dievčatko ☹ ...toto nie je o láske ....pravdepodobne ani nikdy nebude 😒
Krátko po svadbe by ste mali plávať na obláčiku od lásky, on ti mal znášať modré z neba a ty okolo neho krúžiť ako kométa 🙂
Človek sa po svadbe nezmení ...taký už bol, len ste sa nepoznali dobre.
Vzala si si žiaľ magora a jediná cesta je útek. Nič vážne sa u vás nestalo a on už takto vystrája ? Predstav si chorobu, úraz, nešťastie ???? čo by bolo potom, keď už teraz sa správa ako psycho nezrelé, zlé, detinské....
@happy32 a ako to chces riesit ty? resp. da sa takto vazna vec, ze zbalim manzelku do auta a vystahujem, riesit inak?
@tykat si vydata? ak sa smiem opytat? alebo si myslis ze ked su manzelia a jeden nema pracu momentalne a co si myslim v dnesnej dobe nie je vela nemat 3 mesiac pracu tak by ste sa ivy asi postavili takto ze nemas teraz robotu a dovi dopo?????neviem kolko mate rokov a naozaj to neriesim, ale poniektore si nic nepremyslite pokial tu nieco zavesite.....niesom od roboty lava si dievcata nemyslite.....chodim na kady jeden pohovor, stale zhanam azhanam robotu...lebo som nebola nikdy zvyknuta aby som bola od niekoho zavisla.....
@happy32 podľa tunajších debát sa má podľa všetkého o teba muž starať, len keď si na materskej? lebo ak baba hodí tému... som na materskej, mám len príspevok, je chudera, a muž sviňa.
ak deti nemáte, zrejme sa to tu berie inak ... a máš ísť pracovať? celkom tomu nerozumiem, ale však nech sa vyjadria tí skúsení, resp. skúsené, ak chcú...
@happy32 aj ja som zivila muza tri roky, kym si nasiel ako taku pracu... ja viem co to je, ked si zhanal kazdy den pracu a surfoval po webe a pisal ziadosti. zial, pisal leda tak sprostosti a kurvam a vykecaval sa a proste ma to prestalo bavit. s malym babatkom, so skolakom zivit este chrapuna, co si len sunky valal a tvrdil mi ako si hlada job. tych jobov mohol mat xy, keby nad vsetkym neohrnal nos a keby svoj cas neminal na vypisovanie online. a tak som ho vyhodila z baraku a potom som zmenila bydlisko aj ja. nebudem zivit darmozraca. a pojem materska som v tom case nepoznala. a jasne ze som bola na neho nasrata., jasne ze sme sa hadali, lebo ja som makala ako taka krava, aby som mu mohla platit internet na kurvy, vies. tak a tu mas jeden priklad... napriklad 😉
DIEVČatÁ - niektoré riešite blbosti....no a čo , že má kočka chuť na nutelu, potrebuje natankovať ... to sa nesmie ? Proti fajčeniu som aj ja, ale to, že fajčí chlap vedel aj pred svadbou. Obúvate sa do nej, namiesto toho, aby ste riešili jeho iracionálne správanie. nakladal jej veci do auta a poslal ju k rodičom ako nevhodný darček. Takto sa milujúci novomanžel predsa nespráva.
Raz ťahá jeden a potom druhý....manželstvo nie sú preteky kto z koho 😒

@diablikovci moj muz bol viac ako rok ... neviem presne kolko .... zenaty a po sice dlhych sem rocnych tahaniciach a sudoch sa mu podarilo anulovat cirkevny sobas .... chcel to mat pre svoj klud anulovane ...my sme sa brali na urade lebo neverim a ani on nejak extra ale nkrmalne sa moze hocikedy zenit v kostole