icon

Problémy a dilemy s utajeným dieťaťom po nevere partnera

nela1622
26. jan 2024

Ani neviem ako poriadne začať. Potrebujem nestranný názor, pretože doma máme každý svoju pravdu.
S partnerom sme spolu 15 rokov. Prvé dieťa sa nám narodilo po 7 rokoch a veľmi dlhom snažení. Už sme ani nedufali, že sa to vôbec podarí, ešte predtým partner začal s podnikaním, mimo miesta kde bývame. Keď sa nám narodil syn chodil domov len na víkend, neskôr už len na nedeľu. Keď mal malý rok začal ma podvádzať, prišla som na to, keď mal 2roky. Potom sme to ešte polroka nejako skúšali, ale už to nešlo. Rozišli sme sa, hádali, bojovali o syna. Hrozné obdobie. On však rýchlo prišiel na to, že urobil chybu, vtedy som mu hovorila nech zostane stou k... za ktorú nás vymenil. Po viac ako roku sa ich vzťah začal rozpadat, ona sa odsťahovala, ja som bola stále samá a on stále prosil ako ho to mrzí a ako veľmi sa chce vrátiť. Keď som po dlhom prehovarani tu možnosť začala zvažovať prišla ďalšia rana. Oznámila mu že je tehotná v 3 mesiaci, s potratom to bolo už na hranici ale dohodli sa ze naň pôjde. A ja som zase nevedela ako ďalej, už som ho chcela späť. ALE POD PODMIENKOU! A tu sa začína náš problém. Podmienka bola že nám to dieťa nebude zasahovať do života. Bude za ním chodiť 1x do mesiaca, hoci aj na celý deň, ale nikdy ho neprinesie k nám domov ani k babke , bude ho brať od dverí a komunikácia s ňou bude len o nutných veciach. On s tým vtedy SÚHLASIL. Na začiatku to bolo celkom fajn, časom sa však veci zmenili. Prešli odvtedy takmer 4 roky. Nám sa narodila medzitým dcéra. Naše deti, moji rodicia ani okolie o tomto dieťati nevie a ja chcem aby to tak zostalo, veď sme sa na tom dohodli. On však už zmenil názor, chce aby všetci o ňom vedeli.

vikiki29
26. jan 2024

Úprimne, neprijala by som ani to dieťa ani by som nestála o toho muža. Výborný príklad ako si skomplikovať život. Ži pre seba a svoje deti.

zuzanka.zuzu
26. jan 2024

čím je ten muž taký výnimočný, že sa oňho bijú 2 slepice??? 🙈

mk22
26. jan 2024

@nela1622 co by si chcela ty?
Máš predstavu, ako chceš fungovať, čo chceš tolerovať.
Ste spolu 15r,nie si jeho manželka?
Nechcel ta nikdy povýšiť z partnerky na manželku?
To dueta nevymazes, skus ho prijať do rodiny, ak teda chceš zachovať tu vašu.
Co by mi vadilo je, že jej robí taxikara, vozí ju, robí spoločnosť.
Toto vieš zmeniť tým, že si dieťa bude bravat k vám domov.
Ako to bežné funguje pri rozvedených rodičoch.
On nemá čo tráviť s nimi čas. S nim áno, ale nie s nou.

luciaaaaa
26. jan 2024

@nela1622 par rokov dozadu bol v mojom okoli podobny pripad. Chlap vsak nemal vyslovene vztah, len sa s kolegynou par krat vyspali spolu a ona otehotnela. Potrat odmietla, otcovstvo priznal, manzelke sa priznal - manzelska poradna, dedinsky farar a manzelka mu odpustila (tiez mal s manzelkou 1dieta). S dietatom sa stretaval mimo svojej rodiny, platil alimenty. Ked mal chlapec myslim 6 rokov, ona chcela kvoli peniazom ist robit do rakuska opatrovatelku na turnusy. Uprosila ho na striedavku. Jeho zena doma isla z koze vyskocit, nepomohlo. Sud striedavku schvalil. Ustali to doma pol roka a rozviedli sa kvoli tomu chlapcovi. On sa dal dokopy s tou matkou toho syna. Ty ked si suhlasila, ze s takym prvotriednym klamarskym kurevnikom budes zit nadalej aj napriek nevere a celozivitnym nasledkom z tej nevery, musis pocitat uz s kazdou moznostou. To dieta je pre neho take iste ako deti,ktore ma s tebou

pettom19
26. jan 2024

Ja nerozumiem len jednemu. Preco si si po tom vsetkom dala spravit druhe dieta?

nela1622
autor
26. jan 2024

@nela1622 chcel keď sa vrátil ale ja som nechcela. Presne tohoto som sa bála...ako tu niekto písal ze mi ide o majetky mam viac ako on

luciaaaaa
26. jan 2024

@nela1622 ak s nim nie si kvoli majetkom, kopni ho fo guli a podaj ziadost o rozvod. Ak k nej takto chodieva a rodinkuju sa aj s jeho mamou, on s nou moze pokojne spavat aj teraz. Uz ked kvoli nicomu inemu, hanbila by som sa pred ludmi, ked by to prasklo, ze som takeho kurevnika vzala na milost a on sa dalej stretava s tou druhou. Chudacik, narodil sa omylom na zlom kontinente, kde sa polygamia netoleruje. Vlastne toleruje, ked sa najde bezbreho-tolerantna manzelka ako ty

mk22
26. jan 2024

@nela1622 dobre si zvaz, čo chceš, aké mu dáš podmienky, čo mu opäť zákazes.
Ak chceš zachranit vašu rodinu, nebran mu v styku s dieťaťom, zshod hrdosť a pustite do sveta pravdu.
Ľudia si zgustnu poklebetua ale život ide ďalej.
Chlape bude k vám chodiť, zacleni sa, otec bude spokojný, ty ho budeš mat doma..
Alebo si postavíš hlavu, a partner sa uprace k nej a budú si žiť ako rodinka, ku ktorej budú tvoje deti chodiť na návštevu. Brata spoznajú, skôr či neskôr určite áno, tomu nezabranis.

mk22
26. jan 2024

@luciaaaaa nie sú manželia, majú spolu deti..

januska12323
26. jan 2024

Už nič, teraz len čakaj kedy zase odíde a privedie ďalšie dieťa.
Si blbá, že si ho zobrala naspäť a zároveň tajíš pred všetkými dieťa. Bude lepšie keď sa to dozvedia o 5-10 rokov? Ak veríš, že sa to navždy utají si dobre naivná. Stačí keď dieťa zbadá ocinka s druhým dieťaťom a začne sa pýtať.

svetlonos
26. jan 2024

Sorry, ale kreteni ste vsetci traja! Vas by som rad radom vyplieskala. Ako by sa tvoje deti citili, keby otca mohli vidiet 1x mesacne, tajne a s vedomím, ze su blby omyl?
Ty si ho mala poslat do prec, mohol byt aspom vsetkym fajn otcom. Milenka ho mala vyplieskat pri vete - dieta len 1xmesacne.
A kazdy mohol spokojnejsie fungovat ako teraz. To vase debilne chovanie by malo byt zo zakona trestné. Uz ludia nevedia co od dobroty.
Chuda dieta - to nechcené. Bodaj by obisli najlepsie zo vsetkych (dospelych). Hanba nech vas fackuje. Uvedom si, ze ty vinu chlapa hadzes na nevinne dieta!

vikiki29
26. jan 2024

@mk22 zachrániť rodinu? Akú rodinu? Tu už nie je čo zachraňovať. Chlap si chodí na striedačku k jednej a druhej. Raz vezme k rodičom jednu, potom druhú. K jednej chodí prespávať, druhú rozváža kade-tade na kávivičky.

lubkavargova1
26. jan 2024

Moja ty budes v riadnyh srackach este len vtedy ked bude dedicske konanie po tvojom manzelikovy...to dieta ma narok na vsetkom co vy budujete, peniazky, dom/byt, majetok...toto ti asi nedopina este ze? A to je dieta este male, tamta poda o vyzivne ak ho nema, dieta bude rast, pride stredna...pride vysoka....pride svadba...a pride smrt tvojho manzelika a padnes na rit pred notarkou...

ibatanecnica
26. jan 2024

@lubkavargova1 tak to máš veľkú pravdu. V podstate je na tom to dieťa presne tak isto ako ich spoločné deti.

luciaaaaa
26. jan 2024

@mk22 to som nepostrehla. O to jednoduchsie, ak sa rozvadzat netreba.

mk22
26. jan 2024

@vikiki29 autorka chce chrániť svoju rodinu, ich zostavu v akej sú ona, partner a dve deti

nelca0510
26. jan 2024

Autorka,toto je to najhorsie,čo som na MK čítala. Je to dieťa. To za nič nemôže.

betulinka1
26. jan 2024

@lubkavargova1 tal verim tomu, ze toto si uz autorka doriesila po narodení dietata. Teda dufam, ze uz ked muzovi uslo, toto vyriešili

matkahelka
26. jan 2024

@nela1622 neverim, ze mas majetky. ak by si mala svoje byvanie alebo dostatok financii, s takym ch*jom by si uz nebola ani stotinu sekundy. zeny zotrvavaju v takychto chorych vztahoch preto, ze nemaju vlastne byvanie, nemaju kam s detmi ist a nemaju dostatocnu kvalifikaciu na slusny plat, aby tie deti bez muzovho prijmu zabezpecili.

lubkavargova1
26. jan 2024

@matkahelka len sa hraju na rodinu...

mircalla
26. jan 2024

@nela1622 Dohodli sa, ze pojde na potrat a napokon ma dieta? Nejako mi tam chyba cast pribehu.
Kazdopadne, nemali ste sa nikdy davat dokopy. Muz, co hra na 2 strany nestoji za nic. A ty by s tebou ostal si asi ochotna urobit cokolvek. Ozaj pekna telenovela. Inak preco volas jeho matku svokra, nie ste predsa zobrati, ci ste? Pises, ze je to partner, nie manzel....

lucitta9
26. jan 2024

@nela1622 no, nie je to lahka situacia. Hodnotit co si mala/nemala urobit nema zmysel. Treba riesit aktualnu siruaciu. Nejak som tu nepostrehla informaciu, aky mate s manzelom vztah. Ak je to inak dobry manzel, vase manzelstvo ma zmysel, miluje ta a ty jeho, tak by som samozrejme o taky vztah bojovala. Je obdivuhodne, ze chce travit cas so svojim dietatom a priznáva sa k nemu. Skor ci neskor pravda vyjde najavo a dozvedia sa ja aj tvoje deti, ci chces ci nechces. Ako ti uz mnohe radili - netrestaj dieta, ono za nic nemoze. Ma pravo byt so svojim otcom aj starymi rodicmi. Ja by som skusila to dieta prijat do vasej rodiny, zoznamit ho s detmi, netajit to pred okolim. Ktovie ako sa zivot vyvinie…Moj ujo mal nemanzelske dieta. Teta ho najskor neprijala, az ovela neskor, ked bolo takmer dospele. A dopadlo to tak ze ujo zomrel, tetine deti ziju v zahranici a to nevlastne dieta sa o nu stara, vozi po lekaroch, navstevuje. Zivot nam vie zvlastne situacie pripravit.
To stretavanie s ex…mozno sa s nou stretava lebo sa inde s dietatom stretnut nemoze. To by mi vadilo, ak by ex vodil k svokre, po svojej rodine a verejne sa s nimi ukazoval. Je aj mozne ze s nou tvoj muz chce travit cas, mozno k nej aj nieco citi. To by si sa mala snazit zistit. Nikoho k sebe priviazat nasilim nemozes, ani by to nemalo zmysel.

monicatko20
26. jan 2024

@nela1622 nečítala som celú komunikáciu, ale udrela mi do očí veta, chcem pokoj pre svoju rodinu..neuvažovala si o tom, že to dieťa je rodina tvojho muža??Skus sa zamyslieť jak by si sa ty cítila, keby si ty mala nemanželské dieťa trebárs s predošlého vzťahu.. pýtaš sa či si sebecká.. môj názor je, že áno..to dieťatko za to nemôže.. možno by si zaslúžilo byť tiež tak milované a spokojne jak sú teraz tvoje deti 🙏 a co vieš, možno si budete nakoniec rozumieť

mircalla
26. jan 2024

@matkahelka Presne tak. Mozno ma majetky - daku nehnutelnost po rodicoch, ale zrejme nema dostatocny prijem, aby uzivila 2 deti, tazke klasicka story....Uplna komedia, on ju vodi k rodicom, ale rodicia zakladatelky o exsitencii dietata nemaju sajnu. Klame cele rodina. Musi to byt narocne zit v tejto pretvarke cele roky.
Skor ci neskor to vyjde najavo

mk22
26. jan 2024

@mircalla tiež ma to zarazilo. Poznajú sa 15rokov, teda vzájomne aj ich rodicia.
A jeho vedia o dieťati, jej nie.. To musí byť aj stresujúce žiť takto v klamstve.. U mňa by bola mama prvá, ktorej by som to povedala.

vikiki29
26. jan 2024

@mk22 skôr som myslela to, že záchranu rodiny musia chcieť dvaja. Tu ale partnerovi očividne o záchranu nejde, jemu vyhovuje sedieť na dvoch stoličkách naraz.

matkahelka
26. jan 2024

@mircalla
@mk22 tazke a psychicky vycerpavajuce. takto sa neustale pretvarovat. a lihat si vecer do postele k chlapovi, o ktorom viem, ze sa stretava s inou zenou. kedze s nou udrziaval dlhodobo pomer, neverila by som, ze spolu uz nic nemaju. jemu toto zjavne prevelmi vyhovuje, zit ako sultan s mini haremom. takyto zivot, taketo trapenie, byt stale v strehu, ze je opat s nou... vsak to nestoji za to. a ani to nie je zivot, len akesi prezivanie.

mk22
26. jan 2024

@matkahelka ženy sú rôzne, schopné odpustiť čokoľvek, tolerovať také veci, že iným sa očí krízia.
Rok žije s inou, možno ho ona poslala do zadku a zrazu mi príde plakať, že nás chce??
Toto som doteraz čítala v knihách, mne to príde choré, že sa to vážne deje..

zanka777
26. jan 2024

@nela1622 akože nezávidím ti tu situáciu...na druhej strane tebe nikto nedržal zbraň pri hlave aby si sa k nemu vrátila.... Ešte k tomu keď ťa podvádzal...no nevadí.... Ale ty ideš ", trestať" to nevinne dieťa ktoré si svojho priblbleho otca nevybralo samo....a ty ideš určovať že ho bude vídať raz do mesiaca na XY hodín atď atď.... Žiadna babka žiadne nič?!!ty ideš kaziť detstvo nevinnemu dieťaťu???hlavne že tvoje deti budú mať ocka nonstop kedy si zmyslia bude pri nich stať a pomáhať im chodiť s nimi hore dole na výlety ... K babke atď atď a to úbohé dieťa na druhej strane bude úplne bez otca prípadne bude mať otca na pár hodjn v mesiaci LEN PRETO LEBO TY SI SA TAK ROZHODLA???TO NEMYSLÍŠ VÁŽNE!!! Tak to si mala mať hrdosť nebrať ho späť a nie takto diktovať život cudziemu nevinnému dieťaťu....to je na hlavu!

trgypadl
26. jan 2024

Ahoj, ja len taka technicka otazka, ak prebehol sud ohladom zapretia otcovstva, to sa da len tak, ze poviem a hotovo? Isto sa robili testy otcovstva